Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-04, 21:01   #1
iwciunia
Zakorzenienie

Cool

Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :)

Witajcie Wybieram się na wczasy (z mamą) fundowane przez mojego tatusia, problem w tym, że cieżko jest mi się na coś zdecydować... Byłam w Grecji (kontynentalnej), we Wloszech, na Lazurowym Wybrzeżu we Francji więc te miejsca odpadają... Chciałabym, żeby było tam przede wszystkim ładnie Co polecacie? Moze któras z was była w jakims ciekawym miejscu?
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 21:03   #2
maddlen
Raczkowanie

GG do maddlen
Wink Dot.: Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :)

Moja znajoma byla w zeszlym roku na Cyprze- ladnie jest, ale podobno baaaardzo drogo :/ Juz kilka osob zreszta mi to mowilo, wiec nie wiem czy jest sens jechac i oszczedzac na wszystkim :/
Stary 2005-07-04, 21:25   #3
zuzaneczka
Zakorzenienie

Dot.: Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :)

a ja byłam na Korfu i na Krecie ( z wyżej wymienionych) i zdecydowanie polecam Korfu !!! piękna zielona wyspa, Kreta jest bardzo droga i nie zachwyciła mnie aż tak. Mój nastęny cel - Rodos - podobno warto!!
Co do Cypru to też słyszałam że zawrotne ceny. Ogólnie na wyspach jest drożej i ceny rosną w miare sezonu.
Wrzuć w wizażową wyszukiwarkę Kretę, Korfu i Rodos - to znajdziesz relację
pozdrawiam i miłych wakacji życzę

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 23:33   #4
maluchna
Raczkowanie

Cool Dot.: Rodos, Kreta, Korfu, Cypr ?! :)

Niedawno wrocilam z Cypru, tesh bylam na wczasach z mama fundowanych przez ojca, a jak ))hehe.
Szczerze...?Na mnie zadnego wrazenia ta wyspa nie zrobiła.Plaza-porashka.Pochodzenia wulkanicznego,wiec czarna(wyglada jak brudna)i kamienista.Ceny zawrotne.Ale to jednak charakterystyczna cecha wysp.W szczegolnosci greckich.No bo jak mialy byc niskie,skoro otaczaly mnie same sklepy typu:Ralph Laurent,Lacoste,Armanii,Y ves Saint Laurent,Jean Paul Gaultier etc.. przy okazji troche sie przygulowalam :P
Ogolnie, malo sie dzieje, czesto wszytsko pozamykane (chociaz to pewnie tez kwestia sezonu). A co do innych to byłam na kazdej i jezeli mialabym polecac to chyba mimo wszytsko Korfu.
Pozdro,szczałeczka
maluchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 19:28   #5
kees26
Rozeznanie

Rodos (Kolymbia, miasto Rodos)

Dziewczynki, czy któraś z Was była na Rodos, w którymś z regionów wymienionych w tytule? Wraz z narzeczonym wybieramy się tam w sierpniu, aby wziąc ślub i szukamy jakiegoś interesującego hotelu (koniecznie ze smacznym jedzonkiem i atrakcyjnym wnętrzem), informacji na temat tych regionów "z pierwszej ręki", wrażeń itd.

Wpisywałam w wyszukiwarkę i jest już wątek o Rodos, ale informacji, które mnie interesują nie znalazłam. Dlatego proszę Was, jeśli któraś była, słyszała....Będę wdzięczna
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-17, 14:53   #6
asiulek04
Raczkowanie

Dot.: Rodos (Kolymbia, miasto Rodos)

a ja mam pytanie czy nie orientujecie sie jakimi liniami najtaniej mozna na rodos poleciec??
asiulek04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 11:23   #7
gala26
Przyczajenie

Dot.: Rodos (Kolymbia, miasto Rodos)

Witam,jak sie udał ślub na Rodos.
Też mam w planach zawrzeć związek małżeński w Grecji.
Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie-opisz jak załatwiałas(cywilny,kości elny,ile to trwało?
Czekam na odpowiedz
Pozdrawiam
gala26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 21:08   #8
Bartekwakacjenakrecie
Przyczajenie

Reklama

Edytowane przez Westalka
Czas edycji: 2010-01-28 o 08:02
Bartekwakacjenakrecie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 18:54   #9
frodo75
BAN stały

Z Twoich propozycji zdecydowanie Cypr, na greckich wyspach nie ma nic ciekawego, kontynent jest o wiele ciekawszy.
frodo75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 14:23   #10
DominisiaD
Rozeznanie

O matko oczywiście, że KORFU Najpiękniejsza wyspa grecka, niesamowicie czysta woda (najlepsza w Paleokastricy ), wspaniali, wiecznie uśmiechnięci Grecy, imprezowy klimat np. w Sidari (ciekawa plaża, z takimi róznymi zatoczkami:P) no i stolica - Korfu. Taka druga Wenecja (tylko, że nie na wodzie :P) - wąskie uliczki, kamieniczki. Starówka chyba wpisana na liste UNESCO. Naprawdę polecam Byłam tam w zeszłe wakacje i na pewno tam jeszcze wrócę W razie jakiś konkretnych pytań możesz pisac na priv
DominisiaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 21:49   #11
dorkaaa
Wtajemniczenie

Rodos ! Mój chłopak był na Krecie konkretniej północno zachodnie ja potem ze mna na Rodos i powiedziałże rodos jest o wiele piękniejsze. Byliśmy w mieście Afandou, piekne błekitne przeźroczyste jak w basenie morze, czego mój chłopak mów iże nei było tam na krecie. Kolorowe rybki, kreby, zero ludzi na plaży w okolicach 5-10 metrów. Jaskinie w skałach gdzie można było pływać, zatoczki i piękne miasta LIndos i Rodos. POlecam
jeszcze tam wróce. Ta wyspa ma swój czar

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 20:18   #12
biia
Wtajemniczenie

to zależy na co się nastawiasz
ja mogę opisac tylko o Krecie, Rodos i Cyprze (na Korfu jeszcze nie byłam)

mój prywatny ranking:
1. Rodos
2. Kreta
3. Cypr

Rodos jest cudowne! byłam w faliraki: cudowna plaża, piaszczysta, rewelacyjna woda, park wodny, moc imprez tam jest naprawdę rewelacyjnie!

Kreta. może ze względu na położenie mi się mniej podobało. samochodem też zjeździlismy całą, i jest piękna i blisko na Santorini, ale plaża trafiła się znacznie gorsza ;/

cypr... nie polecam! drogo i beznadziejne plaże (nie licząc Ayia Nappy, ale tam znowu tłok i jeszcze drożej). cypr do tego jest pełen Rosjan, i nawet jego grecka część nie ma tego cudownego greckiego klimatu.

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 21:17   #13
Katka_krk
Rozeznanie

Polecam Korfu - byłam 2 lata temu w miejscowości Acharavi. Piękno zielona wyspa!!! W tym roku wracam tam Tym razem do miejscowości Agios Ioannis

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 23:07   #14
Aurellis
Przyczajenie

Smile Rodos

Witam wszystkich
W tym roku , dokładnie w lipcu wybieram się z moim chłopakiem na Rodos dokładnie - KIOTARI. Może ktoś z Was był i może zna odpowiedzi na dręczące mnie pytania . Pierwsza sprawa to wypożyczenie auta, jakie są ceny , oraz czy wymagany jest wiek 23 lata , aby wypożyczyć auto. Wacham się między zarezerwowaniem auta w Polsce ( AutoWAy) a wypożyczeniem go na miejscu. A druga sprawa to co warto zwiedzić oraz jakie są ceny wstępów do poszczególnych miejsc. Bardzo Was proszę o pomoc !

Pozdrawiam
Aurellis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-26, 13:08   #15
gggl10
Raczkowanie

Dot.: Rodos

2 lata temu byłam na Rodosie... nie wypożyczałam samochodu więc nie pomogę. Wydaje mi się, że znajoma płaciła cos ok 30 euro za dzień.
Na pewno warto zobaczyć Lindos, miasteczko z białymi domkami. Idąc na szczyt gdzie jest akropol roztacza się piękny widok na całą zatokę- naprawdę polecam. Wstęp do akropolu kosztował ok 8 euro. Nie musicie wchodzić sama droga i widoki są wspaniałe. Plaża też jest ciekawa gdyż w tle jest miasteczko i to wzgórze.
Warto także odwiedzić dolinę motyli oraz słynne ogrody.
Zachecam do zobaczenia stolicy Rodosu, warto zaglądnąć do portu, pałacu wielkich mistrzów i pospacerować uliczkami.
Myślę, ze do tego jeszcze dorzuciałabym prasonisi - półwysep- raj dla serferów.
Ja byłam jeszcze na wycieczce fakultatywnej na symi...długi rejs na małą wysepkę.
gggl10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 01:29   #16
Aurellis
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za odpowiedz ) i za polecenie miejsc które warto zwiedzić na pewno skorzystam . Jednocześnie zwracam się o pomoc do innych , czekam na odpowiedzi . Jeśli ktoś nie zna wypożyczalni w Kiotari a był w okolicznych miejscowościach to też proszę o pomoc .
Aurellis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 18:56   #17
Nanusia76
Zadomowienie

Proszę bardzo , plan zwiedzania po Rodos, może komuś się przyda. Sama planuję skorzystać.
http://www.rodos.net16.net/plan_zwiedzania.php
Kilka mapek z opracowaną trasą i opis co zobaczyć itp.

Edytowane przez Nanusia76
Czas edycji: 2012-05-27 o 18:57
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 18:54   #18
bojkka
Rozeznanie

Najbardziej opłaca się wynająć samochód na 3 dni koszt około 100 euro, ja wypożyczałam Astre w Kabriolecie za 120 euro, nie trzeba mieć 23 lat i lepiej wypożyczyć na miejscu, można się targować.
A co zwiedzić? Koniecznie miasto Rodos, najlepiej zobaczyć w dzień i wieczorem po zmroku, Lindos, Monolithos, i samo południe czyli Prasonisi no i zatokę Anthonego Quina (wschodnie wybrzeże, ok. 15-20 km od Rodos)
Stary 2012-06-04, 17:13   #19
Juncia
Zakorzenienie

Ja byłam w zeszłym roku na Rodos. Polecam jednodniową wycieczkę objazdową dookoła wyspy (wypożyczonym autem). Widoki ekstra i większość rzeczy wymienionych w poprzednich postach można zwiedzić
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 16:39   #20
Nanusia76
Zadomowienie

No nie akurat jak ja zaplanowałam tam urlop
http://fakty.interia.pl/swiat/news/s...-rodos,1807633
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości