|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak uzyskać takie oko?
w jaki sposób pomalować oczy by były takie lekko kocie i lekko przyciemnione jak na załączonym zdjęciu?
myślę o takim makijaży na studniówkę ale nie za bardzo wiem od której strony się za niego zabrać ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak uzyskać takie oko?
To wygląda na smokey eye z linerekiem i tyle
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Więc najprościej będzie jeśli na całą powiekę ruchomą i nieruchomą nałożysz pędzelkiem jasny beżowy cień, obrysujesz oko czarną kredką i delikatnie gąbeczką lub po prostu patyczkiem kosmetycznym lekko ją rozmażesz, na to cieniutkim pędzelkiem aplikujemy czarny cień wzdłuż lini rzęs górnych wywijając kreskę na zewnątrz i lekko ku górze, oraz wzdłuż dolnej (małe oko - od połowy oka do zew. kącika, duże oczy - można jeśli to pasuje od kącika do kącika). Delikatnie można by też wkoło przyprószyć szarym cieniem lekko rozmywając kreskę. Jeśli chcesz mocniejszy efekt i masz wprawę to kreskę możesz tuż przy linii górnych rzęs poprawić cieniem nakładanym na mokro lub po prostu eyelinerem
![]() Jesteś brunetką? Czy dość jasno opisałam cały rytuał makijażu? ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wszystko pięknie opisałaś za co bardzo bardzo Ci dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co.. powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.