![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Chomikowy świat ze spamującymi mamuśkami - Mój chomiczek cz. 99 część czas zacząć! Część 1: Mój chomiczek Część 8: Mój chomiczek cz. 8Część 2: Mój chomiczek cz. 2 Część 3: Mój chomiczek cz. 3 Część 4: Mój chomiczek cz. 4 Część 5: Mój chomiczek cz. 5 Część 6: Mój chomiczek cz. 6 Część 7: Mój chomiczek cz. 7 22 sierpnia- Dzień Chomikomaniaczki ![]() Dziewiątą część dziś zaczynamy przestać nawijać nie zamierzamy! Chomiczki nasze nadal kochamy, karmimy, miziamy i o nie dbamy. Filmiki i fotki ciągle oglądamy, bo chomiczego pyszczka jeszcze dosyć nie mamy! Rano się witamy, wieczorem żegnamy, a w ciagu dnia o wszystkim gadamy. Gdy smutna któraś chomicza mama zaraz robimy na jej buzi banana. Na wątku mamy nawet maluchy takie słodziaszne niczym racuchy Nie przedłużając tej rymowanki niech już nowy wątek zaczynają chomikomanki ![]() *** Chomiczy jadłospis ![]() Tego NIE można dawać chomiczkom: - ananas - brzoskwinie - buk - cebula - chipsy - ciastka z cukrem dla gryzoni - cytryna - czekolada - czereśnie - czosnek - dropsy - fasola - kalafior - kalarepa - kapusta - koper - mak - mandarynki - mięso wieprzowe - mięso surowe z kurczaka i wieprzowe - migdały - mniszek lekarski - morela - nektarynki - owoce pestkowe - owoce egzotyczne - owoce zamrożone - pepperoni - pestki owoców - pomarańcze - pomidory zielone - porzeczki - por - pokarm dla kotów z tauryną - przyprawy - potrawy z solą - rabarbar - rośliny pokojowe - rzodkiewka - sałata - serki owocowe - skrzyp polny - słodycze - szczypiorek - szpinak - śliwki - świerk - tulipany - warzywa konserwowe - warzywa zamrożone - zielona fasolka - ziemniaki surowe -żelki - żołędzie - żywica A to MOŻNA dawać chomiczkom: - arbuz - awokado bez skóry i pestek - banany suszone - brokuł - buraki czerwone (rzadko) - twardy chleb - cukinia (rzadko) - dynia, pestki - gałązki drzew owocowych - gruszka (rzadko) - gryka (nasiona) - jabłko (raz na dwa dni) - jajko (gotowane, bez soli, niewiele) - jęczmień - jogurt naturalny - kasza gryczana surowa lub gotowana - kokos - koniczyna - krewetki - kukurydza (świeża, mrożona, suszona) - len - makaron (gotowany, bez soli) - maliny (rzadko) - mango - marchewka- korzeń, natka - melon (rzadko) - melisa suszona - mlecz (liście) - ogórki świeże - orzechy (laskowe, włoskie, ziemne) - owies - owoce (oprócz cytrusów i pestkowych) - papryka - pieczywo chrupkie - pietruszka- korzeń, nać (suszona, świeża) - pistacje (niesolone) - pokarm dla psów z puszki (bez cukru) - pokarm dla rybek akwariowych w płatkach - pokarm dla żółwi - pomidory (bez nasion i skórki) - preparaty witaminowe - proso - rodzynki - ryby świeże - ryż preparowany lub gotowany - rzeżucha - seler - ser (mało) - siano - słonecznik - soja - śmietana - twaróg - winogrona (bez skóry i pestek, rzadko) - wiśnia (bez pestek)- co do tego mam wątpliwości, bo przecież to owoc pestkowy = zakazany - zboża - ziemianiaki (gotowane, bez soli) *** Urodziny chomikomaniaczek : 17 stycznia - Lilka (_Nikki_) 24 stycznia - Iza (Alleyezonme) 4 lutego - Asia (Klepsydra) 12 lutego - Madzia (Maudy) 24 lutego - Andrea (Anlejka) 26 lutego - Madzia (Madziarka) 6 marca - Agatka (Agatek) 21 marca - Monia (MdM) 26 marca - Julka (zumodefruta) 27 marca - Ania (Aja) 5 czerwca - Marta (Hooliganka) 20 lipca - Gosia (Poprostu) 31 lipca - Gosia (Tikki) 2 sierpnia - Emilka (Revontulet) 11 sierpnia - Asia (Asiaa90) 5 listopada - Madzia (Madziuś) 5 grudnia - Asia (Asissu) *** Zapraszam do wspólnego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- spis chomikomaniaczek. Chomik Chomikomaniaczka Nick Nicky (♀) Magda [maudy] Bixi (♀) Monika [ MdM ] Seba (♂) Madzia [Madziarka.n ] ![]() Wojtek (♂) Joasia [ Klepsydra88 ] Czesia (♀) i Włóczuś (♂) Iza [alleyezonme] ![]() Pixel (♂) Małgosia [poprostu] Mysia (♀) Joasia [Asiaa90] Psikus (♀) Iwona [Indios Bravos] Tęczowe mamuśki ![]() Joasia [uUuAsissuUu] Andrea [anlejka] Monika [ChocoWhite] Ania [aja1] Małgosia [tikki85] !!!Lista spadkowa, długo nieudzielających się na wątku chomikomaniaczek:!!! po tygodniu usuwam Was z listy jak się nie odezwiecie Sonia (♀) [miamore999 ] Heniek (♂) i Mamba () Ramona [ramoncia217] Chomiśka (♀) [tigresska] Dynduś (♂) Justyna [Niebieska Poziomka] Chomisiowa (♀) Kamila [pixxa] Misia (♀), Lusia (♀), Tosia (♀) i Zuzia (♀) Marta [hooliganka184] Pimpuś (♂), Tosia (♀) i Zuma (♀) Julia [zumodefruta] Gwiazdka (♀) Dorota [Dorand] Tuptuś (♂) Anna [_Nikki_] ![]() ` Chomiczki po przyjściu do nieba odzyskują dawną energię i siłę, kręcą się w niebiańskim kołowrotku i siedzą w białym domku chrupiąc jedzonko.My zawsze pamiętamy nasze kochane chomiczki, one pozostają w naszych sercach. Jednak jest taki dzień gdzie znowu weźmiemy chomiczki na ręce i pobawimy się z nimi beztrosko, to dzień kiedy właściciel i chomiczek spotkają się w niebie. ` źródło Oto one : Chomiki .... i ... ich ....... właściciele Kubuś[*] (+10.04.2010) madzius90 przeżył z Madzią 7 miesięcy ![]() Aparatka[*] Madziarka.n Gucio[*] the kamm, przeżył z Kamilką zaledwie tydzień ![]() Kajtek[*] the kamm, przeżył z Kamilką 1 miesiąc i 1 tydzień ![]() Amy[*] (+19.04.2011) Kamila [the kamm] ![]() Dixi i 2 śp chomiczki[*], MdM które odeszły w listopadzie i grudniu 2009 Placek, Niusia i Niuniuś [*] - [ramoncia217] Miśka[*] [revontulet_] Tymoteusz[*] [miamore999 ] Toffik [*] (+zima 2007) Maja [*] (+19.11.2010) [*Agatek*] Tusia i Orzeszek[*][hooliganka184] Joey [*] (+31.01.2011) Łucja [lucaa_rules] Guguś, Gugusia, Dzikus i Tosio[*] [zumodefruta] Rysiek [*] (+11.02.2011) [anlejka] przeżył z Andreą 2,5 roku Frania [*] [ChocoWhite] 4-letni chomiczek Staś (przeżył 1 rok i 1 dzień) [*] (+4.05.2011) , Miecia (przeżyła1 rok 5 miesięcy i 22 dni) [*] (+25.10.2011) [tikki85] Chrupek [*] (+02.07.2011) [aja1] przeżył 1 rok
Pikuś [*] (+ 23.07.2011) [_Nikki_] Kredka[*] [ uUuAsissuUu ] mieszkała z Asią rok i 5 miesięcy po czym zniknęła i słuch po niej zaginął ![]() Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-10-25 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chomikowy świat ze spamującymi mamuśkam - Mój chomiczek cz. 9
Pisze ktoś spam ranking?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jestem!
![]() Gosia ja nie umiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to jak to się patrzy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Agata największą ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-09-18 o 10:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
widać kto ma najwięcej czasu wolnego
![]() ![]() ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak was podczytuję i..super, że kolejna część wątku.
![]() AHA. No i można Kredkę uznać za [*]. była ze mną rok i 5 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Asia jak to uznać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Gosia...nie pamiętasz, że Kredka się zgubiła?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie e
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No...uciekła z klatki i słuch po niej zaginął
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Byłam na spacerku z M. Fajnie dziś chłodno i tak jakby zbierało się na deszcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie u nas też się zbiera na deszcz a planujemy w góry jechać i o
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Gosia no to oby nie padało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Joasiaa to odeślij deszcz do mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To ja czekam na deszcz
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Stary wątek już zamknięty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Nowa część
![]() *Agatek* - 1 012 ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
już wróciłam z gór
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Na pocieszenie mogę napisać, że mojej mamie też kiedyś uciekła moja chomiczka z klatki.
Polowała na nią w kuchni kilka dni, ale jej nie złapała. Którejś bezsennej nocy tak o niej myślałam. Wpadłam na pomysł, żeby postawić klatkę w kuchni koło zlewu ( tam była ostatni raz widziana, a właściwie słyszana) . Otworzyłam ją, podstawiłam drabinkę od papug, dałam świeże warzywa i pokarm. Ok. Leżę w łóżku i słyszę za jakiś czas chrobotanie za fotelem. W pierwszym momencie spanikowałam, bo byłam przekonana, że to mysz. Ale ja, jak to ja, oczywiście myszki też mi było żal, więc pomyślałam, że ją podglądnę. Zapaliłam wolno światło ( ![]() ![]() ![]() Ech, jak widzicie, dumna jestem do tej pory, a minęło już 7-8 lat ![]() Może znajdzie się za jakiś czas... ![]()
#25 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
MADZIARKA ! GDZIE SĄ MOJE LAKIERY !
![]() cwana udaje, że w tamtej części nie widziała napisu ! ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie śpię już, bo M. jak wychodził nie zamknął mi drzwi do pokoju tylko przymknął i zaczęły stukać co mnie rozbudziło no i jak już je zamknęłam i zaczęłam gadać z M. to odechciało mi się spać
![]() Dziś idziemy na 16.00 podglądać nasze Maleństwo ![]() ![]() ![]() Idę na śniadanko, bo dziecię zgłodniało ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Już pojedzone ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Nimfa20 miałaś szczęście z chomiczkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Zmieniłam trochę listę chomikomaniaczek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() no w końcu odżyłam po weselu i poprawinach ![]() i melduję się w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.