|
Notka |
|
Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kosmetyczna Puszka Pandory :)
Tak więc niestety nie mam zamiaru zaprezentować zawartości całego mojego kosmetycznego kuferka, bo zajęło by to wieki
![]() ![]() 1. BAZA POD PODKŁAD a) rozświetlająca baza Sephora, którą stosuje pod podkład. Nadaje wspaniay koloryt, utrzmuje makijaż znacznie dłużej ![]() b) rozświetlająca baza Catrice, którą z kolei stosuje jako samoistny rozświetlacz na kości policzkowe. Idealny ! Niewielkie i srebrne drobinki dają niesamowity efekt ! 2. PODKŁAD - moim numerem jeden jest La Roche- Posay Toleriane Teint nr 11 - bardzo długo zajęło mi poszukiwanie idealnego podkładu, aż w końcu trafiłam na niego ! ![]() - nie zapycha porów i idealnie kryje -utrzymuje się bardzo długo na twarzy [więcej na zdjęciu ![]() 3. RÓŻ DO POLICZKÓW A) W MUSIE Catrice -> doskonała alternatywa dla różów w kamieniu. Idealna konsystencja pozwalająca na idealne i dokładne rozprowadzenie go. Przepiękny różowy kolor nadaje naszej cerze wspaniaelgo kolorytu , odświeża i ożywia ją. B) W KAMIENIU Sephora nr 07 -> zawarte w nim niewielkie brokatowe drobinki złota wspaniale współgrają z opaloną cerą, zwłaszcza w trakcie lata. Przepiękny brzoskwiniowy kolor jest idealnym wykończeniem makijażu. 4. BRONZER Inglot AMC 40 -> dość długo nie bylam przekonana do tego rodzaju produktów, ponieważ bałam sie końcowego efektu. Po pewnym czasie trafiłam do Inglota i nabyłam tą cudowną mozaikę ![]() 5. CIENIE DO POWIEK ![]() ![]() ![]() ![]() -te serduszka mówią same za siebie ![]() - nabardziej lubię cienie marki Inglot, Sleek i Catrice ze względu na ich wspaniałą pigmentację i trwałość - cienie są doskonałym dopełnieniem makijażu i wspaniale wydobywają głębię oka - nie wyobrażam sobie bez nich żadnego mojego makijażu ! ![]() 6. TUSZ DO RZĘS Sephora Advanced Lash Booster - ze względu na to, że górne rzęsy mam przedłużone metodą 1:1 tusz nakładam jedynie na dolne rzęsy, ale mimo tego nie wybierałam go zupełnie przypadkowo ![]() - ten, który używam nie skleja rzęs, nabiera odpowiednią ilość tuszu, dobrze je rozczesuje i się nie kruszy 7. POMADKI,BŁYSZCZYKI a) błyszczyk Gosh Light'n Shine nr 04 -wspaniały produkt pod względem wygody : zawiera lusterko i małą lampkę w środku, co znacznie ułatwia nam aplikację - nie skleja ust, długo się na nich trzyma b) pomadka Catrice The Nuder The Better 190 - niesamowicie nawilża usta, nie podkreśla skórek - tzw. "nudziak" ![]() - niesamowity kolor na ustach w zależności od ich naturalnego koloru Do tych produktów również do niedawna nie mogłam się przekonać, ponieważ mój mężczyzna nie lubi kiedy je stosuje ![]() ![]() 8. PERFUMY DKNY Be Delicous i Miss Dior Cherie - oba to klasyczne, przepiękne zapachy DKNY -> "zielone jabłuszko" o świeżej, cytrusowej nucie zapachowej. Idealny na cieplejsze dni, a zwłaszcza na wiosnę i lato ! ![]() MISS DIOR -> zapach odrobinę cięższy, kwiatowa nuta. Lepszy na wieczór, większe wyjścia. Uważam, że perfumy są dla kobiety jak ubranie. Dzięki nim nabiermy pewności siebie, klasy i elegancji ! ![]() 9. PĘDZLE DO MAKIJAŻU Ja osobiście posiadam w swoich zbiorach pokaźny zestaw pędzli, jednak mam moją TOP 6, która jest według mnie niezbędna ![]() a) pędzel do podkładu b) języczkowy pędzel do nakładania cieni c) pędzel do rozcierania, blendowania cieni d) pędzel do kreski, eye-linera e) pędzel do stylizacji brwi f) pędzel różu, bronzera
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.