![]() |
#1 |
BAN stały
|
Mam dosyć
Mam już dosyć tej cholernej Polski, a raczej nie kraju jako samego w sobie, a rodaków. Kraj jak kraj, byłby potęgą gdyby nie ułomni ludzie. Ale jest biedny i będzie jeszcze biedniejszy, zakompleksione społeczeństwo które do niczego zdolne nie jest, ale mimo to każdy milczy, udaje że jest wszystko ślicznie, że słoneczko świeci, że są ludzie bogaci bo mają samochody po 2-3 tysiące oraz kawalerki..
Zacznijmy od tego, że polacy stworzyli z tej pięknej ojczyzny ciemnogród. Wprawdzie jestem patriotą i zależy mi na dobru mego kraju, serce boli gdy widać taką wszechobecną nędzę, chciałbym coś zrobić ale nie mogę, bo gdy coś powiem, każdy "polak" rzuca się z gębą typu "nie podoba się? To wypier(...)!", strasząc widłami. Do tego każdy omija Polskę szerokim łukiem. Muszę za granicę wyjechać by uzyskać profesjonalne usługi. Parę prostych przykładów, chciałem kupić jakąś fajną maskę, lateksową bodajże (na całą głowę) i co? Parę masek na krzyż z czego i tak większość jest wyprzedanych, no bo nikomu nie opłaca się wyrabiać tutaj towarów. Nawet polskie jabłko jest droższe, od banana przywiezionego z afryki, ale mniejsza o to. Chciałem sobie zmienić kolor skóry, ewentualnie sam kolor włosów oraz zmniejszyć ich objętość, puszystość, popytałem tu i tam w internecie i nikt nic nie wie, a za granicą ludzie nie takie rzeczy już robili, jaki jest kłopot w tym by więcej melaniny było wytwarzanej w owłosieniu? Przy dzisiejszej technice raczej znikomy, zmiana koloru skóry to raczej bardziej temat kontrowersyjny ale to też da się osiągnąć, już nie mówię o jakichś chirurgicznych sprawach, ale jakoś zmusić do tego, by pod skórą dostawało się więcej/mniej melaniny. Oczywiście Polska to taki ciemnogród, że znalazłem zaledwie z trzy artykuły w internecie, w których i tak nie było żadnych odnośników, gdzie takie coś można sobie zrobić. Sam już nie wiem co o tym sądzić, mam depresję i śpiący jestem, o 3 nad ranem piszę takie rzeczy, z których i tak nikt nie wyniesie żadnych wniosków. Nic już nie chce mi się robić, nie czeka mnie tutaj żadna przyszłość o ile nie zostanę jakimś "celebrytą", artystą bądź politykiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam dosyć
Cytat:
![]() ![]() Nie uważam, że Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca, ale jeśli uważałabym, że jest tak fatalnie to wyniosłabym się do kraju, gdzie nie ma problemów z "usługami". Choć Twoje argumenty są słabe: wybielanie skóry? rly? to jest powód Twojego najazdu na rodaków? ![]() Polska jeśli chodzi o naukę, lekarzy itd to stoi całkiem nieźle. Nie mamy kasy, ale zdolnych ludzi a i owszem. Dziwisz się, że na rogu każdej ulicy nie ma salonu zajmującego się zmianą koloru skóry? A ile znasz osób, które poddały się takiemu zabiegowi? Ile znalazło by się chętnych? Dla kogo byłby to opłacalny interes? ![]() Weź się za naukę, zdobądź dobre wykształcenie a nie będąc celebrytą ani politykiem, będzie Cię stać na dużo więcej niż kawalerkę i samochód za 2-3 tyś... A jeśli wolisz biadolić o 3 w nocy na wizażu jak Ci tu źle i że nie czeka Cię żadna przyszłość to może lepiej byłoby spakować walizki i ruszyć w daleką, usłaną różami krainę ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
O ile pierwsza część Twojego posta jest dla mnie dość jasna, bo faktycznie w Polsce bieda aż piszczy, a nam się wpiera że jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą. Wszystko coraz droższe, pensje takie same, ceny mieszkań horrendalne, cena porządnych butów to 1/5 najniższej krajowej, wyprawka do szkoły dla 2 dzieci, to 1/2 najniższej krajowiej... Po prostu dramat.
O tyle druga część Twoje posta, jest nieco zaskakuje. Sorry, ale wybielanie skóry czy inne nietypowe zabiegi kosmetyczne, nie są zbyt popularne wśród naszej populacji (czytaj: nie ma na nie popytu), więc nie dziwi mnie, że takich zabiegów nie wykonuje się w Polsce i nikt o nich nie słyszał. Jeżeli nagle okazałoby się, że co najmniej 5 milionów naszych rodaków chce zostać Latynosami i zapłacić za to grubą kasę, to GWARANTUJĘ Ci, że takie usługi byłyby na każdym kroku. W takiej sytuacji rządzi prawo rynku (popyt generuje podaż), a nie mentalność danego narodu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Aragreacht Czas edycji: 2012-02-06 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką radę poza spakowaniem walizek można dać osobie udręczonej życiem w danym kraju? No powiedz sam. ![]() Dlaczego tak jest? Bo tak jest i już. Jedno pokolenie tego nie zmieni. Takie zmiany nie dokonują się w ciągu roku. Skoro uważasz, że mając dobre wykształcenie i tak zarobisz więcej jako robotnik za granicą to co stoi na przeszkodzie by podjąć pracę tam? Owszem- czytam. Za to Ty chyba nie. Bo teksty o bólu egzystencjalnym z powodu braku miejscówek gdzie zmieniają kolor skóry czy włosów raczej nie były przemyślane ani przeczytane.
![]() |
![]() |
#6 |
na przekór do celu
|
taki Werter XXI wieku
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać nie potrafisz prowadzić kulturalnej dyskusji. Poziom jaki reprezentujesz to dno i 10 m mułu. Mam nadzieję, że wszystkim osobom Twojego pokroju jest tutaj tak źle, jedźcie w daleki świat i nie wracajcie. Nikt tęsknił nie będzie ![]() EOT, nie będę karmić poke-trolla. Widać ferie jeszcze gdzieś trwają ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
a tak trochę off topem - czasami lepiej nie wiedzieć co jest w "wodzie mineralnej" w butelkach. nie raz okaże się że ta w kałuży jest zdrowsza. nie mówię tego na podstawie reklam i nowinek w internecie, tylko tego o czym dowiedziałam się podczas ostatniego półrocza na zajęciach. co oczywiście nie znaczy że powinniśmy pić wodę z kałuży! chodzi tylko o to, że to co wydaje się piękne, nie zawsze takie jest. np. w takiej Bośni i Hercegowinie, na pewno salony umożliwiające zmianę koloru skóry są na każdym rogu. wiesz, faktycznie lepiej by było zacząć działać, bo siedząc na tyłku nic nie zwojujemy. ale widać my jesteśmy zbyt staroświeckie na to. lecz skoro ty masz takie zapędy - to co sam robisz w tym kierunku, żeby się coś zmieniło? pytam z ciekawości, może mnie zainspirujesz i też coś zrobię ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-02-06 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
troll?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
na przekór do celu
|
pisałam serio, liczyłam na serio odpowiedź w stylu "prowadzę bloga na ten temat", "organizuję w X akcję w takim tonie" itp. jednak skoro tak mi odpowiedziałeś, to cóż... chyba się już nie dowiem.
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raróg
|
Cytat:
Tu chyba nie przy melaninie powinno się pogrzebać... Banany na forum są jeszcze tańsze, niż te "z Afryki" : )
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2012-02-06 o 16:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Jestem osobą indywidualną o wyrobionych, własnych poglądach. Cóż mam napisać, skoro przysłowiowe bydło i tak postawi na swoim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
i czemu mi się wydaję że to prowokacja?
![]() Jak nikt nie będzie próbował co zmienić to sam się nie zmieni, a narzekać to długo można...
![]() |
#18 |
na przekór do celu
|
Nie prowokacja, za duża "skala działania"
![]() Aragreacht jest znany w internecie ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Aragreacht wydaje Ci się, że jesteś nie wiadomo kim, a jesteś takim samym bydłem, jak cała reszta. Sorry, ale kultury to Ci brak, no i hipokryta z Ciebie niezły.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Aragreacht, muszę cię poznać z moją koleżanką, która była w USA i teraz non stop narzeka, jaka Polska to dziura, bo nie ma w Polsce LA i nie można zjeść krewetek przy Sunset Blv. Ludzie są wszędzie tacy sami, nie rozumiem, gdy ktoś uważa, że w POlsce jest źle a wszędzie indziej mleko i miód płyną ulicami szerokim strumieniem a ludzie są do rany przyłóż :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dość ludzi, którzy nie potrafią, ze zwyczajnego lenistwa połączonego z pogardą do innych użytkowników, używać WYSZUKIWARKI.
Edytowane przez Madia Czas edycji: 2012-02-06 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Chlopie, idz sie najpierw wyspac, a potem pisz posty
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Czas edycji: 2014-03-19 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moje poczęcie ze strony moich rodziców na pewno jest prowokacją i to jaką... Mam nadzieję, że teraz czujesz się lepiej w tak okropnej Polsce ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Co za tępy naród z was. Nie chciałem powiedzieć, że Polska to bagno (czy bardziej ordynarnie- gówno), chciałem tylko powiedzieć co nie podoba mi się i na co powinni szarzy, prości ludzie zwrócić uwagę, by podwyższyć standard życia. Ale jak widać, wy wolicie żyć w tym swoim małym bagienku, po co cokolwiek zmieniać, lepiej doprowadzić do ostrej wymiany słów, nie ważne, z kim, o co i po co, ważne aby to zrobić i rozładować frustrację. Bo nie macie jaj wyjść i powiedzieć wprost co wam się nie podoba, nawet na forum nie macie odwagi.. To takie żałosne, a zarazem smutne, że z dzielnych Polaków, których porównywało się ze Spartanami, wyrosły takie wraki, takie karykatury dawnej chwały bohaterów. Zaraz znowu jakiś jaszczur odpisze, pseudo-elokwentną docinką, ripostą w stylu "a ty wyshedueś?".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
A nie mówiłem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście, założenie wątku i obrażanie wszystkich w internecie to ogromny przejaw odwagi, gratuluję!
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
czy tylko mi ten wątek zrobił wieczór?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.