|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :)
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Moja znajoma byla w zeszlym roku na Cyprze- ladnie jest, ale podobno baaaardzo drogo :/ Juz kilka osob zreszta mi to mowilo, wiec nie wiem czy jest sens jechac i oszczedzac na wszystkim :/
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :)
a ja byłam na Korfu i na Krecie ( z wyżej wymienionych) i zdecydowanie polecam Korfu !!! piękna zielona wyspa, Kreta jest bardzo droga i nie zachwyciła mnie aż tak. Mój nastęny cel - Rodos - podobno warto!!
Co do Cypru to też słyszałam że zawrotne ceny. Ogólnie na wyspach jest drożej i ceny rosną w miare sezonu. Wrzuć w wizażową wyszukiwarkę Kretę, Korfu i Rodos - to znajdziesz relację pozdrawiam i miłych wakacji życzę ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Niedawno wrocilam z Cypru, tesh bylam na wczasach z mama fundowanych przez ojca, a jak
![]() Szczerze...?Na mnie zadnego wrazenia ta wyspa nie zrobiła.Plaza-porashka.Pochodzenia wulkanicznego,wiec czarna(wyglada jak brudna)i kamienista.Ceny zawrotne.Ale to jednak charakterystyczna cecha wysp.W szczegolnosci greckich.No bo jak mialy byc niskie,skoro otaczaly mnie same sklepy typu:Ralph Laurent,Lacoste,Armanii,Y ves Saint Laurent,Jean Paul Gaultier etc.. przy okazji troche sie przygulowalam :P Ogolnie, malo sie dzieje, czesto wszytsko pozamykane (chociaz to pewnie tez kwestia sezonu). A co do innych to byłam na kazdej i jezeli mialabym polecac to chyba mimo wszytsko Korfu. Pozdro,szczałeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Rodos (Kolymbia, miasto Rodos)
Dziewczynki, czy któraś z Was była na Rodos, w którymś z regionów wymienionych w tytule? Wraz z narzeczonym wybieramy się tam w sierpniu, aby wziąc ślub
![]() Wpisywałam w wyszukiwarkę i jest już wątek o Rodos, ale informacji, które mnie interesują nie znalazłam. Dlatego proszę Was, jeśli któraś była, słyszała....Będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rodos (Kolymbia, miasto Rodos)
a ja mam pytanie czy nie orientujecie sie jakimi liniami najtaniej mozna na rodos poleciec??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rodos (Kolymbia, miasto Rodos)
Witam,jak sie udał ślub na Rodos.
Też mam w planach zawrzeć związek małżeński w Grecji. Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie-opisz jak załatwiałas(cywilny,kości elny,ile to trwało? Czekam na odpowiedz Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Reklama
Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2010-01-28 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Z Twoich propozycji zdecydowanie Cypr, na greckich wyspach nie ma nic ciekawego, kontynent jest o wiele ciekawszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
O matko oczywiście, że KORFU
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Rodos ! Mój chłopak był na Krecie konkretniej północno zachodnie ja potem ze mna na Rodos i powiedziałże rodos jest o wiele piękniejsze. Byliśmy w mieście Afandou, piekne błekitne przeźroczyste jak w basenie morze, czego mój chłopak mów iże nei było tam na krecie. Kolorowe rybki, kreby, zero ludzi na plaży w okolicach 5-10 metrów. Jaskinie w skałach gdzie można było pływać, zatoczki i piękne miasta LIndos i Rodos. POlecam
![]() jeszcze tam wróce. Ta wyspa ma swój czar
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
to zależy na co się nastawiasz
![]() ja mogę opisac tylko o Krecie, Rodos i Cyprze (na Korfu jeszcze nie byłam) mój prywatny ranking: 1. Rodos 2. Kreta 3. Cypr Rodos jest cudowne! byłam w faliraki: cudowna plaża, piaszczysta, rewelacyjna woda, park wodny, moc imprez ![]() Kreta. może ze względu na położenie mi się mniej podobało. samochodem też zjeździlismy całą, i jest piękna ![]() cypr... nie polecam! drogo i beznadziejne plaże (nie licząc Ayia Nappy, ale tam znowu tłok i jeszcze drożej). cypr do tego jest pełen Rosjan, i nawet jego grecka część nie ma tego cudownego greckiego klimatu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Polecam Korfu - byłam 2 lata temu w miejscowości Acharavi. Piękno zielona wyspa!!! W tym roku wracam tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() W tym roku , dokładnie w lipcu wybieram się z moim chłopakiem na Rodos dokładnie - KIOTARI. Może ktoś z Was był i może zna odpowiedzi na dręczące mnie pytania ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rodos
2 lata temu byłam na Rodosie... nie wypożyczałam samochodu więc nie pomogę. Wydaje mi się, że znajoma płaciła cos ok 30 euro za dzień.
Na pewno warto zobaczyć Lindos, miasteczko z białymi domkami. Idąc na szczyt gdzie jest akropol roztacza się piękny widok na całą zatokę- naprawdę polecam. Wstęp do akropolu kosztował ok 8 euro. Nie musicie wchodzić sama droga i widoki są wspaniałe. Plaża też jest ciekawa gdyż w tle jest miasteczko i to wzgórze. Warto także odwiedzić dolinę motyli oraz słynne ogrody. Zachecam do zobaczenia stolicy Rodosu, warto zaglądnąć do portu, pałacu wielkich mistrzów i pospacerować uliczkami. Myślę, ze do tego jeszcze dorzuciałabym prasonisi - półwysep- raj dla serferów. Ja byłam jeszcze na wycieczce fakultatywnej na symi...długi rejs na małą wysepkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Proszę bardzo , plan zwiedzania po Rodos, może komuś się przyda. Sama planuję skorzystać.
http://www.rodos.net16.net/plan_zwiedzania.php Kilka mapek z opracowaną trasą i opis co zobaczyć itp. Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2012-05-27 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Najbardziej opłaca się wynająć samochód na 3 dni
![]() A co zwiedzić? Koniecznie miasto Rodos, najlepiej zobaczyć w dzień i wieczorem po zmroku, Lindos, Monolithos, i samo południe czyli Prasonisi no i zatokę Anthonego Quina (wschodnie wybrzeże, ok. 15-20 km od Rodos)
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam w zeszłym roku na Rodos. Polecam jednodniową wycieczkę objazdową dookoła wyspy (wypożyczonym autem). Widoki ekstra i większość rzeczy wymienionych w poprzednich postach można zwiedzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
No nie akurat jak ja zaplanowałam tam urlop
![]() http://fakty.interia.pl/swiat/news/s...-rodos,1807633 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.