![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
olejki do masażu
Witajcie
![]() Ostatnio poszukuje dobrego olejku do masażu. W internecie znalazłam taki : "NATURALIS- Luksusowy olejek do masażu afrodyzjak-ylang ylang Agropharm Olejek ylang ylang to słynny afrodyzjak, który wraz z olejkiem cynamonowym tworzy uwodzicielską kompozycję pobudzającą zmysły. Masaż olejkiem usuwa zmęczenie i otula subtelnym zapachem. Wyjątkowy skład olejku poprawia mikrocyrkulację w naczyniach krwionośnych skóry, działa nawilżająco i odżywczo. Pieści i pielęgnuje skórę pozostawiając ją jedwabiście gładką i miękką, która wabi i fascynuje." Niestety nie wiem, gdzie go można normalnie kupić czy tylko pozostaje zamówienie przez internet? Gdzie go dostane? Jakie są Wasze opinie na temat olejków tego producenta? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Można znaleźć go na stronie http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kosmetyki/agropharm/naturalis-luksusowy-olejek-do-masazu-afrodyzjak-ylang-ylang/ w miejsce znaczków trzeba wpisać stylistka kropka pl ![]() Edytowane przez Przytulankaa Czas edycji: 2012-01-08 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: olejki do masażu
Hej,
Tego olejku ani tej firmy nie znam niestety. Za to chetnie polece Ci olejki firmy Alterra dostepne w Rossmanie. Maja fajne zapachy - dobrze nawilzaja ( uzywam ich sama) sa dobre do masazu i do codziennej pielegnacji. Ich konsystencja jest lekko wodnista. Olejki ktore sa gestsze, przez co wchlaniaja sie dluzej to np. olejki firmy khadi, mam dwa i bardzo je lubie. Zapewniaja dluzszy poslizg na skorze, jesli masaz ma trwac dluzej. Inną frimę ktorą mogę polecic jest Greenland - olejki dokladnie do masazu o idealnej konsystencji i fantastycznym zapachu. Nie wiem tylko czy mozna je dostac w polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź na pewno wypróbuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a jaki olejek do masazu gorącymi kamieniami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja tam lubię olejki o zapachu czekolady. Ślinka mi po nich cieknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja mogę polecić oliwkę w żelu do masażu relaksującą firmy Ziaja. Kupiłam pudełko 180 ml za 16,50 bodajże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
a ja kupiłam i polecam ziaja-oliwka do masażu relaksująca. Witaminowa też super. Jest poślizg ale nie są takie tłuste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Osobiscie myśle, że ciekawie brzmią zapachy w firmie z której od niedawna korzystam nie wypowiem sie na ich temat bo nie próbowałem ale może warto onlinearoma. aromagroup. pl mi tam brzmią ciekawie i napewno wyprobuję jakoś kuszą mnie te zapachy
![]() ![]() ![]() Edytowane przez jhc Czas edycji: 2012-05-16 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
tej firmy nie znam ale dobre są oliwki z ziaji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witaj przytulanko,
powiedz jednak do czego ma służyć ta oliwka, bo warto pamiętać, że ylang ylang to olejek o męskim zapachy i jest to afrodyzjak dla facetów. Z tego , co wiem, to na kobiety nie działa. Co zrobić, taka natura nasza ludzka. Pozdrawiam ![]() GT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Używałam pomarańczowego olejku do masażu. Bosko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jakie możesz polecić olejki z tym zapachem czekolady. Chętnie bym spróbowała ale nie lubię eksperymentować
![]() ![]() Edytowane przez haniakuc81 Czas edycji: 2013-04-14 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Też nie znam tego olejku. Do tej pory najczęściej byłam masowana przy użyciu olejków Ziaja, nie uczuliły mnie i podobają mi się zapachy. A przy masażu kamieniami i muszlami miałam jakiś fioletowy (butelka) z sephory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja używam Alba Thyment, głównie balsamów. Klienci są zadowoleni, nie ma efektu zwiększonej potliwości jak po wielu oliwkach a i zapach przyjemny i skóra po nich jędrniejsza. Poza tym lubię balsamy, bo dają poślizg taki "w sam raz", oliwki nieraz zbyt mocno zmniejszają tarcie i ręce czasem zbyt mocno się ślizgają po skórze i masaż jest mniej efektywny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Polecam olejek Yves Rocher Les Huiles Essentialles z eukaliptusem, świetnie rozluźnia mięśnie po całym dniu, poczujesz się błogo po takim masażu relaksacyjnym używając właśnie tego olejku
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja stosuje normalnie oliwkę dla dzieci i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić olejki naturalne, gdyż tylko takich staram się używać. Godne uwagi są te od Kingi Rusin Pat&Rub, chociaż nie wiem czy są najlepsze do masażu, ale pachną przyjemnie. Inna propozycja to szwedzkie olejki do masażu wise - mają kilka typów do wyboru, nawet dla dzieci. No i jeszcze uwodzicielsko pachnące hiszpańskie olejki cv afrodita - ale nie wiem czy u nas w Polsce można je dostać, bo ja swój dostałam na prezent. Możliwe, że są sprzedawane przez salony, bo raczej należą do droższych produktów. Sama szukam fajnych olejków i z miłą chęcią poznam Wasze typy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja lubię olejki kupować w rosmanie fajne zapachy i pomocne w masażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na rocznice ślubu mąż kupił mi między innymi olejek do masażu taki jak ***ciach-reklama*** Pachnie po prostu zniewalająco! Już sam jego zapach pozwala na oderwanie się od rzeczywistości a gdy dołączymy do tego umiejętny masaż to można po prostu odpłynąć ;-)
Czuje się jak nastolatka, choć już dawno nią nie jestem ;-( Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2013-12-13 o 21:33 Powód: re |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
tez polecam oliwki z Ziaji....relaksująca dobrze nadaje się do masażu gorącymi kamieniami...
![]() ,,i podbijam temat..chętnie dowiem się więcej na ten temat... Myślę sobie, że fajnie byłoby zrobić swoją oliwkę...dobry nośnik np olej z pestek winogron + olejek eteryczny ale oczywiście naturalny, nie jakis syntetyk za 5 zł...np. różany albo bergamotka o zapachu Earl grey ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam również oliwkę z ziaji...
____________________ Jeżeli chcesz wiedzieć więcej http://nataliaszpula.mylog.pl/ to jest to czego szukasz! Edytowane przez ChristinWro1654 Czas edycji: 2014-11-26 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Również korzystam z oliwek Ziaja. Są niedrogie i nie uczulają. Czasami dodaję jednak kilka kropel olejku eterycznego dla wzmocnienia zapachu. Widzę, że Ziaja chybajest najbardziej popularna jako oliwka do masażu. I dobrze - trzeba dbać o to co produkowane w kraju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Używam olejku makadamia Bio z manufaktury kosmetycznej. Fajnie się u mnie sprawdza i ładnie pachnie. Ma również działanie antycellulitowe. Kiedyś używałam ziaji, ale ten jest o niebo lepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Polecam Starą Mydlarnie na ul. Chmielnej w Warszawie. Duży wybór naturalnych olejków, pięknie pachną i są bardzo wydajne.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ostatnio rozmawiałam z masażystką z salonu Day Spa - http://arabic-dayspa.pl/masaze/. Powiedziała, że masaż to jedno, ale niezmiernie ważne są używane do tego oleje. Ona jest zapaloną zwolenniczką naturalnych środków, dlatego u nich w salonie są naturalne oleje, naturalna czekolada do masowania - a nie taka w proszku do rozrabiania - prawdziwe kamienie półszlachetne, itd. Dobrze wiedzieć, że w większości salonów masaży stosują przeważnie chemię...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jakie olejki do masażu szczególnie polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
olej kokosowy, olej migdałowy, masło kawowe to fajna sprawa, olej arganowy do masażu twarzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Używam alterry z rossmanna oraz olejku bielendy z serii golden oils ultranawilżenie. Obydwa są dobre, alterra jest gęstsza, bardziej esencjonalna, a bielenda lżejsza, szybciej się wchłania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.