|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bactroban
Jakie macie doświadczenia z tą maścią?
I na co ona właściwie jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Bactroban
hmmm dobre pytanie tez chciałabym wiedziec??????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Bactroban - to dość droga maść (taka raczej kremowo-żelowa w konsystencji), zawierająca mupirocynę - antybiotyk skuteczny w zwalczaniu bakterii odpowiedzialnych za większość bakteryjnych zakażeń skóry, liszajec, zapalenie mieszków włosowych, czyraczność. Można się spodziewać mocnych podrażnień smarowanych obszarów (właściwie po prostu "wyżera" skórę w ciągu 3 dni - przynajmniej moją). Efekty działania? U mnie gorsze np. od klindamycyny.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Lekarz mi jej nie przepisał,mam ją od kosmetyczki i ona kazała mi smarować się tą maścią po oczyszczaniu twarzy!Ale teraz powychodzilo mi pełno zgrubień na czole i zastanawiam się czy mogę je właśnie posmarować bactrobanem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
ambitna ta "kosmetyczka", skoro wchodzi w kompetencje lekarza rozdając antybiotyki na receptę. super...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja Bactroban uzywalam np przy czyrakach. Jest także skuteczny gdy wyskoczy mi jakis duuuuzy bolący pryszcz. Nakładam wtedy dopsyc gruba warstwe na noc. I rano krosta jest juz zdecydowanie mniejsza, jakby wchlonieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mi bactroban przypisal dermatolo- na tradzik, stosuje go na ropne zmiany (czyli miejscowo) ale jakos zachwycona nim nie jestem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej!od pewnego czasu mam straszne problemu z cera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Mi tą maść przepisał ginekolog na zapalenie mieszków włosowych na wzgórku łonowym. Ona naprawdę pomaga! teraz mogę się spokojnie golić i nie mam żadnych wyprysków!
Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Bactroban jest antybiotykiem (mupirocin). Działa przede wszystkim na staphylococcus aureus czyli gronkowiec złocisty. Ja niestety często miewam ropnie (czyraki) - już kilka razy usuwano mi je chirurgicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja liszaja dostałam w szpitalu gdy byłam w 5 miesiącu ciąży z pierwszym dzieckiem ,wyglądało dość niepozornie bo niby potówki i w ogóle ale po 3 dniach zrobiły się one okropnie swędzące a od drapania zaczęły się rozprzestrzeniać po całym ciele.Próbowałam zwalczyć je fioletem na spirytusie a gdy poszłam do lekarza powiedział że to niby coś innego.Męczyłam się z tym prawie rok aż poszłam prywatnie do lekarza wziął wymazy i po krótkim czasie zadzwonił do mnie że to liszaj i przepisał tą maść.Po tygodniu nie miałam śladu ,zostały tylko blizny po większych owrzodzeniach ,za to pamiątkę mam na zdjęciach z dzieckiem bo na każdym przez pierwsze pół roku widać mnie w fiolecie. Okropne . Co roku na wiosnę przez te 14 lat pokazują mi się te wypryski i zwalczam je tą maścią jest droga ale warto trądzik też u mnie zwalcza ale wszystko zależy od skóry.Pytanie tylko czemu przez tyle lat się to na okrągło pokazuje i tylko na wiosnę? nie mam gronkowca ani innych rzeczy bo robiłam już badania pod tym kątem,chyba że coś to u mnie wywołuje-niewiem
Edytowane przez eedzia32 Czas edycji: 2014-05-05 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Bactroban jest świetny na skaleczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.