Książki o dziwnej treści.. ?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 08:11   #1
Layla79
Zakorzenienie

Książki o dziwnej treści.. ??

Dziewczyny,
jako że uwielbiam wątki o teściowych, jestem niezmiernie ciekawa, co sądzicie o podarowaniu synowi z okazji urodzin - książki /poradnika dla sfrustrowanych rodziców z poczuciem humoru/ zawierającej wiersze o następującej treści:

kotki zwinęły się już w kłębuszki
owieczka także skończyła się paść
ty leżysz mały w ciepłym łóżeczku
więc spać k.u.r.w.a. pora spać.

we wszystkich domach światła pogasły
księżyc nad morzem już lśni
poczytam ci jeszcze z ostatniej książeczki
tylko już śpij k.u.r.w.a. śpij

orły krążące na niebie leżą już w gniazdach
jak stwory co zwyczaj mają pełzać i ryć
wiem, że pić ci się nie chce. nie wciskaj mi kitu
śpij już maleństwo i daj k.u.r.w.a. żyć.

itd...

a my? jesteśmy szczęśliwymi rodzicami od roku.
jak zobaczyłam tą książkę, niestety już w domu, to mi kopara opadła.
szkoda, że nie zobaczyłam wcześniej, cała rodzina by się pośmiała.

... z głupoty.

Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2011-12-06 o 08:14
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 08:20   #2
mpt
Zakorzenienie

Dot.: Książki o dziwnej treści.. ??

Fakt, żenująca treść. Może teściowie nie przejrzeli tego wcześniej, może mają inne poczucie humoru. Nie sądzę, żeby zrobili to złośliwie.
Stary 2011-12-06, 08:58   #3
la'Mbria
Zakorzenienie

ty zamiast rozkminiać treść ciesz się i raduj, ze teściowie coś w ogóle dali
przeca mogli się wypiąć na wnuczka...a tak masz w razie jakby innych wierszyków zabrakło....

ps a ja z mojej wrodzonej złośliwości zachowałabym książeczkę w bezpiecznym miejscu i kiedyś, gdy już dzieciak będzie pojętny (np. taki 10-latek i tak zna wulgaryzmy, nie uchronisz go przed tym) dałabym mu z informacją, że to od dziadków, założę się,ze dzieciak by przyswoił wierszyki w trymiga, potem mógłby się popisać na jakiejś rodzinnej uroczystości "a teraz synek/córcia powie wierszyk z książeczki którą dostał/dostała od dziadków-brawo!"
no ale ja z teściową drę koty...

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 09:04   #4
Layla79
Zakorzenienie

no tytuł jest na okładce - spac k.u.r.w.a spac.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
ty zamiast rozkminiać treść ciesz się i raduj, ze teściowie coś w ogóle dali
przeca mogli się wypiąć na wnuczka...a tak masz w razie jakby innych wierszyków zabrakło....

ps a ja z mojej wrodzonej złośliwości zachowałabym książeczkę w bezpiecznym miejscu i kiedyś, gdy już dzieciak będzie pojętny (np. taki 10-latek i tak zna wulgaryzmy, nie uchronisz go przed tym) dałabym mu z informacją, że to od dziadków, założę się,ze dzieciak by przyswoił wierszyki w trymiga, potem mógłby się popisać na jakiejś rodzinnej uroczystości "a teraz synek/córcia powie wierszyk z książeczki którą dostał/dostała od dziadków-brawo!"
no ale ja z teściową drę koty...
la'Mbria, ale przecież ja nie wytrzymam 10 lat, żeby się odgryźć.
narazie przekazałam mojej babci, jakie to teściowa przekazuje wiersze i babcia była nad wyraz zdziwiona, że taką książkę w ogóle można komuś dać. powiedziała, że to złośliwe było. bo z tej książki jasno wynika, że dziecko ma iść spać, bo wszystkim tylko przeszkadza, a rodzice chcą sobie zjeść popcorn i obejrzeć film. no sorry, ale ja się nie poczuwam do tego, żeby ktoś mnie tak oceniał jako rodzica. i normalnie jestem w szoku, jak ludzie wykorzystują książki, żeby coś komuś paskudnego powiedzieć. moja teściowa zawsze była złośliwa, ale teraz już przeszła samą siebie, bo odbieram tą książkę personalnie, że jesteśmy złymi rodzicami.
Stary 2011-12-06, 09:09   #5
Apelly
Wtajemniczenie

O jacie. Dostać takie prezent od teściowej? To już przegięcie.
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 09:18   #6
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
la'Mbria, ale przecież ja nie wytrzymam 10 lat, żeby się odgryźć.
narazie przekazałam mojej babci, jakie to teściowa przekazuje wiersze i babcia była nad wyraz zdziwiona, że taką książkę w ogóle można komuś dać. powiedziała, że to złośliwe było. bo z tej książki jasno wynika, że dziecko ma iść spać, bo wszystkim tylko przeszkadza, a rodzice chcą sobie zjeść popcorn i obejrzeć film. no sorry, ale ja się nie poczuwam do tego, żeby ktoś mnie tak oceniał jako rodzica. i normalnie jestem w szoku, jak ludzie wykorzystują książki, żeby coś komuś paskudnego powiedzieć. moja teściowa zawsze była złośliwa, ale teraz już przeszła samą siebie, bo odbieram tą książkę personalnie, że jesteśmy złymi rodzicami.
nie no jasne...tak tylko sobie wyobraziłam taką scenkę z życia rodziny i malca recytującego tak na poważnie ten wierszyk.
Słuchaj idą święta- może równie miły prezencik dla teściowej?
nie znam żadnych takich tytułów...ale może coś by się znalazło?
choć powiem szczerze- ja bym w ogóle z babą po czymś takim przestała gadac od tak z dnia na dzień- nie znam cię i nie rozmawiam.
No ale tak jak pisałam- ja to ja, mi niewiele trzeba, żeby źle o tesciowej pomysleć, bo dużo już w moim życiu bruździła....w sumie ja tylko czekam takiego dnia kiedy coś doje..bie na ostro i będziemy mieli z TŻem prawdziwy powód żeby z nią się nie kontaktować.
Co na to twój mąż?

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2011-12-06, 09:31   #7
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
nie no jasne...tak tylko sobie wyobraziłam taką scenkę z życia rodziny i malca recytującego tak na poważnie ten wierszyk.
Słuchaj idą święta- może równie miły prezencik dla teściowej?
nie znam żadnych takich tytułów...ale może coś by się znalazło?
choć powiem szczerze- ja bym w ogóle z babą po czymś takim przestała gadac od tak z dnia na dzień- nie znam cię i nie rozmawiam.
No ale tak jak pisałam- ja to ja, mi niewiele trzeba, żeby źle o tesciowej pomysleć, bo dużo już w moim życiu bruździła....w sumie ja tylko czekam takiego dnia kiedy coś doje..bie na ostro i będziemy mieli z TŻem prawdziwy powód żeby z nią się nie kontaktować.
Co na to twój mąż?
myślę, że nie trudno byłoby coś znaleźć, wystarczy że kupiłabym książkę o palikocie, którego nie znosi, albo coś kontra pis. albo album ze sztuką obrazobórczą. tylko że niestety nie wyobrażam sobie obrazić kogoś wprost, tak jak ona to zrobiła. byłoby mi wstyd za siebie.
chyba jestem za miękka.

mój mąż w ogóle nie zareagował, powiedział mi że przecież sama czasem przeklinam. więc o co chodzi? także rozmowa z nim nie ma sensu, zawsze swojej matki będzie bronił. a poza tym, ja już nie będę wdawać się z nim w rozkminki, tylko sama załatwię babę za pomocą popleczników, czyli całej pozostałej rodziny, zarówno swojej, jak i jej, która jest po mojej stronie bo z bratową mamy podobny problem.
ale do tej pory będę mówić słodko - mamo!!! mamusiu!!!

Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2011-12-06 o 09:33
Stary 2011-12-06, 09:33   #8
mpt
Zakorzenienie

To proponuję wpaść kiedyś wieczorem na herbatę i zakończyć spotkanie słowami: "oj, musimy już lecieć...spać, k*rwa, spać"
Stary 2011-12-06, 09:36   #9
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
To proponuję wpaść kiedyś wieczorem na herbatę i zakończyć spotkanie słowami: "oj, musimy już lecieć...spać, k*rwa, spać"

dobre! uśmiałam się do łez
Stary 2011-12-06, 09:43   #10
Paprotka_
Zakorzenienie

Nie zrozumiałam dla kogo jest ta książeczka: dla Twojego dziecka czy dla dziecka teściowej (czyli Twojego męża).
Jeżeli teściowa obdarowała tak wnuka - faktycznie dziwne i nie na miejscu.
Jeżeli prezent był dla jej syna, to podejrzewałabym ją jednak o chęć sprawienia "śmiechowego" prezentu a nie o złośliwość.
Nie znam Twoich relacji z teściową, ale tak na zimno i z boku mi to wygląda.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 10:02   #11
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałam dla kogo jest ta książeczka: dla Twojego dziecka czy dla dziecka teściowej (czyli Twojego męża).
Jeżeli teściowa obdarowała tak wnuka - faktycznie dziwne i nie na miejscu.
Jeżeli prezent był dla jej syna, to podejrzewałabym ją jednak o chęć sprawienia "śmiechowego" prezentu a nie o złośliwość.
Nie znam Twoich relacji z teściową, ale tak na zimno i z boku mi to wygląda.
dla męża.
no właśnie, czyli to kwestia poczucia humoru. u mnie w rodzinie nikt się nie śmiał, sama zainteresowana również nie słynie z poczucia humoru - jakiegokolwiek.
to tak jak osobie wierzącej podarować artystyczny album z siusiakami.
a zresztą nawet przyszedł mi taki pomysł do głowy, skoro kultura nie obowiązuje, to siusiaki dla samotnej kobiety będą jak najbardziej na miejscu.
Stary 2011-12-06, 10:05   #12
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Dobreeee
10/10
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 10:24   #13
cava
Zakorzenienie

Layla, mam wrażenie ze szukasz dziury w całym.
I ze brak ci choćby krzty autoironii i dystansu do macierzyństwa.
Może to kwestia tego ze jesteś rodzicem dopiero od roku, a może tak ogólnie

Tak, dzieci czasami wkurzają rodziców i im przeszkadzają. Rodzice by chcieli wieczorem pobyć ze soba jak kobieta z mezczyzną, winko wypić, wyluzować się , romantyczny nastrój wprowadzić i coś dalej w tym kierunku podziałać a tu... dzieci nie chcą spać no zeż k... mać.
Im starsze dzieci tym bardziej k... mać bo później chodzą spać a rodzice nie przestają być kobietą i mężczyzną i nie stają się tylko rodzicami i więcej nic.
Przynajmniej NORMALNI rodzice którzy nie zatracili reszty życia w bycia już tylko rodzicem i nic więcej.

Nie wiem, może teściowie nie sprawdzili co w środku, a może sprawdzili i wbrew Twojemu mniemamniu ze nie mają poczucia humoru- ubawili się i pomyśleli ze Wy też się ubawicie.

A Ty szukasz, tropisz, węszysz i jeszcze stwierdzasz ze z mężem nie ma co dyskutowac skoro on nie widzi problemu. (?)

BTW- ja jestem wierząca i można by mi dać album z siusiakami. Tez w końcu dzieło boże. I to nie najgorzej pomyślane.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 10:40   #14
Layla79
Zakorzenienie

Cava - prawda jest taka, że teściowej serdecznie nie znoszę i każdy wymyślony przez nią kretynizm utwierdza mnie w tym przekonaniu.
u mnie w domu kultura była inna i książek z ☠☠☠☠ami się nie dawało i samemu nie czytało. ja wyrosłam w przekonaniu, że czyń to co drugiemu jest miłe. a ta książka to dla patologicznej rodziny jest albo jakichś frików, którzy oddają dziecko do całodobowego przedszkola.
Stary 2011-12-06, 11:37   #15
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że nie trudno byłoby coś znaleźć, wystarczy że kupiłabym książkę o palikocie, którego nie znosi, albo coś kontra pis. albo album ze sztuką obrazobórczą. tylko że niestety nie wyobrażam sobie obrazić kogoś wprost, tak jak ona to zrobiła. byłoby mi wstyd za siebie.
chyba jestem za miękka.

mój mąż w ogóle nie zareagował, powiedział mi że przecież sama czasem przeklinam. więc o co chodzi? także rozmowa z nim nie ma sensu, zawsze swojej matki będzie bronił. a poza tym, ja już nie będę wdawać się z nim w rozkminki, tylko sama załatwię babę za pomocą popleczników, czyli całej pozostałej rodziny, zarówno swojej, jak i jej, która jest po mojej stronie bo z bratową mamy podobny problem.
I słusznie, nie zniżaj się do jej poziomu.

A mąż.. no może jego wrażliwości to nie rusza, ale poproś go o reakcję. Po prostu. Niech przekaże mamuśce, ze nie życzysz sobie takich prezentów i tyle.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
dla męża.
no właśnie, czyli to kwestia poczucia humoru. u mnie w rodzinie nikt się nie śmiał, sama zainteresowana również nie słynie z poczucia humoru - jakiegokolwiek.
to tak jak osobie wierzącej podarować artystyczny album z siusiakami.
a zresztą nawet przyszedł mi taki pomysł do głowy, skoro kultura nie obowiązuje, to siusiaki dla samotnej kobiety będą jak najbardziej na miejscu.
Pójdź na całośc, kup jej wibrator
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 11:48   #16
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Cava - prawda jest taka, że teściowej serdecznie nie znoszę i każdy wymyślony przez nią kretynizm utwierdza mnie w tym przekonaniu.
u mnie w domu kultura była inna i książek z ☠☠☠☠ami się nie dawało i samemu nie czytało. ja wyrosłam w przekonaniu, że czyń to co drugiemu jest miłe. a ta książka to dla patologicznej rodziny jest albo jakichś frików, którzy oddają dziecko do całodobowego przedszkola.
Wiesz co, histeryzujesz.
Mam 2 dzieci i mimo że nie jestem frikiem, nie oddawałam dzieci do całodobowego przedszkola i nie tworzę patologicznego wziązku bla, bla, nie wiedzę nic strasznego w książce podchodzącej do rodzicielstwa z rubasznym, poczuciem humoru.
Wierszyk jest celny i zabawny mimo że jest w nim to straszne słowo na k.

I zastanawiam sie co też to za wychowanie wyniosłaś z domu, które każe Ci robić taką histerię o książkę którą TO NIE TY DOSTAŁAŚ!, nienawidzić teściowej i szukać okazji do zemsty?
Bo to niby ma być to inne w domyśle lepsze wychowanie?
dziewczyno, to nawet nie Ty dostałaś tą książkę tylko twój mąż od swojej matki.
I jak sama napisałaś- Twój maż który ta książkę dostał ani się nie przejął, ani nie obraził i jeszcze powiedział że sama przeklinasz to co Ci w książce przeszkadza? Skoro sama przeklinasz to o co Ci dziewczyno chodzi?
Weź przez chwilę zastanów się, co Ty robisz?

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:01   #17
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Genialne

A wracając do tematu, mnie też by to nie rozbawiło ale znam osoby, które by się uśmiały Myślę, że ona nie chciała być złośliwa. Spójrz na to z przymrużeniem oka, jakiś "urok" ten wierszyk jednak ma
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:07   #18
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Boski wierszyk Aż widzę moją chrześnicę, która ostatnio ostro daje nam wszystkim popalić Już wiem co dam jej rodzicom na Gwiazdkę

Podpisuję się pod słowami cavy.

A teściom polecam zakupić radosną książeczkę "sztuka pierdzenia"
Stary 2011-12-06, 12:08   #19
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Pogrubione 1. - sama przeklinasz, ale przekleństwo w książce od teściowej aż tak Cię oburza? To się nazywa hipokryzja.

Pogrubione 2. - zachowujesz się w sposób żenujący. Jak Ty w ogóle się o niej wyrażasz? To matka Twojego męża, a Ty chcesz "tą babę załatwić". Weź się może chwilę nad sobą zastanów, bo chyba Ci ta złość troszkę na zdrowy rozsądek weszła.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:14   #20
sandrina
Zadomowienie

ja tylko mogę podpisac się pod postami Cavy

autorko - prezent był od teściowej dla jej syna; on sie nie obraził
że, w Twoim rodzinnym domu takie coś by nie przeszło nie oznacza, że inni nie traktują tego z duuużym przymrużeniem oka i ich to nie śmieszy - ja sama znam kilka osób (rodziców), którzy mimo że sami są bardzo kulturalni i nie przeklinają - uśmiali by się z tego twierdząc, że bardzo życiowe -no nic, patologia jak sie patrzy

zresztą Twój TŻ czyta te wierszyki dziecku, że się tak bulwersujesz? czy sama przeczytałaś i szukasz pretekstu do jeszcze większego znielubienia teściowej

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:27   #21
Ineczka33
Wtajemniczenie

Layla, obejrzałam sobie tę książkę na merlinie. Po okładce trudno się domyślić tego przekleństwa, bo jest ono zakamuflowane namalowanym księżycem. Może teściowa nie widziała na okładce tego przekleństwa?

A jeśli dała świadomie... Hm...
Rozumiem Cię jako mama. Przekleństwa są używane, pod adresem dziecka - autor zwraca się do dziecka, i to może oburzać każdą wrażliwszą mamę. Chodzi o subiektywne odczucie.

Oczywiście, że każdy rodzic był nie raz zmęczony, ale jak trzeba być sfrustrowanym, żeby identyfikować się z takim nagromadzeniem przekleństw kierowanych do dziecka?

Poza tym jak uważa, że jej syn jest sfrustrowany, niech go/Was odciąży i raz na jakiś czas zajmie się dzieckiem, żebyście mogli wyjść do kina i się odstresować, zamiast darować przygłupiaste książeczki, które mają nie wiadomo czemu służyć?

Jako mama nie kupiła bym tej książki.

Poniżej opis tych ''kołysanek''
Niewielka książeczka w sam raz dla młodych, sfrustrowanych rodziców, którzy mają problem z usypianiem swoich pociech. Zabawne, sugestywne wierszyki podbijają świat, a niektóre fragment są już kultowe. Poniżej mała próbka: "Budzę się ledwie przytomny, I widzę zamknięte oczka twe, Więc na paluszkach cicho wychodzę, Żebyś, o ku**a, nie zbudził się" Wspaniały pomysł na prezent "z przymrużeniem oka"!

Edytowane przez Ineczka33
Czas edycji: 2011-12-06 o 12:28
Ineczka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:29   #22
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Pójdź na całośc, kup jej wibrator
sugerujesz podwójny?? albo kulki.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Wiesz co, histeryzujesz.
Mam 2 dzieci i mimo że nie jestem frikiem, nie oddawałam dzieci do całodobowego przedszkola i nie tworzę patologicznego wziązku bla, bla, nie wiedzę nic strasznego w książce podchodzącej do rodzicielstwa z rubasznym, poczuciem humoru.
Wierszyk jest celny i zabawny mimo że jest w nim to straszne słowo na k.

I zastanawiam sie co też to za wychowanie wyniosłaś z domu, które każe Ci robić taką histerię o książkę którą TO NIE TY DOSTAŁAŚ!, nienawidzić teściowej i szukać okazji do zemsty?
Bo to niby ma być to inne w domyśle lepsze wychowanie?
dziewczyno, to nawet nie Ty dostałaś tą książkę tylko twój mąż od swojej matki.
I jak sama napisałaś- Twój maż który ta książkę dostał ani się nie przejął, ani nie obraził i jeszcze powiedział że sama przeklinasz to co Ci w książce przeszkadza? Skoro sama przeklinasz to o co Ci dziewczyno chodzi?
Weź przez chwilę zastanów się, co Ty robisz?
e tam. jednakowoż stwierdzam, iż poczucia humoru nie masz i napisałaś same nudy.

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Genialne

A wracając do tematu, mnie też by to nie rozbawiło ale znam osoby, które by się uśmiały Myślę, że ona nie chciała być złośliwa. Spójrz na to z przymrużeniem oka, jakiś "urok" ten wierszyk jednak ma
nasionka w ziemi cichutko śpią
gdy kłosy dojrzeją, będziemy je rwać
już koniec pytań. nie ma gadania.
powiem ci jedno. marsz ☠☠☠☠a spać.

no sorry ale dla mnie to wiersz spod budki z piwem.
czytam i czytam i nijak uroku nie widzę.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Boski wierszyk Aż widzę moją chrześnicę, która ostatnio ostro daje nam wszystkim popalić Już wiem co dam jej rodzicom na Gwiazdkę

Podpisuję się pod słowami cavy.

A teściom polecam zakupić radosną książeczkę "sztuka pierdzenia"
no i to jest pomysł.
chociaż myślę, że jednak najbardziej zbulwersowałyby ją jednak siusiaki. znajdę jakiś fajny artystyczny album z siusiakami w różnych pozach i dostanie na imieniny. tylko lepiej wyjmę go zza pazuchy, żeby mój mąż nie zdążył zareagować. ale będzie!!! teściowa padnie trupem!

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Pogrubione 1. - sama przeklinasz, ale przekleństwo w książce od teściowej aż tak Cię oburza? To się nazywa hipokryzja.

Pogrubione 2. - zachowujesz się w sposób żenujący. Jak Ty w ogóle się o niej wyrażasz? To matka Twojego męża, a Ty chcesz "tą babę załatwić". Weź się może chwilę nad sobą zastanów, bo chyba Ci ta złość troszkę na zdrowy rozsądek weszła.
możliwe. zrobię sobie kącik do klęczenia na grochu.

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
zresztą Twój TŻ czyta te wierszyki dziecku, że się tak bulwersujesz? czy sama przeczytałaś i szukasz pretekstu do jeszcze większego znielubienia teściowej
szukam pretekstu, odkryłaś moje prawdziwe ja
Stary 2011-12-06, 12:33   #23
invisible_01
Zakorzeniona

Autorko - wierszyki mają dla Ciebie poziom spod budki z piwem, a sama jaki reprezentujesz? Taka jesteś kulturalna, że ho ho
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:37   #24
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Autorko - wierszyki mają dla Ciebie poziom spod budki z piwem, a sama jaki reprezentujesz? Taka jesteś kulturalna, że ho ho
No zdenerwowała nam się autorka, że nie wszyscy podzielają jej święte oburzenie i nie wszyscy pomagają tworzyć szczwany plan zemsty.
Niedobre wizażanki. Fujfuj.
Stary 2011-12-06, 12:37   #25
antidotum89
Wtajemniczenie

moim zdaniem przesadzasz tesciowa dala prezent NIE TOBIE<wiec guzik cie to powinno obchodzic> z poczuciem humoru, dosc rubasznym ale nieszkodliwym, moze chciala zwrocic uwage na to ze jako rodzice bedziecie narazeni na sytuacje ze dziecko np nie chce spac a wy kipicie ze zlosci i zmeczenia. szukanie dziury w calym, ja bym sie cieszyla zawsze to troche humoru, co powinien dostac? skarpetki? zle, bo by wyszlo ze niezaradny bo sam nie kupic, wodke? zle bo alkoholik, atlas samochodowy? tez zle bo niezaradny nie umie spytac o droge
no litosci

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:40   #26
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Layla, obejrzałam sobie tę książkę na merlinie. Po okładce trudno się domyślić tego przekleństwa, bo jest ono zakamuflowane namalowanym księżycem. Może teściowa nie widziała na okładce tego przekleństwa?

A jeśli dała świadomie... Hm...
Rozumiem Cię jako mama. Przekleństwa są używane, pod adresem dziecka - autor zwraca się do dziecka, i to może oburzać każdą wrażliwszą mamę. Chodzi o subiektywne odczucie.

Oczywiście, że każdy rodzic był nie raz zmęczony, ale jak trzeba być sfrustrowanym, żeby identyfikować się z takim nagromadzeniem przekleństw kierowanych do dziecka?

Poza tym jak uważa, że jej syn jest sfrustrowany, niech go/Was odciąży i raz na jakiś czas zajmie się dzieckiem, żebyście mogli wyjść do kina i się odstresować, zamiast darować przygłupiaste książeczki, które mają nie wiadomo czemu służyć?

Jako mama nie kupiła bym tej książki.

Poniżej opis tych ''kołysanek''
Niewielka książeczka w sam raz dla młodych, sfrustrowanych rodziców, którzy mają problem z usypianiem swoich pociech. Zabawne, sugestywne wierszyki podbijają świat, a niektóre fragment są już kultowe. Poniżej mała próbka: "Budzę się ledwie przytomny, I widzę zamknięte oczka twe, Więc na paluszkach cicho wychodzę, Żebyś, o ku**a, nie zbudził się" Wspaniały pomysł na prezent "z przymrużeniem oka"!
Ineczka.. w środku była dedykacja, z której wynikało, że czemu by nie zwracać się tak do własnego dziecka..nie wiem, nie kapuję, nie ogarniam, teraz się skupię na poszukiwaniach albumu z siusiakami i tyle.
Stary 2011-12-06, 12:41   #27
mpt
Zakorzenienie

Mnie tam przekleństwa nieszczególnie bulwersują, bardziej ruszyłby mnie żenujący poziom tej poezji. Myślę, że zgrabną "k*rwę" można pięknie wkomponować w wiersz, ale to musi być napisane inteligentnie i z polotem. Tutaj widzę typową sieczkę, która do mnie mnie przemawia. Wywaliłabym to i tyle, nie rozkminiałabym specjalnie. Najwyżej na jakąś okazję (może pod choinkę?) kupiłabym coś na podobnym poziomie, jakieś tępawe disko-polowe przyśpiewki bądź coś w ten deseń. Nie w ramach zemsty, a raczej sprostania gustom. Jeśli oczywiście książeczka byłaby prezentem dla mnie, a nie dla jej syna. Bo może mężowi się podoba - jego prawo, wtedy nie moja broszka.

Edytowane przez mpt
Czas edycji: 2011-12-06 o 12:43
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:41   #28
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Jaki stosunek do wnuka ma teściowa?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 12:42   #29
la'Mbria
Zakorzenienie

ło...jejku, jam nie doczytała, że to dla twojego męża...a to diametralnie zmienia postać rzeczy.
no sorry- dla dziecka dać taką książkę to byłoby naprawdę głupie i chamskie, ale dla dorosłego chłopa...to chyba jednak wyraz jakiegoś tam (nie mi oceniać jakiego) poczucia humoru.
Po przemysleniu tematu- a weźcie kiedyś tą książeczkę na wizytę u teściów i poproś żeby teściowa poczyta dziecku wierszyki (nie pokazując książki, powiedz że masz książeczkę i czy babcia mogłaby dziecku poczytać- raczej się zgodzi) no i wyciągnij wtedy tą książkę- jesli jest głupia nic sobie z tego nie zrobi i pewnie zacznie czytać.
Jeśli ten prezent miał być żartem- wyjasni ci wprost, ze to nie dla dziecka (wnuka) a dla jej syna i że to żarcik miał być.
Jesli nic nie wyjaśni i powie że nie będzie czytać (bo coś tam) to ja bym takiej babci dla mojego dziecka nie chciała (nie z powodu książeczki, tylko z powodu braku zainteresowania wnukiem)

Stary 2011-12-06, 12:43   #30
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie tam przekleństwa nieszczególnie bulwersują, bardziej ruszyłby mnie żenujący poziom tej poezji. Myślę, że zgrabną "k*rwę" można pięknie wkomponować w wiersz, ale to musi być napisane inteligentnie i z polotem. Tutaj widzę typową sieczkę, która do mnie mnie przemawia. Wywaliłabym to i tyle, nie rozkminiałabym specjalnie. Najwyżej na jakąś okazję (może pod choinkę?) kupiłabym coś na podobnym poziomie, jakieś tępawe disko-polowe przyśpiewki bądź coś w ten deseń. Nie w ramach zemsty, a raczej sprostania gustom. Jeśli oczywiście książeczka byłaby prezentem dla mnie, a nie dla syna. Bo może chłopku się podoba - jego prawo, wtedy nie moja broszka.
Zgadzam się.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości