|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
8 godzin do jakiej stolicy na świecie się leci??
Witam chciałabym się dowiedzieć do jakiej stolicy (bez przesiadek) lot trwa 8,5 godziny?
Z lotniska Katowice-Pyrzowice. Mój chłopak znów mnie kradnie w jakieś miejsce i teraz dał mi 5 szans do zgadnięcia ,gdzie lecę,więc pomóżcie. Wiem tylko,że lot trwa 8,5 godzin jest z lotniska Katowice-Pyrzowice w listopadzie,tego roku jest to stolica lot jest bez przesiadek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 8 godzin do jakiej stolicy na świecie się leci??
8,5 godziny w jedna stronę z dojazdem do centrum?Bo jeśli sam lot trwa 8,5 godziny to nie mam pojęcia, chyba,że coś z przesiadką ew. z dojazdem do samej stolicy
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jakby z przesiadką to do stolicy Turcji leci się nieco ponad 8h z Katowic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A jaką linią lecisz ?
Ja bym sprawdziła bezpośrednio na stronie linii lotniczej . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kurcze, ale chyba musi być jakieś międzylądowanie, bo to niemożliwe. no i chyba to loty czarterowe bo linie lotnicze z katowic latają po Europie tej najbliższej Włochy Niemcy Skandynawia itp, więc to max 3 godziny.
Kierunki czarterowe Katowice: Bułgaria Burgas, Warna Cypr Larnaka, Pafos Egipt Hurghada, Marsa Alam, Szarm El Szejk, Taba Grecja Chania, Heraklion, Korfu, Kos, Rodos, Saloniki, Zakynthos Hiszpania Barcelona-Girona, Málaga, Palma de Majorka Izrael Ejlat Maroko Agadir Portugalia Faro Tunezja Enfidha, Monastyr Turcja Antalya, Bodrum, Dalaman, Izmir Włochy Lamezia Terme Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura, Gran Canaria, Teneryfa Zjednoczone Emiraty Arabskie Dubaj BEZ międzylądowania to żaden z tych krajów się nie kwalifikuje. najdłuższy lot bezpośredni to 6 godzin do Dubaju. ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- no Dubaj odpada bo leci tam tylko 1 biuro i nie mają czarterów w listopadzie wejdz sobie na stronę lotniska (bo te info co wyżej podałam jest z Wikipedii więc pewnie nie wszystko aktualne), na loty czarterowe, wyeliminuj wszystko co nie leci do stolicy to zostanie Ci pewnie kilka typów, z czego odrzuć te najbliższe bo lot do Hiszpanii czy Włoch raczej tyle nie potrwa. no i może dasz radę w 5 strzałach ![]()
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2011-09-16 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- [QUOTE=marchewkowe pole;29452308]kurcze, ale chyba musi być jakieś międzylądowanie, bo to niemożliwe. no i chyba to loty czarterowe bo linie lotnicze z katowic latają po Europie tej najbliższej Włochy Niemcy Skandynawia itp, więc to max 3 godziny. No ,rozumiem,ale to też nie musi być Europa. Lot (8h lub 9h), mój boy lubi długie loty i w sumie na weekendy interesuję go Europa,bo mu się już ona znudziła,teraz to najczęściej tylko poza ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
sam lot 8,5 może 9h ,ja takich nie lubię,ale on tak mi jak już lecę ileś godzin nad oceanem to jakieś mam straszne wizję,że spadnę,ale potem jest fajnie jak się doleci,tylko wytrwać i nie myśleć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no to przecież napisałam że to nie będzie Europa bo nigdzie w E. się nie leci tak długo. poza Europę też masz niewielki wybór bo albo lotów w tym czasie nie ma albo nie są to loty do stolicy. dodatkowo jeszcze poszukiwania zawęza data, czyli czwartek. poszukaj to znajdziesz.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czyżby Waszyngton ??? Ale z Katowic to chyba tylko z przesiadką w Monachium albo Frankfurcie. Poza tym musiałabyś mieć wizę więc może nie to.
PS. Fajnie Cię ten twój tż wykrada ... ![]() Edytowane przez liniaspecjalna Czas edycji: 2011-09-21 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.