|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wstydliwe sytuacje.
Jak reagujecie, kiedy wasz partner dość kolokwialnie mówiąc puści przy was bąka? Zdarzają się takie sytuacje? Nie mówię tu o notorycznym robieniu tego, ale od czasu do czasu. Czy to świadczy o braku szacunku? Kilka dni temu miałam taką sytuację. On leżał na łóżku, ja leżałam obok, w pewnym momencie podniosłam się i siadłam na jego brzuchu, może to się wydaje śmieszne ale trochę mnie to uraziło bo ja jestem przeczulona na takie rzeczy, sama nigdy się w ten sposób nie zachowuję i dla mnie byłoby to nie do pomyślenia. Ja się tylko uśmiechnęłam bo przeprosił i nie chciałam robić żadnej afery, zwłaszcza że zdarzyło się to po raz pierwszy, ale kto wie co będzie dalej. A może przesadzam? Sama już nie wiem.
Jestem trochę przewrażliwiona na punkcie kultury.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wstydliwe sytuacje.
Cytat:
Skoro nie zdarza mu się to , to chyba nie zrobił tego specjalnie. Po prostu się wymskło. ![]() Wszyscy jesteśmy ludźmi i to nic nienormalnego. "Jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce". Nie wiem jak w ogóle możesz być urażona tym. Gdyby to było perfidne i notoryczne to zrozumiałabym, ale tak?
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, to co on, puścił go z premedytacją, że tak Cię tym uraził? o_O
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Był taki temat kiedyś czy bekanie, pierdzenie i dłubanie w nosów to coś tam coś tam... I było dużo kłótni. Otóż dla jednych w związku to normalne, dla innych wręcz nie do pomyślenia.
Jesli dla Ciebie jest to nie do pomyślenia - to mu to powiedz. I żadna ze "stron" tzn zwolenniczek puszczania bąków przy partnerach czy przeciwniczek nie powinna mówić, że coś jest nie tak bo to zależy od człowieka i w jednego pojmowaniu jest nie tak, w drugiego nie |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez katty77 Czas edycji: 2012-07-26 o 20:43 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze przesadzasz.
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Przesadzasz. To się zdarza. Problem jest, gdy ktoś to robi często, bo uważa, że to normalne, że się to robi przy kochanej osobie. Albo uważa to za śmieszne, żartuje, robiąc to - to prostactwo i najgorszy rodzaj dowcipu. Jak się zdarzy niechcący - nie ma powodu do robienia afery. Rzuca się przepraszam i po sprawie.
Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2012-02-07 o 20:27 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że przesadzasz trochę
Wymsknęło mu się, przeprosił i tyle. W końcu to jest ludzkie... A nawet nie miał jak wyjsc z pokoju jak już, bo siedziałaś mu na brzuchu
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro nie zrobił tego specjalnie i nie jest to jego codzienne zachowanie to w czym problem
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A jakby Tobie się takie coś zdarzyło? Przeprosiłabyś i po sprawie
![]() Każdemu może się zdarzyć Przesadzasz .
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie czysta biologia.
I chyba lepiej robić z tego żart, niż traktować śmiertelnie poważnie i siedzieć obrażonym? Nigdy tego nie zrozumiem
|
|
#12 |
|
jestę wieszczę
|
Oczywiście, że nie przesadzasz! Jak mojemu się to zdarzyło, sypnęłam mu w oczy piachem z doniczki. W chwili gdy on nie widział, przykułam go do kaloryfera, wymierzyłam 20 batów, a na koniec się rozstaliśmy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
po co trzymać baka w d.... niech polata po chałupie
![]() No bez przesady to ludzka rzecz, facet poprostu czuje sie przy Tobie swobodnie a nie sztucznie ( co mial sie zerwac z łozka jak poparzony i leciec na balkon ? ) fakt że chamskie i niekulturalne to by bylo gdyby tego typu rzeczy bekanie pierdzenie itd. odbywalo sie notorycznie i wtedy to bylby problem wymagajacy interwencji, ale tak to zupelnie co innego nie spinac sie i obrocic w zart. A wam dziewczyny/kobiety nie zdazaja sie takie rzeczy? Korki tam macie ? |
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesadzasz.
Wszyscy puszczamy bąki, tak samo jak wszyscy robimy kupki ![]() Jeśli przeprosił, to nie ma problemu. A usiadłaś mu na brzuchu kobieto! Gdyby w Tobie się kotłowało, a on "czule" by Ci usiadł na brzuchu, jestem pewna że by Cię wypsnęło, tak samo jak jemu!Nie ma o co robić afery, zwłaszcza, że nie robi tego notorycznie i z premedytacją. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzasz i to ostro
Gdyby zrobił to specjalnie, to mogłabyś czuć się urażona - ale w opisanej przez Ciebie sytuacji, Twoja rozkmina wydaje mi się śmieszna: przecież to naturalne, że czasem puści się bąka niechcący (zwłaszcza jak ktoś Ci siada na brzuchu i naciska na jelita ).
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, że przesadzasz. Puszczanie gazów to rzecz normalna. Każdemu się może wymsknąć
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Wcześniej często tak robiłam, że wskakiwałam na niego i nic podobnego nie miało miejsca.
A jestem lekka, ważę równe 45 kilo więc aż taki ciężar to nie jest. Ale macie rację, może przesadzam, wyrzutów o takie coś na pewno nie miałabym czelności robić, zwłaszcza że on jakiś czas temu sprzątał po mnie jak zwymiotowałam kiedy byłam chora i przynosił mi do łóżka herbatę (ale to na własne życzenie, bo ja stanowczo się zarzekałam), ale w tym wypadku trudno żebym wypominała ten incydent. Po prostu zastanawiało mnie, czemu do tej pory tak nie reagował ale może niepotrzebnie. |
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
To nie on zareagował, tylko jego organizm - on nie miał z tym nic wspólnego. Nie rób z igły widły.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawstydził się .... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Niby czego?
Że mu usiadłam na brzuch? No chyba nie, bo nie takie rzeczy robiliśmy. Edytowane przez Anisia5554 Czas edycji: 2012-02-07 o 21:29 |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie rzeczywiście troszkę przesadzasz
Nie zrobił tego specjalnie, przeprosił - po sprawie. Zrozumiałabym gdyby zrobił to umyślnie i jeszcze by go to bawiło. Każdy to inaczej odbiera, ma inne 'granice' kultury, ale taka jest natura człowieka i niektórych sytuacji nie jesteśmy w stanie zapobiec ![]() A Tu ten wątek o którym już wspomniano : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...highlight=gazy
To moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. Edytowane przez Nutella_1 Czas edycji: 2012-02-07 o 21:34 |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło że puścił bąka i zawstydził się. Każdy chyba czuł by się nie komfortowo prawda ?
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może weź sobie kiedyś do rąk 45 kilogramów i ponoś, zobaczymy, czy nie uznasz tego za ciężar. A co do sprawy - wkoczyłaś mu na brzuch, jemu mogło coś tam się kotłować, przy nagłym ucisku wylazło, niezależnie od niego. To, że wcześniej wskakiwałaś i nic się nie działo niczego nie oznacza, bo nie w każdym momencie życia człowiek ma gazy. Czasem są, czasem nie ma, do tej pory ci sie udawało, a tym razem trafiłaś na moment, gdy się nie udało, tak już bywa. Chłopak kulturalnie przeprosił, dla mnie sprawa zamknięta
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
jestę wieszczę
|
Która na brzuch siada chłopu,
tę dźwięk pierda zbija z tropu, tak ludowa mądrość głosi, dobry chłop to ten, co przeprosi.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#28 |
|
nyan nyan ^^
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
A co jesli chlop pierdzi non stop i z premedytacja?
Pytam bo sama mam ten problem. Na szczescie nie smierdzi, ale zaczyna mnie to wkurzac, a wrzaski i zwracanie uwagi nie pomagaja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Jestem trochę przewrażliwiona na punkcie kultury.

Skoro nie zdarza mu się to , to chyba nie zrobił tego specjalnie. Po prostu się wymskło. 

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...

A nawet nie miał jak wyjsc z pokoju jak już, bo siedziałaś mu na brzuchu 

? ) fakt że chamskie i niekulturalne to by bylo gdyby tego typu rzeczy bekanie pierdzenie itd. odbywalo sie notorycznie i wtedy to bylby problem wymagajacy interwencji, ale tak to zupelnie co innego nie spinac sie i obrocic w zart. 
Gdyby zrobił to specjalnie, to mogłabyś czuć się urażona - ale w opisanej przez Ciebie sytuacji, Twoja rozkmina wydaje mi się śmieszna: przecież to naturalne, że czasem puści się bąka niechcący (zwłaszcza jak ktoś Ci siada na brzuchu i naciska na jelita 

Pytam bo sama mam ten problem. Na szczescie nie smierdzi, ale zaczyna mnie to wkurzac, a wrzaski i zwracanie uwagi nie pomagaja.