|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
1, 2, 3... Test Alterra
Witam w mojej bajce... ekhm... tzn. wątku
![]() Wczoraj, po otrzymaniu PW od redakcji, pojechałam do drogerii Rossmann odebrać zestaw kosmetyków Alterra, które będę miała okazję testować ![]() Pani kierowniczka po sprawdzeniu moich danych wręczyła mi lekko zmaltretowaną torbę prezentową, ale pal sześć torbę! - najważniejsza jest przecież jej zawartość, która przedstawia się następująco (patrz załącznik nr 2):
Zapraszam!
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 1, 2, 3... Test Alterra
Moja torba tez była zmaltretowana, u kilku innych dziewczyn to samo przeczytałam. Jakiś zmasowany atak?
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na szczęście oprócz torby nic innego nie ucierpiało
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie nałożyłam na usta rumiankową pomadkę i pierwsze wrażenia są pozytywne - no może poza lekko mdłym, ale na szczęście delikatnym zapachem
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak już wczoraj pisałam testy rozpoczęłam od Rumiankowej pomadki do ust
Pierwsze wrażenia są jak na razie pozytywne. Opakowanie jest proste i estetyczne, bez zbędnych ozdobników, zamyka się z charakterystycznym 'klik', wygodne w użyciu. Po kilku aplikacjach mogę już napisać, że balsam dobrze się rozprowadza. Nadaje ustom bardzo delikatny połysk. Warstwa ochronna dość długo się utrzymuje - nie wymaga częstych poprawek. Zapach zupełnie nie przypomina mi rumianku - szkoda , ale na szczęście jest delikatny i po nałożeniu kosmetyku na usta - zupełnie niewyczuwalny. O tym, czy balsam nawilża napiszę za kilka dni
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Chyba jestem w mniejszości, bo moja torebka była w idealnym stanie
![]() A co do pomadki - dziwię się, że nazywasz ten smrodek "delikatnym zapachem" hihi mi on zupełnie nie podchodzi |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;33016766]Chyba jestem w mniejszości, bo moja torebka była w idealnym stanie
![]() A co do pomadki - dziwię się, że nazywasz ten smrodek "delikatnym zapachem" hihi mi on zupełnie nie podchodzi Powtórzę to co u Ciebie napisałam: Zapach pomadki nie podoba mi się, ale smrodkiem też bym go nie nazwała Nastawiłam się, że jak w nazwie jest "rumiankowa" to będzie pachnieć jak prawdziwy rumianek z korzeni, liści i płatków ![]() A pisząc delikatny miałam na myśli nieintensywny
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Jakby pachniała jak rumianek, to by było cudnie!
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarzyć dobra rzecz
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się przyłączam do marzenia, gdyby była faktycznie rumiankowa bardzo byśmy się polubiły
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie od czego mamy wyobraźnię?
Właśnie nałożyłam na usta warstwę balsamu wyobrażając sobie przy tym łąkę pełną rumianków i unoszący się w powietrzu ich zapach
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby ktoś chciał poczytać informacje z opakowania albo składniki pomadki to wklejam zdjęcia
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś kilka słów na temat kremu do rąk granat i aloes przeznaczonego do skóry bardzo suchej, której posiadaczką niestety jestem - zwłaszcza po pracach domowych z wykorzystaniem środków myjących/piorących/czyszczących itd.
Kremu używam od niedzieli. Powoli zaczynam przyzwyczajać się do zapachu tego kosmetyku - co nie znaczy, że zaczyna mi się podobać Krem ma gęstą, ale nie tłustą konsystencję. Wygodnie się go nakłada i rozprowadza. Pozostawia na skórze delikatną warstwę ochronną, która po chwili wchłania się. Skóra jest gładka, przyjemna w dotyku, nawilżona, ale TYLKO do kolejnego umycia dłoni. Po umyciu rąk mam wrażenie, że skóra jest jeszcze bardziej wysuszona niż przed nałożeniem kremu... ![]() Podoba mi się wygodne w użyciu opakowanie z zatrzaskiem. Póki co krem nie powalił mnie na kolana, ale będę testować go dalej i chętnie podzielę się kolejnymi spostrzeżeniami na jego temat W załącznikach: 1. opakowanie kremu 2. informacje o produkcie 3. skład
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Testowych opinii ciąg dalszy:
Zauważyłam, że w czasie aplikacji pomadka pod naciskiem wkręca się do środka opakowania
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pierwsze skojarzenie zapachu to szpital.
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Niezbyt przyjemne jest przejechanie sobie plastikowym brzegiem opakowania po ustach
![]() Jeszcze raz wwąchałam się w ten zapach i... hmmm... szpitala tam nie czuję, ale wiadomo - co nos to inne skojarzenia
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Brązujący krem na dzień z brzoskwinią - jak już większość z Nas wie nie jest to krem brązujący ale tonujący z czego ja osobiście cieszę się
Dziś użyłam tego specyfiku po raz trzeci. Jakie są moje uwagi na jego temat? Otóż krem jest dość ciemny - ciemniejszy niż podkład, którego obecnie używam, ale po nałożeniu na twarz dopasowuje się do koloru skóry. Niestety aplikacja nie należy do najłatwiejszych ponieważ kosmetyk roluje się. Nie zauważyłam, by zostawiał smugi. Ujednolica koloryt skóry, ale... Podkreśla suche skórki, minimalnie zakrywa niedoskonałości, koszmarnie uwidacznia pory Matuje na krótki czas - potem wymaga poprawek pudrem matującym. Nie podoba mi się zapach, z którego dość mocno wybija się alkohol. Na plus ładne opakowanie, ale ono niestety w działaniu tego kremu nie odgrywa żadnej roli...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
W załącznikach krem 'brązujący' z poprzedniego postu. Niestety nie pokażę, jak wygląda na mojej skórze, bo dopadło mnie uczulenie w postaci miliona drobnych krostek - nie chcę Was straszyć
Zaraz wypiję cytrynowe Calcium C - mam nadzieję, że pomoże
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze coraz bardziej boję się tego kremu po czytaniu Waszych opinii. Nie potrzeba mi podkreślenia suchych skórek i uwidocznienia porów
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszaną
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie zauważyłam, żeby podkreślał suche skórki... Na dniach sama też dodam ocenę tego kremu, ale jak na razie to chyba on mi najbardziej podpasował z tych wszystkich kosmetyków
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
A moim faworytem będzie (chyba) szampon...
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj użyłam szamponu nawilżającego do włosów suchych i zniszczonych. Co prawda moje włosy suche i zniszczone nie są - określiłabym je jako normalne, w dobrej kondycji, ale dodatkowa porcja nawilżenia zawsze jest mile widziana
Zacznę od zapachu - kosmetyk pachnie, tak jak większość Alterry, octowo i mdło Na szczęście zapach w ogóle nie utrzymuje się na włosach Szampon ma żelową konsystencję, jest bezbarwny. Przez moją nieuwagę z opakowania wydostało się go trochę za dużo i po rozprowadzeniu na włosach i wmasowaniu miałam na głowie dość dużo piany. Szampon dobrze się spłukuje, nie obciąża włosów, nie plącze ich. Włosy są gładkie i przyjemne w dotyku Aby moja ocena była jak najbardziej wiarygodna nie zastosowałam po umyciu włosów żadnej odżywki Jak na razie szampon z testowanych kosmetyków Alterra najbardziej przypadł mi do gustu
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadki rumiankowej używam od 5 dni i muszę przyznać, że jest całkiem dobra - nawilża i wygładza usta
Bardzo wydajna ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Peeling do ciała żurawina i figa jest bardzo łagodny. W zasadzie wg mnie kosmetyk ten jest bardziej żelem peelingującym niż peelingiem. Wygładza skórę, ale jeśli ktoś oczekuje mocnego ścierania to niestety zawiedzie się. Zawiera 2 rodzaje drobinek: jedne z nich są maleńkie, wielkości ziarenek piasku, soli w dużej ilości, natomiast drugie to pestki figi w niewielkiej ilości. Kosmetyk ma konsystencję galaretki. Łatwo rozprowadza się na skórze, delikatnie się pieni, dobrze się spłukuje. Zapach - w tym przypadku również nie przypadł mi do gustu, ale nie utrzymuje się na skórze. Nie podrażnia, nie wysusza. Skóra jest gładka i przyjemna w dotyku. Peeling zamknięty jest w wygodnym w użyciu, estetycznym opakowaniu.
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Peeling do ciała żurawina i figa na kilku fotografiach
1. opakowanie 2. informacje o produkcie 3. skład 4. peeling
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni po umyciu włosów szamponem nawilżającym, granat i aloes, moje włosy są nadal świeże, sypkie i ładnie się układają
Jestem bardzo zadowolona z tego szamponu
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem postanowiłam zmienić przeznaczenie peelingu i wzorem Antii użyć go nie do ciała, ale do twarzy
![]() Cytat:
Minusem może być jednak to, że przez ok. godzinę po użyciu peelingu skóra była delikatnie zaczerwieniona, ale nie czułam pieczenia ani innego dyskomfortu. Nie zauważyłam też przesuszenia. Myślę, że raz na jakiś czas będę stosować ten peeling na twarz, bo efekt jest naprawdę fajny
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

Ale na szczęście oprócz torby nic innego nie ucierpiało 
, ale na szczęście jest delikatny i po nałożeniu kosmetyku na usta - zupełnie niewyczuwalny. O tym, czy balsam nawilża napiszę za kilka dni