|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jadlospis nastolatki.
Jak powinien wygladac nadlospis nastolatki mam 15 lat 166 cm wzrostu, waze 52 kg, cwicze 30 minut na steperze codziennie lub co drugi dzien i cwiczenia na uda i posladki ujedrniajace chce kupic hula-hop. Ogolnie bylam chora na anoreksje, bulimie i kompulsywne objadanie sie, szybko przybieram na wadze. Mysle ze mi pomozecie. Z gory bardzo wam dziekuje bardzo ciezko mi samej ocenic jakie porcje mam jesc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jadlospis nastolatki.
rozumiem, że chcesz utrzymać wagę?
myślę, że po prostu musisz sprawdzić swój organizm i zobaczyć, ile potrzebuje. ale to nie znaczy 'jedz ostrożnie i jak najmniej' ![]() jedz to, na co masz ochotę, a jak zobaczysz, że wpływa to na ciebie niekorzystnie, to np.: zmniejsz ilość słodyczy (lub, jeśli takowych jest mało, to, dajmy na to, pieczywa) w diecie. ogólnie podpatrz może dobrze oceniane jadłospisy na U w wątku 'Nasze codzienne jadłospisy' ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jadlospis nastolatki.
Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.