![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jak zmniejszyć zdjęcie?
Chciałabym dodać zdj ciuszków, ale nie wiem jak je zmniejszyć! Potrzebny jest pewnie jakiś program, tylko jaki? Pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak zmniejszyć zdjęcie?
Np. Gimp albo Paint Shop Pro. Jak chcesz to mozesz wyslac mi zdjecia na maila: nobya@gazeta.pl a ja je zmniejsze i odesle.
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko Ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie z oglądania się do tyłu." Paulo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
spróbuję ściągnąć ten program. Przesłałabym, ale one są duże i jest ich dużo i samo przesyłanie trwałoby baardzo długo. Dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jeden program - IrfanView
![]()
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko Ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie z oglądania się do tyłu." Paulo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
tylko kurcze, z wszystkie trzeba płacić... i one są pewnie po ang... a masz moze taką stronkę gdzie można za darmo ściągnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
IrfanView jest chyba darmowym programem, Gimp tez.
Gimp - http://download.chip.pl/download_130512.html IfranView - http://www.idg.pl/ftp/pc_6429/IrfanView.3.97.html Paint Shop Pro - http://www.idg.pl/ftp/pc_6429/IrfanView.3.97.html - wersja 30- dniowa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W zwyklym Paincie.Otworz zdjecie kliknij Obraz/Rozciagnij,pochyl i tam w dwoch pierwszych ramkach wpisujesz procenty
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
|
ale wtedy pomniejszam, zapisuje i jest on mniejszy, ale w dużym oknie (nie wiem czy wiesz o co chodzi..) po prostu rozmiar pliku się nie zmienia, co z tego, że jest mniejszy jak wokół puste miejsce.. kurcze..nie wiem jak to wytłumaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bo to puste miejsce to tlo,zdjecie jest zmniejszone i mniej wazy
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zmniejszanie fotek!?
Mam problem, nigdy nie wklejalam swoich fotek a chciala by. Niestety nie wiem jak zmniejszyc fotke, zeby mozna ja wkleic jako zalocznik. Mozecie mi podac nazwe jakiegos programu, prosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmniejszanie fotek!?
Paint, Irfan View
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wporzadku, zapoznalam sie ale nadal nie wiem jak wkleja sie fotki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja robie tak ze jak otworze program to po prostu przeciagam fotke na painta, potem wchodzisz w obraz: rozciaganie pochylanie i tam ustawiasz w procentach( ja ustawiam 100 na 60) i zapisujesz jako jpg
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzieki zaraz sprawdze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jak zmniejszyc rozmiar fotek?
Witam!
Mam wielka prosbe do wszystkich: powiedzcie mi prosze jak moge zmniejszyc rozmiar zdjec, bo potrzebuje szybko zamiescic je na targowisku. Z gory Wam bardzo dziekuje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak zmniejszyc rozmiar fotek?
wlasnie - tez kilka razy chcialam zamiescic na wizazu zdjecia, ale nie wiem jak je zmniejszyc. pamietam, ze dziewczyny opisywaly przy okazji w roznych watkach, jak to zrobic, ale nie moge tego znalezc. dlatego apeluje o stworzenie dokladnej instrukcji i przypiecie jej do watkow redakcyjnych !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Proszę bardzo: potrzebny jest jakikolwiek program graficzny. Przykładowo - w CorelPhotoshop otwieracie fotkę. Z menu Plik wybieracie Optymalizacja obrazka dla Internetu. Następnie wybieracie format pliku, ja najlubię jpg
![]() Polecam darmowy FotoOffice - banalny w obsłudze, całkowicie po polsku, jak otwieracie w nim obrazek, po prawej stronie on wam się pokazuje w lekkim powiększeniu. klikacie prawym przyciskiem myszy - wybieracie z menu opcję Zmniejsz rozmiar/zmień i postępujecie podobnie, jak opisałam ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja zmniejszam w Paintcie
![]() Obraz --> Rozciągnij/pochyl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja myślę że chodzi nie o wygląd lecz o rozmiar ![]() Ja to otwieram w paincie i zapisuję ( nic przy fotce nie grzebię ) i mam rozmiar o 2 razy mniejszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
No tak, ale jak masz fotkę wielkości 1mb, to jeśli w Paincie tak zrobisz, to i tak zajmuje ona jeszcze 500mb, więc za dużo na wrzucenie na Wizaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Poradzilam sobie w Paint'cie. Dziekuje wam bardzo!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Rozmiar zdjec????????
Jaki powinien byc rozmiar zdjec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Rozmiar zdjec????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmiar zdjec????????
o kurcze a jak zdjecie ma 639Kb to jak je skompresowac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Najprościej można to zrobić na http://www.zmniejszfotke.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
![]()
hej!
![]() nie wiem czy piszę w dobrym miejscu(chyba w dobrym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Zmniejszyc zdjecia mozna tez w Windowsie w programie Paint ktory jest intergralna czescia Windowsa czyli (foto 1): start-> programy -> akcesoria -> Paint -> (wybieramy zdjecia) menu Edycja -> wklej z... wybrac zdjecie ( foto 2) dalej : menu Obraz -> rozciagnij/pochyl (foto 3)-> i wybieramy procentowo ile chemy zmniejszyc zdjacia -> np. 50% -> (foto 4) wciskamy OK. Jesli zdjacia nadal sa za duze to powtarzamy operacje ( jesli zmniejszymy za duzo zawsze mozna cofnac zmiany -> menu Edycja-> cofnij) Jesli zdjecie ma juz odpowiedni rozmiar, zapisujemy go na dysku: menu Pliki -> zapisz jako.. (foto 5) pamietajac aby wybrac format *.JPG (standardowo podpowiada sie format *.bmp-> nie przydatny w przypadku wstawiania zdjec na wizaz) Inny sposob wybierania zdjecia do zmniejszenia w Paint: kliknij prawym przyciskiem myszki na zdjecie, z menu ktore sie pojawi wybierz: Otworz za pomoca -> wybierz Paint (foto 6) Jesli programu Paint nie ma na j/w liscie, wybierz : "wybierz program..." i znajdz Paint. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.