|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
krem Locoid Lipocream
Mam problem z plamkami czerwonymi na twarzy (zblizone do trądzika różowatego) i male krostki. Od 1,5 tyg używam kremu Locoid Lipocream i wszystko pięknie ustało. Znów mam gładziuteńką cerę. Mam pytanie tylko czy jest jakiś okres przez jaki można tego kremu używać? A później musze odstawić? Dodam, że żadne inne tabletki, płyny itp itd mi nie pomagały. Dopiero ten krem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: krem Locoid Lipocream
Pomogło bo Lokoid zawiera kortykosteroid( nie wiem czy dobrze napisalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No to super! Przepisał mi to dermatolog. W piatek mam wizyte u babeczki ktora zajmuje sie dermatologią estetyczną wiec mam nadzieje ze mi poradzi cos... Dzieki za ostrzezenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli zmiany łuszczycowe występują na twarzy? Można to stosować? Jak długo? Kiedy odstawić? Czy następnego dnia jak zaróżowienia na twarzy znikną, czy jeszcze przeciągnąć? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie, leków sterydowych nie można stosowac przez długi czas. Max tydzien kuracji, zresztą jest to zazwyczaj napisane na ulotkach.
Długotrwałę i przeciągające sie stosowanie takich preparató może doprowadzić do posteroidowego zapalenia skóry. jedna z forumowiczek opisywała już taki przypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam, chciałabym ostrzec Was przed tym specyfikiem ... . Konował dermatolog nie wiedział co mi jest tak na prawdę i zapisał mi Locoid. Pod nosem i na brodzie miałam takie krostki, zaczerwienienia później zostało to zdiagnozowane przez innego dermatologa jako trądzik podskórny, nie mógł wyjść z "podziwu" dla lekarza który przepisał mi locoid. Sprawa wygląda tak że stosowałam go długo ok roku( ponieważ nie miałam pojęcia że tak nie wolno co gorsza lekarz nr 1 nie udzielił mi takiej informacji ) ... teraz mam to na całej twarzy i walka jest zażarta :/ pozdrawiam i ODRADZAM MAKSYMALNIE !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
nie odradzaj maści tylko lekarza. ja mam AZS i jak tylko coś mi wyskoczy posmaruje max 2 razy i wszystko pięknie znika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tabletki na trądzik - derminax.pl Potwierdzam skuteczność - już po kilku dniach pryszcze zaczęły robić się mniejsze, zbladły i w końcu - przepadły bez śladu.
Edytowane przez arne67 Czas edycji: 2022-08-24 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.