globułki patentex + prezerwatywa zsunieta podczas sexu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 10:40   #1
chased93
Raczkowanie

GG do chased93

globułki patentex + prezerwatywa zsunieta podczas sexu

wczoraj miałem z moją dziewczyną nasz pierwszy wspolny raz, ona była dziewicą ja też nigdy wcześniej seksu nie zaznałem
Ogolnie było świetnie, wczesniej zaopatrzyłęm się w prezerwatywy durexa i globulki patentex oval.
Wszystko szło ładnie pieknie około 14 zaaplikowalem globułkę dosłownie kilka minut po 15 gdy juz konczylismy zblizenie zsunęła mi się prezerwatywa i częściowo została w niej.
Trochę się martwie no i na dodatek wg kalendarzyka miała pierwszy dzien płodny wczoraj.
Do bardziej doświadczonych jest się o co obawiać? bo zdaje sobie sprawe ze w tej sytuacji tak jakby nie było tej prezerwatywy, na jedno wychodzi.
Zdaje sobie sprawe że plemniki to nie komandosi , ale co jesli te będą z legii cudzoziemskiej ?
Serio to to max 10 minut od godziny zadeklarowanej przez producenta nie powinno miec wplywu ? no i jeszcze jedno rozjaśnijcie drogie koleżanki bo w internecie znalazlem jakas opinie ze patentex nie działa na dziewice?

heh, to był pierwszy i ostatni raz w dni płodne, jeszcze kilka dni i z wizzaz bedę musiał się przenieść na forum o tematyce '' jak zafarbowac siwe wlosy w wieku 18 lat ''

PS, przepraszam za osobny temat, teraz dopiero dostrzeglem zbiorowke

Edytowane przez chased93
Czas edycji: 2012-02-04 o 10:50
chased93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 10:57   #2
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: globułki patentex + prezerwatywa zsunieta podczas sexu

Cytat:
Napisane przez chased93 Pokaż wiadomość
wczoraj miałem z moją dziewczyną nasz pierwszy wspolny raz, ona była dziewicą ja też nigdy wcześniej seksu nie zaznałem
Ogolnie było świetnie, wczesniej zaopatrzyłęm się w prezerwatywy durexa i globulki patentex oval.
Wszystko szło ładnie pieknie około 14 zaaplikowalem globułkę dosłownie kilka minut po 15 gdy juz konczylismy zblizenie zsunęła mi się prezerwatywa i częściowo została w niej.
Trochę się martwie no i na dodatek wg kalendarzyka miała pierwszy dzien płodny wczoraj.
Do bardziej doświadczonych jest się o co obawiać? bo zdaje sobie sprawe ze w tej sytuacji tak jakby nie było tej prezerwatywy, na jedno wychodzi.
Zdaje sobie sprawe że plemniki to nie komandosi , ale co jesli te będą z legii cudzoziemskiej ?
Serio to to max 10 minut od godziny zadeklarowanej przez producenta nie powinno miec wplywu ? no i jeszcze jedno rozjaśnijcie drogie koleżanki bo w internecie znalazlem jakas opinie ze patentex nie działa na dziewice?

heh, to był pierwszy i ostatni raz w dni płodne, jeszcze kilka dni i z wizzaz bedę musiał się przenieść na forum o tematyce '' jak zafarbowac siwe wlosy w wieku 18 lat ''

PS, przepraszam za osobny temat, teraz dopiero dostrzeglem zbiorowke
może za dużą prezerwatywę kupiłeś?
a co do ciąży, wbrew pozorom nie jest o nią tak łatwo jak mogłoby się wydawać, więc jak na moje nie masz się czym martwić.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 11:07   #3
chased93
Raczkowanie

GG do chased93

wlasnie była za luźna, no i dlatego był problem, nastepnym raz zapytam w aptece gdzie przymierzyć można Głównie mi chodzi o to czy któraś z Was wie czy patentex jest skuteczny u dziewic

Edytowane przez chased93
Czas edycji: 2012-02-04 o 12:39
chased93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 13:28   #4
katja_24
Zakorzenienie

Dziewictwo nie ma nic wspolnego ze skutecznoscia globulek. W ogole nie widze zwiazku. Fakt faktem, ze globulki w ogole daja chyba ok 50% skutecznosci, jesli mnie pamiec nie myli. Dlatego same w sobie nie sa w zasadzie zadnym zabezpieczeniem.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 13:48   #5
chased93
Raczkowanie

GG do chased93

50% mam rozumiec ze masz na mysli tą specjalna skale na p..? czyli ze 50% w ciagu roku...?
Stary 2012-02-04, 14:57   #6
katja_24
Zakorzenienie

a
Cytat:
50% mam rozumiec ze masz na mysli tą specjalna skale na p..? czyli ze 50% w ciagu roku...?
A co za roznica? 50% konczy sie wtopa, i tyle. Sprawdz sobie na necie, jaka jest skutecznosc tego srodka, ale pamietam, ze bardzo niska.
Stary 2012-02-04, 20:49   #7
chased93
Raczkowanie

GG do chased93

wg mnie jest ogromna roznica , podczas jednego stosunku 50% na wpadke czy 50% stosunkow podczas roku konczy sie wpadka , jak poszperalem to najczarniejszy scenariusz u kobiet nie rodzacych wczesniej to 20 na 100 w ciagu roku. a wiec dzieki za odpowiedzi, bo jak sie domyslam dzialanie globulki na 99% ma jakis kilku minutowy margines bezpieczenstwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 22:19   #8
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie była za luźna, no i dlatego był problem, nastepnym raz zapytam w aptece gdzie przymierzyć można Głównie mi chodzi o to czy któraś z Was wie czy patentex jest skuteczny u dziewic
może chodzi o głębokość wsadzenia globulki, dziewica nie zawsze wsadzi sobie głęboko tak jak powinna być...

ale nie wiem. to mi do głowy tylko przyszło

no he, w aptece jest przymierzalnia gdzie można gumki przymierzyć
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 10:05   #9
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie jest ogromna roznica , podczas jednego stosunku 50% na wpadke czy 50% stosunkow podczas roku konczy sie wpadka , jak poszperalem to najczarniejszy scenariusz u kobiet nie rodzacych wczesniej to 20 na 100 w ciagu roku. a wiec dzieki za odpowiedzi, bo jak sie domyslam dzialanie globulki na 99% ma jakis kilku minutowy margines bezpieczenstwa
chodzilo mi o to, ze nie ma roznicy, bo globulki generalnie nie sa uwazane za samodzielny srodek antykoncepcyjny No chyba, ze ktos lubi niespodzianki .
Stary 2012-02-05, 10:11   #10
hihicz
Raczkowanie

Cytat:
Standardowa europejska prezerwatywa przewidziana została na członek o średniej długości ok. 14 cm podczas wzwodu (wg raportu Kinseya z 1948 roku – 15,25 cm, wg badania Wessellsa z 1996 roku – 13 cm). Rozmiar takiej średniej statystycznej gumki to ok. 180 mm długości i ok. 53 mm w obwodzie. Ludzie (i prącia) są jednak różni i okazało się, że to, co dobre dla Europejczyków, jest zbyt duże dla Hindusów (mających najmniejsze członki na świecie – w czasie wzwodu 12,5 cm), ale zbyt małe dla Sudańczyków, szczęśliwych posiadaczy największych penisów świata, w stanie erekcji osiągających 19–20 cm. Prezerwatywy w zależności od rynku zbytu produkuje się w trzech podstawowych rozmiarach: L (afrykański), M (europejski) i S (azja- tycki). Jednak w obrębie każdej z trzech grup pojawiają się kondomy dłuższe i nieco szersze niż standardowe (np. Durex Comfort XL, Unimil Special Collection XXL, RFSU Okeido, Contex Extra Large), co w większości przypadków służy jedynie poprawie samopoczucia (rozciągliwy lateks jest w stanie dopasować się do większego rozmiaru), a w związku z tym świetnie się sprzedaje. Na polskim rynku do największych należy Durex Comfort XL, liczący 218 mm długości i 63 mm w obwodzie. Dla równowagi istnieją też kondomy dla wyjątkowo ubogo wyposażonych panów, nazywane „ściśle przylegającymi” (np. Exotica Snugger Fit, Durex Close Fit czy RFSU Mamba).
LINK
hihicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości