![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
sklepy LiDL
hej dziewczyny
czy zobicie zakupy w sklepach Lidl? Ja na poczatku odnosiłam sie do niego jak do Biedronki.... czyli taki tam... ale z czasem... zminiłam zdanie i bardzo lubię nie ktore Lidlowe produkty. Kilka z nich polecam! A jesli wy rowniez tam kupujecie, to czy macie swoje TOPy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: sklepy LiDL
Tak
![]() ![]() ![]() Z produktów spożywczych absolutnie polecam piernik w proszku nie ma mozliwości żeby nie wyszdł a wyrasta rzeczywiscie przepięknie, i jest smaczny, dobre są też spody tortowe-czekoladowe oraz produkty mleczne tzn.różnego typu serki.Również mieszanki warzywne są bardzo tanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nabiał z Lidla :)
Ostatnio często chodzę do Lidla po jogurty, serki, kefiry i tak dalej.
Lidl leży 5 minut piechotką od mojego domu, więc mam blisko. Nałogowo kupuję tamtejsze jogurty, te "podróbki" fantazji danone. Mi smakują bardziej niż "fantazja". Poza tym uwielbiam: - mleko bananowe (świetne do płatków na śniadanie) - kefir, nie dość że kosztuje 80 gr, to nie znam lepszego na chłodnik - serek wiejski, okazało się, że produkuje go Piątnica! - lidlowskie muesli, po 1.79 zł. DOOOOBRE! |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nabiał z Lidla :)
ja robie czesto zakupy w lidlu ,ale nie w pl, kiedys weszlam do niego z moja mama i az mnie przerazilo co widzialam, a produkty podrzednej kategorii.....
w holenderskim lidlu, jest zawsze czysto,swieze produkty i dobrej klasy i co najwazniejsze cena jest zawsze niska i bardzo korzystna... nie wiem czy wszystkie Lidly w pl sa takie,ale te na terenie Katowic to szkoda slow... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lidle są specyficzne, że tak powiem, specyficzni ludzie tam chodzą.
Ja niedawno przełamałam się do robienia zakupów w nim. Jedyne co jest tam dobre to wymieniłam, reszta to moim zdaniem niezbyt dobrej jakości rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
dokladnie i nie wiem dlaczego tak jest.. u mnie to sa naprawde dobre sklepy..
ale wracajac do tematu ja rowniez lubie nabial z Lidla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jedyne ,co kupuję w Lidlu,to slodycze.
do reszty rzeczy jakoś nie mogę się przekonać. Nie odpowiada mi też to,że niektóre produkty są pakowane w większe ilości, i chcąc mieć np. 2 pomidory,muszę kupić od razu 2 kg. nie wiem ,czy wszędzie tak jest .. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam tylko białą czekoladę z kolorowymi cukierkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
marcepan ,czekolady,cukierki,
ale przede wszystkim marcepan,chlebki i kartofelki marcepanowe. No ,ale ja uwielbiam marcepan i mogę być nieobiektywna w tej kwestii ![]() ![]() ![]() A,i jeszcze czekolada bialo- kawowa.pycha!! i jeszcze mi się przypomniala,że moja siostra kupuje jogurty w Lidlu, i bardzo je sobie chwali. A ja ostatnio kupilam tam pistacje i byly miękkie i gumiaste(nie wiem jak to inaczej opisać) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A,i jeszcze czekolada bialo- kawowa.pycha!!
popieram ta czekoladka jest mniamciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem zbyt wiele na temat nabiału z Lidla. Miałam okazję skosztować tylko Fetę. Całkiem w porządku, aczkolwiek jadłam lepszą.
Za to najczęściej w Lidlu kupujemy konfitury w takich dużych słoiczkach. Jagodowe, wiśniowe, truskawkowe lub brzoskwiniowe. Są bardzo słodkie, mają wielkie kawałki owoców. Ja je uwielbiam ![]() Koniecznie przyglądnę się serkom wiejskim bo jeśli są z Piątnicy to po co przepłacać ![]() ![]()
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ostatnio byłam, conieco kupiłam i powiem szczerze, że pyszne tam mają chipsy Taco czy coś w tym stylu. Takie meksykańskie trójkąciki z kukurydzy w różnych iście meksykańskich smakach. Kupiłam też ryż w czekoladzie, ale nie polecam, bo ta czekolada to mocno czekoladopodobna. Dobre też było ptasie mleczko cappucino, ale jak miałoby być niedobre skoro robi je nasz polski Otmuchów ![]() ![]() Więcej dobroci za bardzo nie kojarzę. No może poza żarciem dla kotów - moja je uwielbia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja z lidla kartonami wynosze mozzarelle i pesto. sa duzo tansze niz w innych sklepach, a lidlowska mozzarella jest wedlug mnie najlepsza. parmezan tez na wysokim poziomie. za to camembert, juz niestety nie. w lidlu kupuje rowniez tony owocow i warzyw, tu w anglii sa bardzo dobrej jakosci, moze dlatego ze importowane
![]() a i lososia w lidlu kupuje, w plasterkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja tam uwielbiam ciasteczka niemieckie cynamonowe które sa tylko w grudniu.
poza tym w zime są tam najlepsze pomidory, choćtroszke pachną letnimi. słodycze mają owszem dobre i płyn do prania do kolorów za 10 czy 12 zł polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
juz kiedys był watek o Lidlu
![]() wolę Lidla niz Leader Prica, do drugiego ani sklep ani produkty nie zachęcają. A z Lidla lubię: - serki homogenizowane -ser w wiaderku (pycha sernik wychodzi) -śledzie matiasy- najlepsze! -kukurydza 1.09zł produkowana przez Pudliszki -zmywacz do paznokci (duża butla, jakość ok) -musli - teraz promocja -chleb ryżowy tzw "styropian" ![]() -słodycze żadko kupuję a w Lidlu tylko wafelki a'la prince polo 0,79gr - płyn uniwesalny do kuchni i łazienki /taki jak do mycia okien z rozpylaczem/ cytrynowy. Jest świetny! Wreszcie można w Lidlu płacić kartą-na plus dla niego. Widziałyście może ten zestaw do napojów? Jest w aktualnej ofercie. |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
LODY! Takie w wąskich "rynienkach", orzechowe, wiśniowe (lepsze niż Manhattan!)![]() ![]() Ps. Szkoda, że jestem na SB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem nabiał w lidlu jest Ok
Mój synek uwielbia te małe jogurciki dla dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o nabiał to raczej mało go kupuję w Lidlu, musze sie poprawić
![]() ale kupuję kilka produktów stale ![]() ![]() - margaryna zwykła, ok. 69gr, piekę na niej wszystko, dodaję do kremów do ciast, wszystko ubija się świetnie, jeśt pulchne, krem kartatke jest bielutki i pulchny wszystkie ciasta mi wychodzą, czego nie moge powiedziec o Kaśce i Palmie - tuńczyk rozdrobniony, do sałatek warstwowych z tunia przepyszny - wafelki takie czekoladowe, czy orzechowe, ja zazwyczaj jem czekoladowe, pewnego czasu byłam od nich uzalezniona czekoladowe są w granatowym czy śliwkowym opakowaniu, takie długie opakowanie, ok 2zł - śmietanki do kawy w kubełkach małych kiedys szły mi hurtowo w domu - rodzynki, wiórki kokosowe, proszki do pieczenia, cukry waniliowe - parówki - powidła śliwkowe - kukurydza w puszcze
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
a ja nigdy nie robiłam zakupów w Lidlu
![]() musze kiedyś się do niego wybrać między innymi po mozzarelle którą uwielbiam ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Serek pleśniowy Brie jest świetny, a ze słodyczy batoniki z karmelem lepsze niż Marsy
![]()
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja je bardzo lubię, świetnie pasuje do muesli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Lubię nabiał z Lidla, nie jest taki zły
![]() Mają przepyszne serki pleśniowe - camembert - produkowane w Niemczech, rewelacja! Tania też jest mozzarella - a ja za nią szaleję - i całkiem smaczna, nie widzę różnicy między tą z Lidla a przypuśćmy Zottarellą.
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
spróbujcie z Lidla serka homogenizowanego o smaku jabłka z cynamonem. Poezja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi czy żelki z Lidla są dobre
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Żelki są rewelacyjne, a mówi Ci to żelkowy potwór
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
ja mam daleko do lidla wiec chodzę do kauflandu i do carrefoura
![]() nawet nie wiedziałam ze lidl ma taki dobry nabiał,chyba sie przejade ![]()
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w tym wiadrze (bo inaczej tego nazwać nie można) z tego, co pamiętam były różnokształtne żelki. W torebeczkach też widziałam, ale taniej wychodziło kupić to pudło za 12zł z kawałkiem. No i nie dość, że taniej, to jeszcze efektowniej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Może być na mnie, ale mi ich nie wysyłaj, błagam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.