prawo jazdy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 16:52   #1
justyskaa17
Raczkowanie

prawo jazdy

Kochane Wizażanki! nie za bardzo wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, jeśli nie tutaj to przepraszam. Zatem do rzeczy. Napewno większość z Was ma już prawo jazdy, więc może mi pomożecie. W przyszłym tygodniu mam egzamin teoretyczny, część pytań juz ogarnęłam, ale wiadomo jest ich dużo więc o pomyłki nie trudno. pytanie do Was- jak wyuczyłyście się tych wszystkich pytań? Macie na to jakąś sprawdzoną i skuteczną metodę? w mojej szkole jazdy dostaliśmy zestaw 'autoteki" , więc z niego się uczę. Podzielcie się swoimi sposobami, aby zdać go za pierwszym podejściem. Za wszystkie rady z góry dziękuję!
justyskaa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 17:23   #2
6roove
Zakorzenienie

Dot.: prawo jazdy

Cytat:
Napisane przez justyskaa17 Pokaż wiadomość
Kochane Wizażanki! nie za bardzo wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, jeśli nie tutaj to przepraszam. Zatem do rzeczy. Napewno większość z Was ma już prawo jazdy, więc może mi pomożecie. W przyszłym tygodniu mam egzamin teoretyczny, część pytań juz ogarnęłam, ale wiadomo jest ich dużo więc o pomyłki nie trudno. pytanie do Was- jak wyuczyłyście się tych wszystkich pytań? Macie na to jakąś sprawdzoną i skuteczną metodę? w mojej szkole jazdy dostaliśmy zestaw 'autoteki" , więc z niego się uczę. Podzielcie się swoimi sposobami, aby zdać go za pierwszym podejściem. Za wszystkie rady z góry dziękuję!
mój sprawdzony sposób na wszelką naukę to wygodne ciuchy, łóżko, poduszka oparta o ścianę, a ja o poduszkę i ..rozwiązywanie
siadałam wygodnie na łóżku ze stertą testów obok, zeszyt i długopis do ręki i rozwiązywałam, a później sprawdzałam,
kiedy już opanowałam materiał, siadałam do kompa i rozwiązywałam testy w jakims programie,
już nie pamiętam dokładnie jego nazwy, ale wyglądał praktycznie tak samo, jak później tablet do testów na egzaminie

6roove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 18:25   #3
Agoorka
Zadomowienie

Ja rozwiązywałam bardzo dużo testów na komputerze, dużo czasu poświeciłam też nad książką z testami, rozwiązywałam pytania i sprawdzałam odpowiedzi. Przez takie siedzenie i rozwiązywanie dość szybko utrwalają się te testy. Ponadto większość pytań ma obrazki, więc ktoś, kto ma fotograficzną pamięć, później często automatycznie wręcz zaznacza odpowiedź. Z doświadczenie jednak powiem, że stres przy testach nie może się nawet równać z tym na praktycznym

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 18:39   #4
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:00   #5
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Ja rozwiązywałam bardzo dużo testów na komputerze, dużo czasu poświeciłam też nad książką z testami, rozwiązywałam pytania i sprawdzałam odpowiedzi. Przez takie siedzenie i rozwiązywanie dość szybko utrwalają się te testy. Ponadto większość pytań ma obrazki, więc ktoś, kto ma fotograficzną pamięć, później często automatycznie wręcz zaznacza odpowiedź. Z doświadczenie jednak powiem, że stres przy testach nie może się nawet równać z tym na praktycznym
dokładnie znałam testy na pamięć

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:06   #6
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie uczyłam na pamięć, tylko starałam zrozumieć przepisy na podstawie tych pytań.
znalazłam stronę, do której wykupiłam dostęp za 20zł i ćwiczyłam pytania - fajne było to, że jak coś mi nie szło to program to pamiętał, tak samo mogłam sama oznaczyć trudne dla mnie pytania itd i później rozwiązywać tylko te trudne.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:15   #7
kitkulka
Zakorzenienie

rozwiązałam setki testów, rozwiązywałam prawie w każdej wolniejszej chwili

przepisów jako tak się nie uczyłam, nie kułam na blachę, mieliśmy fajne ćwiczenia na wykładach i większość z tego wyniosłam
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 19:20   #8
mbamboo
Wtajemniczenie

Ja zdałam co prawda za drugim razem (pewnie jestem jedyną osobą, która oblała za pierwszym, nie znam nikogo innego z takim wyczynem na koncie ) i mogę powiedzieć, że nie jest to trudne. Sama czytałam do znudzenia listę pytań, od początku i od końca, i wyrywkowe strony, a potem robiłam testy tak długo, aż nie wychodziło mi w każdym 17/18 i nie byłam pewna każdego pytania. Zresztą już tuż przed egzaminem umiałam bez czytania, tylko po obrazku poznać, jaka odpowiedź będzie dobra. Chyba nie ma innej metody niż takie wykucie.

No i kodeks swoją drogą, na egzamin uczyłam się tylko pytań, przepisów dużo wyniosłam z teorii, nauki dla siebie i jazdy.

Edytowane przez mbamboo
Czas edycji: 2011-10-21 o 19:21
mbamboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:21   #9
Bunia_P
Rozeznanie

GG do Bunia_P

Cytat:
Ja przeczytałam przepisy, a potem rozwiązywałam testy na stornie: http://www.portalnaukijazdy.pl/testy/ i prawdę mówiąc wyuczyłam się ich w ten sposób na pamięć. A na egzaminie są w takiej samej formie.

— Paulo Coelho

Bunia_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:44   #10
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Ja zdałam co prawda za drugim razem (pewnie jestem jedyną osobą, która oblała za pierwszym, nie znam nikogo innego z takim wyczynem na koncie )
moja kumpela oblała

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 19:52   #11
Mini007
Zakorzenienie

Dwa razy "przeleciałam" wszystkie pytania na jakiejś stronie.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 20:18   #12
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Nie uczyć się na pamięć wszystkiego, tylko zrozumieć pytania
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 20:21   #13
Carame
Rozeznanie

Najpierw przerabiałam wszystkie pytania, dział po dziale - zapisywałam pytania, których nie umiałam (większość jest jednak na tyle prosta, że nawet przy marnej znajomości przepisów, można na nie odpowiedzieć, chociażby na logikę) i tak do skutku. W międzyczasie oraz później robiłam testy. Wystarczyło.
Carame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 21:19   #14
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
moja kumpela oblała
A, no to nie jestem krajowym wyjątkiem
Stary 2011-10-21, 22:46   #15
Charlotte York
Zadomowienie

Logiczne myślenie podczas rozwiązywania testów. Jak się pozna dobrze przepisy to odpowiedzi na pytania to pryszcz
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 23:42   #16
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carame Pokaż wiadomość
Najpierw przerabiałam wszystkie pytania, dział po dziale - zapisywałam pytania, których nie umiałam (większość jest jednak na tyle prosta, że nawet przy marnej znajomości przepisów, można na nie odpowiedzieć, chociażby na logikę) i tak do skutku. W międzyczasie oraz później robiłam testy. Wystarczyło.
Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Logiczne myślenie podczas rozwiązywania testów. Jak się pozna dobrze przepisy to odpowiedzi na pytania to pryszcz
Jest kilka takich pytań co to nijak nie idzie na logikę (przynajmniej moją) coś z długością hamowania na mokrej drodze chyba..ile metrów przy jakiej prędkości czy coś takiego, dokładnie nie pamiętam..w każdym razie wykładowca nam podpowiedział, że w prawidłowej odpowiedzi zawsze musi być 3 i tak też to łyknęliśmy Jeszcze o ruszaniu w grząskim śniegu takie dla mnie mało logiczne było jak dla laika..

A opowiadając na pytanie autorki to robiłam dziesiątki testów przez internet ale najpierw analizowałam na spokojnie odpowiedzi aby nie kuć na pamięć. Teorię trudno oblać, praktyczny to dopiero..jazda

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-10-21 o 23:45
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 09:24   #17
justyskaa17
Raczkowanie

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie porady, z pewnością będą pomocne źle tylko zrobialm ze do tej pory wszystkie odpowiedzi zaznaczałam sobie w tej książeczce z testami przy pytaniu, ale to juz szczegól- jakoś sobie poradzę pozdrowionka !
justyskaa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 09:46   #18
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Ja zdałam co prawda za drugim razem (pewnie jestem jedyną osobą, która oblała za pierwszym, nie znam nikogo innego z takim wyczynem na koncie ) i mogę powiedzieć, że nie jest to trudne. Sama czytałam do znudzenia listę pytań, od początku i od końca, i wyrywkowe strony, a potem robiłam testy tak długo, aż nie wychodziło mi w każdym 17/18 i nie byłam pewna każdego pytania. Zresztą już tuż przed egzaminem umiałam bez czytania, tylko po obrazku poznać, jaka odpowiedź będzie dobra. Chyba nie ma innej metody niż takie wykucie.

No i kodeks swoją drogą, na egzamin uczyłam się tylko pytań, przepisów dużo wyniosłam z teorii, nauki dla siebie i jazdy.
Kochana wcale tak nie jest,przy mnie nie zdały 2 osoby,a przy moim bracie 4 więc okazuje się,że nie każdy tak zdaje

Ja zdałam za pierwszym - bezbłędnie dzięki poradzie brata,żeby rozw. testy komputerowo.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 12:10   #19
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Kochana wcale tak nie jest,przy mnie nie zdały 2 osoby,a przy moim bracie 4 więc okazuje się,że nie każdy tak zdaje

Ja zdałam za pierwszym - bezbłędnie dzięki poradzie brata,żeby rozw. testy komputerowo.
W sumie to nie powiedziałam prawdy, bo u mnie nie zdał jeden chłopak, który nacisnął w jakiś cudowny sposób zakończenie testu przed jego rozpoczęciem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 13:29   #20
201804100943
Konto usunięte

90% pytań na logikę wiedziałam o co chodzi, 10% wyuczyłam się na pamięć- typu ograniczenia prędkości itp.
Jeśli ktoś przeczyta książkę (i każdy przepis "ogarnie") nie będzie musiał specjalnie siedzieć przy testach i się ich uczyć.
Ja przed robieniem prawka zrobiłam sobie test- miałam 7 błędów. Po przeczytaniu książki miałam 1.
Egzamin zdałam za 1szym razem.
Nie wszyscy zdają za 2gim, 3cim większość nie ma po prostu 'zmysłu' strategicznego, nie umie przewidywać niektóre sytuacje- a to na drodze jest potrzebne

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:32
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 13:37   #21
coral reef
Raczkowanie

Tych pytan mozna sie wyuczyc na pamiec, niektore sa proste bo wynikaja same z siebie nawet bez uczenia, masz dostep do tych pytan przed egzaminem na roznych plytach itp. naprawde nietrudno to zdac no chyba ze ktos sobie pokpi sprawe bo uzna ze to takie proste ze nie ma co sie pgotowywac, to rzeczywiscie moze sie przejechac.
coral reef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 13:37   #22
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

Ja raczej próbowałam te testy zrozumieć, niż wykuć na pamięć. Wiadomo, niektórych rzeczy trzeba się po prostu nauczyć, jak ograniczenia itp. Duzo pytań było krzyżówkowych, kto kiedy jedzie itd, te starałam sie logicznie ogarnąć. I fakt faktem każdą wolną chwilę poswiecałam na testy.
A czytałam gdzieś, ze ma być gorzej z teorią .
U mnie jak zdawaliśmy teorie, to wszyscy zdali.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości