|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kąpiele do zadań specjalnych ;)
No własnie znacie jakieś fajne?Podpowiedzcie czego dodać do wody,i jaki efekt można przez to uzyskać(chodzi mi raczej o sposoby domowe a nie gotowe płyny do kąpieli)?Co najlepiej relaksuje a co wygładz skórę?Jako maniaczka kkąpieli bedę wdzięczna za każdą radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj!
Ja do kąpieli używam żeli do kąpieli dla dzieci, dwa razy w tygodniu robię peeling całego ciała, a trzy razyw tygodniu zaraz po wyjściu z wody smaruje się oliwką dla dzieci. Robię tak już od kilku miesięcy i cerę mam gładziutką i mięciutką. Polecam również do kąpieli olejki - ja je stosuje od czasu do czasu, gdy chę zrelaksować się. Olejek do kąpieli szałwiowy - olejek z mieszanką specjalnych ziół ma działanie odświeżające i pobudzające. Tworzy przyjemny i zmysłowy nastrój w Twojej łazience. Poprawia ukrwienie skóry, działa stymulująco, wzmacniająco i regenerująco na skórę. Olejek do kąpieli eukaliptusowy - Działa kojąco i relaksująco dodając energii po trudach dnia. Uspakajający kolor błękitny wody z aktywnym eukaliptusowym zapachem jest prawdziwym balsamem dla Twojego ciała i umysłu. Działa antyseptycznie i leczniczo na górne drogi oddechowe. Olejek do kąpieli melisowy - Ma dobroczynne działanie na Twój system nerwowy, przy stresach, przemęczeniu fizycznym i psychicznym. Uspakaja, pomaga Ci pozbyć się zmęczenia i pozytywnie nastraja na cały następny dzień. Olejek do kąpieli z minerałami z Morza Martwego - Kąpiel z olejkiem z Morza Martwego daje uczucie odprężenia, poprawia krążenie, nawilża i uelastycznia naskórek, łagodzi stany zapalne. Olejek do kąpieli z siedmiu ziół - Olejek do kąpieli z siedmiu specjalnie dobranych ziół działa odżywczo na skórę i zachowuje jej sprężystość. Delikatnie oczyszcza i uelastycznia skórę, która po kąpieli długo i przyjemnie pachnie. Olejek do kąpieli lawendowy - Kąpiel w olejku lawendowym wygładza i regeneruje skórę, harmonizuje emocje, łagodzi stresy. Działa antyseptyczne, przyśpiesza gojenie ran po których nie pozostają blizny. Olejek do kąpieli waniliowy - Kąpiel w olejku waniliowym oczyszcza i uelastycznia skórę, zachowuje jej sprężystość, działa odżywczo. Skóra po kąpieli długo zachuje świeżość i przyjemnie pachnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
Z typowo domowych sposobów polecam:
1. Domowy peeling - pół szklanki gruboziarnistej soli zmieszaj z łyżką śmietany tak, aby powstała gęsta masa. Następnie kolistymi ruchami masuj całe ciało. Użyta sól pomoże pozbyć się zrogowaciałego naskórka, a śmietana nawilży skórę i zatrzyma wilgoć w naskórku. 2. Domowa maseczka - ok. 1 szklanki bardzo drobno zmielonych orzechów laskowych lub rozdrobnionych skórek zdjętych z migdałów zalej 2/3 szklanki tłustego mleka i łyżeczką olejku migdałowego. Podane składniki należy starannie wymieszać, by powstała łatwa do rozsmarowania pasta. Omijając okolice oczu, nanieś ją na twarz, szyję i dekolt. Wmasuj okrężnymi ruchami, spłucz obficie letnią wodą. Obrane i starte jabłko wymieszaj z łyżką mąki ziemniaczanej. Równomiernie rozprowadź na skórze twarzy. Działanie tej maseczki polega na głębokim nawilżeniu naskórka, dostarczeniu minerałów i witamin oraz ma działanie łagodzące kojące. Szczególnie polecana jest dla cery suchej, wrażliwej i podrażnionej. 3 łyżki twarogu wymieszaj z łyżką miodu i nałóż na twarz. Skóra stanie się elastyczna i gładka. Polecana jest do każdego rodzaju cery z wyjątkiem naczyniowej. 3. Nawilżająca kąpiel - należy podgrzać 2 litry mleka, dodać 2 łyżki miodu i taki płyn wlać do wanny z przygotowaną już wodą. Mleko i miód sprawiają, że skóra staje się elastyczna i delikatna w dotyku. Optymalny czas kąpieli to 2O-25 minut. 4. Kąpiel odświeżająca i odzywiająca - napełnij wannę ciepłą wodą dodaj sok z trzech pomarańczy i trzech cytryn. Połóż się w wannie na 20 - 25 minut. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kąpiele do zadań specjalnych ;)
Mam na skórze problemy trądzikowe, więc służą mi kąpiele z dodatkiem sporej ilości soli. Używam soli z minerałami z morza martwego On-line, albo takiej zwykłej kamiennej, ale niejodowanej. Oczywiście po takiej kąpieli balsam konieczny.
Świetnie nawilża i wygładza skórę mleko do kąpieli bodajże Farmona Kraków. Woda jest mleczno-biała, ładnie pachnie, skóra jest nawilżona i lekko napięta. Poza tym uwielbiam kulki do kąpieli, choć nie mogę ich używać zbyt często, to jednak raz na jakiś czas taka kąpiel to sama przyjemność. Polecam kulki z Sephory z zieloną herbatą oraz brzoskwiniowe różowe w kształcie misia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzięki za rady dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
调解人
|
Ja proponuje spiąć włosy i zanurzyć się w wodzie z dodatkiem oliwki dla dzieci- skora jest cudownie gładka i nawilżona
![]() Kiedys (kiedy jeszcze mialam wanne) lubiłam też wrzucić sobie torebkę jakiegoś zioła (szałwia lub bratek).
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a właśnie, post meariel przypomniał mi o jednej bardzo dobrej kąpieli: trzeba dodać po prostu wywar z rumianku, ja dodawałam ok.pół litra z lilku torebek expresowych. Taka kąpiel działała łagodząco na skórę, podrażnienia, antyseptycznie na trądzik.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
O ten rumianek brzmi fajnie-lece jutro po herbatkę do sklepu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja dodaję do kąpieli 1/2-1l. mleka (tłustego, najtańszego) i troszkę oliwy z oliwek (robię takie chlup, wiecie o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mniam to dpiero apetycznie brzmi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
O to coby nie zakładac nowego wątku, wyciągnę sobie ten temacik
![]() Otóż lubię kąpiele w wannie, troszku nie mam wyboru z powodu braku prysznica ![]() Ale odkryłam że to własnie one bardzo wysuszają moją skórę, nie tylko twarda bziiidka woda, toteż je odstawiłam. I szukam jakiegoś zamiennika, dlatego pytam co sądzicie o: sól do kąpieli: jakie marki, jakie ceny? No i jakie właściwości? Kuleczki i potworki z Sephory: ceny znam ale jak z ich jakością? Ile takich kulek trzeba użyć aby woda troszke pachniała tudzież nabrała kolorku? Kule z mydlarni typu Stendera ZIEPJU FABRIKA: strasznie to drogie ![]() Dzięki za opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.