![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Piękne ciało do wakacji
Witam wszystkie użytkowniczki !
Wiele z nas miało postanowienie noworoczne żeby ćwiczyć czy przejść na dietę ;] Jestem strasznie ciekawa ile z was dotrwało i czy są już pierwsze efekty ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że wątek rozkwitnie bo zawsze lepiej się ćwiczy z kimś ![]() Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało do wakacji
Dopisuję się!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja też!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
hehe no to i ja bo od wczoraj zaczęłam ćwiczyć, no i przechodzę na dietę.. największym dla mnie wrogiem są słodycze , napoje gazowane .. Chciała bym ogólnie 15 kg schudnąć.. Wiem dużo, no ale ....
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
mnie wystarczyłoby tak ze 3-4 kg do wiosny ale widzę że ciężko będzie, ćwiczę (rowerek stacjonarny, powoli włączam też skakankę) ale nie mogę się zmobilizować do żadnej diety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dołączam. Rok temu udało mi się schudnąć 10 kg (marzec-sierpień), ale nowa praca sprawiła, że pod koniec roku w 2 miesiące wróciło 5 kg. Więc plan na ten rok pozbyć się tych 5 kg i kolejnych 5. Wtedy osiągnę mój cel całkowity. Wcześniej się odchudzałam dukanem, teraz stawiam na jego elementy (będę korzystać z wielu przepisów ale nie będę się trzymać ścisłych zasad tej diety) i ogólnie zdrowe odżywianie (rano węgle, wieczór białka, bez ziemniaków i pieczywa raczej dużo mięska/ryb/warzyw). Słodyczy za wiele nie jem, może raz na tydzień zjem jakiegoś wafelka. Skończę za to z herbatką z automatu lub też herbatą z syropami owocowymi na rzecz herbaty zielonej, białej i rooibosa (w szafce w pracy już mam tego cały arsenał, dodatkowo kolega też jest na etapie przyzwyczajania się do zielonej więc razem herbatkujemy).
Mam też karnet open do fitness klubu na miesiąc, a za miesiąc będę miała multisporta z pracy. Plan głównie taki, że będę okupować salę cardio np. 3 razy w tygodniu po 1,5 godziny (orbitrek, bieżnia, dwa rodzaje rowerów). Może dołożę do tego jakąś zumbę i pilates (ale to raczej okazyjnie) i jakieś ćwiczenia siłowe ale w tym to jestem zupełnie zielona. Jak będzie multisport to mam zamiar też przynajmniej raz w tygodniu na basen chodzić i spinning mi się marzy ![]() Mam nadzieję, że wytrwam, póki co ta sala cardio mega mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja właśnie w temacie diety jestem zielona.. Nie wiem co jeść , bo np wiele nie jem z mięsa, czy wędlin. Nabiał to bardzo lubię, no i ryby to makrela/mintaj/panga ..
Chcę się odchudzić a nie bardo wiem co i jak..
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Chętnie się podłączę
![]() Mój ostateczny cel to prawie 20 kg w dół ale nie nastawiam się, że zdążę do wakacji. Jak uda się połowę z tego to będzie super. Motywacja jest, aktywność fizyczna też. Od jutra zaczynam dietkę i zobaczymy, co z tego wyjdzie. Trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
euterpe94
no mi by się przydało z 20 .. i tez się nie nastawiam że do wakacji się uda,m ale jak spadnie każdy kg będę się cieszyć jak szalona.. ![]() motywujmy się,, będzie wszystkim lepiej szło.. ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
to i ja się dołącze, mój cel to 10kg do połowy maja , czyli 3,5 miesiąca
dobrze wiedzieć, że nie jest się samemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj ostro poćwiczyłam, bo zgrzeszyłam ciasteczkiem ale ... więcej nie będę...
Wiecie jaką dietę stosować żeby była skuteczna ??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
również się dopisuję - mój cel to -15kg do wakacji
![]() planuję być na 1000/1200 kcal + codzienne ćwiczenia juz kiedyś udało mi się zrzucić w taki sposób 10 kg, więc mam nadzieję,że tym razem też dam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
i ja, i ja! Dla mnie 8kg będzie super
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja też się chętnie dołaczę
![]() mój cel to ok 10kg ![]() aktualnie zaczełam trening 10 tygodni aby dojść do 30 minut ciągłego biegu, i pierwszy tydzień za mną ![]() od poniedziałku planuję robić brzuszki jeszcze to co dziewczyny motywujemy się i zaczynamy walkę o piękne, wysportowane ciałka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie!!! Ja za chwilkę się ubieram, pakuję manatki i lecę na siłownię ![]() Motywację, hehe, mam podwójną;p Wczoraj mi się coś stało z wodą w domu, jakaś rura przecieka i trzeba było zakręcić. Może dziś się uda naprawić a jak nie to już jutro na pewno. Więc opcja prysznica po ćwiczeniach bardzo, bardzo mi się podoba ![]() A w ogóle wczoraj kupiłam l-kartyninę, zobaczę czy to coś pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wypijam kawkę i idę biegać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Przed nowym rokiem otworzyli koło mnie nowy fitness klub. Poki co mają bardzo bogatą siłownię, ogromną salę cardio (na to właśnie chodzę) a sala fitness ciągle się rozwija, z tygodnia na tydzień więcej zajęć. Planują też spinning, ale to nie wiadomo jeszcze kiedy - oby szybko. Mam karnet open, byłam do tej pory w czwartek i piątek, wczoraj dałam sobie dzień na odpoczynek i dziś znów lecę. Bardzo mi się spodobało: rowerki, orbitreki, bieżnia
![]() A, że są młodym klubem to i tłumów nie ma, obsługa uśmiechnięta i zawsze znajdzie czas dla każdego klienta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja zaraz idę poćwiczyć..
a co to jest zumba??
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
z miłą chęcią się do łącze do Was . Wciągu dwóch miesięcy schudłam 10 kg . Teraz do czerwca planuję kolejne 20 czy mi się uda nie wiem . Mój plan to cały tydzień siłowni po ok 1,5 h i dodatkowo aerodance raz w tygodniu.Udało mi się chudnąć w okresie letnim i od sierpnia waga nie podskoczyła . Biorę dodtakowe specyfiki i będzie dobrze . Wierze w to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam sobie cel. Takie ciałko to bym mieć chciała
![]() ![]() http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_in_Aruba.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi się marzą takie nogi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Zumba to zainspirowana latynoskimi rytmami fuzja tańca i aerobiku.
Zumba jest bardzo innowacyjnym systemem fitness, który poprzez świetną zabawę kształtuje naszą sylwetkę, dba o naszą kondycję, a przede wszystkim napawa nas optymizmem i wprawia nas w świetne samopoczucie, które zostaje na długo, długo poza zajęciami. Proste kroki taneczne, świetne kombinacje ruchów i motywująca muzyka stwarza atmosferę świetnej imprezy i totalnie porywa nas do zabawy. Bardzo dynamiczna i ekscytująca kombinacja rytmów latynoskich i międzynarodowych, tj. merengue, salsa, cumbia, reggaeton, flamenco, samba, taniec brzucha, cha-cha, rumba, twist .... i wiele innych. Zumba ... ... to przede wszystkim ŚWIETNA ZABAWA, uczestnicy nie zdają nawet sobie sprawy, że ćwiczą i po prostu wracają bo niesamowicie spędzają czas, a po pewnym okresie zaskakują ich rezultaty. ... jest INNA, ekscytująca i motywująca muzyka, wiele rytmów, proste ale bardzo ciekawe kroki, całkowicie innowacyjny format klasy. ... jest ŁATWA, zaprojektowana dla wszystkich, bez ograniczeń wiekowy, kondycyjnych lub umiejętnościowych, po prostu każdy może to robić. Prosta kombinacja kroków oraz unikalna formuła Zumby sprawia, że bawisz się już od pierwszych zajęć. ....no i EFEKTYWNA !!! Lekcja cardio z elementami treningu wytrzymałościowego i kształtującego sylwetkę powoduje spalanie ogromnej ilości kalorii, ujędrnia i rzeźbi Twoje ciało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Wszyscy o zumbie
![]() ![]() A co byście poleciły na poprawę gibkości? Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() to zaczynamy nowy tydzień dietkowania i ćwiczeń ![]() ja mam plan w lutym muszę zrzucić 4kg i koniec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
chwilka1979
jak udało Ci się chudnąć 10 kg w dwa miechy?? Miałaś specjalną dietkę?? Promyczek nadziei dziękuję Ci ślicznie za wyjaśnienie ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
ja dietkuję od soboty i właśnie w następną sobotę, po równym tygodniu planuję się zważyć
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps.a reszta dziewczyn gdzie? Halo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Witam. I ja chętnie się przyłączę jeśli można.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.