![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
SEBOREN- stosował ktoś?
stosował ktos moze plyn SEBOREN? w necie jest malo opnii a troche boje sie go uzywac
Skład: Wyciąg wodno-etanolowy z (Extractum liquidum ex): owocu pasternaka (Pastinacae fructus), korzenia pokrzywy (Urticae radix), kłącza tataraku (Bardanae radix), korzenia łopianu (Calami rhizoma) - 99,5g; Substancje pomocnicze 0,5 g (adiuvans - 0,5g) Działanie: Przeciwłojotokowe (również w łojotokowym zapaleniu skóry owłosionej), przeciwłupieżowe, poprawiające ukrwienie skóry, pobudzające wzrost włosów w łysieniu plackowatym i łysieniach innego typu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SEBOREN- stosował ktoś?
mialam i nie zauwylam wiekszych efektow
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a nie podraznial skory glowy?
![]() bo zapach alkoholu jest strasznie intensywny.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tez sie przerazilam, mialam wrazenie ze troche wysuszal i zapach dlugo sie utrzymywal.
w ramach uzupelnienia smarowalam skalp zelem aloesowym.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
no nic sprobuje moze nic zlego sie nie stanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja stosowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten skład to skopiowałaś z DOZu, czy przepisałaś z buteleczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo tak się akurat składa, że mam Seboren przed soba i jego skład jest zmieniony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez patti017 Czas edycji: 2012-01-15 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Skład: Extractum liquidum(et.70% v/v, 1:3,5) ,Pastinacae fructus, Urticae radix, Bardanae radix (12:8:5) - 99,5 g
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
i odklej nalepkę z butelki - jest w formie książeczki i doczytaj resztę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Był swego czasu chętnie stosowany w celach stymulacyjnych i wzmacniających. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Używałam Seborenu, tego z nowym składem, bo już nigdzie nie było ze starym. Po tygodniu codziennego wcierania zauważyłam, że włosy mi się już tak strasznie nie przetłuszczają, ale odstawiłam go ze względu na ten stremid. Uważam, że stosowanie takich składników na skórę głowy to nie jest zbyt dobry pomysł. Skutecznie mnie to odstraszyło i przestałam go używać. Jak go odstawiłam to włosy znów powróciły do poprzedniego tempa przetłuszczania więc w sumie nie polecam. Wolę Seboradin. A teraz testuję Capitavit ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dam sobie z nim spokoj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jak masz łupież to go wcieraj (o ile masz powyżej 18 lat bo taki wymóg jest na opakowaniu).
Myślałam, że chcesz go używać w celach stymulacyjnych jak ja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie rozcieńczała, a po prostu rzadziej stosowała, np na kilka godzin przed myciem (zalezy jak często myjesz włosy - ja dwa razy w tygodniu, zazwyczaj w środę i niedzielę).
Albo możesz zmieszać go z jakaś inna wcierą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosuje Seboren 2, tydzien do tego Calcium Pantotheicum i masaz skory głowy i zauwazyłam odrost po 2, tygodniach od farbowania ![]() A zwykle robiłam odrosty co 1,5 miesiaca... Sama nie wierze- to tak jakby ktos chciał cos na porost ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
mierzyłam:P
jakies 7mm. Ale wierz mi ze w moim przypadku dostały niezłego kopa po tym Seborenie Dotychczas tj mowiłam, takie odrost miałam góra po miesiacu Czekam co bedzie dalej Aha i nakładam go skrzykawką, znacznie ułatwia to aplikacje. Tylko tj mówie- nie wiem czy nie działa on tak w połączeniu z CP... Ale na tłustą skore głowy-pomaga jak najbardziej ![]()
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to jak skoncze wode brzozowa to sprobuje z seborenem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem jak to jest z tym Seborenem-na ulotce pisze zeby stosowac 10 dni a potem przerwa, zwłaszcza chce skonczyc ja przed latem. Nie, nic mi nie podraznia ani nie swedzi, nie przyczynia sie tez do przetłuszczania. Włosy wysychaja i sa czyste. No ale ja mam mega niewrazliwy skalp- przetrwał nawet rozjasniacz przy skorze głowy wiec... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
patti017 sprawdz na ulotce czy Twój Seboren zawiera stremid- substancje silnie drażniącą.Wizażanki się na niego skarzyły, ja mam starą wersje bez stremidu ale w nowych ponoć juz są
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- nie sypie sie ale jak sie podrapie po glowie to za paznokciem jest taki bialy proszek, raczej zbity, nie sypki ![]() hmm nie chce wprowadzac Cie w błąd(łupiezu nigdy nie miałam) ale moze to wysuszona skóra głowy? ja czasem tez podrapie to mi sie łuszczy ale łupiez to to nie jest. ![]() Nawilzaj skore głowy np. aloesem, nie wiem czy Seboren Ci dodatkowo nie wysuszy bo jest na spirytusie/ albo etylowym juz nie pamietam
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypróbuj SEBORODIN to najnowsza linia do pielęgnacji skóry głowy i włosów. Polecam Ci szczególnie Seboradin z czarnej rzodkwi - lotion, szampon i maskę dla wzmocnienia efektu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na mnie tez tak działa: 6 cm w 1,5 miesiąca. Specjalnie sprawdzałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja stosuję SEBOREN od jakichś dwóch tygodni. Stosuję go dwa razy dziennie na skórę głowy i dwa razy dziennie przemywam twarz rozcieńczonym (twarz od tygodnia).
Jeśli chodzi o włosy, jedyne, co udało mi się zauważyć po tak krótkim czasie stosowania, to fakt, że włosy wypadają mi mniej. Żadnego szybszego wzrostu ani ograniczenia przetłuszczania nie odnotowałam, ale ograniczenie wypadania po zaledwie dwóch tygodniach to już coś. Zaleca się, żeby dwa razy dziennie przez pół roku nacierać tym skalp, spróbuję wytrwać. Jestem tak podekscytowana, bo stosowana codziennie przez trzy miesiące rossmanowska woda brzozowa absolutnie nic mi nie dała. Do zapachu idzie przywyknąć, ja tam go czuję tylko przy nakładaniu, potem wietrzeje z głowy. Pragnę też dodać, że zaczęłam seboren stosować jak przyjechałam na sesję poprawkową, a co za tym idzie, skończyły się domowe obiadki i regularne, zdrowe jedzenie, zwykle w sytuacji, gdy jadłam jeden skromny posiłek dziennie, włosy leciały jak durne. Jeśli chodzi o twarz, ogranicza przetłuszczanie się skóry twarzy. Nie w takim stopniu, że mamy idealny mat przez cały dzień, ale przetłuszczanie nie jest tak mocne, zwykle po dwóch godzinach od umycia twarzy, to świecę się jak żarówka, a tu, fakt, twarz połyskuje, ale nie w tak dużym stopniu. Ogólnie uważam, na razie, że warto spróbować tego specyfiku. Postaram się stosować Seboren zalecane 6 miesięcy i co jakiś czas dzielić się wrażeniami. Tylko źle, że tak trudno go dostać. W wielu aptekach go nie mają, a jak już w jednej znalazłam i chciałam kupić na zapas, to się okazało, że sprowadzili tylko jedną butelkę :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.