8 godzin do jakiej stolicy na świecie się leci?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 16:31   #1
aganieznajoma
Raczkowanie

8 godzin do jakiej stolicy na świecie się leci??

Witam chciałabym się dowiedzieć do jakiej stolicy (bez przesiadek) lot trwa 8,5 godziny?
Z lotniska Katowice-Pyrzowice.

Mój chłopak znów mnie kradnie w jakieś miejsce i teraz dał mi 5 szans do zgadnięcia ,gdzie lecę,więc pomóżcie.
Wiem tylko,że lot
trwa 8,5 godzin
jest z lotniska Katowice-Pyrzowice w listopadzie,tego roku
jest to stolica
lot jest bez przesiadek
aganieznajoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 17:07   #2
studi
Zakorzenienie

Dot.: 8 godzin do jakiej stolicy na świecie się leci??

8,5 godziny w jedna stronę z dojazdem do centrum?Bo jeśli sam lot trwa 8,5 godziny to nie mam pojęcia, chyba,że coś z przesiadką ew. z dojazdem do samej stolicy
Stary 2011-09-16, 17:30   #3
ElRita
Raczkowanie

Jakby z przesiadką to do stolicy Turcji leci się nieco ponad 8h z Katowic.
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 17:33   #4
Baby14
Zakorzenienie

A jaką linią lecisz ?
Ja bym sprawdziła bezpośrednio na stronie linii lotniczej .
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 00:18   #5
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

kurcze, ale chyba musi być jakieś międzylądowanie, bo to niemożliwe. no i chyba to loty czarterowe bo linie lotnicze z katowic latają po Europie tej najbliższej Włochy Niemcy Skandynawia itp, więc to max 3 godziny.
Kierunki czarterowe Katowice:
Bułgaria
Burgas, Warna
Cypr
Larnaka, Pafos
Egipt
Hurghada, Marsa Alam, Szarm El Szejk, Taba
Grecja
Chania, Heraklion, Korfu, Kos, Rodos, Saloniki, Zakynthos
Hiszpania
Barcelona-Girona, Málaga, Palma de Majorka
Izrael
Ejlat
Maroko
Agadir
Portugalia
Faro
Tunezja
Enfidha, Monastyr
Turcja
Antalya, Bodrum, Dalaman, Izmir
Włochy
Lamezia Terme
Wyspy Kanaryjskie
Fuerteventura, Gran Canaria, Teneryfa
Zjednoczone Emiraty Arabskie
Dubaj

BEZ międzylądowania to żaden z tych krajów się nie kwalifikuje. najdłuższy lot bezpośredni to 6 godzin do Dubaju.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

no Dubaj odpada bo leci tam tylko 1 biuro i nie mają czarterów w listopadzie
wejdz sobie na stronę lotniska (bo te info co wyżej podałam jest z Wikipedii więc pewnie nie wszystko aktualne), na loty czarterowe, wyeliminuj wszystko co nie leci do stolicy to zostanie Ci pewnie kilka typów, z czego odrzuć te najbliższe bo lot do Hiszpanii czy Włoch raczej tyle nie potrwa. no i może dasz radę w 5 strzałach

Edytowane przez marchewkowe pole
Czas edycji: 2011-09-16 o 23:43
marchewkowe pole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 11:14   #6
aganieznajoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
A jaką linią lecisz ?
Ja bym sprawdziła bezpośrednio na stronie linii lotniczej .
tego właśnie nie wiem znam tylko te info co podałam no i wylot jest 3 listopada w czwartek

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Jakby z przesiadką to do stolicy Turcji leci się nieco ponad 8h z Katowic.
bez przesiadki jest jak wyżej pisałam, Turcja odpada ,bo tam byłam

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
kurcze, ale chyba musi być jakieś międzylądowanie, bo to niemożliwe. no i chyba to loty czarterowe bo linie lotnicze z katowic latają po Europie tej najbliższej Włochy Niemcy Skandynawia itp, więc to max 3 godziny.
Kierunki czarterowe Katowice:
Bułgaria
Burgas, Warna
Cypr
Larnaka, Pafos
Egipt
Hurghada, Marsa Alam, Szarm El Szejk, Taba
Grecja
Chania, Heraklion, Korfu, Kos, Rodos, Saloniki, Zakynthos
Hiszpania
Barcelona-Girona, Málaga, Palma de Majorka
Izrael
Ejlat
Maroko
Agadir
Portugalia
Faro
Tunezja
Enfidha, Monastyr
Turcja
Antalya, Bodrum, Dalaman, Izmir
Włochy
Lamezia Terme
Wyspy Kanaryjskie
Fuerteventura, Gran Canaria, Teneryfa
Zjednoczone Emiraty Arabskie
Dubaj

BEZ międzylądowania to żaden z tych krajów się nie kwalifikuje. najdłuższy lot bezpośredni to 6 godzin do Dubaju.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

no Dubaj odpada bo leci tam tylko 1 biuro i nie mają czarterów w listopadzie
wejdz sobie na stronę lotniska (bo te info co wyżej podałam jest z Wikipedii więc pewnie nie wszystko aktualne), na loty czarterowe, wyeliminuj wszystko co nie leci do stolicy to zostanie Ci pewnie kilka typów, z czego odrzuć te najbliższe bo lot do Hiszpanii czy Włoch raczej tyle nie potrwa. no i może dasz radę w 5 strzałach
No ,rozumiem,ale to też nie musi być Europa. Lot (8h lub 9h), mój boy lubi długie loty i w sumie na weekendy interesuję go Europa,bo mu się już ona znudziła,teraz to najczęściej tylko poza

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

[QUOTE=marchewkowe pole;29452308]kurcze, ale chyba musi być jakieś międzylądowanie, bo to niemożliwe. no i chyba to loty czarterowe bo linie lotnicze z katowic latają po Europie tej najbliższej Włochy Niemcy Skandynawia itp, więc to max 3 godziny.

No ,rozumiem,ale to też nie musi być Europa. Lot (8h lub 9h), mój boy lubi długie loty i w sumie na weekendy interesuję go Europa,bo mu się już ona znudziła,teraz to najczęściej tylko poza

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
8,5 godziny w jedna stronę z dojazdem do centrum?Bo jeśli sam lot trwa 8,5 godziny to nie mam pojęcia, chyba,że coś z przesiadką ew. z dojazdem do samej stolicy

sam lot 8,5 może 9h ,ja takich nie lubię,ale on tak mi jak już lecę ileś godzin nad oceanem to jakieś mam straszne wizję,że spadnę,ale potem jest fajnie jak się doleci,tylko wytrwać i nie myśleć
aganieznajoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 11:36   #7
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

no to przecież napisałam że to nie będzie Europa bo nigdzie w E. się nie leci tak długo. poza Europę też masz niewielki wybór bo albo lotów w tym czasie nie ma albo nie są to loty do stolicy. dodatkowo jeszcze poszukiwania zawęza data, czyli czwartek. poszukaj to znajdziesz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 18:40   #8
liniaspecjalna
Raczkowanie

Czyżby Waszyngton ??? Ale z Katowic to chyba tylko z przesiadką w Monachium albo Frankfurcie. Poza tym musiałabyś mieć wizę więc może nie to.

PS. Fajnie Cię ten twój tż wykrada ...

Edytowane przez liniaspecjalna
Czas edycji: 2011-09-21 o 18:41
liniaspecjalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości