|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nastolatka i ciąża?
Dwa miesiące temu "bawiłam" się ze swoim chłopakiem. Był to dzień przed planowaną miesiączką. Nie doszło do stosunku, ale przytulaliśmy się nago i myślę, że jego penis mógł otrzeć się o moją pochwę. Miał wytrysk, ale nie we mnie.
2 tygodnie spóźniał mi się okres, wczoraj dostałam brązowego plamienia, dzisiaj go już nie ma. Wiem, że to absurdalne, ale tyle się już naczytałam, że panikuję. Czy mogę być w ciąży? Dzień przed okresem są dni niepłodne, ale jeśli mam jakiś mega super śluz i np. usiadłam na jego nasieniu i ono dostało się w głąb pochwy? Nie mam żadnych ciążowych objawów, normalny apetyt, brak nudności. Jeśli nie ciąża, to co to może być? Dodam, że brałam ostatnio przez 10 dni antybiotyki i miałam dużo stresu. Czy da się wykluczyć ciążę na 100%? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nastolatka i ciąża?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co przez 2 miesiące nie miałaś okresu? Usiądź i jeszcze raz przeczytaj to co napisałaś. Co byś sama sobie odpowiedziała?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Miałam miesiąc temu, dzień po tym zajściu, teraz nie mam.
![]() Czyli stres i antybiotyki spowodowały opóźnienie okresu i plamienie? To jest normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak stres, antybiotyki, choroba, podróż, itd... może opoźnić okres. Jeśli ciebie to uspokoi to nie jesteś w ciąży na milion procent ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No wiem, wiem, ktoś tam gdzieś pisał, że można zajść w ciążę bez stosunku, kiedy np. kobieta siądzie na spermie, albo w jakiś inny sposób dostanie się ona do pochwy... ale litości, przecież te plemniki to nie są takie terminatory, żeby same sobie wejść! Dobrze mówię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zrób test i sie dowiesz...
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Błaga, najpierw przeczytaj jak dochodzi do zapłodnienia,a potem bierz się za cokolwiek związanego z seksem
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Uwaga plemniki terminatory na małych nóżnack atakują
![]() Najpierw się myśli, a później "bawi"
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Z tego co wiem,to plemniki umierają na "powietrzu",czyli jeśli wytrysnal na zewnatrz to chyba nie ma szans na zapłodnienie,a na przyszłość prezerwatywa lub pigułki i wtedy bez stresu
![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
plemniku umierają na powietrzu???????????????? ?????????????????????:hah aha: następna artystka!! PLEMNIKI MOGĄ ŻYĆ DO 72H!! chciałam być wyrozumiała ale ludzie!! najpierw poczytajcie popytajcie zanim zaczniecie współżyć!! POZA TYM DNI NIEPŁODNE ZACZYNAJĄ SIĘ MNIEJ WIĘCEJ 7 DNI PRZED OKRESEM!!!!!!!!!!!!! mniej więcej bo u każdej kobiety różnie to występuje więc sama widzisz , że nie możesz być w ciąży , a jak już nie możesz wytrzymać zrób test i będzie spokój |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dobra już nie śmiejmy się , nie każdy jak widać jest poinformowany ,dobrze , że pyta szkoda tylko , że po fakcie. mnie tam rodzice za bardzo nie informowali w tych kwestiach , niestety ale w dawnych czasach to był raczej temat tabu dzięki Bogu są koleżanki i pojawił się internet!! myślałam , że teraz czasy się zmieniły. skoro masz dostęp do internetu poczytaj ,przeglądaj różne fora , zadawaj pytania to żaden wstyd , wstydzić to się powinni rodzice , że nie poinformowali dziecka jak to się "je" . historię zawsze można usunąć więc nikt się nie dowie, że szukałaś takich info , albo pytaj tutaj fakt , śmiałam się na początku ale w sumie mogę Cię zrozumieć , tutaj jesteś anonimowa więc nie ma czego się wstydzić , a lepiej się doinformować przed niż po fakcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Nie śmiejcie się dziewczyny. To z boku wydaje się absurdalne, ale kiedy się nie ma okresu, naprawdę się panikuje. Ja miałam wiele podobnych schiz i chyba każda dziewczyna w takiej sytuacji jak autorka miała chwile zwątpienia.
Dwa miesiące temu miałam taką schizę, że aż wymiotowałam ze strachu. TŻ siłą zawiózł mnie do apteki po test i okazał się oczywiście negatywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() Otóż też mam mały problem. Niedawno z chłopakiem przeżyliśmy pierwszy raz. Oczywiście użyliśmy prezerwatywy bez tego ani rusz. Chłopak w ogóle nie doszedł gdyż stosunek był bardzo bolesny. To miało miejsce 27 stycznia. Okres mój nie jest regularny, dopiero się stabilizuje, lecz z moich obliczeń wynika że 29 stycznia powinnam dostać miesiączki. Do dziś jej nie mam. Za to 1 lutego trafiłam do szpitala miałam antybiotyki i leki przeciwbólowe dostawane dożylnie, potem doustnie. Wszystko trwało tydzień, no ale jednak martwię się, okres spóźnia się 16 dni. Naczytałam się w internecie głupot i wodę z mozgu mi to zrobiło. Również chcę spróbować czarnej malwy, podobno przyspiesza okres jeśli cykl został rozregulowany. Czekam na szybka odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Klaudyna, piszesz, ze czekasz na odpowiedź, ale nie za bardzo wiadomo, o co pytasz... O powód braku miesiączki? masz obawy co do ewentualnej ciąży (bezzasadne zresztą, jeżeli było, jak piszesz), o czarną malwę...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.