|  2012-02-18, 15:39 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | Szczupłe do 18-nastki :P

Dziewczyny ... niedługo moja 18-nastka  Każda z Nas chce wypaść jak najlepiej na imprezie Zaczynam dietę, nie jakąś radykalną, ale dającą efekty  Może któraś z Was ma jakiś pomysł jak to osiągnąć ? Mój cel to 5 kg ... ! Jestem już po Dukanie na którym skutecznie schudłam 6kg, mimo to i tak brakuje i jestem lekko okrągła. A jak wiadomo 18-nastka to taki wyznacznik :p Pomożecie ? Edytowane przez marzy_cielka Czas edycji: 2012-02-18 o 16:38 | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 20:41 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Dot.: Szczupłe do 18-nastki :P

A jak ja mam plan, ale do 19 to też nadaje się do wątku?    
				__________________ Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia  cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 21:09 | #3 | 
				 | 

Jasne, że tak im wiecej osob tym łatwiej    | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 21:11 | #4 | 
				 | 

Jasne im więcej osób tym łatwiej   a cel tak naprawdę taki sam...! | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 21:15 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Ile ważysz, ile chcesz ważyć i jaki masz wzrost?    
				__________________ Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia  cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 21:20 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: znienacka 
				 | 

to może i ja się dołączę?    
				__________________   | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 21:28 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

ja na diecie od tygodnia, będę Was odwiedzać    | 
|     |   | 
|  2012-02-18, 22:10 | #8 | 
				 |  Dot.: Szczupłe do 18-nastki :P | 
|     |   | 
|  2012-02-19, 16:54 | #9 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: łdz/wro 
				 | 

To może i ja, chociaż na diecie już od miesiaca   obecnie 170 / 75 :sciana: 
				__________________ Gdy palec wskazuje na niebo, tylko głupiec patrzy na palec.  | 
|     |   | 
|  2012-02-19, 21:21 | #10 | 
				 | 

Wiecie co czegoś bue rozumiem od dwoch dni nic słodkiego, żadnego chleba ani ziemniaków a waga – WZROSŁA O KILOGRAM!  :/ o co chodzi?

| 
|     |   | 
|  2012-02-19, 21:22 | #11 | |
				 | 

Cytat: 

__________________   | |
|     |   | 
|  2012-02-19, 21:27 | #12 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Gdy palec wskazuje na niebo, tylko głupiec patrzy na palec.  | |
|     |   | 
|  2012-02-20, 00:45 | #13 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Cytat: 
  + może za dużo solisz? Za mało pijesz? Za dużo siedzisz? zamiast Dukana polecam zdrowe MZ i WR  Dukan da się efekty na chwilę, później wszystko wróci, a po drodze rozwalisz sobie organizm.   
				__________________ Keep calm and stay legendary  | |
|     |   | 
|  2012-02-20, 15:11 | #14 | 
				 | 

Podobno Dukan nie jest zbyt zdrowy a poza tym to męcząca dieta. Stosowałam, nie polecam. Teraz jadę na 1200 kcal i mi z tym dobrze, mam juz 7 kg w tył    
				__________________ Gdy palec wskazuje na niebo, tylko głupiec patrzy na palec.  | 
|     |   | 
|  2012-02-20, 15:14 | #15 | |
				 | 

Cytat: 
  poza tym można nawet pozwolić sobie na coś słodkiego od czasu do czasu, a dunkan to białko i tylko białko. 
				__________________   | |
|     |   | 
|  2012-02-20, 17:01 | #16 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

ja też mogę?   18 w czerwcu, trzeba się bujnąć!  a ja 172cm przy 65kg, a chcę takie 60   | 
|     |   | 
|  2012-02-20, 20:25 | #17 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

18-tka dopiero w grudniu, a piękna to bym chciała być już do lata   Startowałam z 70 kg (176cm wzrostu), do końca stycznia było już 63, ale ferie mi nie posłużyły i waga znowu wskazuje 65. W marzeniach widzę 57  Jest mi teraz zimą paskudnie ciężko, bo nie mogę robić tego, co lubię ze sportów najbardziej- biegać, jeździć (na rolkach, rowerze, konno), generalnie poruszać się na dworze  Jak sobie z tym radzicie? Ćwiczenia z filmików bardzo mnie nudzą. Dieta, jaką stosowałam (i usiłuję do niej wrócić, ale słodycze jakoś wyjątkowo mocno mnie ostatnio kuszą) to po prostu mocne ograniczenie węglowodanów i mniejsze ilości. Na śniadanie owsianka, w szkole jogurt/serek wiejski + owoc, na obiad ryba lub kurczak + warzywa, podwieczorek to zazwyczaj słodki grzeszek (twarożek z odrobiną miodu i przyprawą piernikową, albo serek homogenizowany z dżemem niskosłodzonym), kolacja- jajka w różnej postaci i warzywa. No i zawsze wpadły jakieś 2 kostki czekolady gorzkiej, ale waga i tak spadała jak burza  W ferie chodziłam na basen (1,5 km żabką), wcześniej 30 min steppera (niestety, popsuł się) + 30 min hula-hop ( w miesiąc -5 cm z talii w miesiąc  ) + 30 min innych (brzuszki, pompki, podskoki itd). Muszę się zawziąć i do tego wrócić. Od jutra!  Tylko wciąż nie wiem, co z ćwiczeniami. 
				__________________ "Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."  Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-02-20 o 20:30 | 
|     |   | 
|  2012-02-22, 21:20 | #18 | 
				 | 

wow. ..dance makabre: ) ja szczerze mowiac wiem, ze powinnam cwiczyc itd. pic wode, ale wogole mi to nie wychodzi. ... nawet ostatnio nawet slodyczy nie moge sb odmowic. Jakie macie sposoby na motywacje ???

| 
|     |   | 
|  2012-02-22, 21:22 | #19 | |
				 | 

Cytat: 

__________________   | |
|     |   | 
Okazje i pomysły na prezent
|  2012-02-23, 00:21 | #20 | |
				 | 

Cytat: 
 - spadek wagi -spadek centymetrów - zdjęcia porównawcze: moje własne oraz czyjeś (moje zdjęcia zamieściłam na blogu) - pozytywne komentarze znajomych Jak woda nie wchodzi - sio po herbatę (dobrze jest pić czerwoną), bez cukru. Laski, do roboty!   
				__________________ Keep calm and stay legendary  | |
|     |   | 
|  2012-02-23, 15:47 | #21 | 
				 | 

Bottega Ty chuderlaku!    
				__________________   | 
|     |   | 
|  2012-02-23, 16:40 | #22 | |
				 | 

Cytat: 
  Największą motywacją dla mnie zawsze były moje kompleksy; to, jak bardzo utrudniają mi życie, że nie pójdę z przyjaciółmi na basen, nie pozwolę się chłopakowi dotknąć, bo po prostu czuję się nieprzyjemnie i niezręcznie. Ostatnio zamiast walczyć z figurą walczę z kompleksami i wychodzi mi to na dobre  Poza tym pełno zdjęć zgrabnych, pięknych dziewczyn; wizażowe wątki porównawcze przed i po; spadek wagi i coraz fajniejszy wygląd w lustrze  Myślę, że poczekam jeszcze kilka dni, aż się śnieg do końca roztopi, i zaczynam znowu biegać. 
				__________________ "Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."  Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata | |
|     |   | 
|  2012-02-23, 21:24 | #23 | 
				 | 

Jestem w szoku. ... dzisiaj naprawde mi dobrze poszlo. ... i ogolnie mam dobre nastawienie, nie wiem jak Wam ale to forum mi duzo daje i pomaga: ) dziekuje    | 
|     |   | 
|  2012-02-24, 11:01 | #24 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Hej! Mogę się przyłączyć?   Ja swoją 18-nastkę mam w sierpniu, choć planuję schudnąć na termin dużo wcześniejszy  Ważę ok 56 kg / 171 cm wzrostu. Chciałabym schudnąć ok 5 kg, tak żeby wyszczuplić uda i polepszyć wygląd brzucha (to zdecydowanie). Dzisiaj  mam dietowy before, a jutro startuję już pełną parą   | 
|     |   | 
|  2012-02-24, 13:10 | #25 | 
				 | 

Ja chyba wystartuję od 1 marca- ostatecznie brat przyjeżdża na weekend (studiuje w innym mieście) i dziadek ma urodziny, więc nie dałabym rady odmówić sobie tych wszystkich pyszności, które w dodatku sama piekę/gotuję   Ew. od poniedziałku, jeśli wejdę na wagę i wpadnę w furię  l4lena, jesteś pewna, że masz z czego chudnąć? Mam przyjaciółki Twojego wzrostu, które ważą po 55-57 kg i są naprawdę chudziutkie. 
				__________________ "Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."  Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-02-24 o 13:11 | 
|     |   | 
|  2012-02-24, 14:05 | #26 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2012-02-24, 14:19 | #27 | 
				 | 

hehe, jeszcze nie chuderlaku     Walcz o siebie, kochana! Do roboty!   
				__________________ Keep calm and stay legendary  | 
|     |   | 
|  2012-02-24, 16:15 | #28 | 
				 | 

Dobra, zmotywowałyście mnie, od poniedziałku zaczynam od nowa   Bottega- poczytuję Twojego bloga i nasuwa mi się pytanie, czy i co przy tej pięknej diecie ćwiczysz?  A co jesz, kiedy weźmie Cię ochota na słodkie (np. przed okresem czy przy fatalnym humorze)? 
				__________________ "Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."  Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata | 
|     |   | 
|  2012-02-24, 19:27 | #29 | |
				 | 

Cytat: 
   A odpowiadając na Twoje pytania: Co do ćwiczeń - to się zmienia. Wszystko zależy do tego ile mam czasu wolnego, pieniędzy i ochoty. Na początku diety niemal codziennie ćwiczyłam w domu - skakanka (500-1200 podskoków obunóż), jakieś ćwiczenia na uda, łydki, hula-hop, twister, czasami podłapywałam też niektóre z ćwiczeń "Pogromców nadwagi". Przez 2 tyg robiłam A6W jednak przez problemy z kręgosłupem musiałam przestać. Kolejno wyjechałam w góry i codziennie duużo chodziłam - raz w bardzo szybkim tempie przeszłam 21km. Od października do stycznia raz w tyg. chodziłam na aqua aerobic, jakieś 2-3 razy ćwiczyłam w domu (bez hula-hop i twistera - nie mogłam zabrać tego ze sobą do innego miasta) . Jedynym wyjątkiem był grudzień, kiedy mało ćwiczyłam z powodu przebytej choroby, która skutecznie przywiązała mnie do łóżka. W necie wyłapywałam różne ćwiczenia, najbardziej w kości dawał mi ten śmieszny facet w gejowskim stroju - youtube "8 minute" (np. buns), robiłam jego różne ćwiczenia. Parę razy byłam na Zumbie, ale (być może z powodu prowadzącej) nie podobało mi się. W tej chwili ćwiczę około 5 razy w tygodniu w domu - ostatnio robiłam cała serię ćw na youtube z Tammy, coś z tym gościem w śmiesznym stroju + jeszcze ćwiczenia na nogi z innej strony. Poza tym wracam do aqua aerobicu, bo bardzo mi się podobał (przerwałam na czas sesji)  A co do kolejnej sprawy- różnie. Na pewno ratują mnie: - deser Satino 0% - słodzik pokruszony i dodany do 200ml kefiru 0% i 100-200g mrożonych truskawek - to wszystko zmiksowane - owsianka (ta którą niedawno pokazywałam na blogu) - raz wypróbowałam też: 150ml mleka 0,5%, parę pokruszonych tabletek słodziku, trochę wiórek kokosowych (ostrożnie - kaloryczne), kostki lodu (wkładam do czystej szmatki, zasłaniam, rozbijam trochę za pomocą młotka do mięsa),dorobina aromatu waniliowego - to wszystko zmieszane i wstawione do lodówki na minimum 2h (robi się z tego taki słodki napój a la niegdyś dostępna pina colada z kfc) i właśnie mrożę kostki lodu, bo mam ochotę na ten napój - dość słodki jest także ten jogurt pitny, który pokazywałam na blogu - Maćkowy zero zero - na diecie dozwolone są także serki homo smakowe - ja od czasu do czasu jem 2-3 łyżki waniliowego na pewno coś tam jeszcze, ale teraz już nie pamiętam   
				__________________ Keep calm and stay legendary  Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-02-24 o 19:30 | |
|     |   | 
|  2012-02-24, 21:54 | #30 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

dołączam do was  mam nadzieje ze się nadaje bo ja nie do 18 a do 16.;d mam 159 cm, aktualnie ważę 54 kg. Ważyłam 59 <ściana>... Chcę schudnąć do 48 kg  Pływam dwa razy w tygodniu, codziennie ćwicze i dwa razy w tygodniu chodzę na dancehall. Oczywiście stosuję dietę, ale niestety bardzo mnie ciągnie do słodyczy;< | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.