|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Moja przygoda z kosmetykami Synergen :)
Witam
![]() Na wstępie chciałabym podziękować za możliwość przetestowania kosmetyków Synergen ![]() ![]() Odebrałam dzisiaj paczkę z produktami do testowania w Rossmannie i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona ich wyglądem. Opakowania produktów są bardzo ładne i estetyczne, i choć ładne opakowanie nie jest głównym kryterium wyboru przy kupnie kosmetyków to jednak jest to takim dodatkowym plusem ![]() Na początek przedstawię w skrócie produkty, które będę miała przyjemność testować i napiszę co na ich temat pisze producent: Antybakteryjny korektor przeciw wypryskom, odcień Vanilla 01
"Korektor działa antybakteryjnie, a jednocześnie zakrywa wypryski i zaczerwienienia. Specjalne skladniki zamykają pory - wysuszając wypryski. Antybakteryjne składniki zapobiegają tworzeniu się wyprysków i wągrów. " Antybakteryjny puder w kompakcie, odcień 01 "Został stworzony specjalnie z myślą o skórze trądzikowej. Idealnie sprawdza się w drodze, pokrywa dokładnie niedoskonałości nie zamykając porów. Nadaje cerze naturalny wygląd i sprawia, że się nie błyszczy. Specjalne składniki zapobiegają tworzeniu się wyprysków i nieczystości. " Krem nawilżający do cery mieszanej "Krem nawilżający Synergen to nawilżający krem pielęgnacyjny do cery normalnej i mieszanej o działaniu tonizującym. Krem zawiera wartościowe składniki nawilżające, jak np. pantenol i sprawia, że skóra staje się delikatna w dotyku. Specjalne substancje czynne powodują zmatowienie skóry i ujednolicenie jej kolorytu. Synergen to idealna pielęgnacja, pozwalająca uzyskać promiennie piękną i zadbaną skórę." Punktowy żel przeciw wypryskom "Żel punktowy na wypryski został specjalnie stworzony do usuwania zanieczyszczeń ze skóry ze skłonnością do powstawania zaskórników. Żel nakłada się punktowo na problematyczne miejsca. Działa wysuszająco, przeciwzapalnie, redukuje wypryski, wyraźnie poprawiając jej wygląd. Bezpieczny dla skóry, testowany dermatologicznie. " Maseczka przeciwtrądzikowa "Głęboko oczyszcza pory skórne i zapobiega zanieczyszczeniom skóry. Bisalbol łagodzi podrażnienia skóry. Etanol działa odświeżająco i orzeźwiająco. Tolerancja przez skórę potwierdzona dermatologicznie." Masło do ciała kokosowe "Zawiera bogaty kompleks regeneracyjny i intensywnie nawilża. Działanie odżywcze naturalnego masła do ciała jest prawdziwym rajem dla skóry. Tolerancja przez skórę potwierdzona dermatologicznie. " Antyperspirant do skóry wrażliwej roll-on (niestety nie znalazłam opisu produktu, więc będę polegać na własnych testach ![]() Napiszę teraz co nieco o mojej cerze, żebyście wiedziały z jakimi problemami będą musiały sobie poradzić testowane kosmetyki ![]() - cera mieszana ze skłonnością do wyprysków (czyli świecąca się strefa T, przesuszone miejsca na policzkach) - rozszerzone pory i zaskórniki to moja zmora, z którą staram się walczyć... mam cichą nadzieję, że Synergen mi w tej walce trochę pomoże ![]() - cerę mam jasną więc myślę, że odcienie pudru i korektora przypadną mi do gustu ![]() - nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby jakiś kosmetyk mnie uczulił i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() Co do mojego ciała to mam wieczny problem z jego nawilżeniem, dlatego chętnie przekonam się czy masło kokosowe poradzi sobie z tym problemem ![]() A teraz... Do testów, gotowi, start! ![]() Dzisiaj wypróbuję maseczkę, krem, żel na wypryski oraz cudownie pachnące masło do ciała (nie mogłam się oprzeć i już w drodze powrotnej z Rossmanna musiałam powąchać ![]() ![]() Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do testów i mam nadzieję, że będzie to miłe doświadczenie dla mojej cery i całego ciała ![]() Edytowane przez kwiatuszek10031989 Czas edycji: 2012-02-18 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moja przygoda z kosmetykami Synergen :)
Czas na moje wrażenia po drugim dniu stosowania kosmetyków Synergen
![]() ![]() Zapach: 5/5 ![]() Uwielbiam zapach kokosa, a zapach tego masła bardzo długo utrzymuje się na ciele.... Dlatego dla mnie jest to duży plus! Konsystencja: 4/5 Przypomina bardziej balsam, niż masło. Jak na masło do ciała, konsystencja tego kosmetyku jest zbyt lekka, jednak mi to jak najbardziej odpowiada, ponieważ zdecydowanie wolę kosmetyki o lekkiej konsystencji. Kosmetyk bardzo dobrze się rozprowadza, nie zostawiając białych smug i szybko się wchłania. Jednak miłośników gęstych maseł konsystencja z pewnością by zawiodła... Opakowanie: 5/5 Mimo, że nie jest to najważniejsza rzecz, to jednak wygląd opakowania także mówi co nieco o kosmetyku. A opakowanie tego masła jest bardzo ładne i estetyczne, co zachęca do kupna ![]() Działanie: 4/5 Jeśli chodzi o działanie kokosowe masło spełniło swoje zadanie ![]() Moja ogólna ocena tego produktu to 4,5/5 ![]() W porównaniu do innych maseł, które miałam okazję wypróbować to jest zdecydowanie najlepsze. Pewnie wynika to z tego, że wcześniej nie spotkałam się z tak lekkim masłem i wszystkie poprzednie bardzo ciężko się rozsmarowywały, czego nienawidzę... Dlatego zdecydowanie polecam ten kosmetyk wszystkim miłośniczkom lekkich maseł, które tak jak ja lubią zapach kokosa ![]() Już jutro recenzja kolejnego produktu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Moim kolejnym faworytem z testowanych produktów Synergen jest żel punktowy przeciw wypryskom, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoim działaniem. W ostatnich dniach stan mojej cery bardzo się pogorszył, ponieważ zbliża mi się @... Wyskoczyło mi kilka czerwonych krostek na policzkach i brodzie i "dzięki temu" miałam okazję przetestować działanie tego żelu w ekstremalnych warunkach jakimi są szalejące przed okresem hormony
![]() ![]() ![]() A teraz dokładny opis produktu: Konsystencja: 5/5 Jest to bezbarwny płyn "zastygający" po chwili na skórze (pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że żel ten wnika w skórę i jest wchłaniany przez nią, bo rano nie ma po nim śladu) Zapach: 5/5 - prawie neutralny, lekko mentolowy ![]() Opakowanie: 4,5/5 Końcówka produktu pomaga na precyzyjne naniesienie żelu na krostkę, jednak moim zdaniem mogłaby być trochę węższa, ponieważ zbyt dużo produktu wydostaje się na zewnątrz po naciśnięciu tubki. Działanie: 5/5 Produkt zdecydowanie wywiązuje się z obietnic producenta. Wypryski zostają unicestwione jeszcze zanim zdążą się dobrze wykluć ![]() ![]() Ogólna ocena: 5/5 ![]() Kolejna recenzja już jutro ![]() ![]() Edytowane przez kwiatuszek10031989 Czas edycji: 2012-02-18 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Przez ostatnie dwa dni nie miałam dostępu do internetu, dlatego kolejna recenzja dopiero dzisiaj...
![]() Dziś napiszę o swoich wrażeniach po użyciu nawilżającego kremu do twarzy Synergen ![]() Zapach: 3/5 Zapach produktu jest bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny. Osobiście wolę gdy krem do twarzy pachnie bardziej intensywnie, dlatego jest to moja subiektywna ocena. Konsystencja: 5/5 ![]() Konsystencja to chyba jedyna cecha tego kremu, która mnie nie zawiodła ![]() Opakowanie: 3/5 Opakowanie jest estetyczne i typowe dla większości kremów do twarzy. Osobiście jednak wolę, gdy krem do twarzy jest zapakowany w pojemniczek z pompką, ponieważ jest to bardziej higieniczne i mam wtedy pewność, że do środka nie dostają się bakterie. Działanie: 2/5 ![]() Najbardziej zawiodłam się właśnie na działaniu tego kremu. Moim zdaniem nie robi on z cerą nic. Już po ok. godzinie od użycia mam wrażenie jakbym w ogóle nie smarowała twarzy kremem i nie czuję jego jakiegokolwiek działania. Oczywiście nie spodziewałam się cudów, ponieważ moja cera jest dość wymagająca, jednak liczyłam chociaż na to, że krem ten nawilży skórę mojej twarzy, czego niestety nie zauważyłam. Nie zauważyłam także żadnych złych skutków stosowania kremu, dlatego nie skreślam go całkowicie i dam mu jeszcze drugą szansę ![]() Być może moja opinia o nim zmieni się po dłuższym stosowaniu. Ogólna ocena: 3/5 Pozdrawiam wszystkich zaglądających na mój wątek ![]() ![]() Edytowane przez kwiatuszek10031989 Czas edycji: 2012-02-27 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Przyszedł czas na recenzję maseczki przeciwtrądzikowej
![]() ![]() Konsystencja: 5/5 Co do tej cechy produktu nie mam nic do zarzucenia. Maseczka dobrze się rozprowadza i ma konsystencję taką jak większość produktów, które się tak zwią ![]() Zapach: 2/5 Niestety zapach był jednym z pierwszych symptomów, które mówiły mi, że coś z tą maseczką jest nie tak... Nie potrafię określić co to jest za zapach, jednak jest on bardzo nieprzyjemny, a nawet lekko duszący. Wrażliwym nosom z pewnością nie przypadłby do gustu ![]() Opakowanie: 4/5 Produkt jest zapakowany w saszetki, w których według danych na opakowaniu jest ilość produktu przeznaczona na jedną aplikację. Jednak po pokryciu maseczką całej mojej twarzy, zostało mi jeszcze pół opakowania, dlatego z całą pewnością mogę stwierdzić, że jedna saszetka starczyłaby na dwie aplikacje. Niestety ciężko jest później przechowywać taką już otwartą saszetkę, dlatego musiałam wyrzucić połowę opakowania... Działanie: 3/5 Pomimo obietnic jakie oferuje nam producent maseczka nie zmniejsza porów i zdecydowanie nie łagodzi podrażnień (powiedziałabym nawet, że je zaostrza!). Nie zauważyłam również efektu oczyszczania porów... Niestety efekt pieczenia bardzo skutecznie zniechęca do dalszego stosowania, dlatego dla dobra mojej skóry i własnego komfortu nie użyję jej ponownie... Jedynym plusem jest to, że twarz po zastosowaniu była gładsza i nie świeciła się, oraz to, że po zmyciu nie czułam efektu ściągnięcia skóry. Ogólna ocena: 3,5/5 ![]() ![]() Edytowane przez kwiatuszek10031989 Czas edycji: 2012-02-22 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Dziś ocenię antyperspirant do skóry wrażliwej
![]() Bardzo dużym plusem tego produktu jest to, że nie zawiera on alkoholu, a co za tym idzie nie podrażnia wrażliwej skóry pach. Chociaż nie przepadam za antyperspirantami w kulce to jednak ten przypadł mi do gustu głównie ze względu na bardzo delikatny i przyjemny zapach. Co do działania to niestety należę do osób z nadmierną potliwością, dlatego potrzebuję zdecydowanie silniejszego antyperspirantu, ponieważ zwykłe sklepowe produkty na mnie nie działają. Na noc stosuję Etiaxil albo Antidral, natomiast w ciągu dnia sięgam po coś mniej drażniącego, dlatego antyperspirant do skóry wrażliwej Synergen jest dla mnie w sam raz ![]() Zapach: 4/5 Antyperspirant pachnie bardzo słodko i kwiatowo, co mi bardzo odpowiada ![]() Opakowanie: 5/5 Bardzo ładne, dziewczęce opakowanie, które przyciąga wzrok i kusi na sklepowej półce krzycząc: "Weź mnie!" ![]() Konsystencja: 5/5 Jest to biało-przezroczysty płyn, który na całe szczęście nie zawiera alkoholu i dość szybko się wchłania ![]() Działanie: 2/5 Poleciłabym ten produkt głównie osobom, które nie mają większych problemów z nadmierną potliwością, ponieważ na mnie niestety nie działa. Podejrzewam, że gdybym przestała stosować etiaxil albo antidral to mokre plamy na bluzkach byłyby nadal moją zmorą, przy użyciu jakiegokolwiek zwykłego antyperspirantu. Dlatego wolę nie ryzykować. Dla osób, które tak jak ja mają problemy z nadmierną potliwością antyperspirant Synergen jest dobrym "dodatkiem" do silniejszych aptecznych specyfików. Jak już wspomniałam dużym plusem jest brak alkoholu w składzie co sprawia, że nie podrażnia on wrażliwej skóry. Ogólna ocena: 3,5/5 Jest to dobry kosmetyk dla osób nie potrzebujących intensywnej ochrony "przeciwpotowej" ![]() ![]() Niestety nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia tego kosmetyku w internecie, a zagubiłam gdzieś kabel do aparatu, dlatego zdjęcie wstawię w późniejszym terminie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Niestety muszę stwierdzić, że odcień korektora Synergen, który dostałam jest zbyt ciemny do mojej bardzo jasnej karnacji, dlatego nie będę mogła go wypróbować... Jednak już dziś wieczorem podzielę się moją opinią na temat pudru, który wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie
![]() Do wieczora ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jednak nie udało mi się wczoraj znaleźć czasu na napisanie recenzji pudru, dlatego zrobię to dziś
![]() Chociaż odcień jaki dostałam nie do końca pasuje do mojej karnacji (jest za jasny) to uważam, że nadaje się do wykończenia makijażu ![]() ![]() Zapach: brak Przynajmniej ja nie wyczuwam żadnego zapachu, co jest dla mnie plusem, bo niektóre pudry które stosowałam wcześniej miały taki dziwny "babciny" zapach, który mnie drażnił. Opakowanie: 5/5 ![]() Produkt ma dość solidne, poręczne i estetyczne opakowanie, które wydaje się być trwałe i mam nadzieję, że nie popęka podczas noszenia w torebce ![]() Konsystencja: 5/5 Konsystencja typowa jak dla pudrów prasowanych. Minusów brak ![]() Działanie: 5/5 ![]() Puder Synergen spełnia swoje zadanie, jakim jest matowienie cery ![]() Ogólna ocena: 5/5 Moim zdaniem produkt jest godny polecenia i nie zauważyłam aby miał jakiekolwiek minusy. Z pewnością zagości na dłużej w mojej kosmetyczce ![]() ![]() Edytowane przez kwiatuszek10031989 Czas edycji: 2012-02-26 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak dalsze wrażenia dot. kremu do twarzy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do dalszych wrażeń dotyczących kremu to chyba muszę się przyznać do zbyt pochopnej oceny ![]() ![]() ![]() No i szczerze muszę przyznać, że ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego, że miałam okazję przetestować produkty Synergen, bo teraz wiem, że także za mniejsze pieniążki można kupić naprawdę dobrej jakości produkty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.