|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
prawo jazdy
Kochane Wizażanki! nie za bardzo wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, jeśli nie tutaj to przepraszam. Zatem do rzeczy. Napewno większość z Was ma już prawo jazdy, więc może mi pomożecie. W przyszłym tygodniu mam egzamin teoretyczny, część pytań juz ogarnęłam, ale wiadomo jest ich dużo więc o pomyłki nie trudno. pytanie do Was- jak wyuczyłyście się tych wszystkich pytań? Macie na to jakąś sprawdzoną i skuteczną metodę? w mojej szkole jazdy dostaliśmy zestaw 'autoteki" , więc z niego się uczę. Podzielcie się swoimi sposobami, aby zdać go za pierwszym podejściem. Za wszystkie rady z góry dziękuję!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prawo jazdy
Cytat:
![]() siadałam wygodnie na łóżku ze stertą testów obok, zeszyt i długopis do ręki i rozwiązywałam, a później sprawdzałam, kiedy już opanowałam materiał, siadałam do kompa i rozwiązywałam testy w jakims programie, już nie pamiętam dokładnie jego nazwy, ale wyglądał praktycznie tak samo, jak później tablet do testów na egzaminie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja rozwiązywałam bardzo dużo testów na komputerze, dużo czasu poświeciłam też nad książką z testami, rozwiązywałam pytania i sprawdzałam odpowiedzi. Przez takie siedzenie i rozwiązywanie dość szybko utrwalają się te testy. Ponadto większość pytań ma obrazki, więc ktoś, kto ma fotograficzną pamięć, później często automatycznie wręcz zaznacza odpowiedź. Z doświadczenie jednak powiem, że stres przy testach nie może się nawet równać z tym na praktycznym
![]()
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam stronę, do której wykupiłam dostęp za 20zł i ćwiczyłam pytania - fajne było to, że jak coś mi nie szło to program to pamiętał, tak samo mogłam sama oznaczyć trudne dla mnie pytania itd i później rozwiązywać tylko te trudne.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
rozwiązałam setki testów, rozwiązywałam prawie w każdej wolniejszej chwili
![]() przepisów jako tak się nie uczyłam, nie kułam na blachę, mieliśmy fajne ćwiczenia na wykładach i większość z tego wyniosłam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja zdałam co prawda za drugim razem (pewnie jestem jedyną osobą, która oblała za pierwszym, nie znam nikogo innego z takim wyczynem na koncie
![]() No i kodeks swoją drogą, na egzamin uczyłam się tylko pytań, przepisów dużo wyniosłam z teorii, nauki dla siebie i jazdy.
![]() Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2011-10-21 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dwa razy "przeleciałam" wszystkie pytania na jakiejś stronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Najpierw przerabiałam wszystkie pytania, dział po dziale - zapisywałam pytania, których nie umiałam (większość jest jednak na tyle prosta, że nawet przy marnej znajomości przepisów, można na nie odpowiedzieć, chociażby na logikę) i tak do skutku. W międzyczasie oraz później robiłam testy. Wystarczyło.
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Logiczne myślenie podczas rozwiązywania testów. Jak się pozna dobrze przepisy to odpowiedzi na pytania to pryszcz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A opowiadając na pytanie autorki to robiłam dziesiątki testów przez internet ale najpierw analizowałam na spokojnie odpowiedzi aby nie kuć na pamięć. Teorię trudno oblać, praktyczny to dopiero..jazda ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-10-21 o 23:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie porady, z pewnością będą pomocne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zdałam za pierwszym - bezbłędnie dzięki poradzie brata,żeby rozw. testy komputerowo.
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
90% pytań na logikę wiedziałam o co chodzi, 10% wyuczyłam się na pamięć- typu ograniczenia prędkości itp.
Jeśli ktoś przeczyta książkę (i każdy przepis "ogarnie") nie będzie musiał specjalnie siedzieć przy testach i się ich uczyć. Ja przed robieniem prawka zrobiłam sobie test- miałam 7 błędów. Po przeczytaniu książki miałam 1. Egzamin zdałam za 1szym razem. Nie wszyscy zdają za 2gim, 3cim większość nie ma po prostu 'zmysłu' strategicznego, nie umie przewidywać niektóre sytuacje- a to na drodze jest potrzebne Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2011-10-22 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Tych pytan mozna sie wyuczyc na pamiec, niektore sa proste bo wynikaja same z siebie nawet bez uczenia, masz dostep do tych pytan przed egzaminem na roznych plytach itp. naprawde nietrudno to zdac no chyba ze ktos sobie pokpi sprawe bo uzna ze to takie proste ze nie ma co sie pgotowywac, to rzeczywiscie moze sie przejechac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja raczej próbowałam te testy zrozumieć, niż wykuć na pamięć. Wiadomo, niektórych rzeczy trzeba się po prostu nauczyć, jak ograniczenia itp. Duzo pytań było krzyżówkowych, kto kiedy jedzie itd, te starałam sie logicznie ogarnąć. I fakt faktem każdą wolną chwilę poswiecałam na testy.
A czytałam gdzieś, ze ma być gorzej z teorią ![]() U mnie jak zdawaliśmy teorie, to wszyscy zdali.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.