|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomocy!!!
Witam. Jestem naturalna blondynka. Moje wlosy sa do ramion,cienkie i mieszane. Mam straszny problem.Od 4 lat farbowalam wlosy na ciemno w koncu postanowilam zejsc na swoj kolor.Od sierpnia udalo mi sie uchowac ok.4-5 cm.Od stycznia mylam wlosy szamponem oczyszczajcym(aby plukal farbe) przez co sie wysuszyly i strasznie sie zaczely platac mimo uzywania odzywek i masek?Niestety przyszla wiosna i osttanio skusilam sie, aby byly mniej widoczne. Fryzjerka na dolnym nijakim brazie zrobila pasemka 3%rozjasniaczem. Niestety nie potrzebnie zlapala mi do niego 1,5cm odrostow
![]() A teraz moje pytanie.Zmarnowalam moje odrosty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!!!
Cytat:
jak mocno zniszczone/wysuszone, to lepiej obciąć i uratowac co sie da zanim całkiem wypadną włosy, a nie jeszcze im farby dokładać ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2019-04-14 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no wlasnie jeszcze przed tymi przedtygoniowymi pasemkami co miesiac podcinalam ale po tym szamponie i tak sie plataja.Odstawilam go i nawet podciecie nic nie daje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze wypróbuj hennę? przejrzyj galerię po hennowaniu na wizażu. Mozna uzyskac piękne, złotobrazowe odcienie, nie niszczac włosów. Henna znacznie je odzywi, nada połysk i zneutralizuje te plamy. To lepsze wyjscie niz kolejna farba, ktora i tak się wypłucze.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Brązowa henna też sie wypłucze. Musiałąbys farbowac dwuwtapowo, najpierw ruda a póżniej kolor docelowy. Owszem, henna odżywia włosy, ale nie robi cudów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje za odpowiedzi.
Tylko co gorsza czuje sie zle w tych wlosach.. Naprawde to super nie wyglada. Z pielengnacja sobie poradze. Tylko teraz moje pytanie.Czy na rozjasnianych pasemkach da cos ten szampon na 24 zmycia, czy bedzie sie strasznie plukalo? Bo bym wolala takie wyjscie niz farbe. Bo np. nie raz ktos schodzi z jasnych blond na ciemny(farbowany) i jest wszystko ok. i uzywaja mocne rozjasniacze to dopiero a wlos jest pusty i bez pigmentu. A mi fryzjerki gadaja ze sie zplucze szybko nawet farba? To jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farba tak samo. Słuchaj, naprawdę wiem przez co pzrechodzisz. Nie dla tego że sobie wyobrażam, tylko sama przez to perzeszlam. W dwa tygodnie z czarnych włosów do pasa zrobilam sobie jasnorude. Tylko że tzreba je było ściąć do ucha, żeby jakoś wyglądały. Jesli są zniszczone tak jak napisałąś,żadna pielęgnacja ich nie odratuje, na darmo się będziesz męczyła. W sumie masz dwa wyjścia. Obciąć i zacząc pożądnie dbać, albo je dobić. Zrobisz co zechcesz. I wierz mi, nie pisze tego zlośliwie. Taka jest prawda. Wyrzej wrzuciłam Coi linka do fajnego watku, poczytaj, pogadaj z dziewczynami....znajdzies z tam naprawdę dużo mądrych i pomocnych rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.