|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wycieczki jednodniowe
Czy możecie polecić jakieś Biuro Podróży organizujące wycieczki jednodniowe np. do Budapesztu, Wiednia, Lwowa ipt.?? Intersują mnie wyjazdy z Rzeszowa, Tarnowa, Krakowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wycieczki jednodniowe
Ale co można zobaczyć przez 1 dzień? Mi by było szkoda pieniędzy na cos takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A zastanowiłaś się, że może ktoś nie ma pieniędzy/czasu/chęci na 2-tygodniowe wyjazdy??!!
więc nie wiem czemu krytykujesz innych - każdy robi jak chce nie prosiłam o opinie na temat takich wyjazdów, ale o biura podróży, któe je organizują ![]() Edytowane przez joanwi Czas edycji: 2011-11-19 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
sprawdz sobie:
http://www.soltur.pl/ http://www.indexpolska.com.pl/ ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jeden dzień może być mało, ale myślę że wsiąście w pociąg i wyruszenie w jakąś mała podróż może pomóc nam w podładowaniu baterii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.abdar.pl/ ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chyba warto wybrać się na coś takiego na własną rękę Polskimbusem właśnie do Wiednia. Będzie dużo taniej i zawsze to większa frajda jak się coś samemu zorganizuje, przynajmniej ja tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A możesz powiedzieć jak dokładnie wyglądają takie wycieczki na jarmarki świąteczne. Widziałam jakieś broszurki ze zdjęciami i już same zdjęcia wprawiały mnie w taki, jakby to powiedzieć, błogi stan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym musiałam dojechać najpierw na własną rękę do Katowic, a potem do Wiednia, czy dalej do Pragi można tym autobusem dojechać jedynie z Wrocławia, czyli dla mnie średnio ale stronka super i może akurat ktoś się skusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
E nie, np Kraków-Katowice i potem do Wiednia.
Właśnie jadę niedługo na spacer po Wiedniu taki jednodniowy i jak dla mnie to fajna opcja i wcale nie za krótko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A to już lepiej. A są te busy jakoś ze sobą sensownie połączone? Zeby w Katowicach nie siedzieć i nie czekać zbyt długo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Z tego co widzę na stronie Polskiego Busa to nie bardzo jest parę godzin czekania. Możesz jednak w Katowicach wysiąść z Polskiego Busa i wsiąść do Pociągu InterCity/Eurocity - podróż zajmuje ok 5 godzin z Katowic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Np do Katowic przyjeżdza 21.30 a 21.45 odjezdza do Wiednia, z Wiednia przyjezdza 6.30 a do Krakowa jest już o 6.45- jak ma być jakieś opóźnienie to trzeba dać znac i one się skomunikują
![]() Właśnie robię sobie taki maraton- wieczorem wsiadam w autobus do Wiednia, rano o 5 jestem na miejscu, mam cały dzień i o 23 tego samego dnia wracam do Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a właśnie, nie wiecie jak to z pociągami jest?? może łatwiej dojechać?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jak Wiedeń to nie wiem, ale pociąg do Pragi jest bodajże jeden bezpośredni z Krakowa, ewentualnie opcja busem do Cieszyna, 10 minut spacerkiem na stację czeską i potem pociąg do Pragi- 3h do Cieszyna plus jakieś 4.5 do Pragi
![]() Do Budapesztu jeździ: http://www.orangeways.com/pl podobno polskibus ma uruchomić jakąś jedną nową zagraniczną trasę- wszysycy liczą na Budapeszt właśnie z Krakowa ![]() Edytowane przez Charmain Czas edycji: 2011-11-24 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ma wycieczki jednodniowe to raczej daleko nie jezdzimy, tylko zwiedzamy okolice. To bardzo ciekawy sposób na spedzenie nawet tak krótkeigo czasu, bo jesteśmy zmotywowani do lepszego poznawania regionu, w którym mieszkamy - a wiadomo, cudze chwalicie...
Weekendowe wypady to już inna sprawa, staramy sie korzystać z tanich lotów/rejsów itd. Tanie loty są dobre, jak sie ma znajomych po Europie, bo zawzse jest sie gdzie zatrzymać i weekend niemal za darmo ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-28 o 22:46 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.