![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
SUTASZowe dziabanie Dziabajki.
Sutasz to piękna technika haftu. Wiele z Was założyło wątki z własnoręcznymi pracami. Idę w Wasze ślady
![]() Na samych slowach wstępu: TO MOJE PIERWSZE PRACE,więc nieco okaleczam to rzemiosło... Ale wiem, że mi pomożecie i podsuniecie kilka wskazówek ![]() wiz1.jpgwiz2.jpgwiz4.jpgZdjęcie0642.jpg Zdjęcie0641.jpgZdjęcie0649.jpgZdjęcie0655.jpgZdjęcie0661.jpg Mam tylko aparat w komórce.. Bardzo się starałam, żeby to wyglądało przyzwoicie lecz nie dość, że jestem noga z fotografowania to jeszcze sprzęt... ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SUTASZowe dziabanie Dziabajki.
Ładne prace
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Całkiem przyzwoicie, aczkolwiek zdjęcia są kiepskiej jakości, (tak wiem, że o tym wspomniałaś iż robione aparatem w telefonie komórkowym), przez to nie widać dobrze, czy równo zszyłaś sznurki. Pomysły ciekawe, takie "inne", widać że próbujesz wymyślać coś swojego. Życzę powodzenia
![]()
Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/foru/showthread.php?t=486849 Mój wątek decoupage: https://wizaz.pl/foru/showthread.php?t=453499 Mój sutasz: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572153 Mój blog: www.kraina-czarow.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ech, jakość zdjęć.
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To fakt, zdjęcia nie są zbyt wyraźne ale prace są staranne. Szczególnie widać to w kolczykach zielonych.
Dziabajko aparatem taty powinno wyjść Ci lepiej ze zdjęciami ![]() Najbardziej podoba mi się druga broszka. Fajny umieściłaś w niej kaboszon. Wzór też bardzo pomysłowy. Początek masz już za sobą, oby tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ha!
Droga Pacynko, tem kaboszonik jest z.......modeliny, haha ![]() Uczę się tak więc nie będeę kupowała drogich kamieni a w domu mam masę modeliny. Takie kaboszonki mają duży plus - za kształt, kolor, rozmiar odpowiadam ja sama. Ot taki mój pomysł ;P Bardzo serdecznie polecam go i Wam. Jutro pokażę Wam mój pierwszy komplet - kolczyki i wisior w kolorach czerwieni brazu beżu i czerni. Pozdrawiam. Edytowane przez Dziabajka Czas edycji: 2012-01-06 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Piękne prace robisz, a kamienie modelinowe są jak żywe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuję hiacynto! Dzisiaj do moich zdjęć wzięłam aparat. to mój pierwszy komplet. Nazwałam go Rubinowa Noc. Widziałam, że inne dziewczyny nazywają swoje prace i bardzo mi się to spodobało
![]() Bardzo proszę o szczegółowe komentarze od dziewczyn, które zajmują się sutaszem już od jakiegoś czasu. W przyszłości chciałabym sprzedawać swoje prace. WIZAZ.jpgWIZAZ1.jpgWIZAZ2.jpg WIZAZ3.jpgWIZAZ4.jpgWIZAZ5.jpg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Są pewne niedociągnięcia, trochę krzywo zszyte sznurki, ale trening czyni mistrza. Co do kształtów to są nawet ciekawe, tak jak już pisałam. Jeśli chodzi o rubinowy komplet, to przydałoby się ładniej podkleić tył i usunąć nożyczkami te wszystkie wystające nitki z filcu. No i coś ten ślimaczek czarny jakiś taki "poszarpany", chyba Ci się sznurek zaciągnął? Coś wyszło nie tak. Jeśli chodzi o te kamyczki z modeliny, to jeśli mam być szczera, tylko proszę nie gniewaj się, ja wolę minerały, no ale skoro na razie ćwiczysz, a modeliny masz mnóstwo, to nie masz co inwestować w kamienie
![]()
Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/foru/showthread.php?t=486849 Mój wątek decoupage: https://wizaz.pl/foru/showthread.php?t=453499 Mój sutasz: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572153 Mój blog: www.kraina-czarow.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jupi!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z opinią Vicconii. Dodam jeszcze, że bardzo mi się podobaja te Twoje modelinowe kaboszonki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ale skiepściłam tym razem...
![]() ![]() DSCN1554.jpgDSCN1555.jpgDSCN1556.jpg. Ech no w dokładniejszych zdjęciach więcej wychodzi hyhy ![]() wizaz1.jpg wizaz2.jpg wizaz3.jpg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, jakie mają wymiary te 2 takie same 'wisiorki'. Jednak gdybyś je ze sobą połączyła w odpowiedni sposób i dodała trochę sutaszu tam i ówdzie oraz kilka koralików, to mógłby wyjść fajny jeden wisiorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ten wzór kolczyków, a właściwie dwa wisiory
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nom masz rację Vicconiaa. Dopadło mnie
![]() A może na początku będę robiła pojedyncze prace? Rezygnuję z kolczyków. Na razie muszę się nauczyć szyć, potem w miarę wprawy zacznę kopiować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
witam
coraz lepiej Ci idzie, co do tych samych kolczyków też miałam takie ze dwie wpadki z tym że jedna para była taka sama jak u Ciebie a druga tak pół na pół. Za każdym razem dorobiłam po trzecim kolczyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Bardzo dużo pracowałam nad porządnym wykonaniem swoich kolejnych prac. Np takie oto kolczyki:
![]() DSCN1580.jpg DSCN1582.jpg DSCN1584.jpg Zrobiłam jeszcze niebiesko-błękitne lecz nie zrobiłam jeszcze zdjęć ![]() Do tego w końcu załatwiłam sobie trochę kaboszonów szklanych oraz dotarła do mnie paczuszka z koralikami płaskimi owalnymi ![]() Szklane śliczności: DSCN1587.jpgDSCN1588.jpgDSCN1590.jpg Tylko sutasz mi nie przyszedł jeszcze... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ładne kolczyki.. ale.... tło, na którym robiłaś zdjęcia jest koszmarne.. ciężko skupić się na kolczykach, bo tło odciąga uwagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dziękuję maximaa
![]() Muszę w końcu przeczytać temat na wizazu na temat robienia zdjęć. Leniuch ze mnie ![]() AAA!!! W końcu dotarł do mnie sutasz! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Fajny pomysł z tymi rybkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Witaj sutaszem zajmuję się już jakiś czas - twoje prace są ciekawe ale jak sama wiesz mają pewne niedociągnięcia choć mogę śmiało napisać że jest duży postęp między pierwszymi pracami a tymi ostatnimi
![]() Parę podpowiedzi 1) na pewno zauważyłaś że sutasz jest zbudowany z maleńkich nitek, które tworzą jakby jodełkę >>>> składaj do szycia sutasz tak żeby były jodełki w tą samą stronę wtedy łatwiej go szyć ![]() 2) wbijaj igłę dokładnie w środek zagięcia jeśli czujesz że ona nie chce przejsc wycofaj bo jeśli nawet ją przepchniesz to niestety najczęściej wtedy wychodzą razem z nią włoski sutaszu 3) jako kamień głowny używasz kabaszonów czyli jeśli dobrze myślę najpierw podklejasz kaień filcem i obszywasz sutaszem musisz wtedy zostawić troszkę luzu żeby pierwszy sutasz się nie chował pod kamyk - spróbuj wykorzystać takie kamienie które mają dziurki i da się je obszywać sutaszem bez konieczności wcześniejszego podklejania (podkleja się wtedy pracę już skończoną) Życzę ci wiele samozaparcia i powodzenia w ujarzmianiu sutaszu ![]()
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas już robię sutasz
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Tak jak mówiłam oto moje nowe prace
![]() kolarz.jpgkolarz1.jpgDSCN1601.jpgkolarz2.jpg Już dziabam następne ![]() Dziękuję za słowa krytyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Aż miło popatrzeć
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że Ci się podoba staska_stasia
![]() ![]() ![]() ![]() Trochę trudno było mi obrobi ![]() ![]() Może dzisiaj jeszczę wstawię fotkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ślicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.