|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odstawienie tabletek anty/ brak miesiaczki
Dziewczyny, czytam tak na necie i wiem,ze po odstawieniu tabletek okres jest rozregulowany i sie spoznia, ale u mnie ostatni raz byl w grudniu (wtedy tez odstawilam anty po kilku latach regularnego brania)
![]() ![]() Czy Wam tez sie tak zdarzylo? (Ciaze przekreslam na 102%, wedlug mnie nie ma takiej opcji ![]() Dziasiaj jak powiedzialam to mamie to uslyszalam,ze najwyzszy czas na dziecko :O No way! Ja z tych co od dzieci z daleka...
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2012-02-05 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek anty/ brak miesiaczki
Ja tak miałam, okres mi się zatrzymał jakby po odstawieniu tabletek na jakieś 2-3 miesiące, nie pamiętam dokładnie, lekarz mi wywołał luteiną i potem już jakoś się naprostowało. Brałaś tabletki kilka lat, organizm musi dojść do siebie, nie martw się, bo to może samo "zaskoczyć" za jakiś czas także póki co czekaj spokojnie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje,ze niedlugo dostane
![]() ![]() ![]() ![]() Poczekam, jak sie bedzie jeszcze bardziej opoznial to pojde do gina ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Poczekaj jeszcze parę dni, jeśli nadal nie będziesz miała menstruacji to zapisz się do lekarza.
Organizm zmienia się z wiekiem, stres, dieta też mogły wpłynąć na tak duże opóźnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() ![]() Brałam piguły od paru lat, już nie pamiętam jak to jest mieć @ bez nich. Mam nadzieję, że w ogóle dostanę ![]() Zabezpieczamy się gumkami, ale kiedyś po stosunku zsunęła mu się (w ostatnim miesiącu, gdy brałam piguły), do dziś nie wiemy jakim cudem :P od tamtej pory niby nic takiego już się nie powtórzyło. Tak się zastanawiam - po jakim czasie powinnam zacząć się martwić brakiem @? ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ja ciągle mam nadzieję, że nie dostaję okresu, bo jestem w ciąży.... Ale im więcej czytam, tym bardziej jestem przekonana, że to jednak przez te tabletki..... Na razie spóźnia mi się 2,5tyg, robiłam 3 testy, każdy negatywny, ale w środę idę do ginekologa i mam nadzieję, że jednak będzie Dzidzi......
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w takim razie mocno trzymam kciuki!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
dziewczyny
każde tabletki anty po kilku miesiecznym i długotrwałym braniu trwale uszkadzają organizm ,stąd długie opóżnienia miesiączek ,rozregulowanie organizmu ,bolesności ,wysypki ,puchnięcia a nawet cysty itp -wystarczy poczytać skutki uboczne w ulotce jakie mogą byc i przeważnie występują tabsy to ingerencja trwała w organizm czyli trucie organizmu które na was się odbija ciężko po tabsach zajść a tym ciężej donosić i urodzić ,wiem po doświadczeniach u koleżanek i z wywiadów najlepsza antykoncepcja to wazektomia -oczywiście dla chłopaków ![]() zdrowa,bezpieczna ,odwracalna ...wielu już zadowolonych i poleca wazektomia.com wazektomia.pl powodzenia Edytowane przez betka78 Czas edycji: 2012-02-07 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
niestety po tabsach tak jest. Ja brałam 10 lat, odstawiłam i cykle były w normie. Potem dziecko, znowu tabsy i co - i jak odstawiłam to istna kaszana była, że lepiej nie mówić. Musiałam czekać na okres, zeby zacząć używać lady compa i powiem wam, że te 40 dni oczekiwania było masakryczne, nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy. Nigdy więcej tabletek!
Moja koleżanka jak odstawiła też 2 miesiące nie miała i też dopiero gin jej dał na wywołanie... I pomysleć że tyle kobiet tym chłamem sie futruje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja za to nie miałam okresu przez 6 miesięcy po odstawieniu tabletek (brałam 6 lat), wkońcu poszłam na wizytę do lekarza, on przepisał mi luteinę i okres był i zlecił mi badania hormonalne i wykryto u mnie PCO i najlepsze jest to, że mimo że nie chciałam brać tabletek, na PCO znów lekarz kazał mi je brać.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.