|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bio Wax czy termiczna Chantal.?
Moje włosy są suche i zniszczone od częstego prostowania. Chcę coś zrobić żeby polepszyć ich stan..
Którą maskę mam wybrać ? Miałyście którąś z podanych ? Jakie są wasze opinie ? ![]() BioWax do włosów ciemnych Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth-20, Pronus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acetylated Lanolin, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Mel (Honey) Extract, Hydrolyzed Silk, Polyquaternium-59 (and) Butylene Glycol, Parfum, Mica (and) Titanium Dioxide (and) Iron Oxides, Fucus Vesiculosus Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Linalool, Hexyl Cinnamal. KWC-> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html CZY Chantal Maska intensywnie regenerująca z kompleksem termicznym i wyciągiem z bambusa Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Petrolatum, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Dimethicone, Microcrystalline Wax, Cetrimonium Chloride, Hydrolyzed Keratin, Bambusa Arundinacea Leaf Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Parfum, Ascorbic Acid, Vanillyl Butyl Ether, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Isopropyl Alcohol, Propylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl lonone, Benzyl Salicylate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Buthylphenyl Methylpropional, D-Limonene, Linalool, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin. KWC-> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-bambusa.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bio Wax czy termiczna Chantal.?
Witaj
![]() Mogę powiedziec coś na temat maski Bio Waxu - tej którą wymieniłaś. Stosuję ją już od dłuższego czasu, średnio 2-3 w tygodniu. Mam włosy naturalnie ciemne, długie i niestety zniszczone... Włosy falujące, puszące się, codzienna stylizacja suszarką. Pierwsze efekty tej maski zauważyłam po pierwszym użyciu - włoski były miękkie. Po dłuższym stosowaniu, kolor b.ciemnego brązu zyskał mega głębię, włosy błyszczą się bardzo ładnie. ![]() Poza tym cieszy mnie w niej skład: brak parabenów, SLS'ow. Przyczepić się mogę jedynie do próbki serum dorzuconej do opakowania, jego skład nie zachwyca - wyrzuciłam. Tej drugiej nie posiadałam, ale patrząc na skład: odstraszają mnie te wszystkie PARABENY I DIMETHICONE... oblepi włosa, włos będzie milszy, ale napewno nie zdrowszy i zregenerowany. Straszny wysuszacz z niego.
27/40 Edytowane przez karolcia8828 Czas edycji: 2012-02-18 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a nie lepiej przeczytac recenzje w linkach które podałaś do KWC i samej ocenić która ma więcej pozytywnych ?
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- ![]() olejek himalaya - ![]() słodkie migdały - ![]() oliwka hipp - ![]() drożdże-tran-seboradin hh 220' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Obie mają same dobre oceny .. Ogólnie więcej recenzji ma BioWax, ale ma kilka poniżej 4.. Ta z Chantal'a ma mniej recenzji, ale za to nie ma żadnej poniżej 4..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
może lepiej odstawić prostownice
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Najlepszym wyjsciem będzie jak wyprobujesz obie i sama zdecydujesz ktora jest wedlug ciebie lepsza i do ktorej wrocisz. Jak wiadomo kazdy z nas ma inne wlosy i nie kazdem bedzie sluzylo to samo. Tak więc ja zawsze przed kupnem czegos patrze na KWC a potem sama testuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Droga kolezanko wiem co to SLS i silikony. Gdzie napisałam ze jedno równa sie drugie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- ![]() olejek himalaya - ![]() słodkie migdały - ![]() oliwka hipp - ![]() drożdże-tran-seboradin hh 220' |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny.. używała któraś z Was tej maski termicznej ..? Jeśli tak to napiszcie mi jakie są po niej efekty
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.