ślub a stres - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-06, 09:42   #1
bstr
Przyczajenie

GG do bstr
Talking

ślub a stres

za 10 dni nasz ślub, ja nie panikuję, strasznie sie cieszę, ale mam śmieszne objawy, dokładnie takie jak zawsze w czasie sesji:

- łupiez, rozdwojone końcówki (u narzeczonego też)
- pryszcze koszmarne (u narzeczonago też)
- bolą mnie oczy (narzeczonego też)
- boli mnie gardło (narzeczonego też)
- pryszczde na całym ciele (kto mnie przebije? kto potrafi mieć pryszcze na łydkach )
- dziwne wypustki na stopach i dłoniach
- bóle w mięśniach, w kościach, w stwach (u narzeczonego też)
- niby sie odchudzam, tylko dlaczego bez przerwy jem )
- wszystko nas strasznie denerwuje, wczoraj mieliśmy awanturę na temat przechodzenia na czerwonym swietle
- w domu wszystko sie psuje (wypalają się żarówki, drzwi sie nie domykają, samochód nie chce zapalić- narzeczony mówi, że to juz tak będzie do ślubu )

mam podobne objawy w czasie każdej sesji, zwykle wszystkie razem ustępują równo z ostatnim egzaminem, ale takiego nasilenia wszystkiego jeszcze nie było

pocieszcie mnie że inne tez tak mają pliiiiizzzzzzzzzzzzz
bstr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 10:18   #2
edytcia
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: ślub a stres

bstr nie masz sie co za bardzo rzejmować tymi "objawami". Moge Ci powiedzieć, że ja też miałam podobnie (ślub miałam 3 miesiące temu)

Z tych dni przedślubnych to pamiętam jak ubieralismy salę. Denerwowało mnie absolutnie wszystko!!
A że ja w stresie odreagowywuję płaczem - tak też było
Pamiętam też, że kilka dni po ślubie nawzajem się przepraszalismy za tą atmosferkę przed.

Co moge powiedzieć - 16lipca to bedzie piekny, słoneczny dzień, w którym bedziesz baaardzo szczęśliwa (czy to z powodu ślubu, czy to z powodu tego, że cały ten zamęt już się skończył ).

Mogę życzyć tylko wytrwałości na te 10 dni.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 10:29   #3
Nadin
Zakorzenienie

Dot.: ślub a stres

Ja mam ślub za 2 mies. 10 wrzesnia, ale też zaczyna mnie dopadać sydrom przedślubnego stresu. Ciąge coś mnie denerwuje, np: niezdecydownie kolegi, który ma być światkiem (Nie wie, czy będzie na ślubie), problem z ustawieniem stolików w lokalu (piękna sala , ale goście niestety chyba będą siedzieć osobno przy 10 os. stolikach, a ja zawsze mażyłam o takim w wielkim w kształcie "U" grrrrrrrrrrrrrr.) Narzyczony zaprasza kolegów, których średnio lubie (sama się na to zgodziłam) Jestem zazdrosna kiedy ogląda "bajer pl", "sympatie" i tego podobe strony, bo wkurza mnie, że może nie powinnam być jego żoną skoro musi oglądać jeszcze inne panny, a ja mu nie wystarczam. Moja fryzura śluba podleg głupim dyskusjom, mam koszmary związane z ślubem (ubieram czerwone grube rajtyzy, które widać spod sukni, mam tłuste włosy na ślubie itp)
Pozdrawiam
Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 11:31   #4
aga_m11
Raczkowanie

Smile Dot.: ślub a stres

HejJa wychodze za mąż 1 października i nie mam zadnych snow dotyczacych slubu Moze mi tylko smutno ze jeszcze tak dlugo musze czekac, by byc z moim ukochanym juz zawsze i z nim dzielic sie swoimi smutkami i radosciami dnia codziennego.
Jedynie, to wkurza mnie moje niezdecydowanie, ale stwierdzialam ze co ma byc to bedzie i skonczylam z wybrzydzaniem przy poszukiwaniu sukni, no i w koncu zamowilam w poniedzialek (oczywiscie nie dany model tylko musialam zrobic z dwoch jeden, bo w kazdym co innego mi sie podobalo).
A tak w ogóle to chyba bardziej przejmuje sie teraz obrona mgr niz tym, ze za 3 m-ce zmienie stan cywilny i nazwisko, i miejsce zamieszknia.

Pozdrawiam serdecznie przyszłe Panny Młode
aga_m11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 20:19   #5
kasia191273
Zakorzenienie

a ja mam sny: ze do slubu pol godziny, a ja mam tluste wlosy, albo ze ubieram suknie, a ona brudna. Takie serie od kilku dni;-(((((
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 22:10   #6
hefalumpa
Rozeznanie

u mnie slub za neicaly miesiac /30 lipca/ a ze stresem to mam roznie, raz mnie dopada,pozniej puszcza pozniej znow ... najgorszy jest szybko mijajacy czas i ciagle duzo spraw do zatatwiania : kupowanie, zapraszanie, zamawianie, wymyslanie, planowanie i ... ciagle jescze cos. chyba panna molda ktora nie ma stresu przed swoim slubem jest zadkoscia. 3ba przez to przebrnac i pic meliske ;p. pozdrawiam i 3mam za wszytskie kciuki! bedzie dobrze.
hefalumpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 10:11   #7
ramuncza
Przyczajenie

hej, ja również 1 października powiem TAK! Stresu jeszcze nie odczuwam za mocno. Mój ukochany stwierdził, że jestem nieco drażliwa ostatnio i zmęczona tym wszystkim. To prawda. Nie wiem jak będzie bliżej terminu. Mamy jeszcze kilka "kłopotliwych" kwestii do załatwienia: moje bierzmowanie...nauki przedślubne, smochód, fotograf, obrączki. Suknię zamówiłam. Będzie dopiero 15 września. Mój przyszły mąż jest nieco niezadowolony, że wyboru nie skonsultowałam z nim. jestem pewna, że będzie pozytywnie zaskoczony...
ramuncza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-07, 12:05   #8
edytka250
Rozeznanie

dziewczyny ja przed slubem tez mialam horrory nocne... ale naprawde teraz wiem, ze nie warto sie denerwowac... bo to rzeczywiscie najpiekniejszy dzien w naszym zyciu
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 16:17   #9
Polaeva
Raczkowanie

GG do Polaeva

Ja mam ślub 23 lipca czyli za 16 dni, im bliżej tym bardziej zaczynam się denerwować, wiem że powinnam cieszyć się i cieszę się i nie mogę się już doczekać, ale z drugiej strony jak o tym myśle to mam gulę w gardle, a martwie się najbardziej o drobne detale, typu czy się nie potknę jak wyjdę po narzeczonego, albo w kościele o dywan, jak wypadniemy na pierwszym tańcu (szlifujemy go na kursie tańca) czy goście będą zadowoleni itp. Jeśli chodzi o koszmary to już mam je za sobą, dotyczyły przede wszystkim sukni ślubnej śniło mi się że idę w czarnej ;-) pozdrawiam przyszłe mężatki i cieszę się że nie jestem osamotniona
Polaeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 18:20   #10
Ananke
Rozeznanie

A ja jestem już po (25.06) i wiem jedno - nie ma czym się stresować Szkoda, że to tak szybko się skończyło
Ananke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 17:10   #11
mysi_pyszczek
Przyczajenie

ja mam ślub w polowie sierpnia. własciwie to sie nie stresuje, wszystko jak do tej pory się układa i prawie wszystko mamy już zalatwione. stresuje się jednak jednak wyjatkowo głupią rzeczą - tańczeniem. nie jestem zbyt dobrą tancerką i te całe pląsanie z wujkami mnie przeraża. zawsze na weselach unikałam tego jak ognia. teraz na wlasnym raczej uniknąć sie nie da. jak ja to przejżyje ... może macie jakieś pomysły...
mysi_pyszczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-11, 17:15   #12
edytcia
Zakorzenienie

mysi_pyszczku tańczeniem nie masz się co przejmowć. Nie widziałaś mojego JUŻ męża jak tańczył , a jednak wszystko poszło gładko. Tylko sobie nie wmawiaj, że nie umioesz i nie myśl nad tym, to poprostu będzie się działo
Stary 2005-07-11, 17:48   #13
mysi_pyszczek
Przyczajenie

tak zamair mam zrobić. po prostu się nie zastanawiac a jakoś to pójdzie. W przypadku Twojego męża to było łatwiejsze, bo to faceci prowadzą w tańcu i "dyktują warunki". jako kobieta będe musiała tańczyć jak mi zagrają
mysi_pyszczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-11, 21:52   #14
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Ja też mam stracha podobnego do tego egzaminacyjnego, tzn rozdrażnienie, malutka paniczka, że będzie akurat to, czego najmniej się spodziewam(przykre nieuniiknione niespodzianki ) NO I TE SNYYYYYY.............
6 sierpnia za niecałe 4 tygodnie!!!
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 12:49   #15
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

dziewczynki wy to chociaz powinnyscie sie cieszyc ze wam przechodziło w dzień slubu ;/// ja jestem mężatką 2 lata (ponad juz nawet ale kaseta video nadal lezy gdzies wkopana w róg jakiejś szafki-słuchajcie jak ją obejrzałam myślałam,że umre ze wstydu- powiedziałybyście-najgorszy dzien w jej zyciu-wrr-minę miałam naburmuszoną jak bym szła na skazanie,a przeciez tak na prawde sie cieszylam buuuuuuu na wszystkich krzyczałam-ajj-wogole szkoda gadac-do tej pory mi głupio z tego powodu-mij maz za to cały czas sie smial-tylko w kosciele był poważny
Stary 2005-07-12, 16:08   #16
agha05
Przyczajenie

Hmm... może ja jestem trochę inna, ale im bliżej ślubu tym mniej się stresuję (chociaż od początku mało się denerwowałam). Jednak krok po kroku kolejne uciązliwe załatwienia już za nami i czuję się z tego powodu lżejsza i bardziej radosna. Śniły mi się wcześniej tylko głupie sny np. że w dniu ślubu obudziłam się i stwierdziłam że zapomnieliśmy rozdać zaproszenia i nie mam nigdzie umówionej wizyty u fryzjera a do ślubu 2 godz. albo że nie ubraliśmy sali i z sufitu sterczały tylko jakieś resztki bibuł z jakiegoś poprzedniego wesela
agha05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 10:03   #17
mezatka86
BAN stały

GG do mezatka86

nie ma sie co stresowac, wpadki na pewno nie bedzie a po co psuc sobie nerwami ostatnie przygotowania no i ten piekny dzien
mezatka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 10:41   #18
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mezatka86
nie ma sie co stresowac, wpadki na pewno nie bedzie a po co psuc sobie nerwami ostatnie przygotowania no i ten piekny dzien
dokładnie, wpadka pewniejsza jak będziesz sie stresować, a jak bedziesz opanowana to nie widze powodu.
Ja tak sie nasłuchałam o przedslubnym stresie i czekałam kiedy mnie dopadnie... ale skubaniec ominął mnie
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 11:30   #19
edytcia
Zakorzenienie

witamy bstr w gronie mężatek mam nadzieję że stersu dużego nie bylo
no i oczywiści wszystkiego najlepszego na nowej drodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-20, 13:05   #20
ania02
Przyczajenie

A ja mam ślub 30 lipca. I co zrobić jak nie mozna spać, jeść, mam nagłe napady płaczu lub złości. Wszystko mnie denerwuje, wszystko drażni, zdaje mi sie ze wszystko jest zle i najchetniej to odlozylabym wesela na za 4 miesiace...
Sama ze soba nie moge wytrzymać... Mam brać srodki uspokajające?
ania02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 08:40   #21
Nadin
Zakorzenienie

Dziewczyny pisałam, dwa miesiące temu, że mam stresa, aja dopiero teraz mam stresa
Ślub, za dwa tygodnie a tu remąty suknia (w przerubkach) i mase rzeczy niezałatwionych, na dodatek wybieram się na studia, mój narzyczony broni pracę magisterską, mamy 1,5 rocznego synka, który bardzo absorbuje czas
No i do tego jeszcze sprzątanie, fryzier, itp
Ach wczoraj jak przymierzałam suknie to nawet zemdlałam, pmal sukni nie podarłam, gdyby nie mama narzyczonego.

Stary 2005-08-28, 09:18   #22
Anett_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadin
Dziewczyny pisałam, dwa miesiące temu, że mam stresa, aja dopiero teraz mam stresa
Ślub, za dwa tygodnie a tu remąty suknia (w przerubkach) i mase rzeczy niezałatwionych, na dodatek wybieram się na studia, mój narzyczony broni pracę magisterską, mamy 1,5 rocznego synka, który bardzo absorbuje czas
No i do tego jeszcze sprzątanie, fryzier, itp
Ach wczoraj jak przymierzałam suknie to nawet zemdlałam, pmal sukni nie podarłam, gdyby nie mama narzyczonego.
Nadin, rzeczywiście mnóstwo rzeczy teraz dzieje się w Twoim życiu, ale Wiesz co sobie pomyślałam? Zobacz, choć to stres, ale za to przez jakie pozytywne rzeczy wywołany! Tyle dobrego dzieje się w Twoim życiu
Czas zmian zawsze powoduje zdenerwowanie, czasem nawet strach, ale w Twoim przypadku, to wszystko dobre zmiany, zaczynasz nowy rozdział życia
i to jest ważne- suknia będzie idealna i dopasowana, napewno akurat na uroczystość, fryzura i makijaż też, a to przecież tylko dodatki i szczegóły To, co najważniejsze- układa się Tobie pomyślnie i Ciesz się tym, tego Ci serdecznie życzę
Postaraj się spojrzeć na to co się dzieje pozytywnie, bo takim przecież jest
i czerp z tego siłę i radość , a nie powód do osłabnięcia- Twoje zdrowie to podstawa do tego, byś teraz mogła chłonąć- co najpiękniejsze w pełni

Szczerze pozdrawiam i życzę, by wszystko udało się tak, jak Pragniesz
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 07:00   #23
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anett_
Nadin, rzeczywiście mnóstwo rzeczy teraz dzieje się w Twoim życiu, ale Wiesz co sobie pomyślałam? Zobacz, choć to stres, ale za to przez jakie pozytywne rzeczy wywołany! Tyle dobrego dzieje się w Twoim życiu
Czas zmian zawsze powoduje zdenerwowanie, czasem nawet strach, ale w Twoim przypadku, to wszystko dobre zmiany, zaczynasz nowy rozdział życia
i to jest ważne- suknia będzie idealna i dopasowana, napewno akurat na uroczystość, fryzura i makijaż też, a to przecież tylko dodatki i szczegóły To, co najważniejsze- układa się Tobie pomyślnie i Ciesz się tym, tego Ci serdecznie życzę
Postaraj się spojrzeć na to co się dzieje pozytywnie, bo takim przecież jest
i czerp z tego siłę i radość , a nie powód do osłabnięcia- Twoje zdrowie to podstawa do tego, byś teraz mogła chłonąć- co najpiękniejsze w pełni

Szczerze pozdrawiam i życzę, by wszystko udało się tak, jak Pragniesz
Dziękuje

Stary 2005-08-31, 09:42   #24
annres22
Przyczajenie

ja już po ślubie 13.08 i musze ci powiedzieć że nie miałam stresu do momentu błogosławieństwa przez rodziców i teściów chciało mi sie płakać a gdy wyszłam z klatki mojego bloku i zobaczyłam koleżanki i kolegów to już konkretnie oczka pełne łez ale nie ryczałam ze względu na makijaż .Nie stresuj sie będzie dobrze
annres22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 10:29   #25
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

annres - pozdrawiam serdecznie!!!
Też miałam swój dzień 13.08 - ale miałyśmy pogodę, jak wychodziłam z domku i wchodziliśmy do kościoła lało straszliwie (godz. 17:00).

Ale nawiązując do tematu - my z moim mężulkiem nie stresowaliśmy się zupełnie, myśleliśmy, że to nawet trochę dziwne żeby tak wogóle... ale dzięki temu było na prawdę super, żadnych łez, żadnego drgania rączek czy załamania głosu przy przysiędze, potykania się, pomyłek... nic z tych rzeczy. Wszystkim życzę tego samego, nie stresować się, nie ma przecież czym. Jesteście w gronie przyjaciół i rodziny, spełnia się właśnie wasze marzenie - wychodzicie za swego księcia, czym tu się więc stresować?!

Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę duuuuuuuużo szczęścia!!
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 18:56   #26
smakjapka
Raczkowanie

U mnie tez stres coraz wiekszy (w piatek slubuje ). Jako psycholozka doszlam do perfekcji w wypieraniu i stosowaniu innych mechanizmow obronnych, wiec objawia sie to glownie bolem zoladka, problemami ze snem i obgryzaniem pznokci (a jutro ide na manicure i kosmetyczna na pewno mnie ochrzani ). I caly czas wmawiam sobie, ze przeciez mam sie dobrze bawic, ze to moj dzien itd itp. Nie pomaga...
smakjapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 07:16   #27
Naja84
Rozeznanie

o jej .... normalnie masakra ... mi zostało 51 dni do ślubu a zaczyna sie robic niewesoło .... yhhh .... nie wyobrazam sobie tego dnia zebym kogos nie opierdzieliła ... masakra .... a ma byc najpięknieszym i na całe życie ...
Macie jakies dobre rady ?
PozDraWiaM
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 14:03   #28
Tysiak7
Wtajemniczenie

ja doświadczona - bo zamężna od dwóch tygodni koleżanka powiem wam
że u nas największy stres a przy okazji nerwówka była dopiero dzień przed.... wszyscy ze wszystkim darli koty, mój spokojny zazwyczaj narzeczony pokółcił sie z moją siostrą, potem ja z nim, a dzwoniąc poraz 100 raz w ciągu dnia po znów czegoś brakuje kucharce typu serwetki pod chlebek słyszałam od mojego narzeczonego w telefonie "CO ZNOWU!!!" ....koszmar był ...znajomi którzy mieli pomagać nam w przeddzień wielkiego dnia gdzies wyparowali i sami do 23.00 szaleliśmy ja ze złości połamałam mopa hihiihi
a kwintesencją tego dnia było stwierdzenie że jak nasze przyszłe dzieci wymyślą sobie kiedyś wesele to - WYBIĆ IM TO Z GŁOWY!!!!!!!!

no ale następnego dnia było juz pieknie, uroczyście już wszyscy sie kochali i nic nie było wstanie zepsuć nam humoru ...stresu zero nawet gafy popełnione w kościele nie mogły niczego nam zepsuć było poprostu wspaniale!!!
Pozdrawiam
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 20:20   #29
Nadin
Zakorzenienie

Ojej u mnie jest tylko 5 dni mam sny ze ide do slubu w czarnej sukience

Stary 2005-09-05, 20:38   #30
olkao
Raczkowanie

NadinOjej u mnie jest tylko 5 dni mam sny ze ide do slubu w czarnej sukience

Nie martw sie ja mam sny ze ide w halce moj narzeczony w pizamie a w kosciele przy oltarzu okazuje sie ze nie ma ksiedza. Mowie wam rewelacja na poltora tyg przed slubem!! :/
olkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości