|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wypadanie rzęs i brwi
Cześć
Nie wiedziałam za bardzo gdzie dodać ten post. Wypadają mi rzęsy od bardzo dawna. Stosowałam olejek rycynowy. Na początku nie widziałam efektów. Później mi nie wypadały, ale potem znowu zaczęły. Ładnie mi przyciemniły i wydłużył trochę, ale rzęsy i tak wypadają. Zapomniałabym dodać, że po tym olejku bardzo mi szczypały oczy. Kupiłam odżywkę krem regenerujący do rzęs (L'biotica) Nie używałam go systematycznie, ponieważ poszłam do okulisty i stwierdziła, że mam zapalenie ( przepisała mi krople i maść) Gdy rano się budzę jedno oko i tak mnie szczypie. Na prawdę nie wiem co mam już robić. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadanie rzęs i brwi
.
. Edytowane przez Sweet Chocolate Czas edycji: 2012-10-24 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam zapalenia spojówek od stosowania olejku rycynowego (nie wiem, czy wiesz ale większość składu tego serum do rzęs z l'biotici to też olejek rycynowy). Kilka razy dostał mi się do oczu i rano budziłam się z zapuchniętymi oczami, aż w końcu gdzieś doszło do podrażnienia i pojawiło się zapalenie spojówek. Na twoim miejscu najpierw bym się skupiła na wyleczeniu zapalenia, a potem przejmowała wypadającymi rzęsami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Tak, oczywiście, że wiem, że w I'biotici w składzie jest olejek rycynowy. Wiesz, że ja to zapalenie spojówek mam pewnie też od tego olejku. Chociaż później miałam takie objawy szczypania. Później zaczęłam stosować ten krem i też miałam objawy szczypania. Nie wzięłam raz nie posmarowałam i tak rano mnie szczypały. Mi się właśnie jutro kończy termin przyjmowania tych leków na to zapalenie. A i tak mnie rano szczypią oczy.
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeżeli kończy ci się okres przyjmowania leków, a dalej cię szczypie to pozostaje tylko lekarz. Niekoniecznie okulista ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A brwi też Ci wypadały ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.