|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ranne mycie...
Witam, witam!
![]() Mam problem. Mam prześliczne kręcone włosy, jednak idzie za tym pewien problem. Myłam włosy rano, żeby mieć świeże, ładnie skręcone loczki, wstawanie o 5.30, żeby same wyschły, jednak wiedziałam, że przyjdzie taki dzień, byłam ostrzegana, właśnie odchorowuje ranne mycie. Co zrobić, żebym nie musiała myć rano? Wiem, że jeśli umyję wieczorem i pójdę spać to wstanę z lokami zbitymi i połowa zamieni się w siano. Czasami spinam je na czubek głowy, także jedna fryzura jest, ale chciałabym chodzić w rozpuszczonych jak dotychczas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ranne mycie...
Cytat:
![]() sposoby: 1. odpowiednia pielegnacja ktora wzmocni wlosy i zarazem skret (zajrzyj do watku dla kreconowlosych, tutajw pierwszym poscie jest wiele przydatnych linkow)- ale niestety nie zawsze sie to udaje, ja nadal wole umyc rano, ale mam krotkie obecnie loki, przy dluzszych moglam myc na wieczor 2. zaopatrz sie w suszarke z dyfuzorem (koniecznie z jonizacja) - suszenie na srednim nadmuchu i cieplawym powietrzem nie niszczy wlosow - moge powierdzic, pomimo ze susze wlosy codziennie rano(dyfuzorem) nie mam zniszczen a koncowki wlosow mi sie nie rozdwajaja ani nie sa 'upalone', staram sie napierw zajac wlosami a potem sniadanie i szykowanie sie do pracy, w ten sposob mija 30-60 minut zanim wyjde na zewnatrz, wlosy sa kompletnie suche (dla mnie to wazne bo jesli wyszlabym z wilgotnymi chociaz to przeziebienie murowane)
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jak jest chłodniej, to oczywiście czapka, jeśli jeszcze nie doschły, to pod nią też tego nie zrobią, dosychają jak już dotrę na miejsce.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja rano nie daję rady umyć... zresztą moje włosy mają coś koło 50 cm i powoli schną...
Myję po południu, tak, żeby położyć się spać z całkiem suchymi. I liczę na cud, czasem rano są fajne loczki, czasem niestety nie. BTW moje włosy zaraz po wyschnięciu mają dużo puchu i są lekko przyprostowane, im dalej od mycia - tym lepszy skręt i mniej puchu. Aż dziwne.
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze." - Justyna Kowalczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja polecam tak :
po wieczornym myciu przesuszyć włoski ręcznikiem ażeby woda nie okapywała, aby były lekko wilgotne. Nie rozczesywać. W wilgotne włosy wetrzeć piankę Syoss, średnią, rozprowadzić równomiernie zaczynając od KOŃCÓW. Jak się kładziesz, to daj włosy do góry aby ich nie przygniatać ![]() ![]() ![]() Albo druga opcja - pianka+warkocz Rano rozpuścisz będą fale, w ciągu dnia zaczną Ci się naturalnie podkręcać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Może spróbuj spać na satynie-jeśli nie masz poszewki takiej, to może chusta albo coś
![]() Ja ostatnio znalazłam szlafrok i obwijam nim poduche ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak wiem, że nie będę miała czasu żeby umyć rano głowę to myję ją z godzinę przed pójściem spać i zanim położę się do łózka związuję je na czubku głowy gumką w taki niedbały koczek, jeszcze są dosyć mokre, rano po przebudzeniu jedynie poprawiam grzywkę, ewentualnie "reanimuję" całe włosy żelem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy są tak grube, ze mycie ich rano jest niemożliwe, bo nawet suszone suszarka bardzo wolno schną. Zawsze po myciu wieczorem trochę je traktuje suszarką, a rano jeszcze są wilgotne i muszę chwile dosuszyć. Z kręceniem jest różnie, najładniejszy skręt mam, gdy przed myciem nałożę na nie jakiś olejek.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja myję wieczorem i spinam na czubku do spania (jak co dzień
![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.