![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Do Jelonka...
Postanowiłam zalozyć ten wątek, ponieważ nie dostałam odpowiedzi ani na gg ani w mailu.
W moim ostatnim poscie, Drogi Jelonku, napisalas mi, ze sprzedawałam testery i do tego zmazywałam paznokciem napis TESTER. Ponieważ sobie nie przypominam takiej sytuacji ( uwzgledniam tutaj tester Mexxa, którego chcialam wymienić na Treselle Avonu- nie wymienilam go ani nie sprzedalam tutaj na wizazu i dawno temu tester pudru brązujacego pupa, który chcialam wymienic na konkretny kosmetyk, ale dziewczyna uparła się, zeby go kupić, gdyż nie miala nic na wymiane- obydwa produkty byly uzywane ). Jest to bardzo nieczciwy czyn, o który mnie prawie posądzono, wiec chcialabym prosic o wyjaśnienia i konkretne przyklady ( np nazwa kosmetyku w opakowaniu testerowym i zmazanym napisem ). Wydaje mi się, ze skoro jestes moderatorem to powinnaś posiadać jedynie sprawdzone informacje. Dodam, ze tester pudru byl w opakowaniu testerowym w niczym nie przypominajacym orginalne pudelko, wiec nawet jezeli próbowałabym zmazać paznokciem napis TESTER to i tak nic by to nie dalo ( było to plastikowe, przezroczyste pudelko z dekielkiem- dla zobrazowania dodam, ze sałatki sie sprzedaje w takich pudelkach, albo lody ![]() Jest to zarzut, który psuje moją opinię, dlatego proszę o wyjaśnienia i ewentualne dowody. Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Po pierwsze, nie dostałam ani maila ani info na gg, więc proszę mi nie zarzucać, że na nie nie odpowiadam, bo robię to za każdym razem! Informacje dostałam od użytkowników, którzy u Ciebie kupowali- ich nicków nie podam, chyba nie liczyłaś na to?
Sprzedałaś nówkę=dostajesz bana. Ciesz się, że był to ban ostrzegawczy, jak widać powróciłaś na forum i mam nadzieję, że tym razem żadnych testerów błyszczyków nie będzie (nie wiem po co wspominasz ciągle o tej wodzie Mexxa, skoro nie o nią chodziło). Odpowiedź była w starym wątku, który zamknęłam ze względu na łamanie zasad forum i nie zwracanie uwagi na wycofanie kosmetyków, które kwalifikują się na sprzedaż hurtową. Nie jesteś jedyną osobą, której wątek zamknęłam, nie Ty jedna dostałaś bana i niestety nie tylko Ty sprzedałaś komuś tester. Tłumaczenia jakie zawarłaś w tym poście, nie wnoszą nic nowego, oprócz tego, że sama się pogrążasz ![]() Nie naruszaj więcej regulaminu, to nie będziesz karana, prosta sprawa. Dalsze tłumaczenia nie mają sensu (jak i również zakładanie kolejnych wątków na ten temat), ponieważ ja nicka do osoby, która mnie poinformowała Ci nie podam, ani nie powiem o jaki błyszczyk chodziło. Nie chcę żeby ta wizażanka miała jakieś nieprzyjemności, poza tym obowiązuje mnie tajemnica, bo pisano do moderatora, a nie jelonka wizażanki. Nie byłoby testerów, nie byłoby sprawy! Ciesz się z odzyskanego dostępu i postępuj zgodnie z regulaminem, a nie będziesz musiała mieć w przyszłości ze mną nic do czynienia ![]() Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2005-06-09 o 21:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Jelonka...
Jeszcze odnośnie tych maili i wpisów na gg- proszę wkleić kopie z archiwum maili wysłanych i napisanych na gg wiadomości.
Może trzeba było skorzystać z prywatnych wiadomości na wizażu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
No wiec właśnie...bez sensu pisać, że oszukuje kogoś a później nie wiadomo o co i o kogo chodzi...tak mozna przeciez napisać o kazdej wizazance prawda?? Ze ktos tam kiedys napisal cos tam...Nie sprawiło mi radosci ( bo jakos nie wiąze się emocjonalnie ze stronami www ) odblokowanie mnie i jakos nie zalezalo mi zbytnio na tym z jednego powodu...broniąc swojej opinii i "praw" zostałam zablokowana. Moim zdaniem, jezeli się kogoś o coś posądza, to trzeba byc konkretnym. I nie pisz mi, ze rozmawiałysmy- w kazdej Twojej wypowiedzi był kolejny zarzut, po czym zostałam zablokowana- z jakiego powodu?? Nie chcialaś ze mną rozmawiać czy brakowało Ci argumentów? Moim zdaniem taka sytuacja wymaga wyjaśnienia, do którego Jelonku nie dązysz.
Ja tez zaraz mogę napisać, ze jakas tam wizazanka poslala mi tester ze zmazanym napisem i kto mi to udowodni, ze tak nie było?? Ani ona ani ja nie udowodnimy Ci tego na 100%...ja zawsze opisuje "źródło", z którego pochodzi dany kosmetyk...a raczej testerki posiadają w wiekszosci firmy wysokopółkowe, któych ja uzywam, a nie oddaje. Jezeli chodzi Ci o blyszczyk Lancome hot framboise to nie wydaje mi się, zeby byl to testerek ( 15 ml ) a kupiłam go od wizazanki (! ) jako nowy i ona nie poinformowała mnie o tym, ze mogłby to byc tester. Avon nie posiada testerów wygladajacych jak pełnowymiarowy produkt wiec kompletnie nie wiem, co masz na mysli. Ale dla wyjaśnienia napisze do kolezanki maila. A może mylisz mnie z inną Anią?? Był czas kiedy miałam wypisane podwojnie Ania Ania ( teraz mam Ania i blondwamp ). Pozdrawiam i zycze milej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Aha... i jaką "nówkę" sprzedałam? Bo ja w dalszym ciagu wszystko mamz tamtego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nadal czekam na kopie maili i wpisów na gg, w których chciałaś się ze mna skontaktować- doprawdy, bardzo dziwne, że poczta nie nawala mi nigdy, a tu masz ![]() Tia, noc będzie rzeczywiście miła. Najlepsza z ostatnich jakie miałam okazję przespać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Spokój!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem bardzo spokojna, po prostu nie lubię kiedy ktoś zarzuca mi, że nie informuję wizażanek co mają wycofać/zmienić w swoich wątkach, żeby były one zgodne z regulaminem. Specjalnie poszukałam i wyobraź sobie Blondwampie, że w dwóch Twoich wątkach zwróciłam Ci uwagę 7 razy! Niestety reakcji nie było, nie licząc oczywiście zarzutów, że zamknę Ci wątek za "nie_wiadomo_co", mam wygórowane ambicje i mam lepiej spojrzeć na inne posty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Aniu,
nie przejmuj się , mi tez zostało raz zarzucone że zakładam kilka razy ten sam wątek zamiast go podciągać. To była bzdura,nigdy czegoś takiego nie robiłam,ale cóż... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]()
Seagirl, wiem co usuwałam, a że sprawdziłaś w swoich wiadomościach po usunięciu tych kilku wątków, to już nie moja wina. Straszne, nikt nie sprzedaje nówek, nie ma hurtowników, nikt nie oszukuje, wszystkie "raz psiknięte" są w rzeczywistości raz psiknięte, a ja rozdaję bany i usuwam/zamykam wątki, bo mam na to ochotę. Gdyby na Targowisku było tak idealnie, to nie byłby potrzebny moderator. Smutne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Jelonku
Uspokój się. Obie panie były nakryte na gorącym uczynku i teraz próbują się odegrać, choć to nieładnie, to jednak to robią. Na forum i w prywatnej korespondencji spoczywają oczywiste dowody na to, że obie panie oburzają się o to, że zostały przyłapane. Ty natomiast dałaś się sprowokować i wydzielasz duuuużo adrenaliny, co jak mnie się wydaje, było dokładnie celem tego wątku. Herbatka, nóżki na oparcie fotela, dobry film i wieczór bez internetu - oto moja rada na uspokojenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze nikt mi nie wmówi że zakładałam kilka razy ten sam wątek, bo jestem tego zagorzałą przeciwniczką i sama czasem zwracam uwagę początkującym.Ja się nigdy nie tłumaczyłam bo nie zostałam przyłapana na żadnym gorącym uczynku,prosiłam o pokazanie tych rzekomych wątków i nic nie dostałam. Więc proponuję trochę bardziej rozsądniej zwracać uwagę innym, bo niepotrzebne oskarżenia nie są na miejscu.
Acha i żadnej prywatnej korespondencji nie wysyłałam więc nie wiem o jakie dowody chodzi. I wcale się nie odgrywam ,bo jakby to była prawda to co by mi z tego przyszło? Wkurzam się tylko za nieuczciwe oskarżenie, i jak widzę to nie tylko ja zostałam nieuczciwie oskarżona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Moderator jest chyba przepracowany i pewnie mu się już niki mylą.
A później komuś się za to dostaje niesłusznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Seagirl, daruj sobie. Nicki mi się nie pomyliły zapewniam- weszłam w Twój profil i sprawdziłam wszystkie wątki rozpoczęte przez Ciebie. Zamiast wypisać wszystkie rzeczy jakich szukasz w jednym wątku, to Ty na przestrzeni kilkunastu dni zakładasz nowe, każda z jednym kosmetykiem, jakiego akurat potrzebujesz. Wybacz, ale akurat Tobie również nie raz zwracałam uwagę, bo wystawiałaś na sprzedaż nowe rzeczy, więc o idealnym przestrzeganiu zasad Targowiska chyba nie powinnaś się wypowiadać
![]() Pilnuję żeby żaden hurtownik nie robił sobie z Targowiska darmowego serwisu i choćby zakładano takie wątki, będę to robiła dalej, ku rozpaczy niektórych. Psiocz sobie dalej jaka to jestem niedobra, przepracowana i nie rozróżniam nicków (tu przesadziłaś...). Moderowanie Targowiska to nie jest wcale taka fajna praca, tymbardziej jeśli nikt nie docenia wysiłku i serca jakie w to wszystko wkładam. Gratuluję, potraficie odebrać człowiekowi radość, że robi coś pożytecznego ![]() Może jeszcze jakiś mailik, który dostałam nie raz? Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2005-06-10 o 17:22 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama się dopisałaś, więc odpowiedziałam tylko na zarzuty o bezpodstawne oskarżenia Ciebie. Nie chodziło o to, że zakładałaś wątki z tymi samymi kosmetykami, ale to, że zakładałaś ich kilka na raz! Zawzięta bestia jestem, więc zaraz przeszukam te kilkadziesiąt stron forum i znajdę je, jak jeszcze raz powiesz, że nie założyłaś kilku wątków na raz, zamiast umieścić wszystkie rzeczy, których szukasz w jednym. Dostałam cynk od wizażanki, której nicka nie podam, chyba, że sama się w wątku ujawni- podesłała mi wtedy kilka wizażanek, którym miałam zwrócić uwagę. Dowodów nie dostałaś, bo wątki zostały usunięte, czy to naprawdę tak ciężko zrozumieć?? No i znalazłam:"Sprzedam lub wymienię podkład w płynie AVON Personal Match kolor Golden Caramel Seagirl". "Szukam serum antycellulitowego LIRENE Seagirl", "Szukam płukanki do włosów Seagirl", "szukam sprayu do stóp Seagirl", "Szukam Serum przeciwko puszeniu AVON Seagirl", "Szukam DREAM MATTE MAybelline nr 48 SUN BEIGE Seagirl", "Szukam czegoś na cienkie,suche i puszące się włosy Seagirl", "Szukam kremów z wysokim filtrem od SPF50 wzwyż Seagirl" Dodatkowo, bo pewnie nie jest to dla Ciebie wystarczający argument, wkleję fragment z archwium gg (oczywiście bez nazwy osoby, z którą rozmawiałam ![]() " 25-05-2005 19:30) chciałam się zapytać co z tym jakims ogłoszeniem że wizazanka nie moze miec wiecej niz jaka tam ilosc watkow na targowisku (25-05-2005 19:31) pousuwam te niepotrzebne (25-05-2005 19:31) nie wiem dlaczego, ale jakos ciezko wszystkim pojac, ze nie maja zakladac co chwile nowego watku (25-05-2005 19:31) Seagirl 9 watkow na targowisku" Dziękuję ![]() ![]() Natomiast bardzo chętnie zobaczę te maile, na które nie odpowiadałam Blondwampowi, ale jakoś się doczekać nie mogę. Doprawdy, pracę magisterską z tego możnaby pisać- interesujące jest to, że zawsze najwięcej do powiedzenia o niesłuszności ukarania przez moderatora, mają osoby, które z regulaminem były na bakier ![]() ![]() ![]() Złosiu, jestem nadzwyczaj spokojna, a wątek interesujący. Cały przekrój zachowań społecznych w jednym miejscu. Adrenalinka w normie, kląć i rzucać obelgami nie będę, bo to nie w moim stylu. Poza tym oskarżenia tego typu na moje nerwy jakoś szczególnie nie działają, jedynie chwilowo kłują w jelenią dumę, ot co. Idę zaszyć się na Targowisku, bo może jakiś kolejny hurtownik pod przykrywką legalnej działalności opycha nówki (a może nawet testery ![]() ![]() Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2005-06-10 o 17:17 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. przepraszam że się tak wcinam niekulturalnie w dyskusję Edytowane przez bemolka Czas edycji: 2005-06-10 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzięki
![]() ![]() Przynajmniej przećwiczyłam sobie przeszukiwanie Targowiska (bo są to wątki tylko z Kosmetycznego, założone w przeciągu kilkunastu dni- Ciuchlandię zostawiłam w spokoju) a i tak niektóre umknęły, bo Targowiska czyszczą się same ![]() ![]() Powtórzę się, sprawę z Tobą Seagirl, uważam za definitywnie zakończoną. Dziękuję za udział w dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzi żadnej, więc pozwolę sobie zamknąc moim wpisem ten żenujący wątek. Wszystkich, którym dostarczyliśmy rozrywki, dziękuję za zainteresowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Do Jelonka
Dziękuję Ci Jelonku za zamknięcie wątku. Chciałam Cię poinformować, że zrobiłaś to zupełnie bezprawnie!!!!!! Co masz mi do zarzucenia oprócz tego że zmieniłam zużycie tuszu na 10%? Teraz jest prawidłowo. Widocznie nie masz niestety co robić z czasem. Powinnas zdecydowanie zajać się czymś innym skoro zabierasz się do bezprawnych działań. Jestem oburzona Twoim brakiem dojrzałosci i czepliwością. Najwyraźniej "władza" znalazła się w rękach niezbyt odpowiedniej osoby . Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Jelonka
Cytat:
![]() Bezprawnie mówisz? Jeśli dalej uważasz, że po trzykrotnym użyciu tuszu (nawet 4g miniaturki) można zużyć co najmniej 10 %, to rzeczywiście. Zamknęłam, ponieważ pomimo czterech! próśb usunięcia tuszu z wątku, nie było reakcji z Twojej strony, nie licząc dyskusji, na które ja nie mam czasu- to mam do zarzucenia. Prawidłowo byłoby gdyby zużycie 10% było prawdą, a po trzykrotnym użyciu tuszu i takim zużyciu, to rzęsy wyglądałyby jak u Twiggi przynajmniej, a nawet chyba jeszcze gorzej. Tobie życzę udanych aukcji na allegro, skoro ja zamykam bezprawnie ![]() ![]() ![]() Nie odpowiadaj na mój post, byłoby to naprawdę żenujące zachowanie, ale oczywiście jak zwykle nikt nigdy nie zawinił, a mi brakowało rozrywki to ciach!- i nie ma wątku Doniczki ![]() No chyba, że lubisz odpowiadać sama sobie, w takim wypadku, proszę bardzo, wyładuj swoją frustrację, ja Ci nie zabraniam, jeśli ma Ci ulżyć choć trochę, po moim bezprawnym i niedojrzałym zachowaniu. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Do wszystkich zainteresowanych- adres wątku, można się zapoznać z tym bezprawnym zachowaniem jelonka.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60599 Moja ostatnia wypowiedź w tym wątku, wszystkim innym życzę miłej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Nie jestem w żaden sposób stroną w tym konflikcie, ale od jakiegoś czasu obserwuję to, co dzieje się na targowisku i - zwłaszcza po zmianach w regulaminie - widzę, że moderatorka bardzo wybiórczo traktuje "weryfikację 10%" u poszczególnych użytkowników. Odkąd świat istnieje są równi i równiejsi, więc szczególnie mnie to nie dziwi. Aha, proszę mnie nie pytac o konkrety, bo nie zamierzam na nikogo donosić - to luźna refleksja. Myślę że każdy wnikliwy obserwator wyciagnie takie wnioski chociażby porównując ofertę Straganiku i pewnego komercyjnego portalu aukcyjnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A, no tak
![]() ![]() Kto następny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Jelonku potwierdziłaś tylko moje słowa. Totalny brak dojrzałości. Bez dyskusji zamykasz mój wątek kierując się własnym widzimisie i postrzeganiem tylko i wyłącznie swoich racji ignorując kompletnie moje wytłumaczenia. Tylko tak dalej... jak dla mnie kompromitujesz się na całej lini wykorzystując w taki szczeniacki sposób swoje uprawnienia..
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Jesteś bezstronna jak Temida, acz posiadasz jeszcze inny jej atrybut. Zajrzyj na Allegro i zobacz, jak gwałtownie "rośnie" tam zawartość oferowanych także na wizażu kosmatyków. A czy sa to Twoje przyjaciółki czy nie... nie ma to dla mnie znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez awia Czas edycji: 2005-07-18 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja też nie mam zwyczaju zaglądać na targowisko wiec nie wiem czy czyjeś przyjaciółki są faworyzowane ale w tym wypadku rozumiem Jelonka. Poprosiła o wycofanie tego nieszczęsnego tuszu, bezskutecznie, dziewczyna zmieniła zużycie na przepisowe i jeszcze się dziwi o co chodzi. Wyglądało to naprawdę jak sprzedaż nowej rzeczy pod płaszczykiem że "przecież jest w porządku". Zresztą ktoś pytał o możliwość wymiany więc Doniczka mogła zgłosić ten tusz do wymiany nie zmieniając zużycia.
Powiedzcie mi czy można zużyc 35 % cieni w kilka "maźnięć" ?To takie pytanie przy okazji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Można sie cieniami wysmarować od powiek po brzwi i skronie
![]() ![]() Moim zdaniem Jelonek jest usprawiedliwiona, skoro dziewczyna najpierw napisała, że tylko 3 razy uzyła tuszu, a potem po jej interwencji zmieniła tak, żeby było przepisowo, to nie jest w porzadku i tyle. A ze oraz wiecej transakcji jest zalatwiamych przez PW i maile, to cóż, trudno. Nic sie na to nie poradzi i w ogóle nie widze powodu, dla którego miałoby to chociaż troche ointeresować szefostwo wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam , że własnie nie byłoby problemu , gdyby od razu zostało napisane , że zużycie 10 %, oczywiście mogłoby to być niezgodne z prawdą ( bo nie sądzę żeby tak było po 3 użyciach) jednak stwierdzenie tego po upomnieniach , po to by nie łamac regulaminu to chyba kpina.Popieram działanie Jelonka,bo po to działa, by wszystko było ok, natomiast jestem zdania , że ten dziesięcio % próg sprawi jeszcze wiele kłopotów, i nie wiem czy obecne przepisy są lepsze. Natomiast nawet jeśli są jakie są należy się do nich stosować.Oto moja opinia na ten temat.
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łączenie dwóch wątków tego samego autora- widzę, że odwołujesz się do wątku na redakcji jaki sama niedawno założyłaś. Naprawdę ciężko to zrozumieć, że żeby uchronić Targowisko przed całkiem niepotrzebnym rozrostem, łączę wątki? Fakt najlepiej zostawić, bo po co wkleić link do "linki do nieaktualnych wątków" albo edytować treść już jednego wątku jaki mamy założony, kiedy można założyć jeszcze jeden. Natomiast po połączeniu przez moderatora, ponarzekać, że jest nadgorliwy i wyciąga wątki z 4 strony Targowiska (kiedy tak naprawdę autorka wątku go wyciągnęła ![]() Cytat:
Cytat:
W dalsze dyskusje z Tobą również nie mam zamiaru się wdawać (tak jak i z Doniczką), zdążyłam poznać Twoje zdanie na ten temat. Ktoś jeszcze ma ochotę kopnąć jelonka? Nowy wątek, nowa okazja do wyładowania frustracji ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.