![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomocy ... suknia obajtek Sosnowiec
Witam,
zastanawiam się nad zakupem sukni z pracowni krawieckiej "Maja" pani obajtek. przeniosła ona teraz swoj zaklad na ul. 3 maja w sosnowcu. przeczytalam bardzo wiele negatywnych opinii o tej pracowni jednak są one z dawnych lat. czy ktos aktualnie badz w niedawnym czasie szył suknie w tym salonie? czy naprawdę jest aż tak źle? a moze wiecie czy gdzies w sosnowcu badz okolicy mozna kupic tania ladną suknie?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: pomocy ... suknia obajtek Sosnowiec
witaj. ja szyłam suknię z pracowni obajtek, jednak w innym mieście. Na początku bałam się jak poczytałam opinie ale w sumie cena była kusząca więc ostatecznie się zdecydowałam.
Wybrałam suknię którą akurat mieli w salonie na manekinie od pierwszego wejrzenia mnie zauroczyła, miałam dwie przymiarki, za trzecim razem odbiór sukni. Wszystko było ok, fason, długość, wykonanie. Suknia przeżyła całe wesele i plener, nic się z nią nie stało, jak za taką cenę plus welon, bolerko, to moim zdaniem warto. Edytowane przez arenika Czas edycji: 2013-03-27 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
pomyślałam ze możne coś się zmienilo, ale jednak strach pozostaje
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie, nie, nie polecam! Suknie słabej jakosci, nie wykończone. Jeśli są na kole to koło odznacza się na materiale. Moje 2 koleżanki szyły tam suknie. Materiał kiepski, suknia musiała być w domu obcinana z wystających nitek, była pomięta. Cięzko było je doprasować. Panie w salonie w Sosnowcu nie miłe.
Ja osobiście jestem na WIELKIE NIE!
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak wygląda obsługa w Sosnowcu możliwe że panie są niemiłe, ja swoją kupowałam w Bydgoszczy , pani były bardzo miłe, nie kręciły nosem kiedy przymierzałam 10 suknię, kiedy przy odbiorze wszystko dokładnie oglądałam też nikt mi nic nie mówił. Suknię dostałam wyprasowaną, schowaną w pokrowcu - u mnie było ok i cieszę się że nie kupiłam droższej kiecki której byłoby mi żal jakby się zniszczyła i nie mogłabym jej sprzedać.
Co do koła u mnie się nie odznaczało, ale w wielu kieckach nie tylko z tej firmy się odznaczają - moja koleżanka wydała na suknie prawie 4 tyś i koło było widać okropnie bo było chyba źle dobrane więc do chyba raczej kwestia dopasowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po wielkiej awanturze kumpeli w "Maji" szyli noc przed ślubem, bo wcześniej była nie do przyjęcia.
Byłam też w Kwiecie Lotosu w Katowicach, koło salonu Anna, tam też szyją, polecam. Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2012-02-26 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
przymierzałam również piękną sukienkę w salonie na modrzejowskiej w bramie (tam są 2 salony kolo siebie). cena 1900. a moze ktos zna opinie o tym salonie? suknia piękną ale wolałabym trochę tańszą a z tego co widzę będzie trudno
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
jejku ja właśnie prawie zawału dostałam.. sama chciałam suknie z tego salonu.. przymierzałam ( fakt pani porysowała mi prawie całe ciało szpilami nie mówiąc o tym że wciskała na siłę) ale było nawet ok.
Sama już nie wiem. Oglądałam suknie na centrum sosnowca ale nic ciekawego nie znalazłam... pozytywka86 chyba wiem o czym mówisz sama tam byłam... Taka starsza pani jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jest już taki wątek, wystarczyło odnowić.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witaj pozytywka86 ja swoją suknię też szyję właśnie w tym salonie w sosnowcu...http://www.sukniemaja.pl/ ja z kolei zakochałam się w oliwii
![]() Byłam w salonie z koleżanką i absolutnie nie odczułam aby któraś z pań była dla mnie nie miła...też poczytałam negatywne komentarze i się trochę przestraszyłam no ale postanowiłam pójść i się przekonać... Obsługa miła..dali mi do zmierzenia tyle sukienek ile chciałam ![]() ![]() Pierwszą przymiarkę mam 19czerwca i mam nadzieję ze się nie zawiodę :0 Proponuję Ci udać się do tego salonu i się przekonasz...przecież nie musisz od razu kupować tam sukienki ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Przymierzyłam tam sukienkę ... no babki niby ok tylko trochę nieład. sukienki są ładne. Mi z kolei podoba się Paulina
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
No Paulina też ładna
![]() Wiesz ja trochę rozmawiałam z kobitami z salonu...bo zeszłyśmy na temat sukien ślubnych ich cen, cen dodatków do sukien itd. Nie chciałabym tu na forum o tym pisać...jak już coś to na PW najwyżej...
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mi podobała się Iwona albo Oleńka.. miałam miedzy tymi dwoma się zastanowić.. ale czytając opinie zaczęłam się zastanawiać czy na pewno tam chce suknie..
W sumie suknie mają baaardzo tanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
co do ceny ... na pewno zastanawiające. ale mnie osobiście chodzi o opinie tej pracowni, a co za tym idzie jakość wykonanej sukni. Czy warto żyć przez 2 miesiace w strachu w wyniku skąpstwa
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja powiem że chodziłam tam z krawcową na przymiarki i ona sprawdzała czy jest wszystko ok, z materialem też było dobrze, szczerze to mierząc i dotykając droższe suknie nie widziałam różnicy, a jak po weselu paru osobom mówiłam że ubrana byłam tak tanio to mi wierzyć nie chciały.
A te nowe sukienki na stronie całkiem ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
a jednak odpuszczę tą obajtek ... Jednak nie chce zyć w stresie i niepewności
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Byla krawcowa tego salonu kazała mi sie trzymac z tamtad z daleka. Ponoc wlascicielka obiecuje zlote gory, zapewnia, ze wszystko da sie zrobic, zachwca gratisami, a pozniej za wszystko liczy kolosalne ceny.. Brala zlecenia, ktorych nie dalo sie pozniej zrealizowac :P Ale nie mialam okazji tam szyc sukni wiec nie wiem czy to prawda :P
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
ale ta wypowiedz jest odnośnie salonu obajtek czy mojego nowo wybranego na modrzejowskiej?
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
pozytywka86 mysle ze dobrze zrobisz nie zamawiajac w ty salonie. Moja przyjaciolka miala suknie pani Obajtek i chodzac z nia na przymiarki mialam okazje ta pania poznac osobiscie. Dodam ze suknia za ktora zaplacila moja przyjaciolka nie byla warta nawet polowe tej ceny! Jakosc materialow strasznie kiepska, gorset z przodu nawet oki ale tyl poprostu zwiazany zwyklym bialym sznurkiem, zle wyciety pod pachami. Z przodu koronka a z tylu poprostu gladki material jak z innej bajki! Material tak cienki ze odbijaly sie dokladnie kola. A do tego bolerko bylo krzywo uszyte co dopiero zauwazylysmy w dzien slubu
![]() p.s.opisuje salon w krakowie ale wiem ze ceny,modele i jakosc sa wszedzie takie same w salonach p.Obajtek.
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ja również miałam straszne wątpliwości czy zamówić suknie u P.Obajtek ... Pojechałam tam jednak , po przymierzałam po kilkanaście razy 4 suknie, porozmawiałam z miłą starszą panią i zamówiłam suknię... Oczywiście czytając starsze fora , gdzie dziewczyny narzekają na te salony mam lekkie obawy co ujrzę na przymiarce , jednak mam nadzieję , że się nie rozczaruję . A jeśli tak to będę nalegać aby suknia wyglądała tak jak chcę. Nie wiem skąd tyle złych opinii ... Ja na prawdę mam ciężki charakterek a bez problemu dogadywałam się z obsługującą tam Panią. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jest tyle złych opinii bo suknie sa beznadziejne. No ale cena odzwierciedla jakośc
![]() Widziałam 2 suknie szyte na zamówienie które miały być identyczne, tak samo miały się układac i miały być idealne a okazało sie, że materiał jest kiepski, suknie nie wykończone (mama mojej koleżanki wyciągała w domu fastrygę i obcinała wystające nitki ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
ja też zwątpiłam.. za dużo stresu bym miała niepotrzebnego.. myśleć zastanawiać się... nawet jak z teściową przyszłą rozmawiałyśmy to nam nie pasowało.. jakby nie było cena na ogół odzwierciedla jakość...
Suknie kupiłam w Będzinie i jestem zachwycona! zapłaciłam może 2 razy więcej ale mam święty spokój i wiem że suknia będzie perfekcyjna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja też wybrałam salon w Będzinie
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam, dopiero zaczynam przygodę z Wizażem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Zapomniałam dodać że cała przygoda rozgrywała się w Krakowie, przy ul. św. Filipa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Witam ja również szyję tam suknie. Obsługa bardzo miła, byłam na pierwszej przymiarce i wszystko było ok następna mam w maju i mam nadzieje że wszystko będzie ok koleżanka szyła i była bardzo zadowolona więc mam nadzieję że ja również nie będę miała żadnych zastrzeżeń. Swoją drogą decydując się na suknie w takim koszcie nie ma co się spodziewać nie wiadomo czego a co niektóre dziewczyny za dużo wymagają a wydaje mi się że jeżeli decydują się na suknie w takiej cenie to powinny się liczyć ze słabszą jakością. Mam koleżanki co kupowały suknie po 3 tys. i na weselu coś im się rozpruwało więc ja nie widzę sensu żeby przepłacać. Dam jeszcze znać jak odbiorę suknie mam nadzieje że nie będę żałować. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co Ty wogle mówisz???? Jaka słabsza jakość sukienki???!!! Nawet mnie tak nie strasz!!!!!!!!!!!!!! To że zdecydowałam się na kupno sukienki za 950zł to nie znaczy że liczę się z tym że będzie ona słabszej jakości!!!! I że będę tolerować to jak mi się coś spruje......... Niższa cena nie uprawnia do wykonywania badziewia.....ależ się normalnie zdenerwowałam..... Mam ciężki charakter i jak mi coś nie będzie grać to ja tam pokaże na co mnie stać ![]() Nie ma dla mnie tłumaczenia że jak coś jest tańsze to może się pruć, bo jakaś droższa sukienka komuś też się popruła.... No to tyle w temacie ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej żeby mi humoru przed ślubem nie psuły ![]() ![]() Oczywiście jak wszystko będzie w porządku to pochwalę i będę polecać ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.