|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Rownoczesne stosowanie kilku kosmetykow...
Witajcie drogie Dziewczyny
![]() Niedawno zaopatrzylam sie w balsam opozniajacy odrastanie wloskow po depilacji i zamierzam teraz nabyc balsam antycellulitowy.W zwiazku z tym mam pytanie.Czy mozna stosowac oba te kosmetyki rownoczesnie??A jesli tak, to w jaki sposob?Najpierw nakladac jeden balsam poczekac az sie wchlonie a pozniej nastepny??Nie mam zielonego pojecia.Boje sie,ze mokja skora zle zareaguje na taka mieszanke.Zawsze stosowalam tylko jeden rodzaj balsamu,a teraz chcialabym oba.Tym bardziej ze ten opozniajacy odrasatnie wloskow naprawde dziala i mam nadzieje ze ten antycellulitowy tez zadziala![]() Blagam Was o rade |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rownoczesne stosowanie kilku kosmetykow...
A depilujesz całe nogi, czy od kolan w dół? Bo ja bym po prostu nakładała balsam opózniający odrastanie włosów bezpośrednio PO DEPILACJI na same łydki (nie wiem jak często się depilujesz). No i nie sądzę,zebyś miała cellulit na łydkach, więc tam chyba nie chcesz nakładać tego antycellulitowego? Jego możesz na uda i pupę codziennie, czy jak często zalecają. Pozdr
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A kiedy depilujesz nogi? Wieczorem czy rano? Bo możesz podzielić to tak: rano depijacja i balsam po depilacji, a wieczorem antycellulitowy. Albo odwrotnie, chyba, że ten antyc. jest przeznaczony do stosowania wieczorem?
A jeśli musisz smarować sie nimi o jednej porze, np wieczorem, to może przeprowadź próbę na niedużym fragmencie skóry, najpierw posmaruj jednym, potem drugim i zobacz czy nie będzie odrażnień. Co do kolejności, to ja najpierw użyłabym antycel. i dobrze go wtarła, a potem spowalniajacy odrastanie włosków. Nie wydaje mi sie, zeby one sbie wzajemnie jakos szkodziły jeśli poczekać aż sie wchłoną... Ale może niech jeszcze pare dziewczym sie wypowie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz
Wlasnie chodzi o to ze depiluje cale nogi(nie tylko lydki)i zazwyczaj wieczorem,czasami z rana(ale bardzo,bardzo rzadko).Balsam opozniajacy odrastanie wloskow nakladam na cale nogi i jak narazie robie to co wieczor.Jak czesto sie gole??Hmmm..,jezeli uzywam golarki to obowiazkowo codziennie(a najlepiej by bylo gdybym golila sie 2 razy dziennie,tak szybko mi te paskudztwa rosna )a gdy uzywam depilatora to raz na tydzien,ale balsamu i tak uzywam kazdego wieczoru ![]() Narazie jeszcze nie nabylam tego balsamu antycellulitowego,wiec nie wiem jakie sa wskazania(czy trzeba codziennie go uzywac i czy tylko wieczorami).Po prostu wole sie upewnic,ze stosowanie ich obu sie nie wyklucza.Czekam wiec na kolejne sugestie Drogich Wizazanek |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna podbijam
Na pewno niejedna z Was uzywa wielu podobnych kosmetykow rownoczesnie Blagam Was o pomoc |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A na jakie miejsca chcesz nakładać antycelluitowy balsam ??
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proponuje najpierw nalozyc balsam opuzniajacy wrastanie wloskow.Dopiero po jego dokladnym wchlonieciu naniesc na skore balsam antycellulitowy.Tak na marginesie to polecam Biotherm Celluli Choc.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm a moze tak:
balsam na celulit rano zaraz po prysznicu (szybciej sie wchlonie) a ten na odrastanie wloskow wieczorem zalezy jeszce ile czasu masz rano-mozesz tez zmienic kolejnosc..... Ja np lubie sie czyms smarowac zaraz po prysznicu ,wieczorem to juz leniwa sie robie i zazwyczaj nic mi sie nie chce wklepywac
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogole to ja tu nie widze zadnego problemu
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jak dla mnie to skora bedzie starala sie pobrac wszystko to co dosatnie z jednego balsamu wiec ten drugi bedzie zbedeny ale to moja tyko sugestia
nie przemeczaj az tak skory nakladajac dwa balsamy naraz |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam
Oczywiscie balsam antycellulitowy nakladac bede tylko na uda i pupe,a ten opozniajacy odrost wlosow na calutkie nogi. No i wlasnie chodzi mi o to zeby skora nie byla przemeczona za bardzo.I zeby stosowanie jednego z tych produktow nie hamowalo dzialania tego drugiego.Bo wtedy jaki sens mialoby stosowanie obu tych kosmetykow??Chyba zadnego A zalezy mi na dzialaniu ich obu.I tu wlasnie mam problem.Chce stosowac oba a nie chce aby one wzajemnie sobie przeszkadzaly.Z rana nie mam za bardzo czasu,wstaje wczesnie(tzn teraz w wakacje nie,ale w roku szkolnym codziennie o 5 )NO ale chyba bede robila tak jak mowicie.Z rana jeden a wieczorkiem drugie![]() Jeszcze raz wielkie dzieki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

)a gdy uzywam depilatora to raz na tydzien,ale balsamu i tak uzywam kazdego wieczoru