|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
W jaką walizkę zapakować się na pół roku? Wyjazd do Australii
Przeglądam te walizki i zbaraniałam.
80 cm, 75 cm, 70 litrów, 90 litrów, więcej? Kółka schowane, na wierzchu, całość twarda, półtwarda, z polipropylenu a może poliwęglanu (podobno lżejszy), wagi własnej 5 kg ujdzie, czy mniej szukać? Jaką wybrać, żeby się nie rozpadła po kilku razach a przy okazji żeby nie zbankrutować? I tak im więcej przeglądam tym mniej wiem. Więc na razie zawęziłam problem do zagadnienia pojemność kontra lotniskowa rzeczywistość: 90 litrów? Czy przy limitach typu 20 kg da się sensownie wypełnić taką walizkę bez dopłat? Czy może połowę zajmie powietrze. Planuje wziąć standardowo buty, ciuchy i kosmetyki do twarzy, kilka książek. Czy ma ktoś doświadczenie w doborze walizki na dłuższy wyjazd? Może jacyś weterani? Edytowane przez Fiks Czas edycji: 2011-09-28 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W jaką walizkę zapakować się na pół roku? Wyjazd do Australii
upewnij się, że masz 20kg. moja siostra, lecąc do Stanów, miała 30kg w standardzie
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Komplikatorka
|
Polecam Ci kanał na YT "NowakiwAustralii" . Dziewczyna jeden filmik poświęciła na pytanie "Jak się spakować". Myślę, że przyda Ci się
![]()
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Polecam Ci walizke z poliweglanu, ja potrafie do niej spakowac duzo wiecej rzeczy niz do zwyklej, co prawda po parunastu lotach jest troche poobijana, ale przynajmniej jestem pewna, ze moje rzeczy sa bezpieczne. Ma ona 70 litrow, dwa kolka schowane w srodku, wiec delikatni panowie na lotnisku nic mi nie zniszcza ![]() I uwierz mi, da sie, na pare miesiecy pakuje sie bez zadnego problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że mają całą serię, w tym o robalach, zobaczmy ![]() [1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;29742962]Do Stanow jest 23 kg (klasa ekonomiczna) plus podreczny, ktorego nikt nigdy nie wazy ![]() Polecam Ci walizke z poliweglanu, ja potrafie do niej spakowac duzo wiecej rzeczy niz do zwyklej, co prawda po parunastu lotach jest troche poobijana, ale przynajmniej jestem pewna, ze moje rzeczy sa bezpieczne. Ma ona 70 litrow, dwa kolka schowane w srodku, wiec delikatni panowie na lotnisku nic mi nie zniszcza ![]() I uwierz mi, da sie, na pare miesiecy pakuje sie bez zadnego problemu.[/QUOTE] O! Dzięki za informację, a mogę zapytać o markę/model walizki? Czy dorwałaś ją gdzieś może w supermarkecie? Edytowane przez Fiks Czas edycji: 2011-10-02 o 10:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupilam ja w Tesco, nie do zdarcia (kosztowala cos ok. 200-250zl) ![]() ![]() Edytowane przez a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 Czas edycji: 2011-10-03 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A jak już się spakujesz, to wyjmij połowę rzeczy i weź drugie tyle pieniędzy! Cyt. z książki o lekarce na Antarktydzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Walizki jeszcze sobie nie sprawiłam. Dopasowanie wymagań do funduszy szwankuje. Ale taka ciekawostka. Poprosiłam chłopca żeby zważył swoją walizkę i wyszło mu 2.9 kg przy 76 cm na wysokość podczas gdy w sklepach internetowych waga tego samego modelu jest w granicach 4,5-5 kg. Spora różnica nawet jak na domowy błąd przy ważeniu. ![]() Edytowane przez Fiks Czas edycji: 2011-10-19 o 00:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.