|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
piegi w nadmiarze
Witam Wszystkich-mam maly problem z piegami...jestem blondynka i po kazdym spotkaniu ze sloncem wyskakuja mi piegi i nigdy mi one nie przeszkadzaly az do teraz....uparly sie i spotkaly sie w jednym miejscu na policzkach i utworzyly plamki,a w zasadzie prawie plamy...(sprawiedliwie, na kazdym policzku po jednej ;-))i co ja mam poczac?Unikac slonca?Wybielic je?Moze ktoras z Was miala podobny problem i dala sobie rade jakos?A moze natychmiast leciec do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: piegi w nadmiarze
Po pierwsze- moim zdaniem piegi mają mnóstwo uroku, którego niesposób przecenić,naprawdę. Czasem żałuję, że moja skóra nigdy nie obdarzy mnie choćby kilkoma latem
![]() Nie można jednak zapominać o arcyskutecznej i silnej ochronie fotosłonecznej. Koniecznie stosować krem z wysokim filtrem, nie wyobrażam sobie by bez niego pokazać buzię promieniom słonecznym W kwestii wybielania zaś-można kupić w drogerii, preparaty, które zawierają zazwyczaj: kwas azelainowy, kwas wit. A, kwasy owocowe(ale latem ta metoda jest wykluczona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Anett ma rację-kremy z wysokim filtrem to podstawa,dzięki nim piegi jesli już się pojawiły,nie staną się jeszcze ciemniejsze tj bardziej widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
ja tez mam piegi ale ja ich nienawidze uwazam ze mnie obrzydzaja nie wiem co mam zrobic chcialabym je usunac albo chociaz troche rozjasnic niestety moja cera jest bardzo jasna i to bardzo widac pomozcie cos dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.