|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
oczka
Mam do was dziewczyny pytanie:
Moja przyjaciółka ma brązowe oczy i słyszała, że nie powinna używać do ich podkreślenia brązowych kredek i tuszów. Co o tym sądzicie? Czy to prawda? Nalia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: oczka
To chyba zależy od większej ilości czynników, niż tylko kolor tęczówki. Ja mam brązowe oczy i często rysuję pod nimi brązową kreskę. Pytałam osób z gatunku "szczerzy do bólu" co o tym sądzą i test nie wypadł źle. Wg mnie zależy to też od kształtu oka i odcienia kredki naturalnie [img]icons/icon7.gif[/img]
Tuszu używam albo czarnego, albo kolorowego (fiolet, albo zieleń - to zależy od tonacji makijażu). Brązowego raczej nie, ale mam ciemne włosy. Gdybym była blondynką być może decydowałabym się na tusz brązowy. Sama ciekawa jestem opinii innych dziewczyn. Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam brązowe oczy, blond włosy i lekko opaloną skórę (moje zdjęcie znalazło sie niedawno w galerii). Często maluję oczy różnymi odcieniami brązowych cieni. Najczęściej wybieram brązy ciepłe, ze złotawym połyskiem. Uważam (nie jest to tylko moja opinia), że tak pomalowane brązowe oczy wyglądają interesująco - kolor tęczówki nic na tym nie traci [img]icons/icon7.gif[/img] !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A zresztą wystarczy spojrzeć na zdjęcia brązowookich gwiazd, jak Monica Bellucci. Najczęściej oczy ma podkreślone cieniami właśnie w odcieniach brązu, a jej twarz wyglada pięknie [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A co z brązowym tuszem? Ja z kolei też mam brązowe oczka i bardzo lubie kolor brązowy, najlepiej się w nim czuje, ale jakoś nie moge się odważyć na brązowy tusz. Dodam, że mam b. ciemną karnacje i ciemne włosy. Czy mam racje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
brąz do brązu...nie za nudno?
![]() ![]() chciałam się dowiedzieć czy osoby które mają ciemno brązowe oczka mogą je malowac na kolorek brązowy? Wypróbowałam juz rózne kolorki : fiolety, róze, zielone, szarości, niebieskie ale najlepiej czuję się w brązach, wszelkich kolorach miodowych, kawa z mlekiem i złotym. Stąd moje pytanie czy oczy nie są za ...nudne? ![]() ![]() buziak ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: brąz do brązu...nie za nudno?
Cześć Lee.
Ja równiez jestem posiadaczką brązowych oczu i również bardzo lubię malowac się w kolorach zbliżonych do koloru tęczówki czyli we wszelakich rodzajach brązach, beżach, koloru toffi. I wcale nie uważam, że oczy są przez to nudne.Wszystko zależy od tego jak je umalujesz tzn.nałożenie cienia, wycieniowanie go oraz od konturówki do oczu ( również używam brązowej, ale rozglądam się teraz za kolorem złotym i toffi). W każdym razie u mnie jest zawsze tak, że znajomi (czy nieznajomi)na pierwszą rzecz na jaką zwracją uwgę w moim wyglądzie to sa właśnie oczy ![]() Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, również posiadam ciemnobrązowe oczka i ciemne brązowe włosy. Maluję się tylko brązami, złotem, rudościami, toffi i wszelkimi odcieniami brązu jakie istnieją (czasem też czerwienią i czernią). Z tym że konturówki używam czarnej. Wygląda to (z komplementów które słyszę) świetnie. Nie jest rzucjące się w oczy i wygląda jak idealnie wkomponwane w twarz. Wiele osób mówi mi że mam cudowne oczy, należy tylko umieć odpowiednio je wycieniować.
![]() |
#9 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja również uwielbiam wszelkie brązowe tonacje
![]() ![]() Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
No ja co prawda nie mam czysto-brązowych ślipek (brązowo-zielone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Czyli jak???
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do prośby Martyny. Mam brązowe oczy (z małą domieszką zieleni -zależnie od oświetlenia). Kiedyś gdzieś przeczytałam lub usłyszałam, że nie należy takich oczu "traktować" brązem i nie robiłam tego. Nakładałam tylko jasny cień, ostatnio, latem, trochę niebieskiego. Chciałabym coś zmienić w makijażu, ale jestem też "posiadaczką" cieni pod oczami, a więc - jak malować oczy brązem (i nie tylko), żeby je upiększyć?? Pomożecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
dzięki panienki za odpowiedzi
![]() Czyli juz wiem, ze moge spokojnie używać moich kochanych brązów ![]() Teraz tylko jak je ładnie wycieniować? hmm.. też bym chętnie jakieś ciekawe makijaze zobaczyła... ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Makijaże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Jak znajde coś jeszcze to prześle
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
c.d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
wow ale super!!! <bounce>
ten pierwszy od Kamilki jest uroczy. Tak można oko wycieniować cieniami? A jak myślicie ile cieni zostało tam uzytych i jaka to technika czy cos? dzieeeeeeeki ![]() llaallal ale sie ciesze ![]()
![]() |
#19 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Nutka napisał(a):
> Czyli jak??? ![]() ![]() Przede wszystkim musicie dokładnie obejrzeć oczy i wszelkie możliwe cienie - pod oczami, przy nosie, czasami na powiekach. Najlepiej jest je pokryć jasnym korektorkiem lub podkładem ( jeśli nie są zbyt mocne); Dokładnie trzeba taką bazę przypudrować i wtedy o wiele łatwiej jest zrobić piękny makijaż, cienie mają czystszą barwę i o wiele lepiej się trzymają. Dołączam jeszcze kilka propozycji makijaży. Niektóre z nich mają do brązu domieszką śliwki lub błękitu. Cmoczki ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja też dziękuję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Witaj Lee
Otóz nie za nudno - bedziesz w tych brązach istną czekoladką. Pamiętaj jednak by dodac też jakiegos jaśniejszego koloru: beżu, rozbielonej kawy, kości słoniowej. Za pomocą dwóch odcieni: jaśniejszego i ciemniejszego możesz nadać oczom wymarzony kształt. Generalnie jaśniejszych barw używamy od wewętrznej strony (od nasady nosa), a ciemniejszych od zewnątrz (można 'przesunąć' granicę ciemny/jasny w zależności od kształtu i 'osadzenia' oczu). Jeżeli chcesz zapobiec ciemnym sińcom pod oczami, które często są wynikiem obsypywania ciemnych cieni, przed ich nałożeniem nałóz sobie średniej grubosci pędzlem gruba wartwę pudru - pod oczami. Po wykonaniu makijażu oczu będziesz mogła go strzepać razem z ciemnym osadem. Pozdrawiam i życzę udanych prób Samanta Lee napisał(a): > ![]() ![]() > chciałam się dowiedzieć czy osoby które mają ciemno brązowe oczka mogą je malowac na kolorek brązowy? > Wypróbowałam juz rózne kolorki : fiolety, róze, zielone, szarości, niebieskie ale najlepiej czuję się w brązach, wszelkich kolorach miodowych, kawa z mlekiem i złotym. > Stąd moje pytanie czy oczy nie są za ...nudne? > ![]() ![]() > buziak ![]() > ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję Samanto
![]() Cieszę się,że w wizażowym gronie jest jeszcze jedna fantastyczna profesjonalistka ![]() dziękuję jeszcze raz ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
do złośliwca:)
złośliwcze
![]() otóz odpowiedz wysłała mi sie dwa razy (to samo) nie wiem dlaczego, pewnie cos źle zrobilam. Zedytowałam ją i napisałam to co teraz tu widać na ekranie ale nie umiem jej całkiem wykasować. Własnie..jak? Z góy dziekuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.