|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Wycieczki jednodniowe
Czy możecie polecić jakieś Biuro Podróży organizujące wycieczki jednodniowe np. do Budapesztu, Wiednia, Lwowa ipt.?? Intersują mnie wyjazdy z Rzeszowa, Tarnowa, Krakowa.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wycieczki jednodniowe
Ale co można zobaczyć przez 1 dzień? Mi by było szkoda pieniędzy na cos takiego
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A zastanowiłaś się, że może ktoś nie ma pieniędzy/czasu/chęci na 2-tygodniowe wyjazdy??!!
więc nie wiem czemu krytykujesz innych - każdy robi jak chce nie prosiłam o opinie na temat takich wyjazdów, ale o biura podróży, któe je organizują
Edytowane przez joanwi Czas edycji: 2011-11-19 o 11:14 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdz sobie:
http://www.soltur.pl/ http://www.indexpolska.com.pl/
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
jeden dzień może być mało, ale myślę że wsiąście w pociąg i wyruszenie w jakąś mała podróż może pomóc nam w podładowaniu baterii.
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.abdar.pl/ ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Takie wycieczki z reguły są bardzo intensywne. Cały dzień na nogach, średnio od 8 do 22. Jak wycieczka jest dobrze zorganizowana to cały czas można przeznaczyć na zwiedzanie - część z przewodnikiem, część samodzielnie w ramach czasu wolnego. Owszem nie zobaczy się wszystkiego, ale ja po kilku lat mieszkania w Krakowie, nie mogę powiedzieć, że znam chociaż połowę tego miasta Więc jest to fajna sprawa w momencie kiedy nie ma się dużo czasu i pieniędzy. Polecam też wycieczki z noclegami, też fajna sprawa, a nie jakoś bardzo droga.
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Chyba warto wybrać się na coś takiego na własną rękę Polskimbusem właśnie do Wiednia. Będzie dużo taniej i zawsze to większa frajda jak się coś samemu zorganizuje, przynajmniej ja tak mam
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znastanawiałam się rok temu nad Salzburgiem ale wybrałam Hamburg, ogólnie polecam
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A możesz powiedzieć jak dokładnie wyglądają takie wycieczki na jarmarki świąteczne. Widziałam jakieś broszurki ze zdjęciami i już same zdjęcia wprawiały mnie w taki, jakby to powiedzieć, błogi stan
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwiedzania jest dużo tylko, że zimno no ale zawsze można wejść do sklepów/kawe i sie rozgrzać
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym musiałam dojechać najpierw na własną rękę do Katowic, a potem do Wiednia, czy dalej do Pragi można tym autobusem dojechać jedynie z Wrocławia, czyli dla mnie średnio ale stronka super i może akurat ktoś się skusi
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
E nie, np Kraków-Katowice i potem do Wiednia.
Właśnie jadę niedługo na spacer po Wiedniu taki jednodniowy i jak dla mnie to fajna opcja i wcale nie za krótko
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
A to już lepiej. A są te busy jakoś ze sobą sensownie połączone? Zeby w Katowicach nie siedzieć i nie czekać zbyt długo?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co widzę na stronie Polskiego Busa to nie bardzo jest parę godzin czekania. Możesz jednak w Katowicach wysiąść z Polskiego Busa i wsiąść do Pociągu InterCity/Eurocity - podróż zajmuje ok 5 godzin z Katowic.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Np do Katowic przyjeżdza 21.30 a 21.45 odjezdza do Wiednia, z Wiednia przyjezdza 6.30 a do Krakowa jest już o 6.45- jak ma być jakieś opóźnienie to trzeba dać znac i one się skomunikują
![]() Właśnie robię sobie taki maraton- wieczorem wsiadam w autobus do Wiednia, rano o 5 jestem na miejscu, mam cały dzień i o 23 tego samego dnia wracam do Polski
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a właśnie, nie wiecie jak to z pociągami jest?? może łatwiej dojechać?? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wiedeń to nie wiem, ale pociąg do Pragi jest bodajże jeden bezpośredni z Krakowa, ewentualnie opcja busem do Cieszyna, 10 minut spacerkiem na stację czeską i potem pociąg do Pragi- 3h do Cieszyna plus jakieś 4.5 do Pragi
![]() Do Budapesztu jeździ: http://www.orangeways.com/pl podobno polskibus ma uruchomić jakąś jedną nową zagraniczną trasę- wszysycy liczą na Budapeszt właśnie z Krakowa
Edytowane przez Charmain Czas edycji: 2011-11-24 o 09:34 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ma wycieczki jednodniowe to raczej daleko nie jezdzimy, tylko zwiedzamy okolice. To bardzo ciekawy sposób na spedzenie nawet tak krótkeigo czasu, bo jesteśmy zmotywowani do lepszego poznawania regionu, w którym mieszkamy - a wiadomo, cudze chwalicie...
Weekendowe wypady to już inna sprawa, staramy sie korzystać z tanich lotów/rejsów itd. Tanie loty są dobre, jak sie ma znajomych po Europie, bo zawzse jest sie gdzie zatrzymać i weekend niemal za darmo co do rejsów to Unity jest świetne, ceny mają na tyle niskie że nieraz bardziej sie opłaca popłynąć do Sztokholmu niż na drugi koniec Polski wlec sie PKP (co w weekendy odpada). Teraz jest dobra opcja andrzejkowa: xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-28 o 23:46 Powód: Link. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Takie wycieczki z reguły są bardzo intensywne. Cały dzień na nogach, średnio od 8 do 22. Jak wycieczka jest dobrze zorganizowana to cały czas można przeznaczyć na zwiedzanie - część z przewodnikiem, część samodzielnie w ramach czasu wolnego. Owszem nie zobaczy się wszystkiego, ale ja po kilku lat mieszkania w Krakowie, nie mogę powiedzieć, że znam chociaż połowę tego miasta