Wypadanie rzęs i brwi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 19:52   #1
201702090901
Konto usunięte

Wypadanie rzęs i brwi

Cześć

Nie wiedziałam za bardzo gdzie dodać ten post.
Wypadają mi rzęsy od bardzo dawna. Stosowałam olejek rycynowy. Na początku nie widziałam efektów. Później mi nie wypadały, ale potem znowu zaczęły. Ładnie mi przyciemniły i wydłużył trochę, ale rzęsy i tak wypadają. Zapomniałabym dodać, że po tym olejku bardzo mi szczypały oczy. Kupiłam odżywkę krem regenerujący do rzęs (L'biotica) Nie używałam go systematycznie, ponieważ poszłam do okulisty i stwierdziła, że mam zapalenie ( przepisała mi krople i maść) Gdy rano się budzę jedno oko i tak mnie szczypie. Na prawdę nie wiem co mam już robić. Macie jakieś rady ? Bardzo proszę o pomoc.

201702090901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 21:50   #2
Sweet Chocolate
Raczkowanie

Dot.: Wypadanie rzęs i brwi

.

Edytowane przez Sweet Chocolate
Czas edycji: 2012-10-24 o 19:29
Sweet Chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 06:34   #3
linka_12
Zadomowienie

Ja dostałam zapalenia spojówek od stosowania olejku rycynowego (nie wiem, czy wiesz ale większość składu tego serum do rzęs z l'biotici to też olejek rycynowy). Kilka razy dostał mi się do oczu i rano budziłam się z zapuchniętymi oczami, aż w końcu gdzieś doszło do podrażnienia i pojawiło się zapalenie spojówek. Na twoim miejscu najpierw bym się skupiła na wyleczeniu zapalenia, a potem przejmowała wypadającymi rzęsami.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 20:48   #4
201702090901
Konto usunięte

Tak, oczywiście, że wiem, że w I'biotici w składzie jest olejek rycynowy. Wiesz, że ja to zapalenie spojówek mam pewnie też od tego olejku. Chociaż później miałam takie objawy szczypania. Później zaczęłam stosować ten krem i też miałam objawy szczypania. Nie wzięłam raz nie posmarowałam i tak rano mnie szczypały. Mi się właśnie jutro kończy termin przyjmowania tych leków na to zapalenie. A i tak mnie rano szczypią oczy.

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Ja dostałam zapalenia spojówek od stosowania olejku rycynowego (nie wiem, czy wiesz ale większość składu tego serum do rzęs z l'biotici to też olejek rycynowy). Kilka razy dostał mi się do oczu i rano budziłam się z zapuchniętymi oczami, aż w końcu gdzieś doszło do podrażnienia i pojawiło się zapalenie spojówek. Na twoim miejscu najpierw bym się skupiła na wyleczeniu zapalenia, a potem przejmowała wypadającymi rzęsami.
Stary 2011-12-16, 23:00   #5
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nati2017 Pokaż wiadomość
Tak, oczywiście, że wiem, że w I'biotici w składzie jest olejek rycynowy. Wiesz, że ja to zapalenie spojówek mam pewnie też od tego olejku. Chociaż później miałam takie objawy szczypania. Później zaczęłam stosować ten krem i też miałam objawy szczypania. Nie wzięłam raz nie posmarowałam i tak rano mnie szczypały. Mi się właśnie jutro kończy termin przyjmowania tych leków na to zapalenie. A i tak mnie rano szczypią oczy.
Ale rozumiem, że na czas wyleczenia zapalenia przerwałaś stosowanie olejku?

A jeżeli kończy ci się okres przyjmowania leków, a dalej cię szczypie to pozostaje tylko lekarz. Niekoniecznie okulista. Ja też miałam kiedyś taką sytuację, że budziłam się rano i oczy mnie bardzo szczypały, a potem jeszcze kilka razy w ciągu dnia. Byłam u trzech okulistów i wszyscy stwierdzili że z moimi oczami wszystko ok. Dopiero jak poszłam do dermatologa to okazało się, że mam jakieś wykwity koło oczu i to one, tak jakby, powodują pieczenie.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 18:36   #6
201702090901
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Ale rozumiem, że na czas wyleczenia zapalenia przerwałaś stosowanie olejku?

A jeżeli kończy ci się okres przyjmowania leków, a dalej cię szczypie to pozostaje tylko lekarz. Niekoniecznie okulista. Ja też miałam kiedyś taką sytuację, że budziłam się rano i oczy mnie bardzo szczypały, a potem jeszcze kilka razy w ciągu dnia. Byłam u trzech okulistów i wszyscy stwierdzili że z moimi oczami wszystko ok. Dopiero jak poszłam do dermatologa to okazało się, że mam jakieś wykwity koło oczu i to one, tak jakby, powodują pieczenie.
Tak, w czasie leczenia nie stosowałam tego kremu. Zobaczę jutro jak się obudzę. Czy mnie będzie szczypać czy też nie. Zrobiłam duży błąd, bo wcześniej jeszcze jak mi nie wypadały rzęsy stosowałam kilka razy zalotki ( mam proste rzęsy, stosowałam nie wiem 10 razy) i to od tego mi zaczęły wypadać, ale teraz w ogólę nie stosuję i tak mi wypadają. Nie maluję się nic.
A brwi też Ci wypadały ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości