|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zabiegi w Ciąży
Kochani, Szukam Pomocy.
Jakie Zabiegi kosmetyczne w ciąży mogę sobie zafundować. Nie mam zagrożonej ciąży, jestem ogólnie zdrowa. Dziękuję z góry za pomoc i odpowiedź. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabiegi w Ciąży
mogą to byc wszystkie maski algowe
![]() pedicure, henna, manicure ![]() dużo do wyboru nie ma - bo żadnych rozgrzewających zabiegów ani masaży nie można przeprowadzać
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedz.
A kwasy? Bo jak czytam to ogólnie nie są one wskazane ale może w małym stężeniu? |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Kwasy nie nie nie - ponieważ w czasie ciąży jest większe ryzyko wystąpienia przebarwień.
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Ślicznie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Co do masaży to się nie zgodzę, bo np. masaż twarzy, karku czy stóp na pewno przyniesie dużo przyjemności czy ulgi.
Generalnie nie wykonuje się bardziej innowacyjnych zabiegów, które z pozoru nie groźne mogą wywołać "szok" u pacjentki/klientki co może doprowadzić do skurczów. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masaż twarzy pozostawiam do konsultacji bo jeżeli ciążarna ma cere trądzikową lub tłustą no to raczej nie polecam.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do masażu twarzy, to już nie zależne czy kobieta jest w ciąży czy też nie. Podałam przykłady zabiegów/masaży zakładając że skóra i ogólny stan zdrowia jest pozytywny. Cera trądzikowa nie jest też przeciwwskazaniem do masażu. Jeśli nie jest to trądzik ropny, skupiony itp przy zastosowaniu odpowiedniego preparatu i odpowiednim czasie odstępu między masażami nie powinno dojść do pogorszenia stanu cery. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musisz mi tego nie tłumaczyć bo ja doskonale znam książkowe przeciwskazania jak i wskazania ale ja np jestem przeciwna robieniu masaży twarzy osobom z jakimkolwiek trądzikiem z racji tego, że sama miałam znajomą której raz taki masaż 'spartolił' dodatkowo skóre na okrągłe 2 lata.. i to nie był trądzik ropny.
A na temat własnych przekonań jak i doświadczeń to chyba nie będziemy się tutaj kłócić
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego skóra, skórze nie równa
Po za tym nawet nie miałam zamiaru się kłócić Uważam że ogólna wymiana zdań/dodanie czegoś od siebie wpływa bardzo korzystnie na wartość danego tematu, a to w tym chyba chodzi
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Zabiegów, którym możesz się poddać jest naprawdę dużo, np. :
- mikrodermobrazja - pedicure - masaż stóp i podudzi - manicure - peeling i nawilżenie dłoni - aromaterapia - masaż twarzy, karku, dekoltu - maski na twarz - zabiegi nawilżające na ciało - delikatne zabiegi oczyszczające wykonywane przy pomocy preparatów ziołowych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.