![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czerwona, bordowa suknia ślubna
Kochane moje powiedzcie mi czy wypada isc do slubu w czerwonej sukni? nie takiej krwistej, ale ładnej stonowanej? mam czarne włosy i oczy i czewien mi pasuje, no ale nie wiem czy to nie bedzie dziwne?
co prawda do mojego slubu jeszcze pare lat ![]() ![]() poradźcie ![]() chociaz kto wie czy za miesiac nie bede miec nowego pomysłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ślub w czerwieni?
Jeśli nie boisz się tzw. "opinii publicznej" zwłaszcza starszego pokolenia, to moim zdaniem wypada
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Moja znajoma brała ślub w krwisto-czerwonej sukni. Miała czarne proste włosy, obcięte asymetrycznie, żadnego welonu, itd. Ślub był w zimę i jej zdjęcia to najpiękniejsze zdjęcia ślubne jakie widziałam - ta czerwień na śniegu + czarny garnitur Pana Młodego - R E W E L A C J A
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
niezbyt dobry pomysł..panna młoda powinna wyróżniać się jakoś z tłumu gości..jakieś elementy czerwieni czy innego koloru mogą być ale by przeważały nad odcieniami bieli to mi się jakoś to nie widzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mi bardzo podobają się takie suknie - są przepiękne, a poza tym myślę,że taką nie-białą można później wykorzystać np. na jakiś bal
![]() w przyszłości (jak już będę wychodzić za mąż) też chcę jakąś suknię nie-białą - może właśnie czerwień, a może błękit ? wklejam kilka fotek czerwonych sukni...
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
uważam, że odpowiednie jest to, w czym się dobrze czujemy
![]() ![]() AMEN ;D
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mam jeszcze jedną
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja tez jestem za
![]() Chociaz znajoma miala czerwony gorset na weselu... jako panna mloda... i mowila ze czula sie jak nie na swoim weselu ![]() Jesli dobrze jednak się czujesz w tym kolorze i dobrze wygladasz... to ja jestem za ![]() poza tym wykorzystasz pozniej sukienke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jasne! Ja tak własnie planuję, w bielach, beżach, ecru itp. kolorach się nie widzę zupełnie, wiem że dziewczyny ślicznie w tym wyglądają ale ja czułabym się nieswojo. Jeśli masz ochotę i dobrze się czujesz w czerwieni to moim zdaniem nie ma problemu, najlepszy dowód że wypada to fakt że tyle pięknych sukien w tym kolorze jest w salonach. A że stare ciotki mogą się krzywić? A kto by się tam nimi przejmował?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
chyba rozwiałysmy twoje wątpliwosci ;] wklejam jeszcze jedną sukieneczkę w takiej właśnie przygaszonej czerwieni
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bardzo ladne te czerwone kiecki, choc ja idee do slubu w ecru. zastanawialam sie nad niebieska, ale kupilam suknie ktorej nie mozna bylo zamowic w innym kolorze za to jest plioswana i tez dzieki temu inna niz wszystkie. Co do czerwieni to sa plusy i minusy. Bedziesz wygladac inaczej niz 90 % panien mlodych, a to zawsze jest frajda zaskoczyc czyms, ale jest i ryzyko ze na wesele przyjdzie duzo pan w czerwonych sukniach, bo jest to modnby kolor w eleganckich kreacjach i tu bym sie zastanowila czy nie dac tylko dodatkow czerwonych zamiast calej sukni. A tak przy okazji to widzial ktos moze czerwony welon? bo to mnie wlasnie zastanowilo w tej chwili...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Właśnie wcześniej czerwonego welonu nie widziałam ale ten na fotce od Vicky bardzo mi się podoba. Zainspirował mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
jak najbardziej !!!! Sama bardzo żałuję,że dałam sobie wyperswadować ten pomysł
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ja ide do slubu w sukni z czerwonym (intensywna czerwien) gorsecie i spodnicy ecri
![]() ![]() Edytowane przez hefalumpa Czas edycji: 2005-09-20 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Czerwona suknia slubna moze być bardzo piękna, nadajaca całej uroczystości bardzo oryginalny charakter. Wszystko zależy od tego, w czym Panna Młoda czuje się najlepiej, wyznacznikiem nie powinny być ani trendy-namawiajace do awangardy, ani odwieczna tradycja-nakazująca biel-to dzień Panny Młodej, ona powinna czuć się najpiękniejszą z kobiet i ona decydować. Jeśli pragnie- z własnego przekonania- ślubu w czerwieni-powinna się zdecydować. Ale osobiście, wzięłabym pod uwagę fakt, iż w czerwonej sukni- wystąpić mogę wiele, wiele razy w życiu,w bieli- tak naprawde tylko raz.
Ponadto, trzeba mieć swiadomość, iż wiele zaproszonych na uroczystość kobiet, także zdecyduje się na ten elegancki kolor ![]() Decyzja jednak powinna być wyłącznie Panny Młodej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Piekne sa te suknie, dla nich moglabym wychodzic za maz co tydzien.
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
byłam na ślubie kolezanki która miała suknie krwisto czewrwoną i do tego welon w takim samym kolorze, wyglądała bardzo ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Wypada,wypada...Przeciez najwzniejsze abys czuła sie dobrze w suknii.Najlepiej,oczywisc ie,zrobic wokół tego fajna oprawe - jakis duzy cadilac ,którym zajedziecie przed koścuiół . No i facet musi tez byc odpowiednio ubrany,abyscie nie odstawali od siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Moja siostra cioteczna brala w tym roku slub i byla cala w czerwieni.Nawet nie miala welonu tylko czerwony kwiat we włosach.Śmiało idź w czerwieni!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
czerwień ok, ale tylko na cywilny. Jeżeli chodzi o kościół to jestem zwolenniczką tradycji. Ale to tyko moja opinia, w sumie to Twój ślub i to Ty musisz się czuć dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Owszem, owszem. Ja szłam w bieli, ale po prostu w czerwonej jakoś bym się nie czuła, ale mam koleżankę która wybrała sobie czerwoną. Jest piękna. Jeśli będziesz się dobrze czuła w tym kolorze i taka jest właś nie ta Twoja wymarzona kreacja, to nie widzę przeszkód. To ma być Twój (wasz) dzień i powinno być tak, jak sobie wymarzyłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm.... Moim zdaniem ślub jest raz w życiu (tak się mówi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Suknia do cywilnego bordo, czerwień
Witam!
Poszukuje jakiś propozcji sukien do slubu cywilnego w kolorze bordo. Szukałam namietnie w necie ale jedyną sensowną znalazłam wśród sukien "Agnes". Proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia do cywilnego bordo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wrzuce ci wszystko co mam pod ręką bordowego.
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
kolejne
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
agnes 2007 (4 pierwsze)
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.