Pomoc potrzebna od zaraz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 16:57   #1
Lady Retro
Raczkowanie

Pomoc potrzebna od zaraz

Potrzebuje Waszej pomocy!
Od kiedy pracuję w sklepie zoologicznym zaczęłam bardzo zaniedbywać swój wygląd. Zwierzaki cały czas kurzą, śmiecą, chlapią, gryzą a ja ciągle biegam, kucam, klękam, schylam się itd. Efekt jest taki że nie mogę się pomalować bo w każdej chwili makijaż może mi spłynąć, lakier do paznokci utrzymuje się góra 2 godziny, wszystkie spodnie mam wytarte w kolanach a buty popękane (od kucania). Niestety moje "zawodowe" zaniedbanie zaczyna się przenosić na zaniedbanie prywatnie. Chciałabym to zmienić. Wiem że nie mogę nosić do pracy koszul i balerinek, ale widziałam kilka dziewczyn które nawet w strojach sportowych wyglądają bardzo kobieco i taki efekt chciałabym osiągnąć. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Lady Retro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 17:34   #2
Skyrim1
Raczkowanie

Dot.: Pomoc potrzebna od zaraz

Na prawdę nie rozumiem kobiet które uważają że we wszystkim akurat im musi pasować bo innym pasuje.

To że inne dziewczyny wyglądają seksownie na przykład w stroju sportowym nie oznacza że ty też musisz tak wyglądać. Na to wpływa wiele czynników - zachowanie tychże dziewczyn, sylwetka, uroda i to, jak my postrzegamy siebie, normalne jest to że my zawsze będziemy niezadowolone choćby nie wiadomo jak wyglądały.

Jeżeli jesteś ładna, nie masz problemów z sylwetką to uważam że powinnaś się zaopatrzyć w inny strój który nie będzie się tak niszczył i buty które nie bedą pękać. Po co malować paznokcie? czy uważasz że tylko takie są seksowne? dużo lepiej wyglądają naturalne z białą kredką pod paznokciem, nie szponowate. Cera? skoro mówisz że spływa Ci cały makijaż to go nie nakładaj, jeżeli masz jakiegoś pryszczyka użyj korektora, na oczy może delikatna kreska i tyle, po co więcej?
Skyrim1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 19:14   #3
Lady Retro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Skyrim1 Pokaż wiadomość
Jeżeli jesteś ładna, nie masz problemów z sylwetką to uważam że powinnaś się zaopatrzyć w inny strój który nie będzie się tak niszczył i buty które nie bedą pękać.
Przepraszam ale jeszcze nie słyszałam o niezniszczalnych ubraniach. Każde buty będa pękać jeśli będziesz kucać 10x w ciągu godziny, każde spodnie będą się ścierać jeśli będziesz klękać co 10 min, każda bluzka będzie się niszczyć jeśli pierzesz ją raz na tydzień. Tu nie chodzi o jakość ubrań (jestem przygotowana na to że będę je często wymieniać) ale o styl i ogólny wygląd.

Pomalowane paznokcie wcale od razu nie muszą być "szponowate". Krótkie też można malować. Poza tym mówię o makijażu a nie o tapecie, czyli dokładnie o tym samym co Ty. Kreska zrobiona kredką też może spływać. Odnoszę wrażenie że masz mnie za tapeciarę. Co jest złego w tym że chce wyglądać jak kobieta a nie jak potwór z Loch Ness?

I nie uważam że wszystko od razu mi będzie pasować. Wcześniej uwielbiałam styl retro. Niestety sweterki i spódniczki raczej nie zdają egzaminu w moim aktualnym zajęciu i dlatego szukam pomocy tutaj. Problem w tym że nie mam kompletnie pomysłu na siebie i go szukam.

Edytowane przez Lady Retro
Czas edycji: 2012-02-21 o 20:30
Lady Retro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 19:25   #4
magda20003
ex Moderator

Może spróbuj spodnie zastąpić legginsami, takimi grubszymi, żeby nie prześwitywały przy schylaniu. Do tego jakaś fajna koszulka zasłaniająca pupę i... hmmm... może trampki- teraz jest dużo takich dziewczęcych modeli- nie będą pękać (adidasy raczej odpadają bo stopa Ci się zagrzeje od ciągłego biegania ). A jak będzie chłodnie to zarzucisz sweterek na wierzch
magda20003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości