|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Peeling glikolowy - efekty?
Witam, w sobotę miałam robiony peeling glikolowy-stężenie ok 25% więc słabe-mój pierwszy raz. Skórka delikatnie się łuszczy co wydaje się normalne ale wydaje mi się, że robią mi się krostki a raczej większe zapchane pory(białe gotowe wręcz jakby do wyciśnięcia) skóra niby schodzi ale czuje, że jest jakby bardziej tłusta hm?.. Nie wiem jak to opisać dokładniej
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Peeling glikolowy - efekty?
Po pierwszym kwasie czesto jest tak ze skora sie oczyszcza i wszystko co w niej siedzi nagle wyłazi dlatego daj sobie troche czasu,i idz na ten drugi kwas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Bo nie po to się idzie by wyglądać gorzej hehe
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam ja miałam oczyszczanie kwasem owocowym po którym miałam straszny wysyp jednak po jakimś tygodniu wszystko zaczęło się wysuszać i schodzić. Ważne jest aby nie wyciskać żadnych wyprysków ani nie zdrapywać łuszczącej się skóry tylko cierpliwie poczekać aż sama zejdzie. Uważam że warto dla efektów końcowych.
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
W sumie sama nie wiem..nie wiem co o tym myśleć..wysyp codzienny był, dość specyficzny mimo problemowej cery..boję się kolejnego zabiegu bo ma być mocniejszy i w sumie zastanawiam się co taki zabieg powinien dać? wygładzić? złuszczyć? zmniejszyć przebarwienia?
![]() |
#6 |
in love with life
|
Szczerze mowiac ja po glikolowym nie mialam kompletnie zadnego pryszcza, mimo ze patrzac na skore z profilu i bez makijazu widac bylo gdzieniegdzie takie minimalne grudki. Po glikolowym moja skora jednak zaczela sie oczyszczac bez zadnego wysypu pryszczy, a grudki zaczely znikac bez wychodzenia na wierzch, wiec moze zapytaj o to osobe, ktora Ci go robila.
Poza tym ja bylam na zluszczaniu u dermatologa, a nie u kosmetyczki. Dermatolog lepiej sie zna na takich zabiegach, profesjonalniej Ci doradzi, oceni potrzeby Twojej skory i do tego moze stosowac silniejsze stezenia (ja dodatkowo dostawalam za kazdym razem duzo probek kremow aptecznych ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.