|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Włosy Naturalne :)
Witajcie Drogie Wizażanki
![]() Mam takie pytanie, odnośnie pielęgnacji naturalnych włosów. Czy ktoś zna jakiś szampon, godny polecenia? Przeważnie jak są jakieś, to do włosów suchych zniszczonych po zabiegach fryzjerskich. Mi chodzi, aby był z naturalnych składników i pięlęgnował moje włoski, i aby nie szkodził im. ![]() No to tyle co do mojego pytania. Chętnie dowiem się co Wy na ten temat myślicie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wielka Pani ;)
|
Dot.: Włosy Naturalne :)
Dobre szampony są z Alterry (dostępne tylko w Rossmanie). Nie zawierają SLS, chemii ani silikonów. Najłagodniejszy jest ten z migdałem i jojobą.
A może spróbujesz mycia prostą odżywką? Do tego celu nadaje się m.in. Potters balsam aloesowy czi Isana z babassu. Dobre jest również OMO, czyli odżywkowanie - mycie - odżywkowanie. Więcej o tej metodzie znajdziesz na wątku dla zakręconych. Nie zapominaj też o odżywkach, zwłaszcza d/s. Jeśli zależy Ci na naturalnej pielęgnacji, wypróbuj te z alterry (morelowa i z granatem). Bardzo dobra jest też z Garniera z karite. Polecam też olejowanie włosów na noc ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Włosy Naturalne :)
Dziękuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.