![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 4 miesiące na wylaszczenie mam, w czerwcu mini zakładam! ZAPRASZAM
Hej dziewczyny! Z odchudzaniem jest tak, że często nie wychodzi bo brakuje motywacji a z każdej strony wszystko wodzi nas na pokuszenie. Ja osobiście wiele razy podchodziłam do tego tematu spontanicznie i efekty były szybko i na krótko... Dlatego postanowiłam założyć ten wątek, w którym będę notowała wszystkie moje starania. Mam silną motywację, ponieważ pod koniec czerwca mam wielkie wydarzenie w życiu osobistym i bardzo chcę do tego czasu wrócić do formy "z lat świetności"
![]() -siłownia co najmniej 5 razy w tygodniu (różne zajęcia typu aerobik) -zero słodyczy -dużo wody i zielonej herbaty -nie jeść po godzinie 18 - jadlospis : 5 posiłków (dużo białka i warzyw) Jeżeli tak jak ja macie dosyć oglądania siebie w lustrze i użalania sie nad sobą to zapraszam ![]() ![]() ![]() ![]() TABELKA https://docs.google.com/spreadsheet/...xbjFjQVE#gid=0 wątek jest otwarty dlatego wszystkie chętne serdecznie zapraszam! Procedura: 1.przywitać się i napisac parę słów o sobie ![]() 2.wpisać się do tabelki 3. regularnie chudnąć i poprawiać dane w tabelce ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() (175 cm) Edytowane przez sunny_girl_ Czas edycji: 2012-02-29 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 4 miesiące na wylaszczenie mam, w czerwcu mini zakładam! ZAPRASZAM
Dołączam! Też chcę być HIPSTERLASKĄ [świetne określenie
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ojj tak porazki sa BOLESNE
![]() chetnie sie przylacze... Rowniez staram sie jesc wiecej bialka, mniej weglowodanow... Zero alkoholu przez 8 tygodni ( 1 tydzien za mna ![]() Silownia 6 x w Tygodniu + 30 min biegania (rano lub wieczorem) 163 cm. Obecnie: 65 kg ![]() Cel 1 : 60 kg ![]() Cel docelowy: 55 kg ![]()
You may say I'm a dreamer But I'm not the only one. http://incessantjourney.blogspot.com/ (163 cm) waga wyjściowa: 66 kg ![]() jest: 63,5 kg cel1.62 kg cel2. 60kg cel3. 58kg cel4. 55kg ![]() wymiary: 93 - 75 - 97 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro założę też dziennik odchudzania w postaci zeszytu i będę skreślała dni w kalendarzu, chcę zabrać się do tego nareszcie PORZĄDNIE i kończe z wymówkami... jeszcze jeden dzień przygotowań i zaczynamy kochane!! ![]()
![]() ![]() ![]() (175 cm) Edytowane przez sunny_girl_ Czas edycji: 2012-02-27 o 20:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dołączam się do was HIPSTERLASECZKI!
![]() Ciężko z tym odchudzaniem idzie, wiadomo, najważniejsza jest silna wola i zdyscyplinowanie w posiłkach a nie jest to proste, o nie. Ale tym razem muszę już wziąć się za siebie żeby to lato było pierwszym od wielu lat w którym będę wyglądać jak rasowa lasencja ![]() Sunny: Mam podobne parametry ciała do ciebie. Mam 173 cm wzrostu i b. podobną wagę do twojej. Więc do dzieła! Moje wymiary: 61(udo) - 100(biodra) - 105(boczki) - 90 (talia) - 88- pod biustem- 101(biust). no cóż..... ![]() ![]() Mój plan działania: * Dzienna kaloryczność: 1000-1300 kcal * Zdrowe jedzenie, dużo owoców,warzyw * Od czasu do czasu możliwość zjedzenia sobie czegoś "niezdrowego"- ciastka, drożdżówki itp. jednak by kaloryczność jednak nie przekroczyła łącznie z resztą posiłków 1300 kcal. * Regularne posiłki- 5 razy dziennie. Niepodjadanie pomiędzy nimi. * Picie dużej ilości wody (1,5-2 litry) * Ćwiczenia fizyczne: Callanetics/ ABS 8 min./ skakanka itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wytrwam tydzien to juz bedzie lepiej, bardziej z gorki ![]() Cytat:
![]() Ja rozpoczelam wczoraj, wiec zaczynaj czym predzej! Przyda sie wspolna motywacja ![]()
You may say I'm a dreamer But I'm not the only one. http://incessantjourney.blogspot.com/ (163 cm) waga wyjściowa: 66 kg ![]() jest: 63,5 kg cel1.62 kg cel2. 60kg cel3. 58kg cel4. 55kg ![]() wymiary: 93 - 75 - 97 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, chyba, że jesteś zawodową sportsmenką i kładziesz się spać o 21 ![]() Powodzenia wszystkim w utracie wagi i dążeniu do wymarzonej sylwetki ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To i ja dołączę.
![]() Rok temu było zgrozo-80 kg. Jest 66 kg(plus,minus). Cel na Wielkanoc-63-62kg. Nie piję alkoholu. Trzy główne posiłki, plus dwie przekąski.(syte śniadanie, zdrowy obiad i lekka kolacja) ABS na brzuch. Od marca bieganie oj oj oj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() Zaczęłam dietę 15 lutego, dziś po pierwszym ważeniu wiem, że jest mnie mniej o 2 kg! Podtrzymalo mnie to na duchu, bo tak trudno przechodzić obojętnie obok tych słodkich drozdzowek, fast foodów i coli cherry... Co do spraw organizacyjnych: zaczęłam od 64 kg, teraz to 62, dieta 1100 kcal, do tego hektolitry wody, herbaty zielonej i od czasu do czasu kubek czerwonej ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-02-28 o 00:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeszcze wazne, zeby ustalic sobie date wazenia
![]() ja planuje w piatki wskakiwac na wage... wiec w piatek podziele sie ile ubylo! ![]() sunny_girl_ nie mam zamiaru sie poddac! wiec mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala mnie dopadac! ![]() Pozatym od dzis przez 90 dni(3 miesiace) nie jem slodyczy - do moich urodzin! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Rany, ale się rozpisałyście! Same hopsterlaski na pokładzie
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Loriette maturzystka się kłania ![]() Kajtka27 jak udało Ci się nie jeść słodyczy przez tak dłuugi czas? Słodycze to mój najsłabszy punkt, poszczę najdłużej kilka dni i po prostu muszę zjeść choćby odrobinę słodkiego!
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() Moje postanowienia: - zero słodyczy ( w razie mega potrzeby - chupa chups (38 kcal)) - 1000- 1200 kcal dziennie - duużo wody - ograniczenie białego pieczywa i ziemniaków * Ćwiczenia : - hula hop - rowerek - trampolina - skakanka - i mam zamiar dołączyć do tego 8 minut legs
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Z wielką chęcią się do Was przyłączę. Podobnie jak Ty, sunny_girl_, mam 175 cm wzrostu, ważę 78 kg. I moim celem jest 65kg. Tyle, że ja zaczęłam odchudzanie od stycznia. Ważyłam 90 kg ![]() Trochę spadło, myślę, że za szybko, ale teraz waga mi nie zlatuje. Waha się pomiędzy 78-79kg. Mój sposób odchudzania? Przed każdym posiłkiem parę łyków wody, i małe porcje. Jem co 3 godziny. Ostatni posiłek o 17.00. Szwagierka uważa, że to dość restrykcyjne, ale ja się dobrze z tym czuję, więc chyba jest ok? Myślę, że im nas więcej, tym raźniej każdej z nas będzie ustać przy diecie. W razie jakiejś niedozwolonej zachcianki wchodzimy tu i piszemy ![]() Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- o ładnie. To już wiem dlaczego mi tak waga się kołysze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Całkiem nas już sporo, mam nadzieję, że serio podchodzicie do sprawy bo mam zamiar zrobić listę i zapisywać tam nasze osiągnięcia ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- UWAGA WAŻNE!!! w pierwszym poście zamieściłam tabelkę! Wpisałam Was dziewczyny ale musicie uzupełnić kilogramy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, moją słabością na diecie nie są słodycze, ale... mięso. Jestem totalnym mięsożercą. Od wczoraj jestem na 3-dniowej diecie jabłkowej, ale poczytałam, że mogą po niej wrócić te stracone dwa-trzy kilo, więc postanowiłam na obiad (właśnie zjadłam
![]() ja już wpis na tablicy zrobiłam ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
No w końcu! Mów szybciutko co zdajesz
![]() Cytat:
Eej nie badzcie dla siebie takie rygorystyczne, jesli chodzi o slodycze. Czesto takie odciecie cukru konczy sie kompulsem.. dlatego lepiej wliczyc te 2 kostki czekolady w bilans kaloryczny i problek z glowy ![]() Przepraszam za brak pl znakow,ale pisze z telefonu i oszczedzam na czasie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mozna sie dolaczyc?
66 kg jest dzis m cel 54kg 4-5 posilkow dziennie bez slodyczy fast food i alkoholu zawsze sniadanie cwiczenia co 2 dzien PS nigdy nie zalozylam mini ![]() ![]() dopisalam sie ![]() dzis: 30 min pilates zrobilam jeszcze dzis planuje 30 min akcja bikini( plyta cd z shape) Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2012-02-28 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Czy ja również mogę dołączyć. Odchudzam się już drugi tydzień(+przygotowania do diety ok. tygodnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Loriette ang na rozszerzeniu i podstawę z geografii
![]() ![]() ![]() sunny_girl_ Racja, dlatego nie martwię się, że waga nie spada, bo odkąd ćwiczę, to czuję się lepiej i nieco lżejsza, a po cm widać, że trochę mi ubyło tu i tam. Nie wiem dokładnie w jakim czasie, bo nie kontrolowałam wagi i specjalnie się nie odchudzałam, starałam się tylko ograniczać, ale było to w przeciągu 3 miesięcy, coś koło tego. ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdzie chcesz później lecieć ;>
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() ja już po ćwiczeniach i po obiadku. A6W zaczyna się robić uciążliwe, ale myślę, że się nie poddam. Satysfakcja z zakończonego A6W musi być niesamowita ![]() Loriette: nienawidzę mięsa obrośniętego tłuszczem. Blee! Uwielbiam kurczaka, obojętnie którą część. Najlepiej upieczony w rękawie. Inne mięsa też zjem, nie powiem. Ale jednak chicken rules ![]() ![]() moja waga też stoi. Przestałam się mierzyć centymetrem, ale mam nadzieję, że u mnie też cm chociaż trochę lecą...
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
chciałabym się do was dołączyć! Moim problemem jest brak mobilizacji- odchudzam się jakieś 3-4 razy w roku z miernym skutkiem tzn jak tylko schudnę parę kilo, zaczynam się z tego szczęścia nagradzać, i waga wraca do punktu wyjścia ![]() ![]() Moja waga to 67,7kg (z wczoraj rana) Mój cel- 55 kg Mam zamiar chodzić na siłownie na 1,5 godz orbitreka (co drugi dzień jeśli dam radę) Co do diety- nie uznaję żadnej, nie chce się źle czuć. Generalnie mniej słodyczy (a jestem uzależniona od czekolady ![]() Dziś niestety już za bardzo zgrzeszyłam- zjadłam kilka orzechowych kulek i sporą porcję kuszari (taka egipska potrawa z różu makaronu i grochu- raczej tucząca) i jeszcze mi go sporo zostało w lodówce ![]() Ale od jutra na pewno zaczynam ![]() Kennedy- mamy prawie taką samą wagę i cel ![]() Edytowane przez Klebsiella Czas edycji: 2012-02-28 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Klebsiella: myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie to, że przestaniesz się ważyć i mierzyć
![]() ![]() Racja, grupa wsparcia jest napewno pomocna. I ja zacznę: Ne jedz tego egipskiego dania ![]() ![]() Trzymam kciuki, żebyś już nie dokończyła tego kuszari ![]() Buźka ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I ja dołączę! ![]() Mam 158cm. wzrostu, jakieś 68 w talii, 51 w udzie (przy moim wzroście jakaś masakra! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie takie odkładanie już źle wróży twojej diecie. ODCHUDZAJ SIĘ OD TERAZ I KROPKA ![]() wyobraź sobie jak będziesz wyglądać, jak osiągniesz swój cel. Mi pomaga ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.