![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Krwiste perfumy dla wampira (i nie tylko)
Krew - nieodłączny składnik życia, czerwona, ciepła, pachnąca...
Na pomysł wątku wpadłam po przetestowaniu Black Aoud Montale - kojarzy mi się z ciemnoczerwoną, mięsista aksamitną różą, a ta nieodłącznie kojarzy mi się z mrocznymi klimatami ![]() A czym według Was powinni pachnieć mroczni krwiopijcy? Bądź inne unurzane posoką postacie? ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-02 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krwiste perfumy dla wampira (i nie tylko)
Jak to pachnąca? Krew zdrowego człowieka przecież nie ma zapachu.
![]() Ale jeśli już, to Rose Oud By Kilian albo idąc w drugą stronę Angel Le Lys Muglera, bo na mnie pachnie formaliną. No i zawsze pozostają czarne żelki LL.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie przystojny wampir powinien pachnieć korzennymi przyprawami , drewnem i żywicą ![]() ![]() Natomiast wampir odrażający ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No tak, podejrzewałam żem cyborg.
![]() ![]() Ale ładny wampir może pachnieć też klasycznym A*Menen. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wampirom pewnie pachnie smakowicie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
inne moje typy: Avignon - wampir z krypty kościelnej, pachnący kadzidłem i zimny jak kamienne ściany katedry, czający się w mroku za kolumnami Poison - gotycka wampirzyca w długiej, zamaszystej sukni i gorsecie, z krwistoczerwoną szminką na ustach, drapieżna, zmysłowa no właśnie nie pamiętam... chyba nigdy nie wąchałam jak się zacięłam ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-02 o 16:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Krwią oczywiście, ciepła i metaliczna.
I tu pojawia sie Blood Concept - do wyboru wszystkie cztery grupy
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Habanita
wyraźnie czuję w niej krew. I podoba mi się ta nuta choć z wampirami nie chcę mieć nic wspólnego. Niestety poczułam ostatnio w Habanicie i inne niuanse, mniej mi odpowiadające, chyba czas byśmy od siebie nawzajem odpoczęły.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() 3.Avignonem to raczej przewielebny ojciec egzorcysta by waniał ![]() 4. Morticia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Pewnie zależy , jakie miejsce zacięcia masz na myśli ![]() Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
bo trzeba polizac ![]() ![]() skoro ma byc metalicznie, dymnie i korzennie to Eau Lente- rycerz na koniu ,w pełnym rynsztunku, dobrze przyprawiony i podpalony ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Czekam na Ragnarok
|
Dla wampira Midnight Poison
![]() A dla wampira w czerwieni Hypnotic Poison ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skarb! ![]() mówiłam o zacięciu się w palucha, jak byłam mała, to od razu leciałam przemywać i zakejac, a nie wąchać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z Lestatem mi się jakoś kojarzy to też ![]() albo Kardynałem ![]() też pasuje ![]() no właśnie - zapachu krwi nie kojarzę,ale smak ma na pewno metaliczny ![]() ![]() HP za słodki - budyń ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-02 o 17:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Za późno. Przez plaster lizać nie będę.
![]() Jeszcze pasują od Al-Rehab Lailat Al Omer dla wampirzycy i Champion Black dla wampira.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a wspomniana już Elżbieta Bathory? W tej wersji z podań, ponoć kąpiąca się w krwi dziewic?
Poza Habanitą nic mi nie przychodzi do głowy
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Krew jest w Musc Ravageur. Bardzo ładnie tam pulsuje
![]() Wampiry pachną z lekka "gnilnie" ![]() ![]() Nie wiem jak te amerykańskie, ale to już inna bajka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Skoro już idziemy po bandzie i przywołujemy ducha Elżbiety Batory to przypomnę postać, która doczekała się nazwanych własnym imieniem perfum a była równie odrażająca co Krwawa Księżna. Chodzi mi oczywiście o Markiza de Sade i o zapach Histoires de Parfums.
Perfum nie poznałam (i programowo nie poznam) -ale może on zaspokoi Twoje mroczne ciągoty?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
a dla mnie tylko niełądne piżmo czuć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo drewna, z odrobiną skóry, bergamotki, może i ciut zatęchłe, ale nie aż tak ![]() Za to mnóstwo ostrej stęchlizny jest w Funeral Home Demeter: wilgotna i gnijąca stara szafa z sutannami w opuszczonej, kamiennej, podmokłej kaplicy Miejsce opuszczone przez Boga i ludzi, więc może tylko jakieś wampiry i strzygi się tam znajdą
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-02 o 18:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Głosuję za Habanitą
![]() ale można by iść w innym kierunku, czyli niekoniecznie krwistym ![]() albo http://www.fragrantica.com/perfume/T...yer-10029.html ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
dla mnie wampir pachnie zimno i cmentarnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale owszem - wszelkie szeroko pojęte skojarzenia z tematem mile widziane ![]() Wampirze kadzidła mam, trucizny i piwniczne wyziewy mam, aktualnie szukam czegoś kojarzącego się z czerwienią (do czerwonych i bordowych gotyckich ciuchów ![]() Cytat:
![]() dla mnie cmentarna zjawa, koniecznie z liliami ![]() http://3.bp.blogspot.com/_7W4hzGzX-Q...riaFrances.jpg A coś z ostrzejszych klimatów? Co może kojarzyć się z krwią, szaleństwem, obłędem, żądzą i... sama już nie wiem z czym ![]() Na poważnie... lub niekoniecznie ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-12-02 o 19:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wampir w stylu Bowiego jak dla mnie pachnie Tumultem czyli sexownym cedrem, a wampir pretensjonalny typu Edłord niczym innym jak Kardynałem
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Habanita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Pewnie spodobała by ci się mieszanka którą zamierza stworzyc Lady Gaga... coś tam niedawno czytałam że się Gaga wypowiadała że jej perfumy będą pachnieć krwią, potem i spermą...
Ja dla mnie obrzydlistwo... sam opis mnie odrzuca , ale jak ktoś lubi to może się spodobać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kardynał to wredny kościelny dostojnik (może nawet jakiś okrutny inkwizytor) - z zewnątrz wyniosły i uduchowiony, a w środku stęchła szmata ![]() [1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;30857959]Habanita ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.hornandmore.pl/produkty/zapachy_26.html
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2.dla mnie jest słono-słodkawa ![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może Vampire's Love? ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-love-edt.html
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.