|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nudnosci -Regulon
Jezeli byl juz podobny watek to z gory przepraszam.
Od kilku dni biore tabletki antykoncepcyjne -Regulon i zauwazylam ze dokladnie po 4 godzinach od zazycia tabletki, budze sie w nocy z bolem brzucha, okropnymi nudnosciami, przy czym sie trzese i jestem oslabiona, rano jak wstaje nie chce mi sie jesc. Po paru godzinach przechodzi. I zastanawiam sie czy brac dalej te tabletki czy nie? Wizyte u ginekologa mam umowiona na za tydzien i nie wiem czy dam rade codziennie w nocy sie budzic i zwijac sie z bolu... ![]() Prosze o jakies rady, ktore wspomoga mnie w podjeciu decyzji |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nudnosci -Regulon
Skutki uboczne mogą utrzymywać się nawet do 3 miesięcy, jak i nie dłużej (u mnie 4). Przy tak poważnej reakcji możesz udać się do lekarza, ale nie wydaje mi się, aby można było wiele zrobić. Pierwsze tabletki to pierwsza poważna ingerencje w gospodarkę hormonalną. Zaprzestanie brania tabletek może nie wystopować skutków, bo odstawienie ich tak szybko wywoła tylko większy chaos w organizmie.
Na Twoim miejscu pomęczyłabym się przynajmniej do końca drugiego tygodnia - wtedy najszybciej można zrobić bezpieczną przerwę (oczywiście bez stosunków po drodze), ale to nie jest radzone przy pierwszym opakowaniu. To raczej ostateczność. Może wypowie się ktoś z podobnym problemem. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam podobny problem z nudnościami i wymiotami z Novynette ( to ta sama firma ,która produkuje Regulon ) dlatego zmieniłam porę przyjęcia tabletek. Nie biorę na noc tylko rano po śniadaniu i żadnych nudności nie odczuwam. Teraz lekarz również przepisał mi Regulon ale po nich jestem bardziej podenerwowana i mam trądzik na całym ciele.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Vicky - ja z trądzikiem walczyłam prawie 4 miesiące! Trzymam kciuki, żeby to minęło.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Też mam wielką nadzieję ,że ten trądzik minie bo po Novynette nic się nie działo. A u ciebie jak ?? będziesz zmieniać porę przyjęcia tabletek??? może to coś pomoże??
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Dziewczyny! no wlasnie zobacze jak to bedzie, jak bede rano brac, a jak to nie poskutkuje to poczekam na ta wizyte i zobacze co ginekolog powie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety miałam takie dolegliwości po każdych tabletkach jakie brałam a troche ich przetestowałam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.