|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() SKLEROTERAPIA - marne efekty ;( proszę o rady !
Witam
![]() czy ktoś z Was miał robioną skleroterapię ? w pierwszy dzień wstrzyknięto mi pierwszą dawkę. później miałam kontrole, lekarz stwierdził, że trzeba dostrzyknąć.. no i dostrzyknął mi dawke ![]() wróciłam do domu, wreszcie po 2 tygodniach ściągnęłam pończochę.. i tak różnica JEST , znacząca... ale nie aż taka jaką chciałam ![]() była to niewielka żyłka, więc oczekiwałam troszkę więcej.... widać po niej taki ślad.... nie wiem, lekarz tego nie widział ? ja to dalej widzę... taki niewyraźny ślad.. i nie wiem, czy to zejdzie?? to miejsce jest twarde i troszkę boli nadal... ktoś miał ten zabieg? po jakim czasie efekty były końcowe, wyraźne??? może np. za tydzień to całkiem zejdzie ??? .. czy potrzeba znowu wizyty ? proszę o pomoc !! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SKLEROTERAPIA - marne efekty ;( proszę o rady !
Bardzo wiele zależy od wielkości naczynia. Niestety przy większych żyłkach faza wchłaniania naczynka zaczyna się dopiero po miesiącu, a ślady mogą zanikać nawet kilka miesięcy.
O zanikaniu śladów po skleroterapii i pielęgnacji nóg w tym czasie możesz wiecej przeczytać w tym artykule. Edytowane przez Pannamonia Czas edycji: 2012-08-16 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witam mam miec skleroterapie 12 sierpnia chciałam zapytać jak to wygląda czy najpierw jedna noga potem przy nastepnej wizycie druga czy jest to tylko kilka pajączków na jednej i kolejne zabiegi az ta jedna bedzie zrobiona i potem druga itd?.. i pytanie czy jak zrobie to tego 12 sieprnia czy bede mogla 22 wrzesnia jechac juz nad morze za granicę , czy dopiero w październiku bo planuje albo 22 września albo 5 październik a wiadomo z siniakami na nogach nad morze i oprócz tego wchodzi w grę w\słońce opalanie itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja robiłam skleroterapię jakieś dwa lata temu. Obie nogi jednoczesnie, być może czasami są jakieś przeciwwskazania, ale nie wiem
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-10 o 12:59 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Siniaki az kilka tygodni? Niedobrze, ja ide na skleroterapie wkrotce. Ile czasu trzeba nosic te ponczochy? 2 tyg?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no tak, siniaki mogą się długo utrzymywać, ale to kwestia indywidualna, wiec nie jest powiedziane że bedziesz tak miała - w sumie pewnie już jesteś po zabiegu, zgadza się? i jak efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Siniaki mogą być widoczne jeszcze po miesiącu, natomiast znikną po dwóch - dlatego nie robimy miesiąc przed imprezą lub wyjazdem.
Pończochy warto nosić - ja zalecam miesiąc - mają na celu zwiększenie efektu skleroterapii, przeciwdziałanie powstawania nowym pajączkom i zmniejszenie obrzęku. Skleroterapię powtarza się w tym samym miejscu nawet 3 razy. Warto zrobić serię w odstępach 3 do 8 tygodni (najlepiej 3). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
A czym miałaś robione? Słyszałam, że Aethoxysklerol jest bardzo dobry do tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Stary wątek, ale też się wypowiem, może moje informacje pomogą w decyzji innym.
Miałam zabieg skleroterapii 4 dni temu. Miałam takie pajączki: https://drive.google.com/file/d/1NVq...ew?usp=sharing chciałam się tego pozbyć. Za zabieg w ramach którego miałam też zrobione USG Doppler zapłaciłam 600zł. Przed podjęciem decyzji tego nie wiedziałam, ale teraz już sobie doszukałam w internecie: zabieg może wiązać się z powikłaniami takimi jak: Przebarwienia, Nekroza, Matting (po-googlajcie, polecam). Zabieg wiąże się z bólem, który określiłabym jako szczypanie. Na kartce z zaleceniami mam informacje, że wszystkie zmiany po zabiegu powinny ulec redukcji w czasie do 18 mcy. Po zakończeniu zabiegu nakłada się specjalne rajstopy/pończochy o odpowiednim stopniu ucisku i nosi przez 4-6 tygodni, w tym również w pierwszą noc, czasem więcej nocy bez ściągania, ale to pewnie zależy od rozległości zmian. W moim przypadku na lewej noce doszło właśnie do powikłania związanego z uszkodzeniem skóry. Wygląda to tak: https://drive.google.com/file/d/1tUK...ew?usp=sharing Nie wiem czy nie zostanie z tego blizna i jak długo będę to leczyć, bo zabieg odbył się przed świętami i do wtorku klinika jest zamknięta, także nie mogę skonsultować tego z lekarzem. Inne przydatne informacje: - po zabiegu należy unikat ekspozycji na słońce przez 4 tygodnie, wysiłku fizycznego i spożywania alkoholu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.