|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
ow³osienie na ca³ym ciele
Moj problem to owlosienie na calym ciele. Czy da sie to jakos usunac. Najwiecej to mam wlosow na plecach nie wychodze na dwor w bluzkach z odkrytymi plecami. Bardzo sie tego wstydze, blagam pomozcie mi, moze wiecie jak da sie to usunac. nie chce ich miec bardzo prosze odpiszcie mi jesli znacie jakies metody. Za odpowiedz jestem z gory wdzieczna!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Dot.: owlosienie na calym ciele
ja te¿ chce wiedzieæ co mo¿na z tym zrobiæ
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
pod³acze sie tez mam taki problem a nie mam pojecia co z tym zrobic!!!
|
|
|
|
|
#4 |
|
🦄
Wiadomo¶ci: 29 838
|
Chyba mo¿e pomóc endokrynolog, bo skoro w³osy s± w nietypowych miejscach (np. w³a¶nie plecy) to to mog± byc jakie¶ zaburzenia hormonalne. A je¶li to nie to to trzeba siê z tym pogodziæ i przygotowaæ na konkretn± depilacjê (regularn±).
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
jest to zwiazane niekiedy z zespolem policystycznych jajanikow (PCO). Ja wlasnie na to cierpie i u mnie objawialo sie to nieregularnymi miesiaczkami, bolesnymi, nadmiernym owlosieniem na twarzy. Przede wszystkich podwyzszony poziom testosteronu, androstendionu, prolaktyny. Najlepiej isc do endokrynologa i tam podjac stale leczenie. Niestety jest to ostatnio dosyc popularny problem. Polecam wosk, bo zadne, podkreslam zadne leczenie wloskow nie usunie.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 781
|
dlaczego nie usunie??
czy bralas jakies tam leki hormonalne na ten problem ?? bo ja w sumie tez na to cierpie i chce isc do ednokrynologa choc wiem ze kolejka jeeest duza. Czy robilas badanie krwi ? A jak bralas leki hormonalczy czy po nich przytula??pozdrawiam
|
|
|
#7 | |
|
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)
Wiadomo¶ci: 46
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
wale na to zwis niech bedzie jak jest
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
zbyt czesto choruje zeby zwracaj uwage na takie rzeczy czuje sie z tym zle, no ale trzeba ztym zyc od takich rzeczy sie nie umiera
I tak juz zbyt duza ilosc lekarzy odwiedzam jesli to co napisalam we wczesniejszej wypowiedzi urazila, ktoras z was to bardzo przepraszam |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Heh ja tez mam wlosy na calym ciele - sa jasne - to nie kwestia hormonow - po prostu tak mam i juz
Planuje usunac je w przyszlosci laserowa, a jak narazie cierpie wyrywajac je co jakis czas Depilator dobra rzecz:P
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 313
|
W³oski mo¿na usun±æ laserowo...
Niestety... jest to bardzo drogi zabieg ( a szkoda )... Tesh mam w³oski na ciele... zd±¿y³am sie do nich przyzwyczaiæ... jest ich do¶æ du¿o ale za to s± ja¶niuteñkie a co ma ktos powiedziec jak ma ciemne (?)
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Zabieg laserowy jest drogi - owszem...
Jednak pozbywamy sie dzieki niemu wloskow na zawsze - to tansze niz uzywanie przez cale zycie, czy nawet kilka lat, maszynek jednorazowych
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 205
|
ja mam ciemne i na calym ciele;(
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Ow³osienie na ca³ym ciele !!! ratunku !!
Hej ! S³uchajcie mam problem... w sumie strasznie dla mnie wstydliwy :/
po prostu mam ow³osienie na ca³ym ciele... yhh... na plecach, na rêkach - krótki rêkaw odpada, nad górn± warg± (w±sik :/) podk³ad maskuje ale s³abo, na brzuchu tzn w okolicach pêpka (biodrówki odpadaj±:|) na udach (do tego mam takie czerwone krostki, równiez nie wiem co z tym robic, wszystkie krótkie spóczniczki odpadaj± :|).... ehh dla mnie to jest okropne, rozmawia³am o tym z mam± i zgodzi³a sie na zabieg usuwania laserem w±sika, ale przeciez nie mozna usun±æ w³osów z ca³ego cia³a !! juz naprawde nie wiem co robiæ, one s± strasznie widoczne - jestem brunetk± a do tego mam jasn± skóre... my¶la³am ze moze jak pojde na solarium to one sie troszke spal±, skóra zbr±zowieje i nie bedzie tak wiadac?jak my¶licie? dodam ze mam 15.... eh moze to tylko przez burze hormonów i z czasem wszystko zaniknie? BARDZO PROSZE powiedzcie mi co moge robic, bo jestem juz skrajnie za³amana
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 976
|
Dot.: Ow³osienie na ca³ym ciele !!! ratunku !!
Najprawdopodobniej to wina hormonów.Twój organizm produkuje wiêcej mêskich ni¿ ¿eñskich i st±d ten problem.Udaj siê do ginekologa-endokrynologa,niech zapisze ci jakie¶ tabletki hormonalne,bo samo usuwanie na d³ugo nie pomo¿e.
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 449
|
Konieczna jest wizyta u lekarza.
Solarium na pewno nie pomo¿e.
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 779
|
Ja równie¿ radzê Ci udaæ siê do ginekologa b±d¼ do endokrynologa. Byæ mo¿e cierpisz na hirsutyzm:
http://www.info-med.pl/katalog/rodzi...hirsutyzm.html W takich przypadkach mo¿e pomóc kuracja hormonalna. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 260
|
Witaj
Fresa dobrze Ci radzi... Udaj siê do lekarza ginekologa-endokrynologa, na pewno pomo¿e 3mam kciuki, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 347
|
Eh ja te¿ mam problem z ow³osieniem ca³e szczê¶cie nie na ca³ym ciele ale te¿ na rêkach, nad górn± warg±, brzuchu i na dole pleców. A swoj± drog± nie wiedziecie kobitki ile kosztuje usuniêcie laserem ,,w±sika" ?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 655
|
Dok³adnie tak jak napisa³a Voodia najprawdopodobniej masz hirsutyzm. Czêsto wi±¿e siê to z zespo³em policystycznych jajników. Koniecznie id¿ do endokrynologa, zleci Ci on badania hormonalne i dobierze kuracjê. Ja mialam podobny problem. Po kuracji prawie wszystkie w³oski zniknê³y
Wiêc nie ma sie co stresowaæ tylko szybciutko zacz±æ dzia³aæ.Zyczê powodzenia. |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
tak??? to mo¿e ja te¿ powinnam sie na taka terapie zapisac?? bo te¿ mam pe³no w³osków
ten sam problem co Elektroda czy ta terapia czy tam badania hormonalne s± drogie??
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
w moim przypadku kuracja polegala na przepisaniu tabletek (ja akurat dostalam diane 35) Mialam jakos 4 czy 5 wizyc u endokrynologa kazda kosztowa³a 60 pln (prywatnie) jesli dobrze pamietam to badania sie wlicza³y w wizytê ale nie jestem pewna
Badania polega³y na: pobraniu krwi w okreslonym dniu cyklu miesiaczkowego, na zbadaniu cukru we krwi, i na okresleniu poziomu cholesterolu. Na podtsawie wyników mozna by³o stwierdzic jak bardzo zaawansowane jest wystepowanie ow³osienia. Pamietajmy, ze tak jak napisalam wczesniej nadmierne ow³osienie ³aczy sie z zespo³em policystycznych jajników, wiec lepiej tego nie lekcewazyæ.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie tylko z PCO,mo¿e te¿ byæ objawem hirsutyzmu.A najlepiej i¶æ do lekarza,zreszt± i tak tabletki hormonalne s± tylko na receptê i nie mo¿na leczyæ siê na w³asn± rêkê
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
mi w³osy po diane 35 z pleców i z klatki piersiowej zniknêly prawie wszystkie
tak samo wstydzilam sie chodzic w odkrytych bluzkach teraz jest o niebo lepiej ale boje sie co bedzie jak odstawie tabletki
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dziekuje Wam bardzo, zaraz po ¶wiêtach zapiszê sie do lekarza
jeszcze raz wielkie dzieki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 449
|
Bardzo s³uszna decyzja
Pozdrawiam Ciê ciep³o
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
,zapisz siê do lekarza tak jak mówisz
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
pewnie moj problem wyda sie b³achy...ale musze sie zapytac...co robicie z owlosienie w okolicach bikini i na brzuszku??
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
a diane 35 to nie sa tabletki antykoncepcyjne?:confused :
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 307
|
Diane 35 to lek w stosowany w terapii hormonalnej przy takich problemach jak tr±dzik, ³ojotok, nadmierne ow³osienie na tle hormonalnym, ogólnie ma dzia³anie antyandrogenowe.
Antykoncepcja to niejako "efekt uboczny", co nie znaczy, ¿e Diane dzia³a gorzej ni¿ inne pigu³ki -po prostu dziêki swoim leczniczym w³a¶ciwo¶ciom mog³a zostaæ zaklasyfikowana jako "lek", dziêki czemu jest np czê¶ciowo refundowana (nie wiem jak teraz, ale kiedy¶ tak by³o). W rzeczywisto¶ci Diane jest przepisywana równie czêsto jako ¶rodek anty, z tym ¿e najczê¶ciej dostaj± j± nastolatki i osoby z wymienionymi wy¿ej problemami.
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

pozdrovionka 

Planuje usunac je w przyszlosci laserowa, a jak narazie cierpie wyrywajac je co jakis czas
a co ma ktos powiedziec jak ma ciemne (?)
Badania polega³y na: pobraniu krwi w okreslonym dniu cyklu miesiaczkowego, na zbadaniu cukru we krwi, i na okresleniu poziomu cholesterolu. Na podtsawie wyników mozna by³o stwierdzic jak bardzo zaawansowane jest wystepowanie ow³osienia. Pamietajmy, ze tak jak napisalam wczesniej nadmierne ow³osienie ³aczy sie z zespo³em policystycznych jajników, wiec lepiej tego nie lekcewazyæ.
teraz jest o niebo lepiej ale boje sie co bedzie jak odstawie tabletki