|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Witam mam problem z kolczykiem proszę o pomoc!!
Witam wszystkich. Sprawa wygląda tak dokładnie 4 dni temu zrobiłam sobie kolczyk surfacebar pod pępkiem (chyba tak to się pisze). Ogólnie rzecz biorąc leci mi z niego ropa boli mnie i przez jakiś czas miałam napuchniętą skóre wokół kolczyka od wczoraj przykładam do tego lód. Przemywam też wodą utlenioną kolczyk przylega mi do skóry i jedna kuleczka nawet trochę w nią wchodzi. nie mam żadnych strupów koło kolczyka ani nic czy powinnam go zdjąć a może poczekać jeszcze trochę ?bardzo proszę o rady to pilne.
Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Witam mam problem z kolczykiem proszę o pomoc!!
Kup octenisept i wywal wodę utlenioną.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
pokaż wyraźne zdjęcie tego przekłucia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
woda utleniona jest do odkażania a nie przemywania ropy. Rob okłady z sody albo przemywaj jakimis ziołami.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
polecam przemywanie solą fizjoloficzną i.. 'żółtym proszkiem', z tego co pamietam dermatol sie nazywa ; ) mialam dlugi czas problem z industrialem, dzieki nim mi zeszla opuchlizna, pozbylam sie ropy a nawet ziarniny : D
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ktoś mi doradził żeby przemywać to miejsce solą fizjologiczną czy to dobry pomysł?
Oto zdjęcia, robiłam je wczoraj ale dziś miejsca wokół kolczyka nie są aż tak czerwone widocznie okłady z lodu pomogły http://img851.imageshack.us/img851/4868/dsc0624z.jpg http://img36.imageshack.us/img36/971/dsc0625s.jpg http://img641.imageshack.us/img641/7020/dsc0626n.jpg http://img853.imageshack.us/img853/3875/dsc0627y.jpg tak więc proszę o rady dotyczące kolczyka czy wszystko z nim ok? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
z jakiego materiału jest kolczyk?
sól jest obojetnym płynem służącym do oczyszczania jeśli to początki infekcji to octenisept powinien pomóc jeśli niedaj boże opuchlizna się zwiększy to trzeba będzie wymienić kulki na większe |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
kolczyk jest tytanowy
opuchlina już zeszła stosuję okłady z lodu i chyba pomaga. jedna z kulek trochę mi się wrzyna w skórę i dziurka jest większa niż ta druga. Ale chyba mogę to tak zostawić chyba nie powinna sie już powiększać? |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
najprawdopodobniej było troszkę za głęboko przekłute
stąd to wrzynanie sie kulki zastosuj okłady z naparu kory dębu(chłodne) po każdej pielęgnacji dokładnie wycieraj wilgoć spod kulek-bo w takiej sytuacji jak u ciebie może dojść do bolesnego i długogojącego się odparzenia |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za rady jeszcze jedno. czy ta kulka nie będzie coraz bardziej powiększać mi dziurki?
i co zrobić gdy zbiera mi się tam ropa? |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś pewna,że to ropa?
wymień kulkę na większą-to zastopuje wchłanianie i ułatwi pielęgnację |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
no tak myślę,że to ropa jest.
jutro może przejdę się do jakiegoś studia piercingu i zapytam czy wszystko z tym ok. Dziękuję wam bardzo za rady jesteście świetne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.