Ranne mycie... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 12:16   #1
inventedme
Przyczajenie

Ranne mycie...

Witam, witam!
Mam problem.
Mam prześliczne kręcone włosy, jednak idzie za tym pewien problem.
Myłam włosy rano, żeby mieć świeże, ładnie skręcone loczki, wstawanie o 5.30, żeby same wyschły, jednak wiedziałam, że przyjdzie taki dzień, byłam ostrzegana, właśnie odchorowuje ranne mycie. Co zrobić, żebym nie musiała myć rano? Wiem, że jeśli umyję wieczorem i pójdę spać to wstanę z lokami zbitymi i połowa zamieni się w siano. Czasami spinam je na czubek głowy, także jedna fryzura jest, ale chciałabym chodzić w rozpuszczonych jak dotychczas...
inventedme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 12:51   #2
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Ranne mycie...

Cytat:
Napisane przez inventedme Pokaż wiadomość
Witam, witam!
Mam problem.
Mam prześliczne kręcone włosy, jednak idzie za tym pewien problem.
Myłam włosy rano, żeby mieć świeże, ładnie skręcone loczki, wstawanie o 5.30, żeby same wyschły, jednak wiedziałam, że przyjdzie taki dzień, byłam ostrzegana, właśnie odchorowuje ranne mycie. Co zrobić, żebym nie musiała myć rano? Wiem, że jeśli umyję wieczorem i pójdę spać to wstanę z lokami zbitymi i połowa zamieni się w siano. Czasami spinam je na czubek głowy, także jedna fryzura jest, ale chciałabym chodzić w rozpuszczonych jak dotychczas...
wiele z nas chce

sposoby:
1. odpowiednia pielegnacja ktora wzmocni wlosy i zarazem skret (zajrzyj do watku dla kreconowlosych, tutajw pierwszym poscie jest wiele przydatnych linkow)- ale niestety nie zawsze sie to udaje, ja nadal wole umyc rano, ale mam krotkie obecnie loki, przy dluzszych moglam myc na wieczor
2. zaopatrz sie w suszarke z dyfuzorem (koniecznie z jonizacja) - suszenie na srednim nadmuchu i cieplawym powietrzem nie niszczy wlosow - moge powierdzic, pomimo ze susze wlosy codziennie rano(dyfuzorem) nie mam zniszczen a koncowki wlosow mi sie nie rozdwajaja ani nie sa 'upalone', staram sie napierw zajac wlosami a potem sniadanie i szykowanie sie do pracy, w ten sposob mija 30-60 minut zanim wyjde na zewnatrz, wlosy sa kompletnie suche (dla mnie to wazne bo jesli wyszlabym z wilgotnymi chociaz to przeziebienie murowane)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 22:44   #3
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wiele z nas chce

sposoby:
1. odpowiednia pielegnacja ktora wzmocni wlosy i zarazem skret (zajrzyj do watku dla kreconowlosych, tutajw pierwszym poscie jest wiele przydatnych linkow)- ale niestety nie zawsze sie to udaje, ja nadal wole umyc rano, ale mam krotkie obecnie loki, przy dluzszych moglam myc na wieczor
2. zaopatrz sie w suszarke z dyfuzorem (koniecznie z jonizacja) - suszenie na srednim nadmuchu i cieplawym powietrzem nie niszczy wlosow - moge powierdzic, pomimo ze susze wlosy codziennie rano(dyfuzorem) nie mam zniszczen a koncowki wlosow mi sie nie rozdwajaja ani nie sa 'upalone', staram sie napierw zajac wlosami a potem sniadanie i szykowanie sie do pracy, w ten sposob mija 30-60 minut zanim wyjde na zewnatrz, wlosy sa kompletnie suche (dla mnie to wazne bo jesli wyszlabym z wilgotnymi chociaz to przeziebienie murowane)
Też myję włosy od razu po wstaniu, a potem zajmuję się resztą rzeczy, przez ten czas sobie dosychają. Suszyć nie lubię, myć wieczorem też nie, więc to jedyne, co wymyśliłam.
No i jak jest chłodniej, to oczywiście czapka, jeśli jeszcze nie doschły, to pod nią też tego nie zrobią, dosychają jak już dotrę na miejsce.
Stary 2011-11-06, 00:06   #4
goniiia
Raczkowanie

Ja rano nie daję rady umyć... zresztą moje włosy mają coś koło 50 cm i powoli schną...
Myję po południu, tak, żeby położyć się spać z całkiem suchymi. I liczę na cud, czasem rano są fajne loczki, czasem niestety nie.
BTW moje włosy zaraz po wyschnięciu mają dużo puchu i są lekko przyprostowane, im dalej od mycia - tym lepszy skręt i mniej puchu. Aż dziwne.
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze."
- Justyna Kowalczyk

goniiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 14:44   #5
missandrogyny
Przyczajenie

Ja polecam tak :
po wieczornym myciu przesuszyć włoski ręcznikiem ażeby woda nie okapywała, aby były lekko wilgotne. Nie rozczesywać. W wilgotne włosy wetrzeć piankę Syoss, średnią, rozprowadzić równomiernie zaczynając od KOŃCÓW. Jak się kładziesz, to daj włosy do góry aby ich nie przygniatać Moje włosy mają z 60cm i za każdym razem daję je do góry, aby się nie plątały-w efekcie budzę się w tej samej pozycji

Albo druga opcja - pianka+warkocz

Rano rozpuścisz będą fale, w ciągu dnia zaczną Ci się naturalnie podkręcać.

Pozdrawiam
missandrogyny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 19:14   #6
ewcia1807
Zakorzenienie

Może spróbuj spać na satynie-jeśli nie masz poszewki takiej, to może chusta albo coś
Ja ostatnio znalazłam szlafrok i obwijam nim poduche

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 22:49   #7
piratte
Zadomowienie

Jak wiem, że nie będę miała czasu żeby umyć rano głowę to myję ją z godzinę przed pójściem spać i zanim położę się do łózka związuję je na czubku głowy gumką w taki niedbały koczek, jeszcze są dosyć mokre, rano po przebudzeniu jedynie poprawiam grzywkę, ewentualnie "reanimuję" całe włosy żelem
piratte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 21:47   #8
traicionera
Zakorzenienie

Moje włosy są tak grube, ze mycie ich rano jest niemożliwe, bo nawet suszone suszarka bardzo wolno schną. Zawsze po myciu wieczorem trochę je traktuje suszarką, a rano jeszcze są wilgotne i muszę chwile dosuszyć. Z kręceniem jest różnie, najładniejszy skręt mam, gdy przed myciem nałożę na nie jakiś olejek.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 17:03   #9
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ja myję wieczorem i spinam na czubku do spania (jak co dzień ) taką starą, luźną, wyciągniętą gumką Rano rozpuszczam- skręcone są i dodatkowo jak podniesione u nasady!

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości