Mam dosyć - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 02:17   #1
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Mam dosyć

Mam już dosyć tej cholernej Polski, a raczej nie kraju jako samego w sobie, a rodaków. Kraj jak kraj, byłby potęgą gdyby nie ułomni ludzie. Ale jest biedny i będzie jeszcze biedniejszy, zakompleksione społeczeństwo które do niczego zdolne nie jest, ale mimo to każdy milczy, udaje że jest wszystko ślicznie, że słoneczko świeci, że są ludzie bogaci bo mają samochody po 2-3 tysiące oraz kawalerki..

Zacznijmy od tego, że polacy stworzyli z tej pięknej ojczyzny ciemnogród. Wprawdzie jestem patriotą i zależy mi na dobru mego kraju, serce boli gdy widać taką wszechobecną nędzę, chciałbym coś zrobić ale nie mogę, bo gdy coś powiem, każdy "polak" rzuca się z gębą typu "nie podoba się? To wypier(...)!", strasząc widłami. Do tego każdy omija Polskę szerokim łukiem. Muszę za granicę wyjechać by uzyskać profesjonalne usługi. Parę prostych przykładów, chciałem kupić jakąś fajną maskę, lateksową bodajże (na całą głowę) i co? Parę masek na krzyż z czego i tak większość jest wyprzedanych, no bo nikomu nie opłaca się wyrabiać tutaj towarów. Nawet polskie jabłko jest droższe, od banana przywiezionego z afryki, ale mniejsza o to. Chciałem sobie zmienić kolor skóry, ewentualnie sam kolor włosów oraz zmniejszyć ich objętość, puszystość, popytałem tu i tam w internecie i nikt nic nie wie, a za granicą ludzie nie takie rzeczy już robili, jaki jest kłopot w tym by więcej melaniny było wytwarzanej w owłosieniu? Przy dzisiejszej technice raczej znikomy, zmiana koloru skóry to raczej bardziej temat kontrowersyjny ale to też da się osiągnąć, już nie mówię o jakichś chirurgicznych sprawach, ale jakoś zmusić do tego, by pod skórą dostawało się więcej/mniej melaniny. Oczywiście Polska to taki ciemnogród, że znalazłem zaledwie z trzy artykuły w internecie, w których i tak nie było żadnych odnośników, gdzie takie coś można sobie zrobić.

Sam już nie wiem co o tym sądzić, mam depresję i śpiący jestem, o 3 nad ranem piszę takie rzeczy, z których i tak nikt nie wyniesie żadnych wniosków. Nic już nie chce mi się robić, nie czeka mnie tutaj żadna przyszłość o ile nie zostanę jakimś "celebrytą", artystą bądź politykiem.
Aragreacht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 07:08   #2
Ashaai
Zakorzenienie

Dot.: Mam dosyć

Cytat:
Napisane przez Aragreacht Pokaż wiadomość
Mam już dosyć tej cholernej Polski, a raczej nie kraju jako samego w sobie, a rodaków. Kraj jak kraj, byłby potęgą gdyby nie ułomni ludzie. Ale jest biedny i będzie jeszcze biedniejszy, zakompleksione społeczeństwo które do niczego zdolne nie jest, ale mimo to każdy milczy, udaje że jest wszystko ślicznie, że słoneczko świeci, że są ludzie bogaci bo mają samochody po 2-3 tysiące oraz kawalerki..

Zacznijmy od tego, że polacy stworzyli z tej pięknej ojczyzny ciemnogród. Wprawdzie jestem patriotą i zależy mi na dobru mego kraju, serce boli gdy widać taką wszechobecną nędzę, chciałbym coś zrobić ale nie mogę, bo gdy coś powiem, każdy "polak" rzuca się z gębą typu "nie podoba się? To wypier(...)!", strasząc widłami. Do tego każdy omija Polskę szerokim łukiem. Muszę za granicę wyjechać by uzyskać profesjonalne usługi. Parę prostych przykładów, chciałem kupić jakąś fajną maskę, lateksową bodajże (na całą głowę) i co? Parę masek na krzyż z czego i tak większość jest wyprzedanych, no bo nikomu nie opłaca się wyrabiać tutaj towarów. Nawet polskie jabłko jest droższe, od banana przywiezionego z afryki, ale mniejsza o to. Chciałem sobie zmienić kolor skóry, ewentualnie sam kolor włosów oraz zmniejszyć ich objętość, puszystość, popytałem tu i tam w internecie i nikt nic nie wie, a za granicą ludzie nie takie rzeczy już robili, jaki jest kłopot w tym by więcej melaniny było wytwarzanej w owłosieniu? Przy dzisiejszej technice raczej znikomy, zmiana koloru skóry to raczej bardziej temat kontrowersyjny ale to też da się osiągnąć, już nie mówię o jakichś chirurgicznych sprawach, ale jakoś zmusić do tego, by pod skórą dostawało się więcej/mniej melaniny. Oczywiście Polska to taki ciemnogród, że znalazłem zaledwie z trzy artykuły w internecie, w których i tak nie było żadnych odnośników, gdzie takie coś można sobie zrobić.

Sam już nie wiem co o tym sądzić, mam depresję i śpiący jestem, o 3 nad ranem piszę takie rzeczy, z których i tak nikt nie wyniesie żadnych wniosków. Nic już nie chce mi się robić, nie czeka mnie tutaj żadna przyszłość o ile nie zostanę jakimś "celebrytą", artystą bądź politykiem.
zatkało mnie...

Nie uważam, że Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca, ale jeśli uważałabym, że jest tak fatalnie to wyniosłabym się do kraju, gdzie nie ma problemów z "usługami".
Choć Twoje argumenty są słabe: wybielanie skóry? rly? to jest powód Twojego najazdu na rodaków?

Polska jeśli chodzi o naukę, lekarzy itd to stoi całkiem nieźle. Nie mamy kasy, ale zdolnych ludzi a i owszem. Dziwisz się, że na rogu każdej ulicy nie ma salonu zajmującego się zmianą koloru skóry? A ile znasz osób, które poddały się takiemu zabiegowi? Ile znalazło by się chętnych? Dla kogo byłby to opłacalny interes?

Weź się za naukę, zdobądź dobre wykształcenie a nie będąc celebrytą ani politykiem, będzie Cię stać na dużo więcej niż kawalerkę i samochód za 2-3 tyś... A jeśli wolisz biadolić o 3 w nocy na wizażu jak Ci tu źle i że nie czeka Cię żadna przyszłość to może lepiej byłoby spakować walizki i ruszyć w daleką, usłaną różami krainę
Stary 2012-02-06, 09:45   #3
wesna
Wtajemniczenie

O ile pierwsza część Twojego posta jest dla mnie dość jasna, bo faktycznie w Polsce bieda aż piszczy, a nam się wpiera że jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą. Wszystko coraz droższe, pensje takie same, ceny mieszkań horrendalne, cena porządnych butów to 1/5 najniższej krajowej, wyprawka do szkoły dla 2 dzieci, to 1/2 najniższej krajowiej... Po prostu dramat.

O tyle druga część Twoje posta, jest nieco zaskakuje. Sorry, ale wybielanie skóry czy inne nietypowe zabiegi kosmetyczne, nie są zbyt popularne wśród naszej populacji (czytaj: nie ma na nie popytu), więc nie dziwi mnie, że takich zabiegów nie wykonuje się w Polsce i nikt o nich nie słyszał. Jeżeli nagle okazałoby się, że co najmniej 5 milionów naszych rodaków chce zostać Latynosami i zapłacić za to grubą kasę, to GWARANTUJĘ Ci, że takie usługi byłyby na każdym kroku. W takiej sytuacji rządzi prawo rynku (popyt generuje podaż), a nie mentalność danego narodu...
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 11:11   #4
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
zatkało mnie...

Nie uważam, że Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca, ale jeśli uważałabym, że jest tak fatalnie to wyniosłabym się do kraju, gdzie nie ma problemów z "usługami".
Choć Twoje argumenty są słabe: wybielanie skóry? rly? to jest powód Twojego najazdu na rodaków?

Polska jeśli chodzi o naukę, lekarzy itd to stoi całkiem nieźle. Nie mamy kasy, ale zdolnych ludzi a i owszem. Dziwisz się, że na rogu każdej ulicy nie ma salonu zajmującego się zmianą koloru skóry? A ile znasz osób, które poddały się takiemu zabiegowi? Ile znalazło by się chętnych? Dla kogo byłby to opłacalny interes?

Weź się za naukę, zdobądź dobre wykształcenie a nie będąc celebrytą ani politykiem, będzie Cię stać na dużo więcej niż kawalerkę i samochód za 2-3 tyś... A jeśli wolisz biadolić o 3 w nocy na wizażu jak Ci tu źle i że nie czeka Cię żadna przyszłość to może lepiej byłoby spakować walizki i ruszyć w daleką, usłaną różami krainę
Widzisz, i właśnie mówiłem o ludziach takich jak ty - stereotypowych polaczkach. Nie podoba siem?! To pakować walizki i won!!! A dlaczego Polska musi dawać z siebie dużo a czerpać mało? Wykształceni ludzie gdzie zarabiają mniej, niż taki robotnik za granicą. Czy ty czytasz to co piszesz?

Edytowane przez Aragreacht
Czas edycji: 2012-02-06 o 11:13
Stary 2012-02-06, 11:36   #5
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, i właśnie mówiłem o ludziach takich jak ty - stereotypowych polaczkach. Nie podoba siem?! To pakować walizki i won!!! A dlaczego Polska musi dawać z siebie dużo a czerpać mało? Wykształceni ludzie gdzie zarabiają mniej, niż taki robotnik za granicą. Czy ty czytasz to co piszesz?
No teraz to mnie rozbawiłeś Co jak co ale do "stereotypowego polaczka" to mi daleko, takie swoje opinie zachowaj dla siebie, bo wysuwasz dalece idące wnioski nie mając zielonego pojęcia co ze mnie za człowiek.
A jaką radę poza spakowaniem walizek można dać osobie udręczonej życiem w danym kraju? No powiedz sam. Mamy nagle cały system, rząd itd. zmienić w jeden dzień bo jesteś niezadowolony z obecnego ? No błagam Cię. Dostałeś radę, taką jaką można było dostać. Gdyby mi było tak źle to bym wyjechała. I nie jest to złośliwa rada, na zasadzie "wypie***" tylko tak właśnie uważam.

Dlaczego tak jest? Bo tak jest i już. Jedno pokolenie tego nie zmieni. Takie zmiany nie dokonują się w ciągu roku. Skoro uważasz, że mając dobre wykształcenie i tak zarobisz więcej jako robotnik za granicą to co stoi na przeszkodzie by podjąć pracę tam?

Owszem- czytam. Za to Ty chyba nie. Bo teksty o bólu egzystencjalnym z powodu braku miejscówek gdzie zmieniają kolor skóry czy włosów raczej nie były przemyślane ani przeczytane.
Stary 2012-02-06, 13:08   #6
viva91
na przekór do celu

taki Werter XXI wieku
Stary 2012-02-06, 14:42   #7
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
No teraz to mnie rozbawiłeś Co jak co ale do "stereotypowego polaczka" to mi daleko, takie swoje opinie zachowaj dla siebie, bo wysuwasz dalece idące wnioski nie mając zielonego pojęcia co ze mnie za człowiek.
A jaką radę poza spakowaniem walizek można dać osobie udręczonej życiem w danym kraju? No powiedz sam. Mamy nagle cały system, rząd itd. zmienić w jeden dzień bo jesteś niezadowolony z obecnego ? No błagam Cię. Dostałeś radę, taką jaką można było dostać. Gdyby mi było tak źle to bym wyjechała. I nie jest to złośliwa rada, na zasadzie "wypie***" tylko tak właśnie uważam.

Dlaczego tak jest? Bo tak jest i już. Jedno pokolenie tego nie zmieni. Takie zmiany nie dokonują się w ciągu roku. Skoro uważasz, że mając dobre wykształcenie i tak zarobisz więcej jako robotnik za granicą to co stoi na przeszkodzie by podjąć pracę tam?

Owszem- czytam. Za to Ty chyba nie. Bo teksty o bólu egzystencjalnym z powodu braku miejscówek gdzie zmieniają kolor skóry czy włosów raczej nie były przemyślane ani przeczytane.
Szatanie, widzisz i nie palisz... Najlepiej usiąść, rozkraczyć się jak ty, wsadzić na rozgrzewkę palca i.. i nic. Po co coś zmieniać, po co wybierać dobry rząd i obalać ten zły, po co zakładać jakikolwiek interes i zapraszać innych w tym celu - przeciesh jedno p0k0lenie nic nie zdziała, więc poczekasz sobie na kolejne, rodząc dzieci jakiemuś grubemu trollowi. Po co robić cokolwiek, przecież Polska to taki piękny ciemnogród - po co nam te wszystkie dobra, które są standardem w Europie? Po co nam wysokiej jakości jedzenie, jedzmy padlinę, zamiast kupować żarcie- płaćmy wyższe podatki. Po co pić wodę z butelek - jakież to nieprofesjonalne! Chłeptać z kałuży! Po co nam prąd? Żyjmy bez prądu, skoro ciemnogród to na całego. Zedrzyjmy z siebie ubrania, wybiegnijmy na ulicę i urządź my zoo-maso orgietkę.

Cytat:
Bo teksty o bólu egzystencjalnym z powodu braku miejscówek gdzie zmieniają kolor skóry czy włosów raczej nie były przemyślane ani przeczytane.
Oh, Szatan mnie opętał! Chcesz zmienić kolor skóry- jak tak można, preecz!

Cytat:
Skoro uważasz, że mając dobre wykształcenie i tak zarobisz więcej jako robotnik za granicą to co stoi na przeszkodzie by podjąć pracę tam?
Typowe odbieganie od tematu w polaczkowym stylu. Skoro uważasz, to co stoi na przeszkodzie? Ano to, że ja tylko omawiam problemy dzisiejszej Polski. Mam pracować na 10 etatów bo każdy problem poruszam z osobna? Pomyśl, zanim coś napiszesz bo Bozia poskąpiła ci tego daru chyba.
Stary 2012-02-06, 15:17   #8
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Szatanie, widzisz i nie palisz... Najlepiej usiąść, rozkraczyć się jak ty, wsadzić na rozgrzewkę palca i.. i nic. Po co coś zmieniać, po co wybierać dobry rząd i obalać ten zły, po co zakładać jakikolwiek interes i zapraszać innych w tym celu - przeciesh jedno p0k0lenie nic nie zdziała, więc poczekasz sobie na kolejne, rodząc dzieci jakiemuś grubemu trollowi.
/.../ Pomyśl, zanim coś napiszesz bo Bozia poskąpiła ci tego daru chyba.
Powiedział "(nie)stereotypowy polaczek"
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 15:43   #9
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Szatanie, widzisz i nie palisz... Najlepiej usiąść, rozkraczyć się jak ty, wsadzić na rozgrzewkę palca i.. i nic. Po co coś zmieniać, po co wybierać dobry rząd i obalać ten zły, po co zakładać jakikolwiek interes i zapraszać innych w tym celu - przeciesh jedno p0k0lenie nic nie zdziała, więc poczekasz sobie na kolejne, rodząc dzieci jakiemuś grubemu trollowi. Po co robić cokolwiek, przecież Polska to taki piękny ciemnogród - po co nam te wszystkie dobra, które są standardem w Europie? Po co nam wysokiej jakości jedzenie, jedzmy padlinę, zamiast kupować żarcie- płaćmy wyższe podatki. Po co pić wodę z butelek - jakież to nieprofesjonalne! Chłeptać z kałuży! Po co nam prąd? Żyjmy bez prądu, skoro ciemnogród to na całego. Zedrzyjmy z siebie ubrania, wybiegnijmy na ulicę i urządź my zoo-maso orgietkę.

Oh, Szatan mnie opętał! Chcesz zmienić kolor skóry- jak tak można, preecz!

Typowe odbieganie od tematu w polaczkowym stylu. Skoro uważasz, to co stoi na przeszkodzie? Ano to, że ja tylko omawiam problemy dzisiejszej Polski. Mam pracować na 10 etatów bo każdy problem poruszam z osobna? Pomyśl, zanim coś napiszesz bo Bozia poskąpiła ci tego daru chyba.
Haha cytuję dla potomności

Jak widać nie potrafisz prowadzić kulturalnej dyskusji. Poziom jaki reprezentujesz to dno i 10 m mułu.
Mam nadzieję, że wszystkim osobom Twojego pokroju jest tutaj tak źle, jedźcie w daleki świat i nie wracajcie. Nikt tęsknił nie będzie Zróbcie jeszcze przysługę dla kraju i nie przyznawajcie się skąd jesteście.

EOT, nie będę karmić poke-trolla. Widać ferie jeszcze gdzieś trwają
Stary 2012-02-06, 15:54   #10
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Po co nam wysokiej jakości jedzenie, jedzmy padlinę, zamiast kupować żarcie- płaćmy wyższe podatki. Po co pić wodę z butelek - jakież to nieprofesjonalne! Chłeptać z kałuży! Po co nam prąd? Żyjmy bez prądu, skoro ciemnogród to na całego. Zedrzyjmy z siebie ubrania, wybiegnijmy na ulicę i urządź my zoo-maso orgietkę.
ale po co takie drastyczne porównania? chyba wiadome jest to, że nikomu o to nie chodzi. więc nie przeginaj w drugą stronę, spokojniej.

a tak trochę off topem - czasami lepiej nie wiedzieć co jest w "wodzie mineralnej" w butelkach. nie raz okaże się że ta w kałuży jest zdrowsza. nie mówię tego na podstawie reklam i nowinek w internecie, tylko tego o czym dowiedziałam się podczas ostatniego półrocza na zajęciach. co oczywiście nie znaczy że powinniśmy pić wodę z kałuży! chodzi tylko o to, że to co wydaje się piękne, nie zawsze takie jest.
Cytat:
po co nam te wszystkie dobra, które są standardem w Europie?
np. w takiej Bośni i Hercegowinie, na pewno salony umożliwiające zmianę koloru skóry są na każdym rogu.

wiesz, faktycznie lepiej by było zacząć działać, bo siedząc na tyłku nic nie zwojujemy. ale widać my jesteśmy zbyt staroświeckie na to. lecz skoro ty masz takie zapędy - to co sam robisz w tym kierunku, żeby się coś zmieniło? pytam z ciekawości, może mnie zainspirujesz i też coś zrobię

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-02-06 o 16:00
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 16:03   #11
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
ale po co takie drastyczne porównania? chyba wiadome jest to, że nikomu o to nie chodzi. więc nie przeginaj w drugą stronę, spokojniej.

a tak trochę off topem - czasami lepiej nie wiedzieć co jest w "wodzie mineralnej" w butelkach. nie raz okaże się że ta w kałuży jest zdrowsza. nie mówię tego na podstawie reklam i nowinek w internecie, tylko tego o czym dowiedziałam się podczas ostatniego półrocza na zajęciach. co oczywiście nie znaczy że powinniśmy pić wodę z kałuży! chodzi tylko o to, że to co wydaje się piękne, nie zawsze takie jest.

np. w takiej Bośni i Hercegowinie, na pewno salony umożliwiające zmianę koloru skóry są na każdym rogu.

wiesz, faktycznie lepiej by było zacząć działać, bo siedząc na tyłku nic nie zwojujemy. ale widać my jesteśmy zbyt staroświeckie na to. lecz skoro ty masz takie zapędy - to co sam robisz w tym kierunku, żeby się coś zmieniło? pytam z ciekawości, może mnie zainspirujesz i też coś zrobię
Popędzam was do działania, bydło. Jeden wódz, jedna Rzesza, za kimś polaczki pójść muszą. Jedni są od robienia a drudzy od wydawania rozkazów, np.- ja.
Stary 2012-02-06, 16:08   #12
kennedy
Zakorzenienie

troll?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 16:15   #13
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Popędzam was do działania, bydło. Jeden wódz, jedna Rzesza, za kimś polaczki pójść muszą. Jedni są od robienia a drudzy od wydawania rozkazów, np.- ja.
pisałam serio, liczyłam na serio odpowiedź w stylu "prowadzę bloga na ten temat", "organizuję w X akcję w takim tonie" itp. jednak skoro tak mi odpowiedziałeś, to cóż... chyba się już nie dowiem.
Stary 2012-02-06, 16:15   #14
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
/.../ lecz skoro ty masz takie zapędy - to co sam robisz w tym kierunku, żeby się coś zmieniło? pytam z ciekawości, może mnie zainspirujesz i też coś zrobię
No nie wiesz, znajdź estetyczny powód do głębokiej frustracji i nawrzucaj wszystkim dookoła, na forum oczywiście, żebyś w realu z wideł od polaczka nie dostała ; P
Tu chyba nie przy melaninie powinno się pogrzebać...
Banany na forum są jeszcze tańsze, niż te "z Afryki" : )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2012-02-06 o 16:17
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 16:16   #15
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Cytat:
pisałam serio, liczyłam na serio odpowiedź w stylu "prowadzę bloga na ten temat", "organizuję w X akcję w takim tonie" itp. jednak skoro tak mi odpowiedziałeś, to cóż... chyba się już nie dowiem.
Jestem osobą indywidualną o wyrobionych, własnych poglądach. Cóż mam napisać, skoro przysłowiowe bydło i tak postawi na swoim?
Stary 2012-02-06, 16:22   #16
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jestem osobą indywidualną o wyrobionych, własnych poglądach. Cóż mam napisać, skoro przysłowiowe bydło i tak postawi na swoim?
wiesz, nie mając nadziei na zmiany też się nic nie zmieni przedstaw swój pomysł, to może znajdziesz zwolenników których jednak nie będziesz zaliczał do "bydła" tylko do współdziałaczy.
Stary 2012-02-06, 18:19   #17
Annabel89
Zakorzenienie

i czemu mi się wydaję że to prowokacja?
Jak nikt nie będzie próbował co zmienić to sam się nie zmieni, a narzekać to długo można...

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 18:22   #18
viva91
na przekór do celu

Nie prowokacja, za duża "skala działania"
Aragreacht jest znany w internecie
Stary 2012-02-06, 18:46   #19
klaustynka
Zadomowienie

Aragreacht wydaje Ci się, że jesteś nie wiadomo kim, a jesteś takim samym bydłem, jak cała reszta. Sorry, ale kultury to Ci brak, no i hipokryta z Ciebie niezły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 19:06   #20
esfira
Zakorzenienie

Aragreacht, muszę cię poznać z moją koleżanką, która była w USA i teraz non stop narzeka, jaka Polska to dziura, bo nie ma w Polsce LA i nie można zjeść krewetek przy Sunset Blv. Ludzie są wszędzie tacy sami, nie rozumiem, gdy ktoś uważa, że w POlsce jest źle a wszędzie indziej mleko i miód płyną ulicami szerokim strumieniem a ludzie są do rany przyłóż :P

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 19:16   #21
Madia
Zakorzenienie

A ja mam dość ludzi, którzy nie potrafią, ze zwyczajnego lenistwa połączonego z pogardą do innych użytkowników, używać WYSZUKIWARKI.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012

Edytowane przez Madia
Czas edycji: 2012-02-06 o 20:35
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 19:30   #22
ulinkaaa
Zakorzenienie

Chlopie, idz sie najpierw wyspac, a potem pisz posty
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 20:18   #23
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

.

Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete
Czas edycji: 2014-03-19 o 11:28
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 20:22   #24
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Cytat:
Napisane przez Annabel89 Pokaż wiadomość
i czemu mi się wydaję że to prowokacja?
Czemu mi się wydaje, że twoje poczęcie także było perfidną prowokacją ze strony twoich rodziców?
Stary 2012-02-06, 20:27   #25
Annabel89
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu mi się wydaje, że twoje poczęcie także było perfidną prowokacją ze strony twoich rodziców?
to moje pytanie nie było do Ciebie Tymbardziej że pytaniem na pytanie się nie odpowiada
A moje poczęcie ze strony moich rodziców na pewno jest prowokacją i to jaką...
Mam nadzieję, że teraz czujesz się lepiej w tak okropnej Polsce

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 20:44   #26
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

Co za tępy naród z was. Nie chciałem powiedzieć, że Polska to bagno (czy bardziej ordynarnie- gówno), chciałem tylko powiedzieć co nie podoba mi się i na co powinni szarzy, prości ludzie zwrócić uwagę, by podwyższyć standard życia. Ale jak widać, wy wolicie żyć w tym swoim małym bagienku, po co cokolwiek zmieniać, lepiej doprowadzić do ostrej wymiany słów, nie ważne, z kim, o co i po co, ważne aby to zrobić i rozładować frustrację. Bo nie macie jaj wyjść i powiedzieć wprost co wam się nie podoba, nawet na forum nie macie odwagi.. To takie żałosne, a zarazem smutne, że z dzielnych Polaków, których porównywało się ze Spartanami, wyrosły takie wraki, takie karykatury dawnej chwały bohaterów. Zaraz znowu jakiś jaszczur odpisze, pseudo-elokwentną docinką, ripostą w stylu "a ty wyshedueś?".
Stary 2012-02-06, 20:47   #27
Ritty
Rozeznanie

Cytat:
Co za tępy naród z was. Nie chciałem powiedzieć, że Polska to bagno (czy bardziej ordynarnie- gówno), chciałem tylko powiedzieć co nie podoba mi się i na co powinni szarzy, prości ludzie zwrócić uwagę, by podwyższyć standard życia. Ale jak widać, wy wolicie żyć w tym swoim małym bagienku, po co cokolwiek zmieniać, lepiej doprowadzić do ostrej wymiany słów, nie ważne, z kim, o co i po co, ważne aby to zrobić i rozładować frustrację. Bo nie macie jaj wyjść i powiedzieć wprost co wam się nie podoba, nawet na forum nie macie odwagi.. To takie żałosne, a zarazem smutne, że z dzielnych Polaków, których porównywało się ze Spartanami, wyrosły takie wraki, takie karykatury dawnej chwały bohaterów. Zaraz znowu jakiś jaszczur odpisze, pseudo-elokwentną docinką, ripostą w stylu "a ty wyshedueś?".
Zmień najpierw siebie, potem innych.
I want the friction

angielski B2
francuski A1
Ritty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 20:50   #28
Aragreacht
BAN stały

GG do Aragreacht

A nie mówiłem.
Stary 2012-02-06, 20:53   #29
Ritty
Rozeznanie

Rzeczywiście, założenie wątku i obrażanie wszystkich w internecie to ogromny przejaw odwagi, gratuluję!

I want the friction

angielski B2
francuski A1
Ritty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 21:00   #30
monius9
Zakorzenienie

czy tylko mi ten wątek zrobił wieczór?
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości