Bio Wax czy termiczna Chantal.? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 14:08   #1
amandaa_16
Raczkowanie

GG do amandaa_16

Bio Wax czy termiczna Chantal.?

Moje włosy są suche i zniszczone od częstego prostowania. Chcę coś zrobić żeby polepszyć ich stan..
Którą maskę mam wybrać ? Miałyście którąś z podanych ? Jakie są wasze opinie ?

BioWax do włosów ciemnych

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth-20, Pronus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acetylated Lanolin, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Mel (Honey) Extract, Hydrolyzed Silk, Polyquaternium-59 (and) Butylene Glycol, Parfum, Mica (and) Titanium Dioxide (and) Iron Oxides, Fucus Vesiculosus Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Linalool, Hexyl Cinnamal.
KWC-> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html

CZY

Chantal Maska intensywnie regenerująca z kompleksem termicznym i wyciągiem z bambusa

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Petrolatum, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Dimethicone, Microcrystalline Wax, Cetrimonium Chloride, Hydrolyzed Keratin, Bambusa Arundinacea Leaf Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Parfum, Ascorbic Acid, Vanillyl Butyl Ether, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl lonone, Benzyl Salicylate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Buthylphenyl Methylpropional, D-Limonene, Linalool, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin.
KWC-> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-bambusa.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26400_500.jpg (20,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2114441546.jpg (41,9 KB, 9 załadowań)
amandaa_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 15:03   #2
karolcia8828
Raczkowanie

Dot.: Bio Wax czy termiczna Chantal.?

Witaj

Mogę powiedziec coś na temat maski Bio Waxu - tej którą wymieniłaś.

Stosuję ją już od dłuższego czasu, średnio 2-3 w tygodniu. Mam włosy naturalnie ciemne, długie i niestety zniszczone... Włosy falujące, puszące się, codzienna stylizacja suszarką. Pierwsze efekty tej maski zauważyłam po pierwszym użyciu - włoski były miękkie. Po dłuższym stosowaniu, kolor b.ciemnego brązu zyskał mega głębię, włosy błyszczą się bardzo ładnie. Włosy zdecydowanie łatwiej jest mi wymodelować, są mniej puszące się, nie są jak druty (po niektorych maskach, to się zdarzało). Wraz ze stosowanymi naprzemiennie odżywkami, olejowaniem i podcięciem koncówek - włosy zyskały drugie życie.

Poza tym cieszy mnie w niej skład: brak parabenów, SLS'ow.
Przyczepić się mogę jedynie do próbki serum dorzuconej do opakowania, jego skład nie zachwyca - wyrzuciłam.

Tej drugiej nie posiadałam, ale patrząc na skład: odstraszają mnie te wszystkie PARABENY I DIMETHICONE... oblepi włosa, włos będzie milszy, ale napewno nie zdrowszy i zregenerowany. Straszny wysuszacz z niego.

Edytowane przez karolcia8828
Czas edycji: 2012-02-18 o 15:07
karolcia8828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 21:04   #3
amandaa_16
Raczkowanie

GG do amandaa_16

Dziękuję Ci za odpowiedź Skoro ta maska działała na Twoje włosy tak dobrze, to wypróbuję ją Moje włosy są wystarczająco wysuszone ...
Stary 2012-02-18, 22:36   #4
monak89
Raczkowanie

a nie lepiej przeczytac recenzje w linkach które podałaś do KWC i samej ocenić która ma więcej pozytywnych ?
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 23:02   #5
amandaa_16
Raczkowanie

GG do amandaa_16

Obie mają same dobre oceny .. Ogólnie więcej recenzji ma BioWax, ale ma kilka poniżej 4.. Ta z Chantal'a ma mniej recenzji, ale za to nie ma żadnej poniżej 4..
Stary 2012-02-18, 23:07   #6
alex1989
Zadomowienie

może lepiej odstawić prostownice

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 23:13   #7
amandaa_16
Raczkowanie

GG do amandaa_16

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
może lepiej odstawić prostownice
Na razie tylko ograniczyłam prostowanie do 2 razy w miesiącu, ale postaram się przestać prostować całkowicie..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 08:51   #8
Anabella43
Raczkowanie

Najlepszym wyjsciem będzie jak wyprobujesz obie i sama zdecydujesz ktora jest wedlug ciebie lepsza i do ktorej wrocisz. Jak wiadomo kazdy z nas ma inne wlosy i nie kazdem bedzie sluzylo to samo. Tak więc ja zawsze przed kupnem czegos patrze na KWC a potem sama testuje Nie nalezy sugerowac sie tylko składem, najpierw trzeba przetestować a potem mówić że coś jest niedobre bo zawiera parabeny bal bla bla ;p Do włosów bardzo zniszczonych na sam początek beda dobre wlasnie te silkikony poniewaz wlosy stana sie latwiejsze do okiełznania i stosunkowo troche ochronia tez np. przed tym twoim prostowaniem ;p Ja uzywam kosmetykow z SLS, nie narzekam a to dlatego że nalezy przetestowac wszystko na wlasnej skorze a nie sugerowac sie zdaniem inncyh ;] Co nie znaczy że jak skoncza mi sie obecne maski to nie zamierzam w najblizszym czasie przetestowac kosmetków bez silikonow
Anabella43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 19:15   #9
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabella43 Pokaż wiadomość
Najlepszym wyjsciem będzie jak wyprobujesz obie i sama zdecydujesz ktora jest wedlug ciebie lepsza i do ktorej wrocisz. Jak wiadomo kazdy z nas ma inne wlosy i nie kazdem bedzie sluzylo to samo. Tak więc ja zawsze przed kupnem czegos patrze na KWC a potem sama testuje Nie nalezy sugerowac sie tylko składem, najpierw trzeba przetestować a potem mówić że coś jest niedobre bo zawiera parabeny bal bla bla ;p Do włosów bardzo zniszczonych na sam początek beda dobre wlasnie te silkikony poniewaz wlosy stana sie latwiejsze do okiełznania i stosunkowo troche ochronia tez np. przed tym twoim prostowaniem ;p Ja uzywam kosmetykow z SLS, nie narzekam a to dlatego że nalezy przetestowac wszystko na wlasnej skorze a nie sugerowac sie zdaniem inncyh ;] Co nie znaczy że jak skoncza mi sie obecne maski to nie zamierzam w najblizszym czasie przetestowac kosmetków bez silikonow
SLS to nie silikony
Stary 2012-02-20, 08:30   #10
Anabella43
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
SLS to nie silikony
Droga kolezanko wiem co to SLS i silikony. Gdzie napisałam ze jedno równa sie drugie? Napisałam ze w moich produktach znajduje sie SLS i ze w najblizszym czasie pewnie sprobuje tych bezsilikonowych I BEZ SLS. Jesli Ci to pomoze w zrozumieniu tego zdania to dodałam pogrubione.
Anabella43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 13:01   #11
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amandaa_16 Pokaż wiadomość
Obie mają same dobre oceny .. Ogólnie więcej recenzji ma BioWax, ale ma kilka poniżej 4.. Ta z Chantal'a ma mniej recenzji, ale za to nie ma żadnej poniżej 4..
i co, myślisz że tu będą inne opinie? ja nie widze sensu zakładać nowego wątku, ciężko pomyśleć trochę i samej podjąć decyzję. (zresztą to tylko maska, zużyjesz jedną kupisz drugą i sama będziesz miała porównanie)

Cytat:
Napisane przez Anabella43 Pokaż wiadomość
Droga kolezanko wiem co to SLS i silikony. Gdzie napisałam ze jedno równa sie drugie? Napisałam ze w moich produktach znajduje sie SLS i ze w najblizszym czasie pewnie sprobuje tych bezsilikonowych I BEZ SLS. Jesli Ci to pomoze w zrozumieniu tego zdania to dodałam pogrubione.
nie denerwuj się, już tu niejedna taka była co nie widziała różnicy, a wujek google był w ameryce ze się nie można było spytać.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 21:36   #12
amandaa_16
Raczkowanie

GG do amandaa_16

Dziewczyny.. używała któraś z Was tej maski termicznej ..? Jeśli tak to napiszcie mi jakie są po niej efekty Dziękuję z góry
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości