|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie na zimowy wypad w góry?
Witam!
Chciałabym zorganizować dla siebie i tż krótki wypad w polskie góry, powiedzmy na 4 dni w terminie luty-marzec, ale nie mam pojęcia dokąd się wybrać. Chciałabym aby w tej miejscowości była możliwość jazdy na nartach dla początkujących, lodowisko, jakieś puby, miejsca gdzie można potańczyć wieczorem, możliwość wzięcia udziału w kuligu (ognisku) jakiś aquapark (opcjonalnie) no i co najważniejsze: żeby ceny nas nie zrujnowały, przynajmniej ceny noclegu... Jeśli chodzi o zakwaterowanie chciałabym tradycyjny pokój u górala, może gdzieś gdzie można zjeść góralskie przysmaki zrobione przez gaździnę ![]() Doradźcie gdzie znaleźć takie miejsce. W Zakopanem pewnie i fajnie, ale strasznie drogo, może ktoś z Was spędził przyjemny urlop w jakimś ciekawym miejscu i może polecić? ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie na zimowy wypad w góry?
może Gliczarów?
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
może Velke Losiny zaraz za granicą polsko-czeską (przejście w Głuchołazach)? i jeszcze fajna okolica i wychodzi cenowo korzystniej niz w Polsce. Zależy gdzie mieszkasz oczywiście
.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Może Poprad na Słowacji, znajomi byli i bardzo chwalą. Teraz nas ciągną w grudniu bo wyczaili bezpośrednie połączenie z Wawy i Gdańska samolotem z Eurolotu. W sumie nigdy na Słowacji nie byłam i bardzo bym chciała ale nie wiem czy dostane urlop. Jeśli polecimy to na pewno opowiem jak było
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja bardzo lubię Szklarską Porębę i Karpacz
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Zakopane:P ja uwielbiam te miasto...może oklepane ale jakoś zawsze powracam
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Ja polecam Szczawnicę, Żywiec i okolice Bielska-Białej. A także wspomniany Poprad, Liptovský Mikuláš (tutaj znajduje się Tatralandia i kilka Aqua-Parków) - fajne miasteczka urokliwej Słowacji.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
No i poszło
Lecimy do Popradu bilety już zarezerwowane ale się cieszę już się nie mogę doczekać |
|
|
|
|
#9 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale ja dopiero niedawno stamtąd wróciłam.Bawcie się dobrze. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też odwiedze te okolice.
||
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Na rynku w Tarnowskich Górach jest zimą taki fajny świąteczny klimat, polecam
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Tzn. co konkretnie tam się dzieje?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jesli cenisz spokój to Poronin, choc z komunikacją do Zakopca jest krucho. Busy w korkach, szybciej pociągiem, ale ten rzadko jeździ
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Mnie na myśl przyszła KRYNICA ZDRÓJ
Wszystkie wymienione atrakcje znajdziesz (no może oprócz aquaparku, ale za to na pewno jest jakiś basen).Ale w Tarnowskich to raczej nie ma możliwości jazdy na nartach oraz wybranie się na kulig...
- Kubusiu... -Tak Prosiaczku? -Nic, chciałem upewnić się, że jesteś... ...::: Uśmiech to bodaj najkrótsza droga do drugiego człowieka :::... ...::: Rób to na co masz ochotę, a ludzie niech mówią co chcą :::... Na jednym facecie świat nie kończy się, bo tego kwiata jest pół świata
Edytowane przez Mamba4 Czas edycji: 2011-12-02 o 17:30 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Zakopane jak jedziesz z paczką znajomych -świetna zabawa.
Jak z dzieciakami -jeszcze lepsza. Idzie zima czas przygotować się na ferie
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2012-01-05 o 20:05 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie najpierw trzeba sobie zadac pytanie co chcemy w gorach robic. Bo jesli komus w Bieszczadach po 3 dniach sie nudzi to nie wiem po co tam jedzie. W górach jesli ktoś lubi wedrowki nie bedzie sie nudzil. Jak sie woli jakieś inne rozrywki np. aqa parki to wiadom, ze trzeba szukac w bardziej masowych turystycznych miejscowościach.
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
ja na przykład polecam wyjazd do Beskidu Wysokiego, na narty na górę Mosorny Groń w Zawoi, bajkowe alpejskie klimaty, pyszne góralskie oscypki w bacówkach, grzane piwko. Jest tam spokojniej niż w Białce Tatrzańskiej , a to tylko 70 km od Krakowa. Pierwszy raz pojechałam tam na narty 01. stycznia wraz z mężem i naszymi chłopcami. Jeszcze dodatkowo zrobiliśmy sobie kulig. Potem wieczorkiem poszliśmy do karczmy, bo grała kapela i wytańczyliśmy się do białego rana, więc polecam.....
|
|
|
|
|
#18 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A dlaczego nie chcesz wyjechać za granicę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.