|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Asymetria żuchwy
Witam!
Mam ogromny problem z żuchwą, który zaobserwowałem stosunkowo niedawno przeglądając swoje zdjęcia. Wcześniej być może nie zwracałem na to kompletnie uwagi, jednak wiadomo, z czasem wygląd staje się dla większości ludzi bardzo ważnym czynnikiem wpływającym na dobre samopoczucie. Do sedna, moja twarz jest niesamowicie asymetryczna. Wszystko to za sprawą brody, która przesunięta jest w prawą stronę. W dodatku nos tylko podkreśla tą niedoskonałość, gdyś "skręca" w drugą stronę ![]() Szukałem w internecie osób, które mają podobne problemy do mojego by zasięgnąć jakiejś porady, dowiedzieć się co mi dolega, i czy w ogóle jest to wynikiem jakiegoś schorzenia, czy zwykłego uwarunkowania genetycznego, lecz niczego nie znalazłem. Zdaje się, że mój przypadek jest naprawdę rzadko spotykany. Myślę iż załączenie zdjęcia będzie lepszym pomysłem, niż nawet najdokładniejszy opis. Co to może być? Jak doprowadzić twarz do "normalności"? Czy w ogóle jest możliwa korekta? Gdzie zasięgnąć porady? Do jakiego lekarza się udać? Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Asymetria żuchwy
Hejka
![]() Jednakże przemyślałabym to, bo wcale nie wygląda to na tyle źle by iść pod nóż ![]()
(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Asymetria żuchwy
Obawiam się, że raczej niewiele do się tutaj zrobić... Niestety mam podobny problem, zwiedziłem dziesiątki dermatologów, chirurgów, ortodontów itp., i niestety bez żadnych efektów. Zaś najbardziej wkurzające są teksty w stylu- "cóż, wszyscy jesteśmy asymetryczni". Tylko szkoda, że wypowiadają to osoby, u których nie rzuca się ten problem jakoś wyrażnie w oczy i jestem tylko ciekaw czy tak samo by mówili, gdyby to nieszczęście dotknęło właśnie nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.